PDA

Επιστροφή στο Forum : Φιλτρο για Housing


Dimitris
18-07-07, 16:11
Πως μπορει καποιος να προσαρμοσει φιλτρο σε housing σε περιπτωση που η κατασκευαστρια εταιρια δεν βγαζει ?

Το φιλτρο θα πρεπει να ειναι εξωτερικο ωστε να υπαρχει δυνατοτητα αφαιρεσης οταν δεν χρειαζεται.

Σκεφτηκα την λυση να παω σε καταστημα με οπτικα και να μου φτιαξει ενα και να το βαζω μεσα στην θηκη (χωρος υπαρχει)

Εγω ομως ψαχνω για κατι εξωτερικο.

http://upload9.postimage.org/338613/wordtankpro_1957_2961264.jpg (http://upload9.postimage.org/338613/photo_hosting.html)
http://upload9.postimage.org/338632/wordtankpro_1956_12299544.jpg (http://upload9.postimage.org/338632/photo_hosting.html)

fivos
18-07-07, 16:26
Πως μπορει καποιος να προσαρμοσει φιλτρο σε housing σε περιπτωση που η κατασκευαστρια εταιρια δεν βγαζει ?

Αν το housing έχει σπείρωμα εξωτερικά και βρεις κάποιο βιδωτό φίλτρο άλλης εταιρείας, ακόμη κι αν είναι μεγαλύτερης διαμέτρου μπορείς να ψάξεις για κάποιο δαχτυλίδι προσαρμογής (step-up-ring) ώστε να μπορέσεις να το προσαρμόσεις.

Τώρα αν το φίλτρο δεν είναι βιδωτό ή το housing δεν έχει σπείρωμα, μπορώ να φανταστώ μόνο να δέσεις το φίλτρο με μια λεπτή πετονιά (ώστε να μή το χάσεις) και να κάνεις κάποια πατέντα, π.χ. ένα μικρό πλαστικό κύλινδρο που να εξέχει γύρω από το "φακό" του housing ώστε να σφηνώσεις το φίλτρο στη θέση του.

Αν προχωρήσεις σε πατέντα, πρόσεξε τα εξής σημεία:
(α) Το φίλτρο θα πρέπει να διατηρείται όσο πιο παράλληλο γίνεται με το εξωτερικό κρύσταλλο του housing για να μην έχεις παραμορφώσεις λόγω περίεργων διαθλάσεων.

(β) Πρέπει να έχεις κάποια-κάποιες μικρές τρυπούλες στον κύλινδρο, ώστε το νερό να κυκλοφορεί μεταξύ φίλτρου και housing, αλλιώς θα σε δυσκολεύει στην τοποθέτηση/αφαίρεση υποβρυχίως.

Αν βρεις λύση, πές μας και εμάς να μαθαίνουμε εεεε ? :)

ppetross21
23-05-08, 10:45
έχω το housing PT 032 της OLYMPUS , http://www.camerasunderwater.co.uk/d_stills/olympus/mju700.html
έχει σπείρωμα εξωτερικά 46mm .

προμηθεύτηκα ένα σετ δακτυλιδιών φακών close up 3x (+1,+2,+4) τα οποία βίδωσα με adaptor στο housing.
κόστος φακών 23€
κόστος adaptor 5€
(σ.σ.
το σέτ το συναρμολογώ μέσα στο νερό)

οι πρώτες φωτογραφικές απόπειρες με το παραπάνω σετ:
http://i133.photobucket.com/albums/q57/ppetross21/c844add1.jpg http://i133.photobucket.com/albums/q57/ppetross21/SPONGERESIZEMACRO.jpg http://i133.photobucket.com/albums/q57/ppetross21/P5180100-RESIZEMACRO.jpg http://i133.photobucket.com/albums/q57/ppetross21/STARRESIZEMACRO.jpg

παρακαλώ την επιείκια σας.

Dimitris
25-05-08, 17:03
Αν το housing έχει σπείρωμα εξωτερικά και βρεις κάποιο βιδωτό φίλτρο άλλης εταιρείας, ακόμη κι αν είναι μεγαλύτερης διαμέτρου μπορείς να ψάξεις για κάποιο δαχτυλίδι προσαρμογής (step-up-ring) ώστε να μπορέσεις να το προσαρμόσεις.

Αν βρεις λύση, πές μας και εμάς να μαθαίνουμε εεεε ? :)

Δυσκολα τα πραγματα με τα housing της Cannon. Τελικα αλλαξα μηχανη και πηρα housing της Ikelite που δινει μεγαλυτερη ευελιξια σε θεματα φακων, φιλτρων...


Πετρο ασε τους φακους και αναψε κανα φλας να δεις το φως σου :p