Επιστροφή στο Forum : Αναπνευστήρες παλαιού τύπου
Θα ήθελα να ρωτήσω τους αγαπητούς φίλους και συγκαταδύτες θα μπορουσε κάποιος να κανει κατάδυση με τέτοιο εξάρτημα;;;
Panagiotis
15-09-08, 07:26
Oταν λές παλαιού τύπου Jonathan? Εννοείς τύπου Mistral ας πούμε κάποιο παλαιό μοντέλο ρυθμιστών?
Αλλά σε κάθε περίπτωση, ας υποθέσουμε πως λειτουργούν, για ποιον λόγο να θέλει κάποιος να καταδυθεί με κάτι που είναι περασμένης (και ξεπερασμένης) τεχνολογίας?:confused:
Μόνο ώς εμπειρία (Σε ελεγχόμενο περιβάλλον) προσωπικά θα μπορούσα να το κάνω!
Αν κατι ειναι σωστα συντηρημενο και ευχρηστο και ασφαλες , δεν βλεπω τον λογο να μην το χρησιμοποιησεις , εκτος εαν θελεις να μεταπηδησεις σε νεωτερα συστηματα . Οταν λες αναπνευστηρα εννοεις αυτο που εχουν αυτονομοι και ελευθεροι στην μασκα για να αναπνεουν (εγω αυτο καταλαβα ) , ή μηπως τον ρυθμιστη πιεσης που σου φερνει αερα απο τη φιαλη ?
Από λάθος πριν δεν ανέβηκε η εικόνα.Εννοούσα αυτόν στην φωτογραφία. Θυμίζει Κουστώ αλλά πιστεύω είναι τέλειος!
Απο εσενα εξαρταται καθαρα , αν θελεις να τον χρησιμοποιησεις
Αφου κανεις 2-3 βουτιες 10m max για να δεις οτι οντως δε θα παρουσιασει κατι (λιγο απιθανο), μπορεις να τον χρησιμοποιεις μια χαρα. Πρεπει να κανεις βεβαια λιγη υπομονη με τον αυξημενο κοπο αναπνοης σχετικα με τα σημερινα reg. Θα επρεπε επισης να εχεις εναλλακτικο ρυθμιστη (οπωσδηποτε βαθυτερα απο 15m).
Εγω παντως ειδικα στην κατασταση που ειναι δεν θα τον βουτουσα γιατι θα τον λυπομουν (ειναι συλλεκτικο κοματι).
Andreas Triantopoulos
17-09-08, 11:22
Θα ήθελα να ρωτήσω τους αγαπητούς φίλους και συγκαταδύτες θα μπορουσε κάποιος να κανει κατάδυση με τέτοιο εξάρτημα;;;
Οτι μπορείς, μπορείς...το θέμα είναι εάν θέλεις.... δοκίμασα πριν από 2 χρόνια τον "νεο" mistral και δεν "έδεινε" καθόλου...
Τέτοια κομάτια είναι κρίμα να μπουν στο νερο. Σε βιτρίνα και μάλιστα με σποτάκι για να φαίνεται.
Γιατί είναι κριμα να μπούν στο νερό? αφού γι' αυτό κατασκευάστηκαν.
Nicholas S.
17-09-08, 16:28
δεν μου την πουλάς την παλιατζούρα να πάρεις έναν καινούριο
να κάνεις την δουλειά σου και να σου φύγει και η απορία
αν τον βουτάς η όχι ???? εεεεε τι λες ???? ;)
Σκεφτόμουνα να κάνω μια δοκιμή με ένα τέτοιο εργαλείο άλλα βλέπω μάλλον ότι μπορεί να έχω προβλήματα. Πάντως όποιος δοκιμάσει ποτέ ας μας πει την γνώμη του. Ίσως και να αξίζει.
Σκεφτόμουνα να κάνω μια δοκιμή με ένα τέτοιο εργαλείο άλλα βλέπω μάλλον ότι μπορεί να έχω προβλήματα. Πάντως όποιος δοκιμάσει ποτέ ας μας πει την γνώμη του. Ίσως και να αξίζει.
Jonathan, για να σου φύγει η απορία (αλλά και η δικιά μου) αν θες πάμε να τον βουτήξουμε παρέα.
Μπορούμε να το οργανώσουμε να έχουμε διπλά-τριπλά χταπόδια οπότε ότι και να συμβεί να έχουμε backup.
Δοκίμασα κάποιου φίλου πριν χρόνια σε ξέβαθη κατάδυση (μαχ.4-5 μέτρα). Το "πρόβλημα" ήταν ότι δεν υπάρχει κονσόλα για να βλέπεις πόσο αέρα έχεις και σε πιό βάθος βρίσκεσαι.
Εγω εχω ενα παλιο TROLLey, μπορω να μεταφερω τον εξοπλισμο μου με αυτο ?
Jonathan εχεις αλλες φωτογραφιες να μας δειξεις απο τον ρυθμιστη ?:evil:
Βλέπω το θέμα μου έφερε αναταραχή. Πάντως είμαι διαθέσιμος με το οποιοδήποτε να το δοκιμάσουμε!!
ScubaBoard: December 31st, 2006, 03:53 PM (http://www.scubaboard.com/forums/2530159-post7.html) The web is a small place...
/GKAM
ScubaBoard: December 31st, 2006, 03:53 PM (http://www.scubaboard.com/forums/2530159-post7.html) The web is a small place...
/GKAM
:rofl::angyr:
παιδια εχει βγαλει εναν τετοιο ρυθμιστη η aqua lung συλλεκτικο αλλα κοστιζει ακριβα,περιπου 600 ευρω.αυτοι οι ρυθμιστες χρησιμοποιουνταν παλαιοτερα απο φωτογραφους ωστε οι φυσαλιδες να μην τους ενοχλουν.δεν θα βουτουσα με τετοιον ρυθμιστη γιατι χρειαζεται το σωμα σου να εχει καποια κλιση κατα την διαρκεια της καταδυσης
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.