PDA

Επιστροφή στο Forum : SHARKWATER

elinoplop
13-03-09, 16:28
To 2006 βγηκε το παρακάτω ντοκυμαντερ από τον βιολόγο/δύτη/φωτογράφο Rob Stewart

http://www.sharkwater.com/

όσοι δεν το έχετε δει χάνετε!!!!
έχει απίστευτες λήψεις, σπάει τους κοινούς λανθασμένους μύθους και αποκαλύπτει τη μαφία που έχει διαμορφωθεί γύρω από την αλεία του καρχαρία για τα πτερύγιά του.
Η αγάπη και το πάθος του δημιουργού για το θέμα του είναι διάχυτη παντού.

Πιστεύω ότι πρέπει να το προωθήσουμε και γιατί όχι να γίνουν δημόσιες προβολές.
Μπορώ να έρθω σε επαφή με τον Rob.

στην παραπάνω διεύθυνση δεν μπορείτε να το δείτε όλο αλλά υπάρχει σε torrent.

καλή διασκέδαση και κουράγιο!
Ελίνα:D

Physalia
13-03-09, 18:18
αν και μου κάθεται λίγο στο φάρυγγα αυτός ο Sea Shepherd είναι πραγματικά μια πολύ ενδιαφέρουσα και όμορφη παραγωγή (εντάξει, πονάει παράλληλα).

Ελίνα, η ταινία υπάρχει.... θες να ζητήσεις στο Rob άδεια προβολής για το Σύλλογο ή προτιμάς να το κάνουμε εμείς για πιο official καταστάσεις;
Και πότε επιτέλους θα μας έρθεις μια βόλτα από τα Νότια; πολύ καιρό έχουμε να σε δούμε :cry:

elinoplop
23-03-09, 22:17
χτες ειδα στο φεστιβαλ
(που ερχεται και στα μερη σας http://tdf.filmfestival.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=6&&page=775&newsid=1104) (http://tdf.filmfestival.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=6&&page=775&newsid=1104)
το ντοκιμαντερ Στην Ακρη της Γης που μιλαει για το sea shepherd και τις δρασεις τους εναντια στην φαλαινοθηρια. τωρα καταλαβα γιατι σου καθεται στο λαιμο Μαρια. Οι τυποι ειναι τυχεροι που ειναι ζωντανοι! σαν ινδιανοι κατεβηκαν στην Ανταρκτικη, τους φευγανε ανθρωποι στη θαλασσα, χαθηκε ενα φουσκωτο με 2 ανθρωπους για 6 ωρες χωρις επικοινωνια και το βρηκαν πλημμυρισμενο, ενα αλλο φουσκωτο παλι πλημμυρισε και τελοσ παντων σε ολη την προβολη δαγκωνομουνα. Ποιος αγιος τους προστατευει? ενταξει ως ακτιβιστες υπαρχουν ρισκα, αλλα δεν συμφωνω οτι ειναι τροπος που φερει αποτελεσματα, αντιθετως σε κατι τετοιες φασεις απλα εξαγριωνει τους παντες νομιζω. ααα και ο τυπος με τα μουσια το μονο που εκανε σε ολη τη διαρκεια, ητανε να μιλαει απο τη καμπινα του με τα ΜΜΕ. ασε που ηταν η greenpeace στην ιδια περιοχη αλλα δεν ηθελε να εχει καμια σχεση μαζι τους. δηλαδη πολεμανε για τον ιδιο σκοπο αλλα δεν εχουν καμια επαφη....ισως φταιει οτι ο sea shepherd ηταν μελος της greenpeace αλλα εφυγε και εκανε τη δικη του φαση, δε ξερω.

οσο για το sharkwater ναι φανταστικο εργο αλλα ο τυπος ειναι λιγο ψωνισμενος, δεν ειναι?δηλαδη ποσες ποζες θα κανει μπροστα στη καμερα χωρις μπλουζακι κλπ κλπ.
για τις προβολες θα περιμενουμε λιγακι
και θα τα πουμε στο Τρικερι

και πριν κλεισω να σας προτεινω το Fierce Light απο τα ντοκιμαντερ, αν ειναι να δειτε καποιο δειτε αυτο! τα σπάει!:worship:

Μπλε
23-03-09, 22:27
οσο για το sharkwater ναι φανταστικο εργο αλλα ο τυπος ειναι λιγο ψωνισμενος, δεν ειναι?δηλαδη ποσες ποζες θα κανει μπροστα στη καμερα χωρις μπλουζακι κλπ κλπ.

Επιτέλους κορίτσι μου, και προς στιγμή αναρωτιόμουν αν σε είχα παρεξηγήσει... :cheesy:

Που να δεις και τις φωτογραφίες που ποζάρει ημίγυμνος στο website του ντοκυμαντέρ και καλά για promotion! :rofl:

Τέσπα, για καλό σκοπό γδύνεται το αγόρι βιολόγος-φωτογράφος-κινηματογραφιστής, να το πούμε αυτό! Αξίζει τον κόπο να το δει κανείς και ας παραβλέψει τα όποια "ατοπήματα"...

Physalia
23-03-09, 22:35
...........ενταξει ως ακτιβιστες υπαρχουν ρισκα, αλλα δεν συμφωνω οτι ειναι τροπος που φερει αποτελεσματα, αντιθετως σε κατι τετοιες φασεις απλα εξαγριωνει τους παντες νομιζω. ααα και ο τυπος με τα μουσια το μονο που εκανε σε ολη τη διαρκεια, ητανε να μιλαει απο τη καμπινα του με τα ΜΜΕ. ασε που ηταν η greenpeace στην ιδια περιοχη αλλα δεν ηθελε να εχει καμια σχεση μαζι τους. δηλαδη πολεμανε για τον ιδιο σκοπο αλλα δεν εχουν καμια επαφη....ισως φταιει οτι ο sea shepherd ηταν μελος της greenpeace αλλα εφυγε και εκανε τη δικη του φαση, δε ξερω.

Και που καταφέρνει και κουβαλάει τον εαυτό του μέσα στη super high δράση, παραμένει εντυπωσιακό :confused:

(Πράγματι, εγκατέλειψε την greenpeace γιατί οι δράσεις της δεν ήταν "αρκετά ακτιβιστικές" για τα γούστα του. Εγώ πάντως δεν τον βλέπω καλά για πολύ καιρό ακόμα :fioufiou:)

Όσο για τον Rob.......................
κορίτσιαααααα ο βιολόγοοοοοος
:rofl::rofl::rofl:

fin
24-03-09, 00:21
τι να κανει ο ανθρωπος; πλαστικη προς nerd;
ενταξει ειναι babe το ειπαμε και θα το ξαναπουμε!
σε αυτο (και μονο) οι καρχαριες φανηκαν τυχεροι.
λετε αυτο να ζηλευουμε;
(βρε ας εκανα και γω τετοια γυρισματα στην ηλικια του και ας ημουν σαν το θεμο αναστασιαδη)

Μπλε
24-03-09, 00:52
τι να κανει ο ανθρωπος; πλαστικη προς nerd;
ενταξει ειναι babe το ειπαμε και θα το ξαναπουμε!
σε αυτο (και μονο) οι καρχαριες φανηκαν τυχεροι.
λετε αυτο να ζηλευουμε;
(βρε ας εκανα και γω τετοια γυρισματα στην ηλικια του και ας ημουν σαν το θεμο αναστασιαδη)

Συμφωνώ στο ότι τα περισσότερα υποβρύχια πλάνα είναι πάρα πολύ καλά. Επίσης το μήνυμα παραμένει ισχυρό: 1. οι καρχαρίες αλιεύονται προς εξαφάνιση 2. οι καρχαρίες δεν είναι απειλή για τον άνθρωπο

Από την άλλη, πόσα ντοκυμαντέρ έχετε δει στα οποία ο σκηνοθέτης/κινηματογραφιστής είναι και βασικός πρωταγωνιστής? Αν ήταν απλά πρωταγωνιστής, θα πίστευα όντως ότι η παραγωγή του φόρεσε το ρόλο, παίζει πολύ αυτό το σενάριο σε μικρή και μεγάλη οθόνη... Όσοι του κουβάλαγαν δηλαδή τις κάμερες και τα μπαγκάζια του δεν πέρασαν όσα πέρασε ο ίδιος, ενδεχομένως και χειρότερα? Ο κάμεραμαν που τον τραβούσε υποβρυχίως (του οποίου παρεπιπτόντως τα πλάνα είναι εξίσου πολύ καλά, σε βαθμό που δεν είσαι σίγουρος τι γύρισε ο Rob και τι εκείνος...)?

Εμένα πάντως με χαλάει αισθητικά και θα με χαλούσε ακόμη και αν στο ρόλο αυτό έπαιζε η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου. Τα one man/woman shows αυτού του τύπου με ξενερώνουν. Αν έλειπε όλη αυτή η φλυαρία της εικόνας γύρω από τον εαυτό του, θα μου άρεσε πολύ περισσότερο. Όλα είναι θέμα επιλογής στην τελική.

Πάντως, το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί πολύ σε φόρουμ του εξωτερικού και οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν παντού παρόμοιες. Αυτή (http://www.variety.com/review/VE1117931611.html?categoryid=31&cs=1) η κριτική με βρίσκει 100% σύμφωνο.

Δείτε το για να σχηματίσετε ιδία γνώμη :thumbup:

Υ.Γ. Παρασχοληθήκα με ένα τόσο ασήμαντο πραγματικά θέμα, το παραδέχομαι :o

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
24-03-09, 01:43
δεν μπορω παρα να συμφωνησω με το Γιαννη....

τα one man show με ξενερωναν παντα....ειδικα οταν πισω απο μια τετοια δουλεια υπαρχει μια ολοκληρη ομαδα που σκιζεται....

και αυτο το υφος ηταν που ειχε ξενερωσει πολυ σε ενα κατα τα αλλα δυνατο φιλμ....

ισως ειναι και ο λογος που τελικα το εσβησα απο τον σκληρο μου....

παντως θα ηταν χρησιμη η προβολη αυτης της ταινιας καπου στην χωρα αυτη...οπου οι δημοσιογραφοι περπατανε πανω στο πτωμα του καρχαρια για να δειξουν την επικυριαρχια του ελληνα πανω στη φυση...(ναι το ειδα σημερα αυτο , εναν δημοσιογραφου του κωλου να περπαταει πανω στο νεκρο σαπουνα λεγωντας οτι κανει κατι "που φαινεται επικινδυνο αλλα δεν ειναι και τοσο!" (δικα του λογια αυτα).....

Έκτωρ
24-03-09, 01:48
Συμφωνώ στο ότι τα περισσότερα υποβρύχια πλάνα είναι πάρα πολύ καλά. Επίσης το μήνυμα παραμένει ισχυρό: 1. οι καρχαρίες αλιεύονται προς εξαφάνιση 2. οι καρχαρίες δεν είναι απειλή για τον άνθρωπο

όλα τα άλλα είναι κλάιν μάιν:thumbup: (να το χα δει κι'ολας!!!) δε μπα να παίζει και Μιτς με την Πάμελα. Τι θα πει είναι το θέμα. Αν τα λέει καλά ας πετάξει και δυο-τρεις κορίτσαρους γύρω-γύρω εμένα δεν θα με χαλάσει καθόλου!!!!! Θα το δώσω και σε φιλαράκια που αλλιώς θα το λέγαν βαρετό!!!!!!!!!!!!!!!

Το θέμα του σεβασμού στο τιμ πάντως που θίγετε είναι κάπως πιο σημαντικό, αλλά οκ. Έτσι είναι στα μίντια έχει σταρ σίστεμ. (φαντάζομαι και εκεί θα παίζει παραγωγός) . Όλα για τον ήρωα

ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
24-03-09, 09:21
παντως θα ηταν χρησιμη η προβολη αυτης της ταινιας καπου στην χωρα αυτη...οπου οι δημοσιογραφοι περπατανε πανω στο πτωμα του καρχαρια για να δειξουν την επικυριαρχια του ελληνα πανω στη φυση...(ναι το ειδα σημερα αυτο , εναν δημοσιογραφου του κωλου να περπαταει πανω στο νεκρο σαπουνα λεγωντας οτι κανει κατι "που φαινεται επικινδυνο αλλα δεν ειναι και τοσο!" (δικα του λογια αυτα).....

Θα συμφωνήσω με το Γιώργο εντελώς απαράδεκτη η κίνηση του βλάκα δημοσιογράφου αλλά δυστηχώς εχουμε πληθώρα από τέτοιους ανεγκέφαλους (ρεπόρτερ).
Γιώργο το είδα και εγώ καί δεν πίστευα στά μάτια μου εμεινα Μ@@@@@Σ.

MICHALIS
24-03-09, 11:28
Από την άλλη, πόσα ντοκυμαντέρ έχετε δει στα οποία ο σκηνοθέτης/κινηματογραφιστής είναι και βασικός πρωταγωνιστής? Αν ήταν απλά πρωταγωνιστής, θα πίστευα όντως ότι η παραγωγή του φόρεσε το ρόλο, παίζει πολύ αυτό το σενάριο σε μικρή και μεγάλη οθόνη... Όσοι του κουβάλαγαν δηλαδή τις κάμερες και τα μπαγκάζια του δεν πέρασαν όσα πέρασε ο ίδιος, ενδεχομένως και χειρότερα? Ο κάμεραμαν που τον τραβούσε υποβρυχίως (του οποίου παρεπιπτόντως τα πλάνα είναι εξίσου πολύ καλά, σε βαθμό που δεν είσαι σίγουρος τι γύρισε ο Rob και τι εκείνος...)?

Εμένα πάντως με χαλάει αισθητικά και θα με χαλούσε ακόμη και αν στο ρόλο αυτό έπαιζε η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου. Τα one man/woman shows αυτού του τύπου με ξενερώνουν. Αν έλειπε όλη αυτή η φλυαρία της εικόνας γύρω από τον εαυτό του, θα μου άρεσε πολύ περισσότερο. Όλα είναι θέμα επιλογής στην τελική.

Εεεε , πια , μου το χαλασατε . Ετοιμαζα κι εγω ενα 4ωρο οπου δινω την λυση για να σωθει ο πλανητης και τον σωζω μπροστα σας , αλλα φοραω
μονον μαγιω και μια προχειρη βελεντζα στον ωμο , φαινεται και το στηθος μου σε δυο σκηνες και ο υπεροχος κοιλιακος μου , ασε που διαρκως μασαω τσικλα και σκανδαλιζω αγορια και κοριτσια (και ιδιαιτερα παπαδες) .
Αν αλλαξω τα πλανα και ντυθω , αλλαζει ολη η σημασια του ντοκυμαντερ και καταστρεφεται ο κοσμος .
Διαλεξτε λοιπον . Εγω με ρασα και ο κοσμος να παει στον διαολο , ή αισθησιακα πλανα με πιτογυρα και πιτσαμπυρες και να προσκυνατε τον Κουρο Μιχαλη ?

Phoevos
21-04-09, 00:14
Φαντάζομαι οι περισσότεροι απο εσάς γνωρίζουν αυτή τη φανταστική ταινία.

Υπάρχει online στο youtube, χωρισμένη σε 9 τμήματα, τα οποία μπορείται να παρακολουθήσετε, ξεκινώντας απο εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=sZHUe7xm-PY&feature=related

Για όσους (τυχόν) δεν την έχουν δει, είναι πραγματικά φανταστική.

N-joy
:geia:

Big-Blue
21-04-09, 16:56
πείτε κάποιον τρόπο να κατεβάζω από youtube...είχα κάποτε το youtube downloader αλλά δούλεψε μια δυο φορές και μετά πάπαλαααααα

Μπλε
24-04-09, 14:40
Μετά τον λευκό ιππότη των καρχαριών, ήρθαν και οι άγγελοι!

Julie, the activist
Alison, the scientist
Kim, the protector

are the...

Shark Angels (http://www.sharkangels.org/index.shtml)!

:D

fin
24-04-09, 22:53
πείτε κάποιον τρόπο να κατεβάζω από youtube...είχα κάποτε το youtube downloader αλλά δούλεψε μια δυο φορές και μετά πάπαλαααααα
σπασμενο videoget (ευκολα βρισκεται)

fin
24-04-09, 22:56
Μετά τον λευκό ιππότη των καρχαριών, ήρθαν και οι άγγελοι!

Julie, the activist
Alison, the scientist
Kim, the protector

are the...

Shark Angels (http://www.sharkangels.org/index.shtml)!

:D
πλακα πλακα
παιρνει τροπη σιγουρης καριερας η ιστορια

Μπλε
25-11-10, 13:49
OK, οφείλω να παραδεχτώ ότι τον παρεξήγησα, τουλάχιστον τώρα μπορώ να πω ότι το πάει πολύ σωστά! :thumbup:

SRws2Fr3pkQ