PDA

Επιστροφή στο Forum : Ηλεκτρονική δράση για τα θαλάσσια καταφύγια


Physalia
29-11-07, 16:43
Το mail ήρθε από την Greenpeace και την πολύ δραστήρια Σοφία Τσενικλή.
Νομίζω ότι μάς αφορά όλους και χαίρομαι που η Greenpeace επιμένει στο θέμα. Ας βοηθήσουμε κι εμείς όσο μπορούμε!

Ηλεκτρονική έκκληση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για δημιουργία θαλάσσιου
καταφυγίου στον Κορινθιακό κόλπο

Βοηθήστε να προστατευθεί ο Κορινθιακός με ένα απλό κλικ!

Ο Κορινθιακός κόλπος αποτελεί σύμβολο θαλάσσιου καταφυγίου για τη χώρα μας. Βοηθήστε να γίνει η αρχή για μια τεράστια προσπάθεια για τη προστασία της ελληνικής θάλασσας και τη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων κάνοντας ένα απλό κλικ από την ιστοσελίδα μας www.greenpeace.gr (http://www.greenpeace.gr).

Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της ελληνικής αλιείας και τη σωτηρία της θάλασσας μας. Δείξτε το ενδιαφέρον σας τώρα! Η βοήθεια σας είναι σημαντική.

Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την αλιεία στη Μεσόγειο (κανονισμός 1967/ 2006) ζητά από την Ελλάδα να προχωρήσει στον καθορισμό θαλάσσιων περιοχών που θα προστατεύονται από την αλιεία. Σύμφωνα με τον Κανονισμό, η χώρα μας πρέπει να παρέχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή - για πρώτη φορά πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2007- πληροφορίες σχετικά με «τον καθορισμό προστατευόμενων περιοχών αλιείας, καθώς και με τα ενδεχόμενα διαχείρισης που πρόκειται να εφαρμοστούν σε αυτές (...).»

Ζητήστε και εσείς από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό, να ανακοινώσει δημόσια μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως ορίζει ο Κανονισμός, τα σχέδιά του για τη δημιουργία εθνικού δικτύου θαλάσσιων καταφυγίων στο οποίο θα εντάσσεται ο Κορινθιακός κόλπος.

Για περισσότερες πληροφορίες: Σοφία Τσενικλή, υπεύθυνη της εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον, 210 3806 374, 6979 443 306

geogeo
30-11-07, 08:21
Ο.Κ. εγώ το έστειλα.

MICHALIS
30-11-07, 09:54
Εντατσει κι εγω !!!!

kristalia
30-11-07, 10:46
οκ και εγώ

ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
30-11-07, 13:19
Έλαβα το παρακάτω mail από τη Σοφία Τσενικλή της Greenpeaceκαι θεώρησα χρέος μου να το προωθήσω

Ο Κορινθιακός κόλπος αποτελεί σύμβολο θαλάσσιου καταφυγίου για τη χώρα μας. Βοηθήστε να γίνει η αρχή για την προστασία της ελληνικής θάλασσας και τη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων κάνοντας ένα απλό κλικ από την ιστοσελίδα μας

http://www.greenpeace.org/greece/news/korinthiakos-take-action (http://www.greenpeace.org/greece/news/korinthiakos-take-action)
[/URL]

Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της ελληνικής αλιείας και τη σωτηρία της θάλασσας μας. Δείξτε το ενδιαφέρον σας τώρα! Η βοήθεια σας είναι σημαντική.

Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την αλιεία στη Μεσόγειο (κανονισμός 1967/ 2006) ζητά από την Ελλάδα να προχωρήσει στον καθορισμό θαλάσσιων περιοχών που θα προστατεύονται από την αλιεία.Σύμφωνα με τον Κανονισμό, η χώρα μας πρέπει να παρέχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή - για πρώτη φορά πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2007- πληροφορίες σχετικά με «τον καθορισμό προστατευόμενων περιοχών αλιείας, καθώς και με τα ενδεχόμενα διαχείρισης που πρόκειται να εφαρμοστούν σε αυτές (...).»

Ζητήστε και εσείς από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό, να ανακοινώσει δημόσια μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως ορίζει ο Κανονισμός, τα σχέδιά του για τη δημιουργία εθνικού δικτύου θαλάσσιων καταφυγίων στο οποίο θα εντάσσεται ο Κορινθιακός κόλπος.

Για περισσότερες πληροφορίες: Σοφία Τσενικλή, υπεύθυνη της εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον, 210 3806 374, 6979 443 306
Υπεύθυνη Εκστρατείας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον

Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace
Κλεισόβης 9
Αθήνα 10677
Tηλ: +30 210 38 40 774-5
Fax: + 30 210 38 04 008
Κιν: +30 6979443306
[URL="http://www.greenpeace.gr/"]www.greenpeace.gr (http://www.greenpeace.org/greece/news/korinthiakos-take-action)

Δικά μου σχόλια....

Οπως αρκετοί από εσάς φαντάζομαι έχουμε τις επιφυλάξεις μας για την αποτελεσματικότητα των δράσεων οργανισμών σαν την Greanpeace κλπ κλπ...Πιστεύω ότι η προσπάθεια της Greenpeace για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να επικεντρωθεί σε περιοχές (με σπάνια και απειλούμενα είδη πχ..) και όχι σε ολόκληρο τον Κορινθιακό. Οι ψαράδες θα βάλουν τα πολιτικά μέσα τους και δεν θα γίνει τίποτα, η Κοινότητα ακόμα δεν έχει μεγαλύτερη δύναμη από τους ψαράδες αλλά και από τους συνεταιριστές, χασισοκαλλιεργητές κλπ κλπ...σε αυτή τη χώρα. Άσε που μπορεί να σπάσουν και τους "φύλακες" των περιοχών που θα απαγορευτεί η αλιεία στο ξύλο ή να τους τινάξουν στον αέρα (μια "τέχνη" που γνωρίζουν καλά). Πιστεύω ότι η προσπάθεια (την οποία παρακολουθώ με ενδιαφέρον από το καλοκαίρι που ήρθε και το Rainbow Warrior πρέπει να είναι συγκεκριμένη και να ξεκινήσει από μικρές περιοχές που ανέφερα παραπάνω και που η φίλη μου η Physalia τις ανέφερε "αυλές" μια λέξη που πολύ μου άρεσε και απεικονίζει το μέγεθος του χώρου που είναι εφικτό να γίνει αυτό που ζητάει η Greenpeace.Tέλος και για να μη σας κουράζω πιστεύω ότι οποιαδήποτε κίνηση σε οποιαδήποτε κατεύθυνση για το σκοπό αυτό πρέπει να την υποστηρίξουμε...
Υ/Γ Φέτος το καλοκαίρι η φτώχεια στο βυθό στου Τσόλις Κάμπινγ στο Λαμπίρι (μια περιοχή που όλοι οι Πατρινοί και Αιγιώτες συχνά επισκεπτόμαστε γιατί έχει ομολογουμένως όμορφο βυθό) εκτός από μια εποχιακή συγκέντρωση σαρδέλας ήταν ορατή και σε αυτόν που κάνει τις λιγότερες ανά έτος καταδύσεις στην περιοχή η μείωση σε αριθμό και είδη των ψαριών αλλά και μικροζωής που υπήρχε. Που είναι οι 10 ροφοί που βλέπαμε σε κάθε κατάδυση τον Αύγουστο, που είναι οι σηκιοί, οι σάλπες και οι σαργοί. Που είναι τα ψάρια και τα καβουράκια που βλέπαμε στις νυχτερινές (φέτος ζητήσαμε σχεδόν και συγνώμη να μπούμε στη θάλασσα από τους παράκτιους ψαράδες που είχαν απλώσει τις πετονιές τους...). Τα γρι γρί το καλοκαίρι στην περιοχή Λακόπετρα "τραβούσαν" ανενόχλητα στα 300-400 μέτρα από την ακτή μπροστά στα μάτια χιλιάδων λουομένων, τώρα που χειμώνιασε και συγκεκριμένα την προηγούμενη βρομάδα στην ίδια περιοχή τα αλιευτικά τους σκάφη κόντεψαν να εξοκείλουν...

sofia-l
08-12-07, 16:02
Εγώ έχω υπογράψει στο χαρτί, σε μια εκδήλωση που έγινε προ ημερών στην Κόρινθο, με φορείς πολιτών και από τις δύο "ακτές" του Κορινθιακού.

Οι άνθρωποι στη Βοιωτία έχουν σοβαρό πρόβλημα γιατί προωθούνται "αναπτυξιακές" λύσεις με σταθμούς λιθάνθρακα και φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρισμού - πέρα από τα ήδη υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα.

Η πρόταση της Greenpeace είναι αντίδοτο και σε αυτά - όχι κάποια "ιδεαλιστική" (αν μπορεί κανείς να το πει έτσι) αντιμετώπιση της θάλασσας...

Εκτός των άλλων, ο Κορινθιακός είναι μια "μικρογραφία" της Μεσογείου και μια τέτοια δράση θα μπορούσε να οδηγήσει σε προτάσεις σε μεγαλύτερη κλίμακα!

http://www.greenpeace.org/greece/news/korinthiakos-take-action