Επιστροφή στο Forum : Παροχή οξυγόνου
Με αφορμή το σχολείο που οργανώνει ο σύλλογος, έχω την εξής απορία:
Όταν κάνουμε παροχή οξυγόνου για πρώτες βοήθειες τι ποσοστό % θεωρούμε ότι καταλήγει στον ασθενή ?
Andreas Triantopoulos
15-05-08, 12:04
Με αφορμή το σχολείο που οργανώνει ο σύλλογος, έχω την εξής απορία:
Όταν κάνουμε παροχή οξυγόνου για πρώτες βοήθειες τι ποσοστό % θεωρούμε ότι καταλήγει στον ασθενή ?
The more the merrier.... αναλόγως με το τρόπο παροχής!
Στο σχολείο θα δεις διάφορετικές μάσκες για διάφορες περιστάσεις. Η καλυτερη μάσκα είναι (για άτομο με τις αισθήσεις του) είναι η true fit.
Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Αλλά θέλω να μάθω τι ποσοστό % οξυγόνου θα τα καταλήξει στον ασθενή
Σώτος Χριστοδούλου
15-05-08, 13:26
Με τι σύστημα παροχής?
Συνήθως η παροχή με pocket mask με συνεχή ροή καθαρού οξυγόνου φτάνει το 40%. Η Non-Rebreather mask (με το ρεζερβουάρ) μπορεί να φτάσει το 70 %, και οι διάφορες μορφές υποστηριζώμενης αναπνοής (Ambu, μηχανικός αναπνευστήρας με διασωλήνωση) κοντά στο 100%. Οι διάφορες βαλβίδες ζήτησης (demand valve) μπορεί να έχουν πολύ ψηλό ποσοστό παροχής που είναι επίσης κοντά στο 100% και ανάλογα πάντα με τον τρόπο που σφραγίζει η μάσκα γύρω από το στόμα - μύτη (αν υπάρχουν διαρροές το ποσοστό παροχής πέφτει κάτω από 100%).
Με τι σύστημα παροχής?
Συνήθως η παροχή με pocket mask με συνεχή ροή καθαρού οξυγόνου φτάνει το 40%. Η Non-Rebreather mask (με το ρεζερβουάρ) μπορεί να φτάσει το 70 %, και οι διάφορες μορφές υποστηριζώμενης αναπνοής (Ambu, μηχανικός αναπνευστήρας με διασωλήνωση) κοντά στο 100%. Οι διάφορες βαλβίδες ζήτησης (demand valve) μπορεί να έχουν πολύ ψηλό ποσοστό παροχής που είναι επίσης κοντά στο 100% και ανάλογα πάντα με τον τρόπο που σφραγίζει η μάσκα γύρω από το στόμα - μύτη (αν υπάρχουν διαρροές το ποσοστό παροχής πέφτει κάτω από 100%).
Αυτό ακριβώς ήθελα :thumbup:
Ευχαριστώ πολύ Σώτο
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.