PDA

Επιστροφή στο Forum : 17/18.05.2008 - Σχολείο Ο2 Provider για μέλη του ΤΗΘΥΣ

Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ
29-03-08, 21:28
http://www.scubadive.gr/downloads/photos/logos/TETHIS_sign_bw_130.png

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αυτοδυτών "ΤΗΘΥΣ" διοργανώνει

«Σχολείο Παροχής Πρώτων Βοηθειών με Οξυγόνο για Καταδυτικά Ατυχήματα»

Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries (https://www.daneurope.org/eng/english_.htm)

https://www.daneurope.org/logo/logo3.gif (https://www.daneurope.org/eng/english_.htm)
Click on the DAN Europe logo to visit the official site

Στο σχολείο μπορούν να συμμετάσχουν μόνο μέλη του συλλόγου "ΤΗΘΥΣ".
Προσφέρεται στην εξαιρετική τιμή των 35 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένο εκπαιδευτή της DAN σε δυο (2) συνεχόμενες μέρες: Σάββατο - τέσσερις (4) ώρες θεωρητική εκπαίδευση, Κυριακή – τρεις (3) ώρες πρακτική και εξετάσεις.
Προς διευκόλυνση των συμμετεχόντων, το σχολείο έγινε μονοήμερο: 9 άτομα το Σάββατο / 9 την Κυριακή

Οι συμμετέχοντες θα πάρουν πιστοποιητικό εκπαίδευσης (πτυχίο τοίχου και κάρτα) το οποίο ας μη ξεχνάμε ότι αποτελεί και προαπαιτούμενο για την πιθανή συμμετοχή μας σε επόμενα σχολεία, τόσο στην κατάδυση Αναψυχής όσο και στην Τεχνική κατάδυση.

Οι ακριβείς ημ/νίες - ώρες πραγματοποίησης θα καθοριστούν από το πόσο σύντομα θα συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών. Ενδεικτικές ημ/νίες: 10/11 Μαίου ή 17/18 Μαίου.

Ο πρώτος κύκλος θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 17/18 Μαίου, 10:00-4:30 κάθε μέρα,
στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αλίμου, Λ. Ιωνίας 96, Άλιμος.
Για την διευκόλυνσή σας, δείτε ένα χάρτη της περιοχής (http://www.scubadive.gr/downloads/photos/ekdiloseis/map_pol_kentro_alimou.JPG).

Για να πραγματοποιηθεί το σχολείο θα πρέπει να καλύψουμε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 18 (ΥΓ: ο αριθμός αυξήθηκε από 12 σε 18 - αν υπάρχει ενδιαφέρον θα προσπαθήσουμε και για διοργάνωση δεύτερου κύκλου)
Οι δηλώσεις συμμετοχών θα κλείσουν τουλάχιστον 15 μέρες πριν την ημ/νία του σχολείου
Από την στιγμή που κλείσουν οι δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να πληρώσουν το αντίτιμο ακόμη κι αν δεν μπορέσουν να παραβρεθούν εκτός αν υπάρχει κάποιος άλλος που θα συμμετέχει στη θέση τους. Ο λόγος είναι απλός: για κάθε μαθητή απαιτείται ξεχωριστό student-kit που θα έχει παραγγελθεί ήδη στην DAN και πρέπει να καλυφθεί το κόστος του.Το σχολείο αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια του Συλλόγου Eρασιτεχνών Αυτοδυτών "ΤΗΘΥΣ" για την ευρύτερη επιμόρφωση των μελών του.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε παρακάτω πιο αναλυτικά την ύλη του σχολείου και μη ξεχνάτε:
Περιμένουμε όσο πιο σύντομα γίνεται τις συμμετοχές σας :)
:geia:

Σχολείο Παροχής Πρώτων Βοηθειών με Οξυγόνο για Καταδυτικά Ατυχήματα

Στόχος σχολείου
Το σχολείο Παροχής Πρώτων Βοηθειών με Οξυγόνο για Καταδυτικά Ατυχήματα έχει σχεδιαστεί με σκοπό να επιμορφώσει την καταδυτική κοινότητα στην καλύτερη αναγνώριση της πιθανότητας καταδυτικού ατυχήματος και στην παροχή οξυγόνου πρώτων βοηθειών - ενώ συγχρόνως ενεργοποιούμε τις τοπικές Ιατρικές Υπηρεσίες και/ ή φροντίζουμε για την μεταφορά του ασθενή στο πλησιέστερο διαθέσιμο Ιατρικό Κέντρο Υγείας.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής
Υποχρεωτικές: Καμμία
Προτεινόμενες: Κατοχή πτυχίου ΚΑΡΠΑ/ CPR

Θεωρητική Εκπαίδευση
Τα θέματα που αναπτύσσονται κατά την θεωρητική εκπαίδευση του σχολείου έχουν να κάνουν με τα εξής:

• Γενική καταδυτική ανατομία, φυσιολογία και ιατρική
• Αναπνευστικό σύστημα
• Καρδιαγγειακό σύστημα
• Αναγνώριση ενδείξεων και συμπτωμάτων, συγκεκριμένων επειγόντων καταδυτικών περιστατικών
• Παρ΄ολίγον πνιγμός
• Ασθένεια της Αποσυμπίεσης (DCI)
• Νόσος της αποσυμπίεσης. (DCS)
• Αρτηριακή Εμβολή Αέρος (AGE)
• Επιπτώσεις του οξυγόνου στο σώμα
• Οφέλη και ανησυχίες από την χρήση οξυγόνου σε καταδυτικά επείγοντα περιστατικά
• Εξοπλισμός παροχής ιατρικού οξυγόνου

Σκοπός
Τύποι
Χαρακτηριστικά
Λειτουργία
Φροντίδα και συντήρησηΑνάπτυξη πρακτικών
Μετά το πέρας της θεωρητικής εκπαίδευσης ο υποψήφιος καλείται να συμμετάσχει στην εκτέλεση κάποιων σεναρίων, προκειμένου να εξοικειωθεί με τις συσκευές παροχής Ο2 καθώς επίσης και με τις διαδικασίες παροχής πρώτων βοηθειών με αυτές.
Κάποια από τα σενάρια έχουν να κάνουν με: εκτίμηση ασφάλειας σκηνής, αρχική εκτίμηση με BLS, AED (προαιρετκή), αναγνώριση εξοπλισμού, τέσσερα (4) σενάρια παροχής Ο2 με ανάλογες μάσκες και τέλος αποσύνδεση και επανασύνδεση εξοπλισμού.

DHMHTRHS
30-03-08, 19:49
Μιά σημμετοχή για μένα!!!!!??

Nikos
30-03-08, 20:06
και 'γω μέσα... ΜΠΡΆΒΟ, παιδιά, πολύ καλή σκέψη και κίνηση....

billy
30-03-08, 20:06
Υπολογίστε και μένα :)

Physalia
30-03-08, 20:07
και μια ακόμα

Χρηστος Ευθυμιου
30-03-08, 20:33
Χρήστος Ευθυμίου
Ingeborg Ευθυμίου

mpapadog
30-03-08, 21:42
1. DHMHTRHS
2. Nikos
3. billy
4. Physalia
5. Χρήστος Ευθυμίου
6. Ingeborg Ευθυμίου
7. Μιχάλης Παπαδογιαννάκης (μόνο αν το σχολείο γίνει το Σ/Κ 17&18 Μαΐου)
8.
...

neokles
31-03-08, 00:20
1. DHMHTRHS
2. Nikos
3. billy
4. Physalia
5. Χρήστος Ευθυμίου
6. Ingeborg Ευθυμίου
8. Νεοκλής Κονταράτος

Zin
31-03-08, 06:46
1. DHMHTRHS
2. Nikos
3. billy
4. Physalia
5. Χρήστος Ευθυμίου
6. Ingeborg Ευθυμίου
8. Νεοκλής Κονταράτος
9. Ζίνα Μακροπούλου

:thumbup:

geogeo
31-03-08, 08:18
1. DHMHTRHS
2. Nikos
3. billy
4. Physalia
5. Χρήστος Ευθυμίου
6. Ingeborg Ευθυμίου
8. Νεοκλής Κονταράτος
9. Ζίνα Μακροπούλου
10. Γιώργος Κυπραίος

Ουφ πρόλαβα ...

Apollon
31-03-08, 11:35
1. DHMHTRHS
2. Nikos
3. billy
4. Physalia
5. Χρήστος Ευθυμίου
6. Ingeborg Ευθυμίου
8. Νεοκλής Κονταράτος
9. Ζίνα Μακροπούλου
10. Γιώργος Κυπραίος

11. Απόλλων Θρασυβουλίδης

Μπλε
31-03-08, 11:37
12. GB

sfougarisb
31-03-08, 11:44
13. Babis

αλλά πιθανά μόνο για το πρώτο ΣΚ. Η επόμενη ημερομηνία δεν είναι κατάλληλη για μένα....

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
31-03-08, 11:44
το ΔΣ του συλλογου φυσαει........50 κομβους τουλαχιστον!!!!

Physalia
31-03-08, 12:05
Παιδιά, ο πρώτος κύκλος ειναι για 12 άτομα όπως θα είδατε και στην ανακοίνωση. Βέβαια είναι πασιφανές ότι το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγαλύτερο.... Συνεχίστε να δηλώνετε συμμετοχές (δεν αποκλείεται άλλωστε να υπάρξουν και ακυρώσεις) και είμαι σίγουρη ότι θα οργανωθεί και ο επόμενος κύκλος το συντομότερο δυνατό. :thumbup:

lazario
31-03-08, 13:41
Και εγώ αν και άργησα :madwife:

GKanel
31-03-08, 17:24
Και εγω, και εγω!!!

Beracuda
01-04-08, 08:46
Καλημέρα & καλό μήνα σε όλους :)

έστω καθυστερημένα, δηλώνω και εγώ.

Να παρακαλέσω, σε περίπτωση που γίνει 2ος κύκλος να μας ενημερώσετε και με PM ...γιατί συχνά χάνω επεισόδια :madwife:

Ευχαριστώ,

geogeo
01-04-08, 09:36
Επειδή βλέπω μεγάλη διάθεση για συμμετοχή από τους φίλους - μέλη του Συλλόγου για το Σχολείο, με χαρά παραχωρώ τη θέση μου στον επόμενο που δήλωσε συμμετοχή.
Μπορώ να περιμένω για τον επόμενο κύκλο, όταν και εφόσον διοργανωθεί. :thumbup: :geia:
Οπότε:
1. DHMHTRHS
2. Nikos
3. billy
4. Physalia
5. Χρήστος Ευθυμίου
6. Ingeborg Ευθυμίου
8. Νεοκλής Κονταράτος
9. Ζίνα Μακροπούλου
10. Απόλλων
11. GB
12. Babis

Physalia
01-04-08, 09:49
Γιώργο με συγκινείς......:cry:
Ορμώμενη από το καλό σου παράδειγμα, δίνω κι εγώ τη θέση μου στον Lazario!

Μπλε
01-04-08, 10:23
Άκυρη και η δική μου συμμετοχή, είναι πολύ πιθανό να λείπω

geogeo
01-04-08, 11:25
Ανακεφαλαίωση:

1. DHMHTRHS
2. Nikos
3. billy
4. Χρήστος Ευθυμίου
5. Ingeborg Ευθυμίου
6. Μιχάλης Παπαδογιαννάκης (μόνο αν το σχολείο γίνει το Σ/Κ 17&18 Μαΐου)
7. Νεοκλής Κονταράτος
8. Ζίνα Μακροπούλου
9. Απόλλων
10. Babis
11. Lazario
12. Γιώργος Κανελλάκης

lazario
01-04-08, 18:22
Με φέρνετε σε δύσκολη θέση, ευχαριστώ παρά πολλή. Πραγματικά δεν με πειράζει να είμαι στον δεύτερο κύκλο. :o

lazario
01-04-08, 19:27
Σας έβγαλα τα ματιά με το πολλή μου :madwife: sorry .Πολύ :fioufiou:Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.

fivos
01-04-08, 21:55
Βλέποντας ότι υπαρχει μεγάλο ενδιαφέρον και σε συννενόηση με τον εκπαιδευτή μας -τον οποίο ευχαριστούμε πολύ- ο μέγιστος αριθμός ατόμων αυξάνεται σε 18 :)

Η ημ/νία πραγματοποίησης του σχολείου οριστικοποιείται για το Σ/Κ 10-11 Μαϊου.
Οι συμμετοχές θα κλείσουν την Παρασκευή 25 Απριλίου.

Κάνω μια ανακεφαλαίωση των συμμετοχών με βάση τα νέα δεδομένα:

1. DHMHTRHS
2. Nikos
3. billy
4. Χρήστος Ευθυμίου
5. Ingeborg Ευθυμίου
7. Νεοκλής Κονταράτος
8. Ζίνα Μακροπούλου
9. Απόλλων
10. Babis (sfougarisb)
11. Lazario
12. Γιώργος Κανελλάκης
13. geogeo
14. Physalia
15. Beracuda
16.
17.
18.

Αν κάποιος απο τους παραπάνω δεν μπορεί να συμμετάσχει το Σ/Κ 10-11 Μαϊου παρακαλώ να το δηλώσει εγκαίρως πριν τις 25 Απριλίου αλλιώς θα πρέπει να καταβάλει το αντίτιμο των 35 ευρώ ή να βρει κάποιον άλλο που να θέλει να συμμετάσχει στη θέση του.

Μπλε
02-04-08, 09:34
1. DHMHTRHS
2. Nikos
3. billy
4. Χρήστος Ευθυμίου
5. Ingeborg Ευθυμίου
7. Νεοκλής Κονταράτος
8. Ζίνα Μακροπούλου
9. Απόλλων
10. Babis (sfougarisb)
11. Lazario
12. Γιώργος Κανελλάκης
13. geogeo
14. Physalia
15. Beracuda
16. GB
17.
18.

Physalia
02-04-08, 09:38
Βλέποντας ότι υπαρχει μεγάλο ενδιαφέρον και σε συννενόηση με τον εκπαιδευτή μας -τον οποίο ευχαριστούμε πολύ- ο μέγιστος αριθμός ατόμων αυξάνεται σε 18 :)

:thumbup::thumbup:

ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
02-04-08, 15:06
χωράω και εγώ;

kristalia
02-04-08, 16:18
1. DHMHTRHS
2. Nikos
3. billy
4. Χρήστος Ευθυμίου
5. Ingeborg Ευθυμίου
6. Μιχάλης Παπαδογιαννάκης (για την Κυριακή 11 Μαΐου)
7. Νεοκλής Κονταράτος
8. Ζίνα Μακροπούλου
9. Απόλλων
10. Babis (sfougarisb)
11. Lazario
12. Γιώργος Κανελλάκης
13. geogeo
14. Physalia
15. Beracuda
16. GB
17. ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
18. kristalia

dimitri
09-04-08, 19:39
Αν και έχει συμπληρωθεί η 18άδα, αν υπάρξει κάποια ακύρωση θα με ενδιέφερε η συμμετοχή.

fivos
10-04-08, 16:57
Λόγω δυσκολιών στην ανεύρεση αίθουσας, το σχολείο τελικά θα πραγματοποιηθεί το Σ/Κ 17-18 Μαϊου.

Θυμίζουμε ακόμη τα εξής:

α. Η εξόφληση του αντίτιμου των 35 ευρώ μπορεί να γίνει είτε απευθείας για όσους είναι σε επαφή με κάποιο μέλος του Δ.Σ. του "ΤΗΘΥΣ" είτε κατά τη πραγματοποίηση των μαθημάτων.

β. Όσα μέλη του συλλόγου δεν είναι ταμειακά εντάξει, θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους πριν την διεξαγωγή του σχολείου. (ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού του συλλόγου βρίσκεται εδω: Εγγραφή μέλους στον σύλλογο (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=464))

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης

Για διευκόλυνση των συμμετεχόντων αποφασίστηκε να δημιουργηθούν 2 ομάδες και τα μαθήματα να πραγματοποιηθούν σε μία μέρα για τον καθένα, ως εξής:

Α ΟΜΑΔΑ: Σαββατο 17 Μαιου
10:00-13:00 Θεωρια (Προβολή DVD & Παρουσιαση)
13:00-13:30 Διαλειμμα
13:30-16:30 Πρακτικα & Διαγωνισμα

Β ΟΜΑΔΑ: Kυριακη 18 Μαιου
10:00-13:00 Θεωρια (Προβολή DVD & Παρουσιαση)
13:00-13:30 Διαλειμμα
13:30-16:30 Πρακτικα & Διαγωνισμα

Κάνω μια ανακεφαλαίωση των συμμετοχών με ταυτόχρονο χωρισμό σε δύο ομάδες:

Α ΟΜΑΔΑ: Σαββατο 17 Μαιου
1. Dimitri
2. billy
3. Μιχάλης Παπαδογιαννάκης
4. Νεοκλής Κονταράτος
5. Απόλλων
6. Sismanis N
7. Lazario
8. Γιώργος Κανελλάκης
9. Beracuda

Β ΟΜΑΔΑ: Κυριακή 18 Μαιου
10. DHMHTRHS
11. Χρήστος Ευθυμίου
12. Ingeborg Ευθυμίου
13. Ζίνα Μακροπούλου
14. geogeo
15. Nikos
16. GB
17. ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
18. kristalia

Οι συμμετοχές κλείνουν την Κυριακή 20 Απριλίου.

Αν κάποιος απο τους παραπάνω δεν μπορεί να συμμετάσχει το Σ/Κ 17-18 Μαϊου παρακαλώ να το δηλώσει εγκαίρως πριν τις 20 Απριλίου αλλιώς θα πρέπει να καταβάλει το αντίτιμο των 35 ευρώ ή να βρει κάποιον άλλο που να θέλει να συμμετάσχει στη θέση του.

Χρηστος Ευθυμιου
10-04-08, 18:18
Είναι δυνατόν να γίνει αλλαγή για τα παρακάτω άτομα αντί για Σάββατο να παρακολουθήσουμε το σχολείο την Κυριακή, ώστε να μην χάσουμε την προπόνηση??

1. DHMHTRHS
4. Χρήστος Ευθυμίου
5. Ingeborg Ευθυμίου
8. Ζίνα Μακροπούλου

επίσης να παραμείνουν για την Κυριακή οι παρακάτω, για τον ίδιο λόγο:

13. geogeo
14. Physalia
16. GB

Είναι κρίμα να χάσουμε την προπόνηση.

Ευχαριστώ

fivos
10-04-08, 18:29
Είναι δυνατόν να γίνει αλλαγή για τα παρακάτω άτομα αντί για Σάββατο να παρακολουθήσουμε το σχολείο την Κυριακή, ώστε να μην χάσουμε την προπόνηση??
Χρήστο, σας έβαλα Κυριακή και σημείωσα με μπλέ όλους εσάς που δηλώσατε προτίμηση ;)

Big-Blue
14-04-08, 18:08
Αν με χωράει η αίθουσα και με αντέχετε βάλτε και μένα μέσα (αν προκύψει κάποια απουσία εννοείται).
Αλλιώς next time:cry:

Sismanis N
19-04-08, 19:41
Θα ήθελα και εγώ αν είναι δυνατό και υπάρχει χώρος να παρακολουθήσω και εγώ το σεμινάριο, θα είμαι ήσυχος και δεν θα κάνω φασαρία. :crazy:

kristalia
19-04-08, 20:05
χχχμμμμμ εσυ είσαι ησυχος ???? :p

fivos
19-04-08, 20:23
Έχω στείλει PM σε όλους τους συμμετέχοντες να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους και να μας στείλουν κάποια πρόσθετα στοιχεία.
Οι συμμετοχές κανονικά κλείνουν αύριο 20/4 οπότε θα σας παρακαλούσα να απαντήσετε σύντομα (πριν το Πάσχα) μια και υπάρχουν 2 ακόμα μέλη του συλλόγου που έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν το σεμινάριο σε περίπτωση κάποιας ακύρωσης:

1. dimitri
2. Sismanis N

Big-Blue δυστυχώς το σχολείο προσφέρεται μόνο σε μέλη του συλλόγου αλλά βέβαια ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις μέλος (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=464) ;)

Vasilis
21-04-08, 18:48
Παιδιά σε περίπτωση που υπάρξουν κ άλλες ακυρώσεις...θέλω κ εγώ να παρακολουθήσω το σχολείο. :)

kristalia
21-04-08, 18:53
1. dimitri
2. Sismanis N
3. Vasilis

fivos
21-04-08, 20:40
Είχαμε δύο ακυρώσεις συμμετοχής (Physalia, Babis) οπότε οι dimitri και Sismanis N θα συμμετάσχουν κανονικά στο σχολείο (ενημέρωσα ήδη το προηγούμενο μήνυμα που περιέχει τις λίστες συμμετοχής.

Ο Vasilis παραμένει σε αναμονή αν υπάρξει κάποια άλλη ακύρωση.

ΥΓ: Ο Big-Βlue μπαίνει επίσης στη λίστα αναμονής, μια και έγινε μέλος του συλλόγου.

Όπως συμπληρώθηκε και στο πρώτο μήνυμα του θέματος,
ο πρώτος κύκλος θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 17/18 Μαίου, 10:00-4:30 κάθε μέρα,
στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αλίμου, Λ. Ιωνίας 96, Άλιμος.
Για την διευκόλυνσή σας, δείτε ένα χάρτη της περιοχής (http://www.scubadive.gr/downloads/photos/ekdiloseis/map_pol_kentro_alimou.JPG).

ΦΑΝΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
26-04-08, 00:37
Καλησπέρα και καλό Πάσχα σε όλους!

Δεν είμαι μέλος του Συλλόγου αλλά ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω το σχολείο εφόσον αυτό είναι δυνατό. Παρακαλώ να με ενημερώσετε εάν υπάρξουν κενές θέσεις έστω και την τελευταία στιγμή.

Physalia
26-04-08, 09:41
Καλησπέρα και καλό Πάσχα σε όλους!

Δεν είμαι μέλος του Συλλόγου αλλά ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω το σχολείο εφόσον αυτό είναι δυνατό. Παρακαλώ να με ενημερώσετε εάν υπάρξουν κενές θέσεις έστω και την τελευταία στιγμή.

ΥΓ: Ο Big-Βlue μπαίνει επίσης στη λίστα αναμονής, μια και έγινε μέλος του συλλόγου.

Φάνη όπως θα είδες και στην αρχική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο σχολείο απευθύνεται μόνο σε μέλη του συλλόγου ΤΗΘΥΣ. Ακόμα και αν υπάρξουν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, έχουμε όπως βλέπεις και δύο ακόμα μέλη μας σε αναμονή. Δυστυχώς, υπάρχουν διάφοροι περιοριστικοί παράγοντες, τους οποίους δεν μπορούμε να παρακάμψουμε για λειτουργικούς λόγους.

Σε ευχαριστούμε πάντως για το ενδιαφέρον κι ελπίζουμε να σε δούμε σε κάποια από τις μελλοντικές εκδηλώσεις μας -ακόμα και σαν μέλος, γιατί όχι;

Καλή Ανάσταση και Καλές Γιορτές!!

Kostdive
29-04-08, 11:30
θέλω κ εγώ να παρακολουθήσω το σχολείο.

geogeo
29-04-08, 11:37
θέλω κ εγώ να παρακολουθήσω το σχολείο.

Κώστα, η απάντηση της Μαρίας, στο προηγούμενο ακριβώς post από το δικό σου, ισχύει και για το δικό σου αίτημα.

Manogr
11-05-08, 22:54
Οι συμμετοχες εχουν κλεισει οριστικα ?

Edit: Δεν ειχα διαβασει ολο το χαμο συμμετοχων που προυγηθηκε οποτε απλα να πω ενα μεγαλο μπραβο στο ΔΣ και να δηλωσω το ενδιαφερον μου για καποιο μελλοντικο σχολειο!:thumbup:

Physalia
12-05-08, 09:42
Οι συμμετοχες εχουν κλεισει οριστικα ?

Δυστυχώς ναι Μάνο....
Ελπίζω ότι αυτό το σχολείο θα επαναληφθεί. Είμαστε αρκετοί που δεν μπορέσαμε για διάφορους λόγους να συμμετάσχουμε αυτή τη φορά :(

neokles
15-05-08, 11:40
Λίγες μέρες ακόμα... υπομονή :D

Nikos
16-05-08, 17:33
παιδάκια... ξέρω είναι τελευταία ώρα αλλά... μήπως θέλει κάποιος να πάει την Κυριακή από τους Σαββατιανούς;;;

Λέω μήπως θέλει να κοιμηθεί λίγο παραπάνω...

fivos
17-05-08, 23:17
Είχαμε δύο ακυρώσεις συμμετοχής (Physalia, Babis) οπότε οι dimitri και Sismanis N θα συμμετάσχουν κανονικά στο σχολείο (ενημέρωσα ήδη το προηγούμενο μήνυμα που περιέχει τις λίστες συμμετοχής.

Έχουμε μια ακύρωση συμμετοχής από τον Γιάννη (grandbleu) [Κυριακή 18/5/2008]
Ο επόμενος στη σειρά είναι ο Vasilis ο οποίος ειδοποιήθηκε αλλά δεν μπορεί να συμμετάσχει, οπότε θα συμμετάσχει ο Big-Βlue.

Παραμένουν σε προτεραιότητα στην περίπτωση διοργάνωσης επόμενου σχολείου οι:
Grandbleu, Vasilis, Manogr

geogeo
18-05-08, 19:20
...
Παραμένουν σε προτεραιότητα στην περίπτωση διοργάνωσης επόμενου σχολείου οι:
Grandbleu, Vasilis, Manogr

Φοίβε είναι και η Μαρία (Physalia) που δεν μπόρεσε αυτή τη φορά. :thumbup:

Η δεύτερη ομάδα τέλειωσε με επιτυχία το σχολείο σήμερα πριν από λίγες ώρες.
Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σ' ένα σχολείο, που όπως πολλές φορές τονίστηκε κατά την διάρκεια του, ο καθένας μας το κάνει προς όφελος των διπλανών του.
Πολλά ευχαριστώ στον εκπαιδευτή μας, που με την εντελώς αφιλοκερδή προσφορά του προς τα μέλη του Συλλόγου μας, δίνει πρώτος το παράδειγμα του εθελοντισμού.
Τώρα είναι στο χέρι μας σαν Σύλλογος να το προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ήταν μια ακόμα απάντηση στην ερώτηση "Γιατί να είναι κανείς μέλος του Συλλόγου" (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=5234#post5234)

ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
18-05-08, 21:30
Ευχαριστώ το Σύλλογο (που βοηθάει ακόμα και απόσβεση στη συνδρομή μας στο πι και φι να κάνουμε) την Κρυσταλία για τα snac, όλους για την υπέροχη παρέα και φυσικά τον φοβερό ινστρούκτορα για το πολύ χρήσιμο σχολείο. Πράγματι απαραίτητο αν και αρχικά ομολογώ δεν δήλωσα αμέσως συμμετοχή σκεπτόμενος την απόσταση. Τώρα ξέρω πως και στη Θεσσαλονίκη θα πήγαινα για το σχολείο.
Παιδιά πάντα τέτοια...

GKanel
18-05-08, 21:44
Το σχολείο και όλη η ύλη του εξαιρετικά, ο εκπαιδευτής μας ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και φρόντισε να καλύψει με τις σχετικές πληροφορίες όλο το πρόγραμμα της ημέρας (6ωρο) και δεν άφησε την παραμικρή απορία αναπάντητη.
Έτσι λοιπόν όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και έφυγαν από την εκπαίδευση φορτωμένοι με νέες γνώσεις και με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ήταν μια ακόμα απάντηση στην ερώτηση "Γιατί να είναι κανείς μέλος του Συλλόγου" (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=5234#post5234) :thumbup::thumbup:

Σίγουρα όλοι oι συμμετέχοντες το απολαύσαμε και νοιώσαμε την ικανοποίηση του να είμαστε περήφανα μέλη του συλλόγου, που φροντίζει για την επιμόρφωση των μελών του ανεβάζοντας το επίπεδο της κοινότητας. :worship:

DHMHTRHS
18-05-08, 22:20
Σίγουρα όλοι oι συμμετέχοντες το απολαύσαμε και νοιώσαμε την ικανοποίηση του να είμαστε περήφανα μέλη του συλλόγου, που φροντίζει για την επιμόρφωση των μελών του ανεβάζοντας το επίπεδο της κοινότητας. :worship:

Ένα ΜΠΡΑΒΟ δεν είναι Ποτέ αρκετό....:worship:

Δύο ΜΠΡΑΒΩ λοιπόν:crazy:

:worship::worship: ............................:thumbup:

Big-Blue
18-05-08, 22:24
ο Γιώργος με πρόλαβε:
...ήταν μια ακόμα απάντηση στην ερώτηση "Γιατί να είναι κανείς μέλος του Συλλόγου" (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=5234#post5234)...

Με λίγα λόγια...άξιζε και με το παραπάνω το να πάρω την απόφαση στις 23:30 Σαββατόβραδο, να σηκωθώ Κυριακάτικα στις 7 (χαράματα για μένα) και να κάνω 2 ώρες δρόμο.
Μπράβο στο σύλλογο (εννοείται και τη μαγείρισσα:thumbup:) και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δάσκαλο...
Σε αναμονή του επόμενου σχολείου:geia:

Zin
19-05-08, 06:52
Εβδομάδα με εβδομάδα.. μερα με μέρα... επιβεβαιώνονται οι σκέψεις μου οτι αυτός ο σύλλογος πρεπει να στηριχτεί για να συνεχίσει να υπάρχει..

Το σχολείο ήταν άψογο και ο δάσκαλός μας ακόμα πιο άψογος !!
(μη δόκιμο ως εκφραση αλλα απόλυτα αληθινό)
Τον ευχαριστούμε πολύ για την καλή του διάθεση..

(Για να πώ την αμαρτία μου δε περίμενα οτι το course θα γίνοταν τόσο οργανωμένο.. με κουκλες, φιάλες, εξάσκηση ... διαγώνισμα.. μεχρι και πτυχίο τοίχου:eek: !!)

εις αναμονην της συνέχειας... καθώς ειναι σίγουρο οτι θα υπάρξει!!

:thumbup:

neokles
19-05-08, 11:59
Ήταν ένα σχολείο που όταν πρωτομπήκα στην κατάδυση και ιδιαίτερα μετά το rescue το έβλεπα με μισό μάτι.

Σκεφτόμουν:

"Γιατί να το κάνω το ριμάδι αφού έκανα κάτι πιο ολοκληρωμένο (rescue)"

Μετά όμως και με την τριβή στο αντικείμενο κατάδυση αποφάσισα ότι μια συσκευή παροχής οξυγόνου είναι must ιδιαίτερα για όσους από εμάς βουτάμε μόνοι μας (εννοώ χωρίς καταδυτικό). Έτσι άρχισα να ψάχνομαι διαβάζοντας στο Intenet, στην DAN και επισκεπτόμενος μαγαζία που πουλούσαν ιατρικό οξυγόνο. Άκρη δεν έβγαζα, το κόστος ήταν (και είναι) αρκετό.

Μετά το σχολείο μπορώ να πω ότι είμαι σε θέση να παρέχω οξυγόνο αποτελεσματικά και γρήγορα αφού οι διαδικασίες είναι πλέον σαφείς ενώ μπορώ και να διολέξω τον εξοπλισμό που μπορεί το δικό μου βαλάντιο να αντέξει και παράλληλα να μπορώ μελοντικά να το κάνω καλλίτερο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον "καθηγητή Μυστήριο" (όσοι μικροί διάβαζαν μπλεκ θα καταλάβουν) τόσο για τον κόπο του και την ουσιαστικά εθελοντική προσφορά του αλλά και για την αγάπη του στο αντικείμενο και την λαχτάρα του να μας μεταδώσει μηνύματα που αφορούν την κατάδυση στο σύνολό της.

:)
Νεοκλής

dimitri
19-05-08, 12:03
Μία ημέρα γεμάτη πληροφορίες. ένας εκπαιδευτής με αγάπη για τον συνάνθρωπο και με πολύ, μα πάρα πολύ διάθεση να περάσει σε εμάς όλες τις πληροφορίες και την γνώση του. Φυσικο επακόλουθο ένα καταπληκτικό σχολείο.

Πραγματικά οι 8 ώρες, αν και φορτωμένες με πλήθος πληροφοριών (θεωρητηκών και πρακτικών) πέρασαν πολύ γρήγορα. Το μυαλό όμως δεν σταμάτησε να επεξεργάζεται όλες τις πληροφορίες για όλο το Σ/Κ. Και αυτό νομίζω είναι κάτι σημαντικό για ένα σχολείο. Ο εκπαιδευτής να σε "πορώνει" και να συνεχίζεις να ψάχνεσαι. Αυτό το κατάφερε και με το παραπάνω.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εκπαιδευτή και στον σύλλογο και φυσικά στους συμμετέχοντες, μια η ομαδικότητα είναι πιστεύω αναπόσπαστο κομμάτι του σχολείου.

Ανυπομονώ για το επόμενο επαναληπτικό σεμινάριο/σχολείο.

:thumbup::thumbup:

Beracuda
19-05-08, 12:23
Παίδες να προσθέσω και εγώ την γνώμη μου.
Το παρακολούθησα με την 1η Ομάδα το Σάββατο 17/5.
Ήταν όντως πολύ ενδιαφέρον, επιμορφωτικό και χρήσιμο για εμάς και τους συν-βουτηχτές μας:)

Δύο παρατηρήσεις:

1/ Εμείς δεν είχαμε τη Δήμητρα και ...πεινάσαμε ;)

2/ Το πιο σοβαρό, τα κείμενα των ερωτήσεων των εξετάσεων του σχολείου τα οποία είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά (πράγμα πολύ σημαντικό στην γλώσσα του εκπαιδευόμενου). θα μπορούσαν να βελτιωθούν, κατά την γνώμη μου, κάποια σημεία ήταν λίγο διφορούμενα και ίσως να πρέπει να διατυπωθούν καλύτερα.

Να μή μείνουμε σε αυτό. Ο "καθηγητής" μας ήταν πολύ καλός, μεταδοτικός, δεν άφηνε αναπάντητα ερωτήματα, υπομονετικός με τις δικές μας "αγνωσίες" κ.ο.κ. Η έμφαση στην πρακτική εξάσκηση όντως το σημαντικώτερο σκέλος του σεμιναρίου.

Αυτό που διαφάνηκε και συζητήθηκε αρκετά είναι η ανάγκη για συχνές επαναλήψεις και εξασκήσεις απο πλευράς μας (και φυσικά μεταξύ μας) τόσο για το ΚΑΡΠΑ όσο και για το Ο2.

Όντας ερασιτέχνες αυτοδύτες, και ευτυχώς μη ευρισκόμενοι προ "εκτάκτων περιστατικών" συχνά, η τάση είναι να ξεχνάμε ότι μάθαμε, και τη στιγμή που τυχόν χρειαστούμε τις γνώσεις μας αυτές, θα είναι κάτω απο stress και πίεση για να μη πώ πανικό. Ας μη ξεχνάμε και την ανάγκη ενος 3ου κύκλου σεμιναρίων πιθανόν για γενικές Α! Βοήθειες που θα "δέσουν" τα άλλα δύο (ΚΑΡΠΑ & Ο2) σε μια ενιαία αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλλαν για την υλοποίηση του σεμιναρίου:thumbup:

Nikos
19-05-08, 13:03
Χαίρομαι που και αυτή η διοργάνωση ήταν επιτυχής...

Αν και όταν ξαναγίνει, παρακαλώ θυμηθείτε και μένα... δυστυχώς ένα βαρύ κρύωμα με έχει καθηλώσει αυτές τις μέρες...

lazario
19-05-08, 18:10
Συγχαρητήρια και από εμένα. Ένα μεγάλο μπράβο στον σύλλογο για την πρωτοβουλία και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εκπαιδευτή μας...
Αναμένουμε νέες πρωτοβουλίες τέτοιας μορφής. Και πάλι συγχαρητήρια.

Manogr
19-05-08, 22:33
Ο εκπαιδευτης εχει ονομα ? :) Πολυ μυστηριο τον καλυπτει :crazy:

fivos
20-05-08, 08:20
Ο εκπαιδευτης εχει ονομα ? :) Πολυ μυστηριο τον καλυπτει :crazy:

Δεν υπάρχει μυστήριο Μάνο μου, ο άνθρωπος (ενεργός εκπαιδευτής της DAN) προσφέρθηκε εθελοντικά και σεβόμαστε την επιθυμία του ότι δεν είναι σκοπός του η δημόσια προβολή του ονόματός του.
Το μόνο μυστήριο είναι ότι τέτοιες κινήσεις πραγματικά σπανίζουν :)
Μια και ρώτησες όμως, σου έστειλα το όνομά του με προσωπικό μήνυμα ;)

Manogr
20-05-08, 09:40
Δεν υπάρχει μυστήριο Μάνο μου, ο άνθρωπος (ενεργός εκπαιδευτής της DAN) προσφέρθηκε εθελοντικά και σεβόμαστε την επιθυμία του ότι δεν είναι σκοπός του η δημόσια προβολή του ονόματός του.
Το μόνο μυστήριο είναι ότι τέτοιες κινήσεις πραγματικά σπανίζουν :)
Μια και ρώτησες όμως, σου έστειλα το όνομά του με προσωπικό μήνυμα ;)

Πραγματι τετοιες κινησεις σπανιζουν και πολλα συγχαρητηρια στον εκπαιδευτη που με εμπρακτες κινησεις διχνει το ενδιαφερον του για το Συλλογο :thumbup: Καπου μου διεφυγε η επιθυμια του να μην φανει το ονομα του και γι αυτο ρωτησα αλλα ειναι δικαιωμα του ετσι και αλλιως.

MICHALIS
20-05-08, 11:08
Ως μελος αλλου Συλλογου αυτοδυτων αλλα κυριως προσωπικα σαν αυτοδυτης , ηθελα να συγχαρω τον συλλογο Τηθυς για την ουσιωδη δραση του και τις πολυ χρησιμες και επιμορφωτικες εκδηλωσεις , αλλα και τις ομορφες εκδρομες του . Ευγε για την ενεργη σας δραση και χαιρομαι που δινετε στα μελη σας πολλους σημαντικους λογους , οχι μονον να ειναι εγγεγραμμενα μελη , αλλα να συμμετεχουν ενεργα και να προσφερει ο καθε ενας ο,τι μπορει για το κοινο καλο . Αποτελειτε παραδειγμα , οχι μονον ως Συλλογος Αυτοδυτων , αλλα και ως οργανωμενη κοινωνικη ομαδα .
Ευγε και παλι και εις ανωτερα !

Μιχαλης Αδαμτζιλογλου
Αυτοδυτης , CMAS*** (ερασιτεχνικο) , PADI OWSI

Μελος Ε.Α.Θ.

Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ
20-05-08, 13:43
ΣΧΟΛΕΙΟ Ο2 PROVIDER, 17/18 ΜΑΙΟΥ 2008, ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο παροχής Ο2 σε καταδυτικά ατυχήματα της DAN που διοργάνωσε ο σύλλογος στις 17 & 18 Μαίου.

Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που είδαν οι εκπαιδευόμενοι στο πρώτο μέρος του σχολείου, κατά την διάρκεια δηλαδή προβολής του ανάλογου DVD της DAN.

Στο δεύτερο μέρος, αναπτύχθηκαν λεπτομερώς όλα αυτά που είδαν οι εκπαιδευόμενοι στο DVD μέσω 67 slides και η διάθεση από τις δυο πλευρές , τόσο από τους εκπαιδευόμενους όσο και από τον εκπαιδευτή, πολλές φορές ήταν τόσο μεγάλη που σε αρκετές ενότητες όπως αυτής της διαχείρισης Ο2 έγιναν και τα απαραίτητα quick reviews σε θέματα Nitrox και όχι μόνο….

Ένα καλό φρεσκάρισμα γνώσεων έγινε επίσης πριν την έναρξη του τρίτου μέρους στις διαδικασίες παροχής CPR. Ήταν μια καλή ευκαιρία για όλους να καταλάβουν από πρώτο χέρι πώς η περιοδική εξάσκηση στις διαδικασίες παροχής CPR αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα για την ετοιμότητα κάποιου….

Στο τρίτο μέρος αναπτύχθηκαν διάφορα σενάρια στα όποια έγινε πρακτική από τους εκπαιδευόμενους στην χρήση οξυγονοπαροχής με Pocket mask και ταυτόχρονη παροχή CPR, non rebreather mask και demand valve με true fit mask. Έγινε επίσης χρήση ρυθμιστή πολλαπλών χρήσεων Pin index αλλά και DIN 477.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα πλαίσια προσπάθειας για το όσο το δυνατόν υψηλό επίπεδο διεξαγωγής του σχολείου έγινε εκτέλεση και δυο προαιρετικών σεναρίων από τον εκπαιδευτή που είχαν να κάνουν με την χρήση της χειροκίνητης βαλβίδας παροχής αερισμού MTV100 καθώς και της χρήσης απινιδωτή.

Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα Θρασυβουλίδη ο οποίος στο τέταρτο και τελευταίο μέρος του σχολείου πέτυχε στο test την μεγαλύτερη βαθμολογία (100%), ανάμεσα και στις δυο ομάδες.

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που τονίστηκαν επίσης κατά την διάρκεια του σχολείου ήταν οι τρεις από τους τέσσερις κρίκους της αλυσίδας επιβίωσης:

http://www.scubadive.gr/downloads/photos/ekdiloseis/2008_05_17_O2Provider_School/tethys_o2provider_01_tn.jpg (http://www.scubadive.gr/downloads/photos/ekdiloseis/2008_05_17_O2Provider_School/tethys_o2provider_01.htm) | 1. Έγκαιρη ενεργοποίηση της προνοσοκομειακής φροντίδας
http://www.scubadive.gr/downloads/photos/ekdiloseis/2008_05_17_O2Provider_School/tethys_o2provider_02_tn.jpg (http://www.scubadive.gr/downloads/photos/ekdiloseis/2008_05_17_O2Provider_School/tethys_o2provider_02.htm) | 2. Έγκαιρη παροχή CPR με Οξυγονοπαροχή από εκπαιδευμένους O2 Providers
http://www.scubadive.gr/downloads/photos/ekdiloseis/2008_05_17_O2Provider_School/tethys_o2provider_03_tn.jpg (http://www.scubadive.gr/downloads/photos/ekdiloseis/2008_05_17_O2Provider_School/tethys_o2provider_03.htm) | 3. Έγκαιρη απινίδωση από εκπαιδευμένους επίσης AED Providers
.|4. Παροχή προχωρημένης φροντίδας από ιατρικό προσωπικό

http://www.scubadive.gr/downloads/photos/ekdiloseis/2008_05_17_O2Provider_School/tethys_o2provider_04_tn.jpg (http://www.scubadive.gr/downloads/photos/ekdiloseis/2008_05_17_O2Provider_School/tethys_o2provider_04.htm) | http://www.scubadive.gr/downloads/photos/ekdiloseis/2008_05_17_O2Provider_School/tethys_o2provider_05_tn.jpg (http://www.scubadive.gr/downloads/photos/ekdiloseis/2008_05_17_O2Provider_School/tethys_o2provider_05.htm) Οι δύο ομάδες συμμετεχόντων δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τα μαθήματα :)

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον εκπαιδευτή μας για την εθελοντική προσφορά του και την άριστη οργάνωση του σχολείου.

Σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει απ' το χέρι μας ώστε τα όποια επόμενα σχολεία να είναι αντίστοιχης ποιότητας και -δεδομένου και του ενδιαφέροντος που υπήρξε- θα σκεφτούμε σοβαρά και την επανάληψη του σχολείου O2 Provider στο άμμεσο μέλον γι αυτούς που δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α ΤΗΘΥΣ

kristalia
20-05-08, 17:48
Μια γεμάτη Κυριακή που δεν κατάλαβα πότε πέρασε:D. Ένα σχολείο άψογο γεμάτο πληροφορίες και πολύ χρήσιμο για τον συνάνθρωπο μας .... Ένας δάσκαλος:thumbup: super:thumbup: που μοιράστηκε τις γνώσεις του και την αγάπη του για τον συνάνθρωπο ...... Να ευχαριστήσω τον δάσκαλο, τον Σύλλογο μας, τον Δήμο Αλίμου και την καταπληκτική παρέα της ομάδας.

Υ.Γ. και όπως είπε και ο δάσκαλος ας έχουμε όλοι μας μια pocket mask είναι σιγουρα για καλό.

Big-Blue
29-05-08, 11:10
Πότε θα έχουμε τα καρτελάκια κλπ μας;;;

fivos
29-05-08, 14:52
Πότε θα έχουμε τα καρτελάκια κλπ μας;;;

Λίγη υπομονή :)
Σε 3-4 εβδομάδες περίπου απο την ημ/νία διεξαγωγής του σχολείου ;)

fivos
03-06-08, 18:22
Οι κάρτες πιστοποίησης έφτασαν :thumbup:
Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για τον τρόπο παραλαβής τους ;)

DHMHTRHS
04-06-08, 13:05
Μήπως εννοείς Απονωμή τους

billy
28-01-09, 19:39
Μήπως έχει έρθει η ώρα για το Ο2 provider 2009 ?