PDA

Επιστροφή στο Forum : Το econews ταξιδεύει με το ερευνητικό ΑΙΓΑΙΟ

Physalia
27-05-08, 18:49
Μίνι αφιέρωμα του Σκάι στις ελληνικές θάλασσες (http://www.skai.gr/master_avod.php?id=82733&cid=1485&bc=1485&lsc=1)

Για να σας προλάβω, αυτό που φαίνεται στην εικόνα όταν οι λεζάντες αναφέρουν το κόκκινο κοράλλι, δεν είναι βέβαια παρά κόκκινες γοργόνιες (Paramuricea clavata).

Ίσως το παρατηρήσατε και μόνοι σας, ήθελα όμως να αποκαταστήσω την αλήθεια λέγοντας ότι το κόκκινο κοράλλι (Corallium rubrum) όντως εντοπίστηκε, όμως τα αντίστοιχα πλάνα δεν ήταν ακόμα έτοιμα να δοθούν...
Σόρρυ για την παραπληροφόρηση (it's just the nature of the TV, dudes ;)).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
27-05-08, 21:53
ονειρευομαι τη μερα που θα σκασω στο χωριο φορτωμενος μπουκαλες και ο δασκαλος του χωριου θα μου πει "πας για φωτογραφηση?" αντι για το γνωστο "τι ψαρακι θα φαμε?"

Μικρα βηματα σαν κι αυτο που περιγραφει η μαρια θα μας πανε εκει μια μερα...

neokles
28-05-08, 02:21
ονειρευομαι τη μερα που θα σκασω στο χωριο φορτωμενος μπουκαλες και ο δασκαλος του χωριου θα μου πει "πας για φωτογραφηση?"

εδώ πάει αυτό που λένε

ναι καλα... μη φάς! :p

πολύ ωραία πράγματα. Μπράβο στο econews.

Nicholas S.
28-05-08, 09:25
Το σχόλιο του Παπαθανασίου "μετά τις 10 μέρες πρέπει να περπατάμε με την πλάτη στον τοίχο" λέει πολλά !! αχχααχαχχαχααχαχχαχαχαχα

Physalia
28-05-08, 12:22
:eek: Τώρα κατάλαβα γιατί όλα τα ταξίδια κρατάνε μια εβδομάδα με δέκα μέρες ενώ αν είναι μεγαλύτερα το ΑΙΓΑΙΟ πιάνει λιμάνι ενδιάμεσα!

:D

D.Poursanidis
28-05-08, 12:57
:eek: Τώρα κατάλαβα γιατί όλα τα ταξίδια κρατάνε μια εβδομάδα με δέκα μέρες ενώ αν είναι μεγαλύτερα το ΑΙΓΑΙΟ πιάνει λιμάνι ενδιάμεσα!

:D

Πιθανόν να χρειαζόταν να βγάζατε και ναυτικό φυλλάδιο για περαιτερω συνεχή παραμονή στην θάλασσα.....:D:D

Tiburon
03-06-08, 10:34
:thumbup: Ένα μεγάλο μπράβο στο ΣΚΑΪ και στο EcoNews!!! Είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνουν οι Έλληνες τι συμβαίνει στις θάλασσές μας. Σιγά σιγά αρχίζει να ανατρέπεται ένα φαινόμενο που με λύπη παρατηρούσα όσο ήμουν φοιτητής, ότι "εμάς τους ωκεανογράφους μας θυμούνται μόνο όταν γίνεται κάποια μεγάλη καταστροφή (π.χ. τσουνάμι) ή όταν πέφτει κάποιο ελικόπτερο..."