Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση ?
Εχθες ανεβασα σε ποστ την εκδρομη που διοργανωνει στην Ερυθρα Θαλασσα το Sea gate Club.
Αμεσως μετα απο λιγη ωρα η εκδρομη διαγραφηκε και μου ηρθε το εξης μηνυμα :
Αγαπητέ Seagate,
Το μήνυμα σου σχετικά με την εκδρομή στην Αίγυπτο με βάση τους όρους προβολής επαγγελματιών (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2853), θεωρήθηκε διαφημιστικό-επαγγελματικό και διαγράφηκε.
Το ποστ παρεμεινε και σχολιαστηκε θετικα και μαλιστα δηλωσαν και συμμετοχες.
Εγω σαν εκπροσωπος του Sea gate club εκανα κατι αντιστοιχο. Ανακοινωσα μια εκδρομη που οργανωνουμε με κοστος ταδε και την ποσταρα για οποιον ενδιαφερεται.
Ποια η διαφορα τους ενος και του αλλου? Γιατι το ενα παρεμεινε και το αλλο διαγραφηκε?
Μηπως εμεις βγαζουμε λεφτα απο την εκδρομη αυτη και πιανουμε κοροιδο το συλλογο με τσαμπα διαφημιση της εκδρομης μας?
Αν εχει καποιος στοιχεια για κατι τετοιο η οτι βγαζουμε εστω και 1 λεπτο απο τα ατομα που συμμετεχουν ας βγουν να το πουν.
Σε αυτο φυσικα μπορει να απαντησει και ο Γιωργος ο Δελβερουδης που διοργανωνει την εκδρομη.
Και επειδη δεν μου αρεσουν τα προσωπικα μηνυματα και ολα θελω να ειναι φανερα το ανεβαζω εδω για να το δουν ολοι.
Αντιστοιχο ποστ θα δημιουργηθει και στο Sea gate.
σημ. Με το abyss που αναφερθηκε η οποιοδηποτε αλλο φορουμ - site - συλλογο δεν εχουμε καμια αντιπαραθεση (απλα ετυχε το συγκεκριμενο και επρεπε να αναφερθει), ισα ισα στο μηνυμα εναρξης μας, εχουμε δηλωσει οτι ειμαστε ανοιχτοι σε καθε ειδους συνεργασια και βοηθεια σε οποιονδηποτε ασχολειται με την καταδυση και τη θαλασσα γενικοτερα.
eye love scuba
06-08-08, 14:28
Aγαπητέ Sea-Gate,
δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω αν το μήνυμα σου ήταν σωστό που διαγράφηκε ή όχι. Αναφέρεις κάποια πράγματα και τα υποστηρίζεις με επιχειρήματα. Απλά πιστεύω ότι πριν ανεβάσεις το δεύτερο post που διαμαρτύρεσαι για τη διαγραφή, θα ήταν λογικότερο να μιλήσεις με τους administrators με προσωπική επικοινωνία και να τους εξηγήσεις τι εννοείς. Από εκεί και πέρα αν η απάντηση εξακολουθούσε να είναι αρνητική και εσύ πίστευες ότι έχεις αδικηθεί, μπορούσες να ανεβάσεις το 2ο post να το δούμε όλοι.:)
pierre-sifnos
06-08-08, 14:34
Εικάζω ότι η ανάρτησις της εκδρομής αντιβαίνει στους όρους του site, αλλά οι πλέον αρμόδιοι για να απαντήσουν είναι τα μέλη του ΔΣ, οι λοιποί αξιωματούχοι του και οι admins του και όχι εγώ που είμαι ένας απλός επισκέπτης του forum.
Ίσως το ατυχές αυτό περιστατικό (όπως αφήνεις να εννοηθεί περί "2 μέτρων και 2 σταθμών") να μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για τη δημιουργία ενός τμήματος εντός του site, όπου οι διάφοροι όπως εσύ μπορούν να βάλουν τις σχετικές ανακοινώσεις-διαφημίσεις κ.λπ. Προσωπικά το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον, π.χ. για να συγκρίνω τις τιμές μέσω Διαδικτύου με το αν οργάνωνα μόνος μου μια εκδρομή στην Ερυθρά...
Πάντα φιλικά και χωρίς διάθεση παρεξήγησης.
Μηπως εμεις βγαζουμε λεφτα απο την εκδρομη αυτη και πιανουμε κοροιδο το συλλογο με τσαμπα διαφημιση της εκδρομης μας?
Αν εχει καποιος στοιχεια για κατι τετοιο η οτι βγαζουμε εστω και 1 λεπτο απο τα ατομα που συμμετεχουν ας βγουν να το πουν.
Σε αυτο φυσικα μπορει να απαντησει και ο Γιωργος ο Δελβερουδης που διοργανωνει την εκδρομη.
Αν ισχύει αυτό και:
από την στιγμή που ο seagate δεν είναι επαγγελματίας στον χώρο της αυτόνομης κατάδυσης και η εκδρομή δεν είναι προϊόν προς πώληση νομίζω ότι το ΔΣ πρέπει να επανεξετάσει το ζήτημα.
δημιουργία ενός τμήματος εντός του site, όπου οι διάφοροι όπως εσύ μπορούν να βάλουν τις σχετικές ανακοινώσεις-διαφημίσεις κ.λπ.
+1:thumbup:
δεν είναι προϊόν προς πώληση
δεν την ειδα την ανακοινωση.. αλλα αν δεν ειναι προϊον προς πωληση μια εκδρομη στην ερυθρα ...τότε τι ειναι? :confused:
Ο φίλος seagate επιμένει με κάθε τρόπο να προσπαθεί να διαφημίσει την εκδήλωση του club του ανέξοδα.
Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στην θέση τους, το συγκεκριμένο θέμα είναι σε δημόσια συζήτηση, από τις 8.00 το πρωι, στην περιοχή που έχουν πρόσβαση αποκλειστικά και μόνο τα μέλη του Συλλόγου. Αρα γι αυτούς που τους αφορούν οι αποφάσεις του Δ.Σ., δεν είναι κρυφό ούτε το μαθαίνουν τώρα από τον segate.
Οι αποφάσεις, εφόσον δεν είναι κατανοητό, δεν λαμβανονται από κανένα μεμονωμένο άτομο, ότι αξιωμα κι αν έχει αυτό στον Σύλλογο. Ολες οι αποφάσεις λαμβάνονται, σύμφωνα με το Καταστατικό μας, με πλειοψηφία των μελών του ΔΣ. Αυτο κατά συνέπεια απαιτεί κάποιον χρόνο, και μεγάλες πολλές φορές συζητήσεις. Αυτές τις συζητήσεις και τον χρόνο τον διαθέτουν άτομα, που δεν το κάνουν επαγγελματικά, εις βάρος του προσωπικού τους χρόνου.
Αυτά όσον αφορά την "καθυστέρηση" για την οποία παραπονιέται ο seagate.
Η απάντηση του έχει ήδη σταλεί. Εφόσον κριθεί σωστό, θα σας την κοινοποιήσουμε (εννοείται ότι θα την μάθουν τα μελη του ΤΗΘΥΣ), μια και ο seagate θέλει να αντιπαρατεθεί δημόσια.
Αυτά προς το παρόν.
δεν την ειδα την ανακοινωση.. αλλα αν δεν ειναι προϊον προς πωληση μια εκδρομη στην ερυθρα ...τότε τι ειναι? :confused:
Προϊόν θα ήταν να πουλάει μπουκάλες από την "Κονταράτος ΕΠΕ" με το σήμα seagate. Και πάλι όμως αν την ίδια μπουκάλα την αγοράζεις 300 ευρώ και με το σήμα έχει 150 γιατί να μην το γνωρίζουν να μέλη του συλλόγου; Μας πειράζει να προβάλλονται τα καταδυτικά fora και οι δραστηριότητές τους στον σύλλογό μας;
Νομίζω ότι πρέπει να κάτσω (αλλα πού χρόνος; ) να δώσω παραδείγματα από posts που με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να διαγραφούν (φυσικά και δεν θέλω να διαγραφούν).
Ζιna μου μια εκδρομη προς πωληση ειναι προιον μονο αν κερδισεις χρηματα!
Αν το κανεις αφιλοκεδρος και πολλες φορες βαζεις και απο την τσεπη σου χρονο και χρημα δεν νομιζω να ειναι το ιδιο!
Ο φίλος seagate επιμένει με κάθε τρόπο να προσπαθεί να διαφημίσει την εκδήλωση του club του ανέξοδα.
Θα απαντησω και σε σενα το ιδιο με τη Zina. "διαφημισω" δεν ειναι η σωστη λεξη. θα προτιμουσα την εκφραση "ανακοινωσω" σε ολους τους δυτες προς ενημερωση τους με μπολικα διαφημιστικα εξοδα αν θα ειχα οικονομικό ωφελος. Οταν δεν βγαζεις δεκαρα απο κατι που διοργανωνεις γιατι λοιπον να την "διαφημισεις" με κοστος.
Χωρίς παρεξήγηση.......
η αίσθηση που έχω, είναι ότι ο αγαπητός SeaGate, κατα καιρούς έχει κάνει έμμεση και άμεση διαφήμιση του forum του (συνήθως ανοίγοντας θέματα με εκδηλώσεις και με απ’ευθείας συνδέσμους σ’αυτόν....) , χωρίς να τον “ενοχλήσει” κανένας ( από τακτ υποθέτω) ........
Προσωπικά αυτή η τακτική διαφήμισης, με ενοχλεί, τη βρίσκω λίγο “άκομψη”........
Ζιna μου μια εκδρομη προς πωληση ειναι προιον μονο αν κερδισεις χρηματα!
Αν το κανεις αφιλοκεδρος και πολλες φορες βαζεις και απο την τσεπη σου χρονο και χρημα δεν νομιζω να ειναι το ιδιο!
Θα απαντησω και σε σενα το ιδιο με τη Zina. "διαφημισω" δεν ειναι η σωστη λεξη. θα προτιμουσα την εκφραση "ανακοινωσω" σε ολους τους δυτες προς ενημερωση τους. θα την διαφημιζα με μπολικα διαφημιστικα εξοδα αν θα ειχα οικονομικό ωφελος. Οταν δεν βγαζεις δεκαρα απο κατι που διοργανωνεις γιατι λοιπον να την "διαφημισεις" με κοστος.
Νομιζω οτι αυτο ειναι κατανοητο. Εκτος και αν βγει καποιος και πει οτι εκδρομες, εκδηλωσεις, βουτιες, βραδιες με φαγητα, παρτυ που εχουμε οργανωσει ουκ ολιγες φορες ειχαμε οικονομικο ωφελος......
Δε νομιζω να υπαρξει κανενας γιατι ποτε μα ποτε απο διοργανωσεις δεν βγαλαμε τιποτα. Ακομα και μπλουζακια διαφημιστικα που μοιρασαμε τα δωσαμε τσαμπα!
Νομιζω οτι αυτο ειναι κατανοητο. Εκτος και αν βγει καποιος και πει οτι εκδρομες, εκδηλωσεις, βουτιες, βραδιες με φαγητα, παρτυ που εχουμε οργανωσει ουκ ολιγες φορες ειχαμε οικονομικο ωφελος......
Δε νομιζω να υπαρξει κανενας γιατι ποτε μα ποτε απο διοργανωσεις δεν βγαλαμε τιποτα. Ακομα και μπλουζακια διαφημιστικα που μοιρασαμε τα δωσαμε τσαμπα!
Μπορεί να μη βγάλατε ποτέ τίποτα αγαπητέ Τάκη, όμως ποτέ και με τίποτα εμείς δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό, εκτός αν έχετε και Ταμία που κρατάει αρχείο με όλες τις συναλλαγές σας και κάθε χρόνο περνάει από ελεγκτική επιτροπή που τις επιβεβαιώνει....
Χωρίς να θέλω να υπονοήσω κάτι για σένα προσωπικά, είναι γενικά παράλογο να απαιτεί κανείς την εμπιστοσύνη ανθρώπων που ούτε καν τον γνωρίζουν..... ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.....
Επειδη δεν υπαρχει ταμιας λοιπον γιατι απο τα μελη μας δεν παιρνουμε χρηματα και για αυτο δεν θα ειχαμε και λεφτα να τον πληρωσουμε για οποιον εχει την οποιαδηποτε απορια μπορει να παρει πληροφοριες απο το πρακτωρειο που κανονιζει την εκδρομη. Το ονομα του γνωστο αλλα δεν το γραφω γιατι μπορει να σβηστει και αυτο! Οποιος θελει μπορω να το στειλω με πμ.
Αντε τωρα τι να ακουσω αλλο.....οτι και το πρακτωρειο ειναι στο κολπο?
Δυστυχως εδω υπαρχουν χαρτια, αποδειξεις κτλ που καλυπτουν το ολο ποσο.
Ας αφήσουμε την κολοκυθιά φίλε seagate.
Ο Γιώργος Δελβερούδης που διοργανώνει την εκδρομή σας, είναι επαγγελματίας στον τομέα αυτό και καλά κάνει.
Προς τιμήν του δε, ποτέ δεν έβαλε τον Σύλλογο σε δυσάρεστες διαδικασίες, πράγμα που εσύ δεν είχες κανένα πρόβλημα να κάνεις.
Νομιζω οτι μονοι σας μπηκατε σε αυτες τις διαδικασιες.......
Φίλε seagate όπως πολύ σωστά ξέρεις υπάρχουν κάποιοι ¨κανόνες" στα φόρα... πχ ο ένας δεν μπαίνει στο forum του άλλου με το όνομα του club του... πχ δεν μπήκες να γραφτείς σαν Τάκης αλλά σαν Seagate.. Στο φορουμ που έχεις υπάρχει ο χρήστης seagate και ο χρήστης Τακης.. είναι το ίδιο άτομο ή διαφορετικό; :confused:
Μπήκες και γράφτηκες στο φόρουμ του σύλλόγου μόλις ανέβασες το δικό σου, όχι πριν.. ή κάνω λάθος;; 3 στα 4 μηνύματά σου εδώ είναι για να διαφημίσεις το seagate.
Σε όλα τα παραπάνω, καλώς ή κακώς, δεν είπαμε τίποτα.
Επίσης δεν είδα να ανακοινώνεις εκδρομή που κάνατε στην Εύβοια αλλά τώρα έβαλες μόνος σου την ανακοίνωση στο φόρουμ του συλλόγου χωρίς να μας στείλεις ενα email όπως έκανε το Abyss (μιας και το ανέφερες).
Αφού γίνεται διαγραφή του θέματος και σου εξηγούμε τον λόγο, λέγοντάς σου ότι θα σου στείλουμε άμεση απάντηση, βγαίνεις και μας κατηγορείς ότι δεν σου απαντήσαμε εγκαίρως .
Όλα τα παραπάνω είναι αντίθετα στους κανόνες ηθικής των φόρουμ - καταδυτικών και μη.
Τέλος, βλέποντας το site σου γεμάτο διαφημίσεις (και καλά κάνεις) δεν μπορώ παρά να σε εντάξω στους επαγγελματίες (προσωπικά μιλώντας) μιας και κερδίζεις λεφτά απο την προβολή/διαφήμιση που κάνεις σε καταδυτικά κέντρα.
Φιλικότατα
Θάνος
Και αλλα φορα εχουν διαφημισεις επαγγελματιων αυτα που τα συμπεριλαμβανεται?
Και θα κλεισω εδω γιατι δεν υπαρχει λογως να συνεχιζεται το ποστ μιας και γινετε κουραστικο. Οι γνωμες απο ολους ακουστηκαν ....
eye love scuba
06-08-08, 19:43
Χωρίς παρεξήγηση.......
η αίσθηση που έχω, είναι ότι ο αγαπητός SeaGate, κατα καιρούς έχει κάνει έμμεση και άμεση διαφήμιση του forum του (συνήθως ανοίγοντας θέματα με εκδηλώσεις και με απ’ευθείας συνδέσμους σ’αυτόν....) , χωρίς να τον “ενοχλήσει” κανένας ( από τακτ υποθέτω) ........
Προσωπικά αυτή η τακτική διαφήμισης, με ενοχλεί, τη βρίσκω λίγο “άκομψη”........
Τέτοιες εκδηλώσεις (και κερδοσκοπικού περιεχομένου) και links κάτω από ονόματα έχουν εμφανιστεί κι άλλες φορές στο φόρουμ. Εκφράζοντας τη γνώμη μου απλά, δε με ενοχλεί, ίσα-ίσα, αλλά ούτε και το αντίθετο. Καλό όμως ειναι να μην υπάρχουν εξαιρέσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και αν αποφασίσει ο σύλλογος να κινηθεί.
Τέτοιες εκδηλώσεις (και κερδοσκοπικού περιεχομένου) και links κάτω από ονόματα έχουν εμφανιστεί κι άλλες φορές στο φόρουμ. Εκφράζοντας τη γνώμη μου απλά, δε με ενοχλεί, ίσα-ίσα, αλλά ούτε και το αντίθετο. Καλό όμως ειναι να μην υπάρχουν εξαιρέσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και αν αποφασίσει ο σύλλογος να κινηθεί.
Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε... ;) και ξεκινήσαμε με την δημοσίευση των κανόνων για τους επαγγελματίες που θέλουμε να σέβονται .Δεν θέλουμε να κάνουμε καμμία εξαίρεση.
kmarmarinos
07-08-08, 10:00
Μπορεί και να ναι άσχετο, αλλά γιατί πάντα μου δίνεται η αίσθηση σ΄αυτή την χώρα ότι οι έννοιες "κέρδος", "επιχειρηματίας" και άλλες παρόμοιες, αφήνουν πάντα την αίσθηση του κακού ή του κάπως βρώμικου και ανίερου ή έστω της απατεωνιάς? Γιατί ρε παιδιά ν΄απαγορεύετε η διαφήμηση? Εάν ο Δελβερούδης, μια που το όνομά του αναφέρθηκε, που προσφέρει μια υπηρεσία ξεχωριστή δεν διαφημηστεί στα 'δικά μας" φόρουμ, πως θα κάνει γνωστή την δουλειά του? Και πως τόσοι αυτοδύτες που τώρα ξεκινάνε θα μάθουν και αυτοί για καταδύσεις στο εξωτερικό? και γιατί είναι κακό να βγάλει ένα σκασμό λεφτά? Τα κλέβει ή σε μαστγώνει να τον προτιμήσεις?
Δεν ξέρω..
Ούτε κι εγώ ξέρω γιατί το κέρδος έχει γίνει λέξη ταμπού και φοβάται ο κόσμος να παραδεχτεί ότι -φυσικά- είναι και αυτό ένας σκοπός....
Κώστα, δεν ξέρω τι σε κάνει να νομίζεις ότι έχουμε πρόβλημα με τις διαφημίσεις γενικά και αόριστα.... Ευπρόσδεκτοι όλοι οι επαγγελματίες που θέλουν να μας κάνουν γνωστές τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, κατανοητή και σεβαστή η επιθυμία ανθρώπων να διαφημίσουν (ή και ανακοινώσουν) τις δράσεις τους.
Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να διαβάσουν, να κατανοήσουν και να σεβαστούν αυτό:
ΟΡΟΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ WWW.SCUBADIVE.GR (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2853)
και αυτό:
Δυνατότητες προβολής επαγγελματιών στο scubadive.gr (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2863)
Αν νομίζετε ότι είναι δύσκολο να το διαβάσετε, σκεφτείτε ότι κάποιοι άλλοι αφιέρωσαν πολύ περισσότερο χρόνο για να το γράψουν.
Το μόνο που προσπαθούμε να επιτύχουμε μέσα από αυτούς τους όρους είναι να αποφύγουμε τη μετατροπή αυτού του φόρουμ σε Πίνακα Ανακοινώσεων ή Ζώνη Διαφημίσεων των Καταδυτικών Κέντρων/Παρόχων και Διαμεσολαβητών. Δεδομένου ότι το φόρουμ αυτό είναι το κύριο μέσο επικοινωνίας και επαφής των Μελών του Συλλόγου μας, ελπίζω η επιθυμία αυτή να είναι κατανοητή και σεβαστή από όλους.
Κώστα πουθενά δεν λέμε ότι είναι κακός ο επαγγελματίας... Πήραμε μια απόφαση σαν σύλλογος να μην επιτρέπονται οι διαφημίσεις στο φόρουμ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ... δεν είναι το φόρουμ ούτε του Θάνου, ούτε του Κώστα ούτε του Φοίβου κλπ.. είναι του συλλόγου και πρέπει να λειτουργεί βάσει κανόνων..
αυτοί οι κανόνες λένε ότι όσοι επαγγελματίες θέλουν να κάνουν μια προσφορά στα μέλη του συλλόγου, με μεγάλη μας χαρά να στο ειδικό χώρο (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=75) που ανοίξαμε για αυτό τον σκοπό.
Προσκαλούμε λοιπόν ΟΛΟΥΣ του επαγγελματίες να μας στείλουν ότι προσφορά θέλουν για τα μέλη του συλλόγου και εμείς θα την ανεβάσουμε στην ειδική περιοχή. Αλλά, είπαμε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι διαφημίσεις επειδή έτσι αποφάσισε ο σύλλογος. Μπορεί στην επόμενη ΓΣ τα μέλη του συλλόγου να αποφασίσουν το αντίθετο, αλλά μέχρι τώρα ισχύει αυτό.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν καταριόμαστε τους επαγγελματίες, συνεργασία θέλουμε μαζί τους προς όφελος των μελών.
Περιμένουμε λοιπόν τις προσφορές τους ;)
Μπορεί και να ναι άσχετο, αλλά γιατί πάντα μου δίνεται η αίσθηση σ΄αυτή την χώρα ότι οι έννοιες "κέρδος", "επιχειρηματίας" και άλλες παρόμοιες, αφήνουν πάντα την αίσθηση του κακού ή του κάπως βρώμικου και ανίερου ή έστω της απατεωνιάς? Γιατί ρε παιδιά ν΄απαγορεύετε η διαφήμηση? Εάν ο Δελβερούδης, μια που το όνομά του αναφέρθηκε, που προσφέρει μια υπηρεσία ξεχωριστή δεν διαφημηστεί στα 'δικά μας" φόρουμ, πως θα κάνει γνωστή την δουλειά του? Και πως τόσοι αυτοδύτες που τώρα ξεκινάνε θα μάθουν και αυτοί για καταδύσεις στο εξωτερικό? και γιατί είναι κακό να βγάλει ένα σκασμό λεφτά? Τα κλέβει ή σε μαστγώνει να τον προτιμήσεις?
Δεν ξέρω..
Φίλε μου δεν είναι άσχετο, αλλά νομίζω ότι έχεις καταλάβει λάθος. Φυσικά και επιτρέπεται η διαφήμιση στο scubadive.gr. Νομίζω ότι δεν είναι απατεωνιά, ούτε βρόμικο ούτε ανίερο (για να χρησιμοποιήσω τις δικές σου λέξεις), αυτός που "φιλοξενεί" την διαφήμιση να περιμένει κάτι σε ανταπόδοση. Επίσης είναι σωστό νομίζω, να βάλει αυτός τους κανόνες (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2853) σύμφωνα με τους οποίους θέλει να γίνεται αυτό το πάρε - δώσε. Και είναι επίσης σωστό (νομίζω) να θέλει να τηρούνται αυτοί οι κανόνες και όχι όταν κάποιος διαφωνεί μ' αυτούς να τους γράφει στα παλιά του τα παπούτσια και με το έτσι θέλω να βάζει τη διαφήμιση του όπου του αρέσει.
Σου φαίνεται σωστό, ένα forum ερασιτεχνών, που συντηρείται αποκλειστικά από τις συνδρομές τους και την προσωπική τους εργασία, να χρησιμοποιείται σαν μέσον από επαγγελματίες, για να βγάλουν όσους σκασμούς λεφτά επιθυμούν, ανέξοδα;
Σου φαίνονται μήπως περίεργα όλα αυτά; Μήπως αντιδημοκρατικά; Ξέρεις πολλά άλλα μέρη που θα γινόταν μια δημόσια συζήτηση σαν αυτήν;
Σώτος Χριστοδούλου
07-08-08, 10:53
Θα ήθελα και γω να αναφερθώ στο θέμα από τη δική μου οπτική γωνία.
Ο σύλλογος ΤΗΘΥΣ είναι πλέον ένα γεγονός. Είναι γνωστό ότι τέτοιες πρωτοβουλίες προυποθέτουν τη συμβολή σημαντικής μερίδας χρόνου από όλα τα ιδρυτικά μέλη. Η διατήρηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας και μόνο, πόσο μάλλον η αναβάθμισή και η πρόοδός της, απαιτεί όπως αρκετά άτομα όχι απλώς αφιλοκερδώς αλλά με χρεωστικό υπόλοιπο στον ισολογισμό του χρόνου και καμιά φορά και της τσέπης τους θα συνεχίσουν να το κάνουν αυτό. Πολλά άτομα έχουν πάθει οιδήματα από τις ώρες που έκατσαν στα γραφεία τους την ώρα που εμείς βουτάγαμε για να φτάσουν εδώ που έφτασαν.
Ο σύλλογος έχει ένα καταστατικό. Έχει κάποιους στόχους και κάποια οράματα. Οι μόνοι λοιπόν που είναι αρμόδιοι να καθορίσουν την πορεία του συλλόγου είναι τα ίδια τα μέλη του, με πρώτους και καλύτερους τα μέλη του ΔΣ που εκφράζουν αντιπροσωπευτικά όλο το σύλλογο.
Το καταστατικό έχει σαν βάση την προώθηση της αυτόνομης κατάδυσης στην Ελλάδα αλλά και την αναβάθμιση του Έλληνα αυτοδύτη. Αυτός είναι ο κεντρικός χαρακτήρας του συλλόγου. Είναι φυσικό ότι ο σύλλογος μέσα από σκληρή δουλειά κατάφερε να μεγαλώσει και να ελκύσει σημαντικό αριθμό επισκεπτών στο φόρουμ του. Είναι επίσης φυσικό σε ένα ιστότοπο που συχνάζει ένας μεγάλος αριθμός αυτοδυτών να υπάρχει και άμεσο ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες να επικονωνίσουν με τους αυτοδύτες ανημερώνοντας τους για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Αυτό εμπεριέχει το ρίσκο της αλλωτρίωσης πάνω στην ίδια τη φύση και τον χαρακτήρα του φόρουμ οπότε πολύ σωστά κατά την άποψή μου το ΔΣ ξεκαθάρισε τη θέση του ανακοινώνοντας ντρόμπρα τους όρους προβολής επαγγελματιών. Αυτοί οι όροι πρέπει να είναι σεβαστοί.
Η ανακοίνωσή σου αγαπητέ Τάκη αντιβαίνει πρώτα πρώτα με τον κανόνα 3 ο οποίος απαγορεύει την δημοσίευση διαφημιστικών μυνημάτων. Από τη στιγμή που η δημοσίευσή σου θεωρήθηκε διαφημιστική δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για μένα. Τώρα για το κατα πόσο είναι ή δεν είναι διαφήμιση η ανακοίνωση μιας εκδρομής οι αρμόδιοι να αποφασίσουν για αυτό σε αυτόν εδώ το χώρο, είναι οι διαχειριστές του φόρουμ και σε επέκταση του ΔΣ και δεν αποτελεί αντικείμενο πλειοψηφικής άποψης.
Επίσης αντιβαίνει στον κανόνα 6 (εναλλακτική διαφήμιση) γιατί δεν ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη διαδικασία. Δεν έστειλες ένα e-mail πρωτού κάνεις τη δημοσίευσή σου.
Πέρα από όλα αυτά έχω διακρίνει από τα ποστ σου ότι είσαι ένα άτομο με οργανωτικές ικανότητες και πολύ κέφι για καταδύσεις. Δεν πιστεύω προσωπικά ότι η συμμετοχή σου σε αυτό το φόρουμ έχει στόχο την προβολή του δικού σου site ή κανένα ιδιοτελή σκοπό. Ούτε και ότι κομπλάρεις να συμμετέχεις σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις με καλή παρέα και κέφι χωρίς να κολώνεις με ταμπέλες και επιγραφές. Ταυτόχρονα δεν πιστεύω ότι τα μέλη του ΤΗΘΥΣ έχουν να χωρίσουν κάτι μαζί σου ή σε αντιμάχονται με οποιοδήποτε τρόπο. Έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους σε ότι αφορά τη συμμετοχή των επαγγελματιών. Απλά και όμορφα! Εσύ μπορεί να μην είσαι επαγγελματίας θα μου πεις υπό αυτή την έννοια. Αλλά Τάκη ο ορισμός της διαφήμισης έτσι για να μην μπερδευόμαστε είναι:
"Η δημιουργία πρωτότυπου μηνύματος, το οποίο αναφέρεται σε κάποιο υλικό ή πνευματικό παράγωγο / προϊόν, και η προβολή του μηνύματος από τα ΜΜΕ, με τελικό σκοπό την παρακίνηση του αποδέκτη να αγοράσει το διαφημιζόμενο προϊόν."
Το θέμα της διαγραφής του ποστ σου ήταν θέμα αρχής και αυτό πρέπει να το αποδεκτείς αδιαμαρτύρητα κατα την προσωπική μου άποψη. Δεν αποτελεί ούτε προσπάθεια μπουκοταρίσματος όπως πιστεύεις. Εγώ δεν το είδα καθόλου έτσι.
pierre-sifnos
07-08-08, 10:58
Με τα μηνύματα που προηγήθηκαν, φαίνεται ότι αυτή η συζήτηση έδωσε την αφορμή στη μια πλευρά να διαφημίσει την εκδρομή και στους διαχειριστές του forum να επαναδιατυπώσουν τους όρους λειτουργίας και συμμετοχής, (τους οποίους όλοι πρέπει να σεβόμαστε και βεβαίως να ισχύουν για όλους χωρίς "παραθυράκια" και εξαιρέσεις), άρα όλοι κερδίσατε! Επειδή βλέπω ότι υπάρχει μια υφέρπουσα ένταση, καλό θα ήταν να μιλήσετε απευθείας οι άμεσα εμπλεκόμενοι, παρά να στέλνετε μηνύματα, που σε όσους απλά παρακολουθούν το διάλογό σας, δίνουν την εντύπωση ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα στο παρασκήνιο. Είναι κρίμα να δημιουργείται η αίσθηση ότι αυτά που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν, εκτός βέβαια αν αυτή η ιστοία δεν είναι παρά η αφορμή.
Πάντα φιλικά και χωρίς διάθεση παρεξήγησης.
Δεν ξέρω γιατί το βλέπεις έτσι Pierre.
Νομίζω ότι είναι σαφώς καλύτερο να μένει αυτή η συζήτηση ανοικτή προς όλους. Δεν υπάρχει και ούτε θέλουμε να υπάρχει κάτι στο παρασκήνιο.
Αυτό που δημιουργεί την όποια παρεξήγηση είναι ότι οι όροι προβολής των επαγγελματιών δεν υπήρχαν πριν την 23/7/2008 οπότε και ανακοινώθηκαν στο φόρουμ.
Αυτό που περνάμε τώρα λοιπόν, είναι το μεταβατικό στάδιο από την προ-των-κανόνων προς την μετά-των-κανόνων εποχή και εξαρτάται από όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά να κάνουμε αυτή τη μετάβαση όσο πιο ομαλά γίνεται....
Και προσωπικά, σας παρακαλώ όλους να μας βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια, διότι σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί σε αντιπαραθέσεις αλλά μόνο στη δημιουργία ενός καλού και τίμιου πλαίσιου συνεργασίας εκατέρωθεν.
Φιλικότατα
Μαρία
pierre-sifnos
07-08-08, 11:30
Απλά -όπως όλοι όσοι διαβάζουν το thread- διαβάζω τις απόψεις όλων και βγάζω τα συμπεράσματά μου, τόσο για το ύφος κάποιων μηνυμάτων, όσο και για την ουσία του διαλόγου.
Pierre δεν μας χωρίζουν τίποτα και με κανέναν :)
Συγνώμη εκ μέρους μου εάν βγήκε κάτι τέτοιο... Έπρεπε να απαντήσουμε δημοσίως στον Τάκη μιας και έκανε την ερώτηση δημοσίως..
Το θέμα και για τις δύο πλευρές νομίζω έχει λήξει και δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση.
:geia::geia:
kmarmarinos
07-08-08, 13:48
Παιδιά μιλάω πάντα για πληρωμένη διαφήμηση! Τα έσοδα ας τα χρησιμοποιήσει ο Σύλλογος όπως θέλει, για τα έξοδά του, για να χρηματοδοτήσει ένα project, για ενοικίαση χώρων, για έκτακτα έξοδα κλπ...
Μετά πάλι.. πάω για βουτια..
Κώστα απαγορεύεται απο το καταστατικό και την λειτουργία του συλλόγου να έχουμε έσοδα από διαφημίσεις ;)
Ειχα πει στο τελευταιο μου ποστ οτι το θεμα εχει κλεισει και πραγματικα εχει κλεισει.
Ακουστηκαν ολες οι γνωμες.Δεν υπαρχει λογος να συνεχιζεται.
Εγω αλλα και η υπολοιπη διαχειριστικη ομαδα του Seagate δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα και με κανεναν, ισα ισα που δημιουργησαμε το Seagate απο την αγαπη μας για τη θαλασσα και την καταδυση και ειμαστε υποστηρικτες σε οποιαδηποτε ενεργεια εχει να κανει με την προωθηση της και ειδικα σε πρωτοβουλιες του συλλογου με διαφημιση και προωθηση τους μεσω του δικου μας site.
Η ολη παρεξηγηση δημιουργηθηκε γιατι εμεις δεν θεωρουμε τους εαυτους μας επαγγελματιες και για αυτο το λογο δεν βαδισαμε βαση των κανονων αυτων!
Εμεις απλα διοργανωσαμε μια εκδρομη και την ανεβασαμε εδω για οποιον ενδιαφερεται. (οχι για να πιασουμε πελατες αφου δεν υπαρχει οικονομικο ωφελος).
Τα μελη του συλλογου μας κατεταξαν στην ενοτητα για τους επαγγελματιες, αρα επρεπε να ακολουθησουμε κανονες. Εκει εχει γινει η ολη παρεξηγηση.
Το θεμα εχει κλεισει, και προσωπικα επειδη ποτε δε μου αρεσει να δουλευω στο παρασκηνιο ηθελα να κλεισει ανοιχτα και οχι μεσα απο πμ και τηλεφωνα.
kmarmarinos
07-08-08, 17:14
Κώστα απαγορεύεται απο το καταστατικό και την λειτουργία του συλλόγου να έχουμε έσοδα από διαφημίσεις ;)
Thano αμ αυτή είναι η απορία μου. Δεν είναι ειδική για το συγκεκριμένο συμβάν, αλλά γενική. Πια η λογική εν έτη 2008 στους κορμούς των ελληνικών καταστατικών να υπάρχει αυτή η παράγραφος.:banghead:
Ή λοιπόν δεν χρειαζόμαστε έσοδα ή τα έσοδα είναι κακό πράγμα ή η διαφήμηση είναι κακό πράγμα ή τα έσοδα από διαφήμηση είναι τόσο κακό πράγμα. Δεν βρίσκω άλλη εκδοχή.
Συν του ότι η κατάδυση χρειάζετε διαφήμηση, συν του ότι σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που θα πλήρωναν για διαφήμηση:banghead:
Είμαι και εγώ μέλος σε διάφορες οργανώσεις και σωματεία και πάντα απορώ μ΄αυτό.
Συμπαθάτε με για την παρατήρηση αν και όχι μέλος του σωματείου, αλλά κουβέντα κάνουμε.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Κώστα ούτε τιμολόγιο δεν μπορούμε να κόψουμε ;)
Η συνδρομή των μελών είναι τα κύρια έσοδα μας (και η δυναμή μας)..
Νομίζω πως εάν υπάρχει ΑΦΜ αλλά και προβλέπεται από το καταστατικό δέν υπάρχει πρόβλημα και απ΄ότι φαίνεται τα έσοδα απο διαφήμιση ως έκτακτοι πόροι μπορούν να υπάρξουν
Κώστα ούτε τιμολόγιο δεν μπορούμε να κόψουμε ;)
Η συνδρομή των μελών είναι τα κύρια έσοδα μας (και η δυναμή μας)..
Με βάση το Αρθρο 10 του καταστατικού (http://www.scubadive.gr/downloads/documents/TETHYS_KATASTATIKO_27_01_2007.pdf) του Συλλόγου
Άρθρο
10. ΠΟΡΟΙ
Οι πόροι του Σωματείου διακρίνονται σε τακτικούς και έκτακτους:
Οι τακτικοί είναι: Οι τακτικές ετήσιες συνδρομές των μελών και το δικαίωμα εγγραφής των μ ελών.
Οι έκτακτοι πόροι είναι: Οι έκτακτες εισφορές των μελών, το ύψος των οποίων εγκρίνεται από την Γενική Συνέλευση, τα έσοδα από δραστηριότητες (εισπράξεις από πολιτιστικές, φιλανθρωπικές, καλλιτεχνικές ή από άλλες κοινωνικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Σωματείου), έσοδα από διαφημίσεις, δωρεές και χορηγίες, κληρονομιές η κληροδοτήματα και κάθε φύσεως παροχές από χαριστική πράξη, αρκεί να μην γίνεται με όρους που είναι δεσμευτικοί και αντίθετοι στους σκοπούς του Συλλόγου ή εμποδίζουν την πραγματοποίηση τους, τόκοι καταθέσεων και κάθε άλλη νόμιμη αύξηση της περιουσίας του και εν γένει κάθε έσοδο, που προέρχεται από νόμιμη αιτία και εγκρίνεται από το Δ.Σ.
Λογικά λοιπόν εάν συμφωνεί το ΔΣ και έχει λυθεί το φορολογικό δεν νομίζω πως υπάρχει άλλο πρόβλημα ;)
Φίλε RNA με την ευκαιρία να σε καλωσορίσω στο forum του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αυτοδυτών ΤΗΘΥΣ.
Μια και αναφέρθηκες στο «γράμμα» του Καταστατικού του Συλλόγου θα προσπαθήσω να σου δώσω μια εικόνα του πνεύματος με βάση το οποίο το ερμηνεύουμε μέχρι στιγμής.
Σκοπός του Συλλόγου δεν είναι η οικονομική του μεγέθυνση μεσω αύξησης των εσόδων του με εμπορικά μέσα. Τουλάχιστον όχι μέχρι να υπάρχει σαφής στόχος για τον οποίον θα χρειαστούν πρόσθετοι οικονομικοί πόροι.
Όταν αυτή η ανάγκη διαπιστωθεί τότε θα υπάρξουν και ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Άλλωστε η έναρξη πρόσθετης κερδοσκοπικής δραστηριότητας από τον Σύλλογο στην εφορία, θα σημάνει και την δημιουργία ανάγκης για έμμισθο λογιστή που θα αναλάβει τα απαραίτητα για την διεκπεραίωση όσων προκύπτουν από τέτοια δραστηριότητα. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που θα πρέπει να σταθμιστεί αν τελικά δίνει ή όχι όφελος οικονομικό στον Σύλλογο.
Σ' αυτή τη φάση της ζωής του Συλλόγου, έχει προτιμηθεί αντί της είσπραξης από τον Σύλλογο χρηματικού ποσού για την προβολή κάποιου επαγγελματία απ’ αυτόν, η πιθανή συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών της κατάδυσης και του Συλλόγου, να αποφέρει άμεσο όφελος προς το κάθε μέλος ξεχωριστά.
Αυτήν ακριβώς την πρόθεση περιγράφουν οι όροι προβολής (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2863) των επαγγελματιών στο scubadive.gr.
Για να μιλήσουμε γενικότερα περί αναγκών του Συλλόγου, αυτό που έχει επισημανθεί στην τελευταία Γενική Συνέλευση αλλά και από συζητήσεις μεταξύ των μελών του, είναι η ανάγκη για την ύπαρξη ενός χώρου στον οποίον θα μπορούμε να μαζευόμαστε τακτικά. Αυτό πραγματικά δεν μπορεί να καλυφθεί μόνον από τις συνδρομές. Έχει όμως λυθεί σε πρώτη φάση, με την συμφωνία που έχουμε με τα μέλη του Σπηλαιολογικού Συλλόγου ΣΕΛΑΣ (http://www.selas.org/) (μετά από την ευγενική πρότασή τους) και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συναντήσεις των μελών του Συλλόγου στον χώρο τους. Από Σεπτέμβρη ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το ραντεβού μας και προς τους φίλους του Συλλόγου.
Όλες οι άλλες δραστηριότητες του Συλλόγου, χρηματοδοτούνται επαρκώς από τα έσοδα που ο Σύλλογος έχει από τις συνδρομές και τις δωρεές των μελών του.
Εν τέλει νομίζω, ότι στην παιδική ηλικία στην οποία βρίσκεται ο Σύλλογος αυτή τη στιγμή, είναι μεγαλύτερη ανάγκη να διαμορφωθεί το πνεύμα μέσα στο οποίο θα κινείται (συλλογικές προσπάθειες, εθελοντική προσφορά, συμμετοχή στις αποφάσεις, διαφανείς διαδικασίες κ.λπ) παρά να δημιουργηθεί μια προσοδοφόρα επιχείρηση.
Ευχαριστώ.
Καταλαβαίνω και κατανοώ απόλυτα το σκεπτικό.
Μία φιλική συμβουλή
Delegate, delegate, delagate :D
Τα υπόλοιπα εν καιρώ και από κοντα. ;)
Ευχαριστώ για το welcome
Ρενος :geia::geia:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.