Επιστροφή στο Forum : Χρήση καταδυτικών
Andreas Triantopoulos
11-09-08, 13:11
Για να δούμε και τα νούμερα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
11-09-08, 13:56
εγω τι να ψηφισω τωρα βρε αντρεα?:D
Andreas Triantopoulos
11-09-08, 14:24
εγω τι να ψηφισω τωρα βρε αντρεα?:D
Easy: Βουτάω μόνο με ένα καταδυτικό αλλά στις διακοπές και με άλλα
εγω ψηφισα :
Και ανεξάρτητα και με καταδυτικό
αλλα με ενα ποσοστο 70 % - 30 %
Η ψήφος μου πάει στο
Βουτάω με καταδυτικά μόνο στις διακοπές :)
Σπανίως, έως σχεδόν δεν θυμάμαι την τελευταία φορά...:confused:
καλημέρα...
και εγώ σπανίως έχω ψηφίσει...
υπολογίζω πως με καταδυτικό έχω κάνει περίπου το 5% - 10% των καταδύσεών μου...
να ρωτήσω και κάτι άλλο?
τι συμπέρασμα θα μπορέσουμε να βγάλουμε μετά???? :)
(Με τα στατιστικά δεν είμουν ποτέ καλός....)
ppetross21
12-09-08, 07:35
Σπανίως με καταδυτικό
Σπανίως με καταδυτικό
... +1
Και ανεξάρτητα και με καταδυτικό
:cool::geia:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
12-09-08, 12:27
εμμυ ψευτρουλα!:D
εμμυ ψευτρουλα!:D
Ας το μαζέψω λοιπόν...:D
Στο εξωτερικό, φυσικά και θα πάω με καταδυτικό...
Αν βρεθώ εντός Ελλάδος, αλλά εκτός Αττικής που είναι το σπίτι μου, θα δοκιμάσω μερικές βουτιές με καταδυτικό...Αν η τιμή, οι υπηρεσίες και το dive site είναι αποδεκτά, ίσως να κάνω περισσότερες...
Όμως το πλήθος των βουτιών μου γίνεται ΣΚ, και καθημερινές.
Από αυτές, ελάχιστες κάνω με τα καταδυτικά που βρίσκονται δίπλα μου...
(το τελευταίο 8μηνο, έχω κάνει μόλις 3 βουτιές με καταδυτικό στην Αττική...).
Και νομίζω, ότι αυτό είναι ένα σημαντικό ερωτηματικό για το θέμα μας: Τι συμβαίνει και τα καταδυτικά, δεν αξιοποιούν την ευκαιρία να έχουν μόνιμους -φανατικούς πελάτες όλο τον χρόνο...:confused:
Και νομίζω, ότι αυτό είναι ένα σημαντικό ερωτηματικό για το θέμα μας: Τι συμβαίνει και τα καταδυτικά, δεν αξιοποιούν την ευκαιρία να έχουν μόνιμους -φανατικούς πελάτες όλο τον χρόνο...:confused:
Ειδικά στη Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική όχι. Προτιμούν και βγάζουν λεφτά από τα σχολεία και τους τουρίστες. Μιλάω για 3 - 4 καταδυτικά που έχουν μια "σοβαρή" υπόσταση και όχι τους "καλοκαιρινούς" τύπους.
Καταρχήν αυτά που είναι στο πρώτο πόδι (Κασάνδρα) δεν έχουν σκάφος και κάνουν 2-3 βουτιές όλες κι όλες από ακτή.
Κάτι Ρώσους και Ρουμάνους που έρχονται και στα σκατά να τους βουτήξεις καλά θα τους φανεί σε σχέση με τις δικές τους θάλασσες.
Γι' αυτό discovery & open water for ever να ρέει το χρήμα. Χαζοί είναι να παιδεύονται με Έλληνες που έχουν και απαιτήσεις?
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:K_OuhSyzDAakwM:http://experiencelifemag.com/blogs/survival-of-the-fittest/files/2008/06/pinocchio.PNG
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:K_OuhSyzDAakwM:http://experiencelifemag.com/blogs/survival-of-the-fittest/files/2008/06/pinocchio.PNG
:o:o:o:o Εεεε , καλα , ολοκληρο το καλοκαιρι εκανα δυο βουτιες ολο κι ολο κι αυτες με καταδυτικο , αλλα δεν ηθελα να οδηγησω στην Κασσανδρα καλοκαιριατικα για να παω στο Παλιουρι :cry:.
:o:o:o:o Εεεε , καλα , ολοκληρο το καλοκαιρι εκανα δυο βουτιες ολο κι ολο κι αυτες με καταδυτικο , αλλα δεν ηθελα να οδηγησω στην Κασσανδρα καλοκαιριατικα για να παω στο Παλιουρι :cry:.
:rofl::rofl::rofl:
Γίναμε πολλοί!!!!
Andreas Triantopoulos
17-09-08, 11:04
Με 53 ψήφους έχουμε πιστεύω ικανοποιητικό στατιστικό δείγμα για τα δεδομένα του forum άρα μπορούμε να αναλύσουμε λίγο τα αποτελέσματα (αν και μερικοί αποδεδειγμένα ψεύδονται…)
Λοιπόν,
Κανένας δεν βουτάει αποκλειστικά με ένα καταδυτικό… Πεταλούδες όλοι σας και άπιστοι όλοι μας… προσοχή στις μεταδιδόμενες αρρώστιες, μην ξεχνάτε τα προφυλακτικά!
Ένα μικρό 5,6% δείχνει μία σχετικά πίστη σε ένα καταδυτικό
ένα 7,5% είναι τελείως πολυγαμικοί…
52,8% χρησιμοποιεί σπανίως/σε ειδικές μόνο περιπτώσεις ή καθόλου καταδυτικό!!!!! Άρα something is rotten in the kingdom… Μήπως κάτι λάθος κάνουν τα καταδυτικά όταν πάνω από τους μισούς δεν τα προτιμούν?
Με 53 ψήφους έχουμε πιστεύω ικανοποιητικό στατιστικό δείγμα για τα δεδομένα του forum άρα μπορούμε να αναλύσουμε λίγο τα αποτελέσματα (αν και μερικοί αποδεδειγμένα ψεύδονται…)
Λοιπόν,
Κανένας δεν βουτάει αποκλειστικά με ένα καταδυτικό… Πεταλούδες όλοι σας και άπιστοι όλοι μας… προσοχή στις μεταδιδόμενες αρρώστιες, μην ξεχνάτε τα προφυλακτικά!
Ένα μικρό 5,6% δείχνει μία σχετικά πίστη σε ένα καταδυτικό
ένα 7,5% είναι τελείως πολυγαμικοί…
52,8% χρησιμοποιεί σπανίως/σε ειδικές μόνο περιπτώσεις ή καθόλου καταδυτικό!!!!! Άρα something is rotten in the kingdom… Μήπως κάτι λάθος κάνουν τα καταδυτικά όταν πάνω από τους μισούς δεν τα προτιμούν?
Πάντως Ανδρέα, θα είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, μια δημοσκόπηση για τους λόγους που ΔΕΝ βουτάει κάποιος με καταδυτικό...
Ποιοί είναι οι παράγοντες; Οικονομικοί; περιορισμοί στον χρόνο; dive sites; Υπηρεσίες; Ασφάλεια; κλπ...Είναι ένας ή περισσότεροι;
Νομίζω πως μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταλάβουμε (και βασικά ελπίζω και οι ιδιοκτήτες των καταδυτικών...) τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται ο πελάτης...
Ίσως να προκύψει οτι ο πελάτης προτιμάει να κάνει 60' βουτιά και ας μην έχει ζεστό νερό στο ντουζ, ή να νιώθει ασφάλεια στο σκάφος και ας πληρώσει 10€ παραπάνω...(λέμε τώρα...:p )
(δεν το οργανώνεις μια που έχεις πάρει το κολάι στα γκάλοπ;...:) )
kmarmarinos
17-09-08, 18:09
όντως έτσι δείχνουν οι αριθμοί! Αλλά μήπως θα πρεπε να γίνει η ερώτηση και αντίστροφα?
πχ.. Μήπως δεν μας προτιμούν για πελάτες? Μήπως προτιμούν να κάνουν Σχολεία ή μήπως προτιμούν να ασχολούνται μόνο με τους αλλοδαπούς, στα τουριστικά μέρη? και αν είναι έτσι γιατί άραγε? Θα είχε και αυτό ενδιαφέρον και θα ήταν σίγουρα για όλους μια σφαιρικότερη προσέγγιση. Για να διορθωνόμαστε όλοι.
Μια και ρώτησες Εμμυ θα πώ γιατί δεν βουτάω περισσότερο με καταδυτικό.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις από καταδυτικά που καταλαβαίνουν το τι ζητάω, τα υπόλοιπα δεν με καλύπτουν.
Βουτάω με την φωτογραφική και μου είναι αδύνατο να ακολουθώ με ρυθμό "ταξειδιωτικού γκρούπ σε εκδρομή στο εξωτερικό" τους υπόλοιπους που πάνε για κατάδυση αναψυχής και θέλουν να δούν τα πάντα σε 45 λεπτά.
Δεν κατηγορώ τα καταδυτικά. Την δουλειά τους κάνουν και την κάνουν καλά. Απλά αυτό εμένα δεν με καλύπτει.
Βουτάω με καταδυτικό (καλοκαίρια στην Σκιάθο) που με γνωρίζει, γνωρίζει το τι με ικανοποιεί και σε μεγάλο βαθμό μου δίνει την ελευθερία να ευχαριστηθώ το χόμπυ μου.
Στην Αττική έχω βουτήξει με λίγα καταδυτικά για 1-2 φορές με το καθένα, είδα τις περιοχές, ευχαριστήθηκα την κατάδυση, αλλά αν βουτήξω με φωτογραφική μάλλον δεν θα το ευχαριστηθώ και έτσι σπάνια το αποφασίζω να ξαναπάω.
΄Ακης Γκούμας
17-09-08, 20:14
Εϊμαι ο 10,53%.
Βουτάω με καταδυτικό, μόνο αν η πρότασή του μου φαίνεται ενδιαφέρουσα (Ναυάγιο - άρα σκάφος κλπ).
Η αλήθεια είναι οτι φέτος το καλοκαίρι, έγινα σχεδόν μόνιμος σε ένα συγκεκριμένο καταδυτικό
(όποιοι με ξέρουν, ξέρουν και για ποιό πρόκειται) που η ποιότητα στο σύνολο της υπηρεσίας, θεωρώ οτι ήταν - κατα πολύ - άνω του μέσου όρου.
Πολύ... ναυάγιο, πολύ... ξέρες μεσοπέλαγες, πολύ... νέες προτάσεις.
Κατα τα άλλα, θεωρώ οτι η "κλειστή και δοκιμασμένη" παρέα, είναι αναντικατάστατη.
Απο την άλλη μεριά, κάθε Κ.Κ. έχει να παίρνει και τα ρίσκα του.
Αν η θέση του (άρα και η βάση του σκάφους... άρα και τα μίλια που πρέπει να καλύψει για τον Α ή Β προορισμό... άρα και η τελική τιμή)
οδηγούν σε μη - εμπορική πρόταση... Εγώ (ο καταναλωτής) τι φταίω?
΄Ακουσα πρόσφατα για μια βουτιά (Σαρωνικού) που ανακοινώθηκε προς 110 € (Και βέβαια ακυρώθηκε). Κάποιοι το έχουν χάσει τελείως.
Τέλος, να πω οτι οι πιο έμπειροι αναζητούν πάντα κάτι το πιο... προχωρημένο, που δεν είναι σίγουρο οτι υπάρχει στην ακτίνα δράσης των περισσότερων καταδυτικών. Ούτε αυτοί φταίνε (Τα Κ.Κ.) αλλά ούτε και εμείς, φυσικά.
Αλλά μήπως θα πρεπε να γίνει η ερώτηση και αντίστροφα?
πχ.. Μήπως δεν μας προτιμούν για πελάτες?
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι κάποιος επιχειρηματίας δεν θέλει να αυξήσει τον τζίρο του...;)
Γενικά δεν θα έλεγα ότι έχω διακρίνει τέτοια νοοτροπία…Περισσότερο την νοοτροπία της κλάψας έχω δει, (''και ξέρεις που έχει πάει η βενζίνη;'', ''και ξέρεις τι πληρώνω για τους συνοδούς;'' κλπ) παρά αδιαφορία να σε εξυπηρετήσουν…
(… παρεπιπτόντως ναι, ξέρω πόσο έχει πάει η βενζίνη για συνολικά 10 μίλια πήγαινε-έλα με φορτωμένο σκάφος και ξέρω και το κόστος των συνοδών…:fioufiou:)
Θα αναφέρω κάτι που μου έκανε εντύπωση:
Το καλοκαίρι που μας πέρασε, έκανα μία διπλή βουτιά με καταδυτικό σε νησί του Β.Αιγαίου, που ανταποκρινόταν θετικά στα περισσότερα από τα κριτήρια μου. Η πλειοψηφία λοιπόν των δυτών ήταν Έλληνες, σε αναλογία 14 προς 6 αλλοδαπούς.
Ο ιδιοκτήτης μας είπε ότι δουλεύει κυρίως με ντόπιους αλλά και με φοιτητές και μάλιστα όλο τον χρόνο!
Για μένα αυτό είναι η καλύτερη επένδυση! Απευθύνεσαι σε νέους ανθρώπους, που γουστάρουν την περιπέτεια, που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και που παρασύρει ο ένας τον άλλον όλο τον χρόνο σε συνεχείς καταδύσεις! Κάνουν μαθήματα, αγοράζουν τον εξοπλισμό τους και κάνουν παρέα τις βουτιές τους από ένα συγκεκριμένο Κ.Κ., το οποίο είναι σημείο αναφοράς…
Όσοι έχουν καταλάβει ότι ο ''ξένος'' θα φάει μια greek salad και δύο mythos (ανά ζευγάρι πάντα….), αλλά ό Έλληνας θα φάει μεσημέρι-βράδυ από μια γίδα και μισό βόδι (όταν είναι σε δίαιτα…:crazy:), καταλαβαίνουν και τα υπόλοιπα….:2drunk:
Andreas Triantopoulos
18-09-08, 10:18
Πάντως Ανδρέα, θα είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, μια δημοσκόπηση για τους λόγους που ΔΕΝ βουτάει κάποιος με καταδυτικό...
Ποιοί είναι οι παράγοντες; Οικονομικοί; περιορισμοί στον χρόνο; dive sites; Υπηρεσίες; Ασφάλεια; κλπ...Είναι ένας ή περισσότεροι;
Νομίζω πως μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταλάβουμε (και βασικά ελπίζω και οι ιδιοκτήτες των καταδυτικών...) τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται ο πελάτης...
Ίσως να προκύψει οτι ο πελάτης προτιμάει να κάνει 60' βουτιά και ας μην έχει ζεστό νερό στο ντουζ, ή να νιώθει ασφάλεια στο σκάφος και ας πληρώσει 10€ παραπάνω...(λέμε τώρα...:p )
(δεν το οργανώνεις μια που έχεις πάρει το κολάι στα γκάλοπ;...:) )
Μάλλον σειρά σου είναι Έμμυ...
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.