PDA

Επιστροφή στο Forum : Μήλος

GKanel
07-07-08, 14:20
Τις φετινές μου διακοπές θα τις περάσω στην Μήλο.
Και ψάχνω για πληροφορίες καταδυτικές και μη (εκτός MDP). :)

pierre-sifnos
07-07-08, 14:52
Πήγα πέρσι Μήλο για καταδύσεις (θα περάσω μια βόλτα και φέτος, από Σίφνο είναι μισή ωρίτσα απόσταση).
Έκανα τις βουτιές μου με το κέντρο του Γιάννη Χαβάκη στα Πολλώνια της Μήλου (22870 41274) και πήγαμε σε διάφορα σημεία, από τα οποία ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε μια υποβρύχια σπηλιά 3 θαλάμων στην Πολύαιγο.
Είχα νοικιάσει ένα δωμάτιο ακριβώς δίπλα στο καταδυτικό, ώστε να μην αναλώνομαι σε μετακινήσεις.
Πολύ ευχάριστες ανμνήσεις από τις καταδύσεις μου εκεί.

Physalia
07-07-08, 15:13
Προτείνω ανεπιφύλακτα τον δραστήριο, δημιουργικό, ορεξάτο και με αγνό ενδιαφέρον για το βυθό και τους κατοίκους του Γιάννη Χαβάκη!
Σίγουρα δε θα σε απογοητεύσει :thumbup:

fivos
07-07-08, 16:57
Νομίζω υπάρχει άλλο ένα καταδυτικό κέντρο πλέον στο Μήλο εκτός από αυτό του Γ.Χαβάκη αλλά με μια γρήγορη αναζήτηση δεν μπόρεσα να βρω στοιχεία επικοινωνίας. Όποιος ξέρει ας το συμπληρώσει.

Προτείνω ανεπιφύλακτα τον δραστήριο, δημιουργικό, ορεξάτο και με αγνό ενδιαφέρον για το βυθό και τους κατοίκους του Γιάννη Χαβάκη!
Σίγουρα δε θα σε απογοητεύσει :thumbup:

Προσυπογράφω 100% το σχόλιο της Μαρίας. Έχω πολλές όμορφες καταδυτικές αναμνήσεις από τις βουτιές με τον Γιάννη Χαβάκη (http://www.milosdiving.gr/).

Είναι ένα πολύ έμπειρος δάσκαλος/δύτης (πάνω από 12.000 καταδύσεις) και πραγματικά αγαπάει με πάθος αυτό που κάνει.

Για να δώσω μερικά στοιχεία της παράξενης ιστορίας του - λέω τώρα ότι θυμάμαι - ήταν για καμμιά 10ετία στη Γαλία και χόρευε με ένα συγκρότημα της Νανάς Μούσχουρη όταν αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό και σάλπαρε με το Καλυψώ του Κουστώ για κάμποσα χρόνια και γύρισε όλο τον κόσμο :worship:
Κάποια στιγμή αποφάσισε να γυρίσει στην Μήλο και να ανοίξει το καταδυτικό.
Έχει φτιάξει ένα ειδικό μεταλικό σκάφος για καταδύσεις (παραγγελιά) και σε κάποιες βουτιές στην Πολύαιγο που η θάλασσα ήταν λάδι με θερμοκρασία 27 C :stunned: τον θυμάμαι να αναφωνεί:
"Κάτι τέτοιες μέρες, νομίζω πως κάνω την πιο όμορφη δουλειά στον κόσμο" :)
Μ' αρέσουν οι άνθρωποι με πάθος όπως ο Γιάννης ;)

Επίσης αξίζει τον κόπο να κάνεις τον γύρο του νησιού με κάποιο από τα καραβάκια που προσφέρονται γι αυτό. Η Μήλος είναι ηφαιστειογενής με σπάνια πετρώματα (μερικά από αυτά μάλιστα εξαιρετικά σπάνια) κι αυτό αντανακλάται και στην ομορφιά των ακτών της που είναι όμως απο δύσκολα εως καθόλου προσβάσιμες από ξηρα..

Εμείς είχαμε κάνει τη βόλτα αυτή με το καταμαράν του καπεταν Νικόλα - άλλος ένας άνθρωπος με τη δική του μοναδική ιστορία:
Ήθελε να φτιάξει καταδυτικό κέντρο στη Νάξο (επί εποχής απαγόρευσης πριν το 2006) και κάλεσε πολλές φορές την Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων για να ελέγξει και να του απελευθερώσει κάποιες περιοχές.
Η απάντηση ήταν πάντα καθυστερημένη (μήνες και χρόνια) και πάντα αρνητική, ώσπου είδε κι απόειδε ο άνθρωπος, πήρε το καταμαράν και ασχολήθηκε με το γύρο της Μήλου.
Αν είναι ακόμη εκεί, τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Σε πάει σε κάτι πανέμορφες τεράστιες σπηλιές δίπλα στη θάλασσα, σε βάζει να καθαρίσεις ψάρια που έχει ψαρέψει ο ίδιος για να τα μαγειρέψει μετά ενόσω σου λέει ιστορίες για τους πειρατές που πηγαίναν σ' αυτές τις σπηλιές - άλλος ένας γοητευτικός άνθρωπος με πάθος σ' αυτό που κάνει ;)

alkis
10-07-08, 15:54
Θα είμαι και εγώ Μήλο τον Αύγουστο και ήδη ονειρεύομαι τις βουτιές εκεί
Οση περισσότερη πληροφορία γραφτεί τόσο καλύτερα για όλους

Nicholas S.
10-07-08, 16:07
Θα είμαι και εγώ Μήλο τον Αύγουστο και ήδη ονειρεύομαι τις βουτιές εκεί
Οση περισσότερη πληροφορία γραφτεί τόσο καλύτερα για όλους

Πότε ?

pierre-sifnos
10-07-08, 16:30
Θα έχει πλάκα να βρεθούμε κάποιοι από εμάς την ίδια χρονική περίοδο - όπως το βλέπω τώρα, θα πεταχτώ από Σίφνο μόλις περάσει ο αχός του 15αύγουστου, γύρω στις 17 δηλαδή....

GEOALEX
11-07-08, 11:38
APOLLON DIVING-CENTER

ΠΟΛΛΩΝΙΑ
ΜΗΛΟΣ, 84800 ΜΗΛΟΣ
Tel: 22870-41451
Fax: 22870-41452
e-Mail: info@apollon-diving.eu
Web Site: http://www.apollon-diving.eu (http://www.apollon-diving.eu/)

alkis
06-08-08, 09:24
Τα τηλέφωνα του Γιάννη Χαβάκη όπως εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του καταδυτικού δεν απαντούν
Μήπως γνωρίζει κανείς τίποτα για αυτό???

pierre-sifnos
06-08-08, 10:52
Δοκίμασες στο 22870 41274;
Θα ψάξω και για το κινητό του, κάπου το έχω από πέρσι.

alkis
06-08-08, 14:06
Το τηλέφωνο που λες το είδα σε προηγούμενο post σου και είναι από ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχείο
Για δες για κινητό
Ευχαριστώ όπως και να έχει

pierre-sifnos
07-08-08, 12:38
Το κινητό του Γ. Χαβάκη που έχω από πέρσι (το έστειλα και με SMS στον Alkis) είναι 697-491-7435 και έχω και δύο σταθερά 22870-28077 και 41296.

Andreas Triantopoulos
07-08-08, 13:51
Πήγα πριν από λίγες μέρες στο "καταδυτικό κέντρο" MDC και η αλήθεια είναι ότι τρόμαξα...

Dimitris Galon
07-08-08, 14:05
Πήγα πριν από λίγες μέρες στο "καταδυτικό κέντρο" MDC και η αλήθεια είναι ότι τρόμαξα...

Θέλεις να κατατοπίσεις και εμάς Αντρέα για τους λόγους που τρόμαξες;

Andreas Triantopoulos
07-08-08, 14:19
Θέλεις να κατατοπίσεις και εμάς Αντρέα για τους λόγους που τρόμαξες;

Με τρόμαξε η παράγκα στο χωράφι και οι φιάλες στο χώμα...

Thanos
07-08-08, 14:34
Επειδή MDC ξέρω 2-3 καταδυτικά να μας κατατοπίσετε λιγάκι για να μην υπάρξουν παρερμηνίες... thanks και sorry για την σπόντα

Dimitris Galon
07-08-08, 14:49
Με τρόμαξε η παράγκα στο χωράφι και οι φιάλες στο χώμα...
Μιλάμε για το Milos Dive Center στην παραλία Πελεκούδα της Πολώνιας στην Μήλο;

Andreas Triantopoulos
07-08-08, 15:05
Δημήτρη, στην Πελεκούδα είναι ένα άλλο. Αυτό που λέω εγώ είναι στα Πολώνια από το σταθμό των λεωφορίων δεξιά προς Νότο στα 150μ αριστερά, μέσα σε ένα χωράφι με κάτι σκουριασμένα σίδερα υπάρχει μία παράγκα με καλάμια της συμφοράς....

36°45'46.41"N
24°31'39.28"E

Περίπου....

Andreas Triantopoulos
07-08-08, 15:06
Επειδή MDC ξέρω 2-3 καταδυτικά να μας κατατοπίσετε λιγάκι για να μην υπάρξουν παρερμηνίες... thanks και sorry για την σπόντα

Μilos Diving Center...

Dimitris Galon
07-08-08, 15:37
Αντρέα συγγνώμη που επιμένω, αλλά να μην πάρουμε και τον άνθρωπο στον λαιμό μας.
Εγώ ένα Milos Diving Center ξέρω και είναι αυτό του Γιάννη Χαβάκη. βλ. http://www.milosdiving.gr/pages/cadre.html
Μιλάμε για το ίδιο μαγαζί και τον ίδιο άνθρωπο;
Ρωτάω γιατί ο Γιάννης στο παρελθόν ανέδειξε την περιοχή ανάμεσα στην Μήλο, την Κύμολο και την Πολύαιγο.
Δεν έχω λόγο να μην σε πιστεύω, απλά ίσως μια διευκρλυνηση να βοηθούσε.
Βούτυξες ή η εικόνα σε απέτρεψε, και αν βούτηξες πως ήταν;
Μια περιγραφή θα βοηθούσε πολύ.

Physalia
07-08-08, 18:14
Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά το Καταδυτικό του Γ. Χαβάκη και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις περιγραφές του Αντρέα... (χωράφια, παράγκες, χώματα κλπ)
Δεν είναι όμως δυνατό να υπάρχει και δεύτερο καταδυτικό με το ίδιο όνομα στο νησί οπότε να υποθέσω ότι ο Αντρέας κάτι έχει μπερδέψει ;

Κυριάκος
07-08-08, 19:05
Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά το Καταδυτικό του Γ. Χαβάκη και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις περιγραφές του Αντρέα... (χωράφια, παράγκες, χώματα κλπ)
Δεν είναι όμως δυνατό να υπάρχει και δεύτερο καταδυτικό με το ίδιο όνομα στο νησί οπότε να υποθέσω ότι ο Αντρέας κάτι έχει μπερδέψει ;

Από ότι έχω ακούσει, του Χαβάκη (που θεωρώ πολύ αξιόλογο) μετακόμησε σχετικά πρόσφατα. Πιθανόν να ήταν λίγο βιαστική η μετακόμιση.... και να κατέληξε στο χωράφι.

GKanel
07-08-08, 21:11
θα συμφωνήσω με τον Αντρέα.

Βρισκόμουν εκεί πριν μερικές ημέρες και έκανα δυο βουτιές με το MDC, οι οποίες ήταν θαυμάσιες.
Αυτό βέβαια δεν σώζει την όλη εικόνα του καταδυτικού.
Χωράφι, καλάμια, καλύβα, ούτε καθαρό νερό για το ξέπλυμα του εξοπλισμού δεν υπάρχει (δεν συνεχίζω άλλο) τέλος πάντων χωρίς τίποτα άλλο σχετικό με ποιοτικές υπηρεσίες. Αλλά μου έδωσε απόδειξη :eek:(γεγονός που έζησα πρώτη φορά σε καταδυτικό κέντρο).
Ο κος Χαβακης μου είναι πολύ συμπαθής και έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει πολλά και αξιόλογα πράγματα σε σχέση με την κατάδυση τη θάλασσα το περιβάλλον και για την Μήλο. Αν θυμάμαι καλά βρίσκεται στη Μήλο 12 χρόνια που σημαίνει ότι γνωρίζει πολύ καλά τα υποβρύχια κατατόπια του νησιού.

Στην Μήλο μπορείτε να βρείτε άλλα δυο καταδυτικά κέντρα, το Appolon Diving Center και αυτό στην Πολώνια και το Southwest Aegean Sea Club στον Αδάμαντα (που λειτουργεί σαν παροχέας).

Physalia
07-08-08, 22:15
:( Ελπίζω πραγματικά να είναι προσωρινό.....
Μου κάνει βέβαια φοβερή εντύπωση που το ακούω εν μέσω της καλοκαιρινής σεζόν :(

Κυριάκος
07-08-08, 22:51
......
Χωράφι, καλάμια, καλύβα, ούτε καθαρό νερό για το ξέπλυμα του εξοπλισμού δεν υπάρχει (δεν συνεχίζω άλλο) τέλος πάντων χωρίς τίποτα άλλο σχετικό με ποιοτικές υπηρεσίες. Αλλά μου έδωσε απόδειξη :eek:(γεγονός που έζησα πρώτη φορά σε καταδυτικό κέντρο).
Ο κος Χαβακης μου είναι πολύ συμπαθής και έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει πολλά και αξιόλογα πράγματα σε σχέση με την κατάδυση τη θάλασσα το περιβάλλον και για την Μήλο. Αν θυμάμαι καλά βρίσκεται στη Μήλο 12 χρόνια που σημαίνει ότι γνωρίζει πολύ καλά τα υποβρύχια κατατόπια του νησιού.

Στις προηγούμενες εγκαταστάσεις είχε δύο βαρέλια για ξεπλυμα με διάλυμα Betadin, χωριστά οι στολές, BCD κτλ, και χώρια οι ρυθμιστές.

Επίσης, αν και παίζω στα όρια διαφήμισης, προσωπικά εκτίμησα τρομερά το γεγονός οτι πήγαινα για βουτιά ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ και έβγαζε το σκάφος για να βουτήξουμε μαζι, χωρίς έξτρα κόστος, χωρίς γκρίνια και τελική έκπτωση για τις πολλές βουτιές (...10 βουτιές = 200 ευρώ αντί 250, με απόδειξη, το 2003). Τον Αύγουστο με την΄πολλή πελατεία είχαμε βουτηξει με συνοδεία Divemaster νεαρού Γάλλου που στην επιφάνεια ούτε σαλιγκάρι δεν θα του εμπιστευόμουνα, αλλά κάτω από το νερό είχε υποδειγματική συμπεριφορά σε έλεγχο, βοήθεια, συννενόηση.

Έχοντας όμως και την ιδιότητα του εκπαιδευτή έριξε και καντήλια σε περίπτωση unsafe συμπεριφοράς (δεν ξέρω λεπτομέριες γιατί ήταν για άλλο γκρούπ και ...στα γαλλικά), και σε προσωπικό επίπεδο για την ...αχαριστία μου. Είδαμε μία μονάχους-μονάχους από το σκάφος ενώ φεύγαμε, και λέω κρίμα που δεν πετύχαμε στην βουτιά.... Ο αχάριστος:o!!! Δεν φτάνει που είχα την τιμή έστω να την δώ....:angyr:....

Αυτή είναι η προσωπική εντύπωση.

Thanos
08-08-08, 09:08
Απο τι καταλαβαίνω, πολύ καλό service μεσα στο νερό, φιλικός, καλές τιμές αλλά όχι τόσο καλές εγκαταστάσεις :confused:

Andreas Triantopoulos
08-08-08, 11:21
Αντρέα συγγνώμη που επιμένω, αλλά να μην πάρουμε και τον άνθρωπο στον λαιμό μας.
Εγώ ένα Milos Diving Center ξέρω και είναι αυτό του Γιάννη Χαβάκη. βλ. http://www.milosdiving.gr/pages/cadre.html
Μιλάμε για το ίδιο μαγαζί και τον ίδιο άνθρωπο;
Ρωτάω γιατί ο Γιάννης στο παρελθόν ανέδειξε την περιοχή ανάμεσα στην Μήλο, την Κύμολο και την Πολύαιγο.
Δεν έχω λόγο να μην σε πιστεύω, απλά ίσως μια διευκρλυνηση να βοηθούσε.
Βούτυξες ή η εικόνα σε απέτρεψε, και αν βούτηξες πως ήταν;
Μια περιγραφή θα βοηθούσε πολύ.

Δημήτρη μου, δεν ξέρω τον κ. Χαβάκη. Εγώ ακολούθησα μία ταμπέλα που έλεγε Milos Diving Center και βρέθηκα εκεί. Έκανα μιά γρήγορη κουβέντα με μία ξένη κυρία περί καταδύσεων αλλά τρόμαξα με το σκηνικό και έφυγα...

Andreas Triantopoulos
08-08-08, 11:24
Απο τι καταλαβαίνω, πολύ καλό service μεσα στο νερό, φιλικός, καλές τιμές αλλά όχι τόσο καλές εγκαταστάσεις :confused:
to put it mildly....

άρε Sir Θάνο με τις ευγένιες σου...

antesco
16-08-08, 07:49
Ανδρέα ήσουν άτυχος.
Τον πέτυχες φέτος στην μετακόμιση....
Αναγκάστηκε να αφήσει την μέχρι πέρυσι εγκατάσταση και να μετακομίσει
στο δικό του οικόπεδο (εκεί που πήγες) στο οποίο έχει βγάλει άδεια οικοδομής
για ένα νέο μοντέρνο καταδυτικό κα ενοικιαζόμενα δωμάτια από πάνω.
Μέχρι τότε, ναι δυστυχώς φέτος λειτουργεί μέσα στις καλαμιές.
Αλλά από προσωπικότητα, γνώσεις, εμπειρίες, ο άνθρωπος είναι όπως τον
περιέγραψαν τα παιδιά !!!
Έπρεπε να τον πετύχεις εκεί και να κάνεις 1-2 βουτιές μαζί του για να καταλάβεις.

Πριν 3 μέρες ήμουνα εκεί και ο buddy μου τον τράβηξε μία σκηνή με ένα χταπόδι.

http://i13.photobucket.com/albums/a271/antesco/scuba/kimolos/th_PICT0114.jpg (http://s13.photobucket.com/albums/a271/antesco/scuba/kimolos/?action=view&current=PICT0114.flv)

Andreas Triantopoulos
18-08-08, 11:52
next time then!

alkis
25-08-08, 12:57
Σήμερα άνοιξα το forum και δεν πρόλαβα να δώσω τις διευκρινήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο καταδυτικό MDC.
Στα μέσα Αυγούστου επισκέφτηκα τη Μήλο και με τη βοήθεια του Pierre-Sifnosκατάφερα να έρθω σε επαφή με τον κ. Χαβάκη.
Πράγματι το καταδυτικό βρίσκεται σε φάση μετακόμισης. Αυτός είναι και ο λόγος που το τηλέφωνο που υπάρχει στο site δεν ισχύει. Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε μέσα στο καλοκαίρι και δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβει να χτιστεί μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.
Το ότι το compresserκαι ο εξοπλισμός ήταν τοποθετημένος σε μία παράγκα με καλαμιές δεν υποβάθμισε σε καμιά περίπτωση την ποιότητα και ασφάλεια των καταδύσεων. Υπήρχαν όντως χωριστές πλαστικές δεξαμενές για το ξέπλυμα των στολών και ρυθμιστών κάτι που δεν το έχω συναντήσει σε σχεδόν κανένα καταδυτικό στη βόρεια Ελλάδα. Το σκάφος επίσης ήταν αρκετά βολικό.
Οι βουτιές και οι τρεις που έκανα ήταν εξαιρετικές, με πανέμορφο βυθό και με πολύ ζωή!!!, ενώ και τα breefingπάνω στο σκάφος ήταν αναλυτικότατα
Για την προσωπικότητα του κ. Χαβάκη έχω να πω τα καλύτερα. Το ότι γουστάρει το επάγγελμά του και αγαπάει την θάλασσα είναι κάτι που στο δείχνει, αλλά και στο λέει. Η φιλοξενία του στους χώρους του καταδυτικού ήταν εξαιρετική.
Αυτή είναι η δική μου εικόνα για το καταδυτικό.
Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να βουτήξω ξανά στη Μήλο και τα υπόλοιπα καταδυτικά να προσφέρουν ανάλογες ή και καλύτερες υπηρεσίες.

Υ.Γ Αν βουτήξετε με τον Χαβάκη μη βάλετε στοίχημα για το πόσα κιλά χρειάζεστε!!! Θα τη χάσετε τη σαμπάνια !!!!!!

pierre-sifnos
25-08-08, 15:00
Μόλις γύρισα κι εγώ από Μήλο-Σίφνο. Καταδύθηκα και φέτος 4 φορές με το Γιάννη Χαβάκη. Το καταδυτικό είναι όπως το περιγράφουν τα παιδιά (έχω και φωτό των εγκαταστάσεων αν ενδιαφέρουν), αλλά δε μπορώ να πω ότι με ενόχλησε. Όπως και πέρσι, ευχαριστήθηκα τις καταδύσεις, αισθάνθηκα ασφαλής και το κυριότερο βούτηξα σε τελείως διαφορετικά σημεία σε σχέση με πέρσι, αλλά εξίσου εντυπωσιακά. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν με ένα τρύπιο BCD, έκανε σχεδόν free flow ;-p σε μια κατάδυση...
Πέραν τούτων, όπως λέει και ο Alkis, μεγάλη εντύπωση μου έκανε ότι ο κ. Χαβάκης με έπεισε ότι μπορώ να βουτήξω με 2 κιλά (!) αντί για 6 που είμαι συνηθισμένος μέχρι σήμερα...
Σημασία έχει επίσης ότι είμασταν μια παρέα 4 ατόμων, δύο AOWD με αρκετή εμπειρία και δύο OWD ολόφρεσκοι (!). Η συμπεριφορά του κ. Χαβάκη και των συνεργατών του (Κούρος & Νίκος) ήταν εξαιρετική και διευκόλυνε και τους άπειρους φίλους μου να ευχαριστηθούν τις καταδύσεις!

antesco
26-08-08, 15:40
Υ.Γ Αν βουτήξετε με τον Χαβάκη μη βάλετε στοίχημα για το πόσα κιλά χρειάζεστε!!! Θα τη χάσετε τη σαμπάνια !!!!!!

Εμένα με έπεισε να κατέβω χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ βάρη :eek:, και είχε δίκιο :thumbup: