Επιστροφή στο Forum : Protect the Sharks!!! Απίστευτο ντοκυμαντέρ για να σταματήσει η υπεραλίευση!
Πρόσφατα γνωρίσαμε έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο από την Ολλανδία, ο οποίος είναι η ψυχή του ιδρύματος "Protect the shark foundation" το οποίο είναι μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με μόνο στόχο τη προστασία του καρχαρία, την ενημέρωση του κόσμου για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα περισσότερα είδη για εξαφάνιση και τη προσπάθεια για μείωση της (υπερ)αλίευσής του ... ειδικά όταν πρόκειται μόνο για κατανάλωση του πτερυγίου του....
Ο αξιόλογος Geert Droppers μέσα σε διάστημα δύο ημερών γύρισε ένα από τα πιο καθηλωτικά, εντυπωσιακά και για εμένα μαγευτικά ντοκυμαντέρ, σχετικά με αυτά τα τόσο παρεξηγημένα πλάσματα τους καρχαρίες.
Δείτε στην ιστοσελίδα το treiler "Gimme a hug" για να πάρετε μια γεύση του περιεχομένου και ίσως σύντομα έχουμε τη πλήρη έκδοση.:)
Το φιλμ βραβεύτηκε σε πολλά φεστιβάλ υποβρύχιας κινηματογράφησης και όπου έχει προβληθεί έχει εντυπωσιάσει το πρωτόγνωρο -για τους περισσότερους - θέμα αλλά και η υπέροχη μουσική!!
http://www.protect-the-sharks.org/pts/about-sharks/gimme-a-hug/
:geia::geia:
PROTECT THE SHARKS FOUNDATION
Bosmanslaan 90
7091 VW DINXPERLO
The Netherlands
phone: +31 6 53324359
www.protect-the-sharks.org (http://www.protect-the-sharks.org)
Απίστευτο βίντεο!!!!!! Μοναδική ομορφιά...
Ένα επίσης πολύ καλό βίντεο για την ευαισθητοποίηση του κόσμου είναι και αυτό:
<object width="480" height="295"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/qn_bjx-JaOQ&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/qn_bjx-JaOQ&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="295"></embed></object>
:geia:
απιστευτο βιντεο το πρωτο !!
:eek::eek::eek:
ΥΓ...παρατηρησα ομως οτι η στολη του δεν ειναι και πολυ "κανονικη"...τα εχει τα προστατευτικα της, μην αρπαξει καμια δαγκωνια !
απιστευτο βιντεο το πρωτο !!
:eek::eek::eek:
ΥΓ...παρατηρησα ομως οτι η στολη του δεν ειναι και πολυ "κανονικη"...τα εχει τα προστατευτικα της, μην αρπαξει καμια δαγκωνια !
Ναι, πάνω από το νεοπρέν φοράει αυτό τον "μανδύα" που είναι μεταλικός. Κάποιοι λένε ότι η "νιρβάνα" του καρχαρία οφείλεται στο ότι με την επαφή με αυτό το υλικό "βραχυκυκλώνουν" κάποιοι αισθητήρες που έχει στο ρύγχος του.
Δεν ξέρω αν το έχει δοκιμάσει κανείς χωρίς να ντυθεί Δύτης - Ριχάρδος ο Γ'.
eye love scuba
26-03-09, 18:19
απιστευτο!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
26-03-09, 20:50
οκ μαζι του ειμαι στη βαση οτι πρεπει να πειστει ο κοσμος οτι οι καρχαριες δεν ειναι δολοφονοι (ποσο μαλλον οι λαγοκεφαλοι)
εχω ομως αρκετες ενστασεις στο κατα ποσο η αγρια ζωη θα πρεπει να προσεγγιζεται με ορους κατοικιδιων ζωων , βλεπε ταϊσμα, χαδια , αγκαλιες κλπ κλπ
προσωπικα ειμαι φανατικα ενάντιoς στο αγγιγμα οποιουδηποτε ψαριου , θηλαστικου, ασπονδυλου και δεν ξερω εγω τι αλλο....
ειμαι φανατικα αντιθετος στο ταϊσμα
αλλα ξαναλεω οτι καταλαβαινω την προσθεση του κ. Geert Droppers ....
οσο για το βιντεο.....απιστευτη καθαροτητα νερου , ομορφη μουσικη (οι μπουρμπουληθρες με ξενερωνουν , αλλα αυτο ειναι προσωπικη παραξενια)...
σε καμμια γαλλικη πολυνησια θα ειναι γυρισμενο....
Overall:thumbup::thumbup::thumbup:
Συμφωνώ με τον προηγούμενο Γιώργο.
Περισσότερο σε τσιρκο-κατάσταση μου φέρνει, παρά σε "προστατέψτε την άγρια ζωή"
Geogeo τσιρκο-κατάσταση ?? :banghead:
Ευτυχώς οι περισσότεροι καταλαβαίνουν γιατί η επαφή και το τάισμα...
Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον κύριο Geert Droppers και να τον ρωτήσουμε και τον σκοπό και τα μέσα και η αλήθεια είναι ότι έχει έδειξε τις αγαθότερες των προθέσεων και μια πολύ έντονα οικολογική συνείδηση :rolleyes:
Rabea, δεν μίλησα περί των προθέσεων, μίλησα περί του τρόπου.
Αν είναι να "υποτάξουμε" και τους καρχαρίες και να τους κάνουμε να συμπεριφέρονται σαν κατοικίδια, ίσως είναι καλύτερα να τους αφήσουμε να εξαφανιστούν με το κεφάλι ψηλα.
εχω ομως αρκετες ενστασεις στο κατα ποσο η αγρια ζωη θα πρεπει να προσεγγιζεται με ορους κατοικιδιων ζωων , βλεπε ταϊσμα, χαδια , αγκαλιες κλπ κλπ
προσωπικα ειμαι φανατικα ενάντιoς στο αγγιγμα οποιουδηποτε ψαριου , θηλαστικου, ασπονδυλου και δεν ξερω εγω τι αλλο....
ειμαι φανατικα αντιθετος στο ταϊσμα
Overall:thumbup::thumbup::thumbup:
Συμφωνω Γιωργο μαζι σου . Βλεπε και μη παρεμβαινεις περισσοτερο απο το να εισαι εκει . Αρκετα τα αναστατωνουμε απλα με την παρουσια μας δεν πρεπει να τα υποταξουμε κι αυτα στην αθλιοτητα μας
Δηλαδή μεταξύ υπεραλίευσης - πώλησης πτερυγίων για σούπες - εξαφάνισης ή προσπάθεια για αφύπνιση και άγγιγμα - τάισμα σε ΕΝΑ βίντεο με συγκεκριμένο σκεπτικό το οποίο εξηγείται στην ιστοσελίδα του ιδρύματος, ... προτιμούμε το πρώτο....???????? χααχχαχα
Εεε όχι!!! το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πως υπερβάλλετε!!
Με την ίδια λογική να ξαποστείλουμε τα πάντα (τα αρκουδάκια όχι πάντα=όλα) από τη προστασία και τη προσπάθεια για διατήρηση του είδους μη και τυχόν αναπαραχθούν με τεχνητή γονιμοποίηση αλλα να τα αφήσουμε να φύγουν ... με το κεφάλι ψηλά??? Δε φτάνει όλη η καταστροφή που έχουμε φέρει, να κατακρίνουμε και τη προσπάθεια για τη διατήρηση τους...
Δηλαδή το να μην αφήσουμε το ζώο να αφανιστεί και να ξυπνήσουμε κάνοντας μια μικρή κίνηση αυτοί που το θέλουμε δε παίζει σαν επιλογή???
Θα χάσουμε το μήνυμα του ιδρύματος και του ντοκυμαντέρ για να ασχοληθούμε όχι με την αλίευση τόνων καρχαριών για το 5% που μπορούν να δώσουν σαν αλιεύματα αλλά για το αν στο βίντεο υπήρξε επαφή!!!!!!
Τσιρκοκατάσταση είναι όλο αυτό το μακάβριο πάρτυ που δίνουμε εδώ και δεκαετίες σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά μας χωρίς σεβασμό για κανένα είδος, ούτε καν για το ανθρώπινο..
Και για να μη παρεξηγηθώ σαφώς και δεν είμαι υπερ του ταίσματος ή της επέμβασης ή της παρέμβασης στο περιβάλλον αυτών των πλασμάτων, απλά το ντοκυμαντέρ έγινε να να ανατρέψει τη φοβία - μύθο που έχουμε/είχαμε οι περισσότεροι από την ανατροφή μας με ταινίες του τύπου "Τα σαγόνια του καρχαρία"... :banghead:
...
Τσιρκοκατάσταση είναι όλο αυτό το μακάβριο πάρτυ που δίνουμε εδώ και δεκαετίες σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά μας χωρίς σεβασμό για κανένα είδος, ούτε καν για το ανθρώπινο..
Και για να μη παρεξηγηθώ σαφώς και δεν είμαι υπερ του ταίσματος ή της επέμβασης ή της παρέμβασης στο περιβάλλον αυτών των πλασμάτων, απλά το ντοκυμαντέρ έγινε να να ανατρέψει τη φοβία - μύθο που έχουμε/είχαμε οι περισσότεροι από την ανατροφή μας με ταινίες του τύπου "Τα σαγόνια του καρχαρία"... :banghead:
Συμφωνώ με όλα :thumbup:
Διαφωνώ με το μήνυμα που περνάει το συγκεκριμένο τρειλερ. Διαφωνώ με την εικόνα της υποταγής. Και τα υποταγμένα ζώα μου θυμίζουν τσίρκο.
Υπάρχουν άπειρες εικόνες με δύτες που χαζεύουν τον ίδιο ύφαλο παρέα με καρχαρίες. Αυτό θα μπορούσε να είναι εικόνα - μήνυμα συμβίωσης κατά την γνώμη μου.
eye love scuba
27-03-09, 11:20
Δε νομίζω ότι πρόκειται για υποταγή. Συμφωνώ με το Γιώργο ότι καλό ειναι να μην ακουμπάμε την υποβρύχια ζωή, ειδικά αν προξενούμε με αυτή μας την επαφή ζημιά. Αλλά εδώ δεν είναι αυτό. Στη φύση υπάρχει το άγγιγμα και η φυσική επαφή. Ο καρχαρίας δεν είναι υποταγμένος στο βίντεο και γελιέται όποιος το πιστεύει. Το βίντεο δείχει ότι υπάρχει τρόπος συμβίωσης και επικοινωνίας με αυτά τα μοναδικά πλάσματα. Τίποτα περισσότερο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
27-03-09, 11:37
καταλαβαινω απολυτα την ενσταση της Ραμπεας....
για αυτο και ξαναλεω οτι κατανοω την προθεση του τυπου και για αυτο δεν απορριπτω την ταινια....
αλλα ξαναλεω οτι σε παμπολλες περιπτωσεις και το απλο αγγιγμα βλαπτει το ζωο....
αν πρεπει να διαλεξει καποιος ειναι προφανες τι θα διαλεξει ραμπεα μου....:)
Δεν πιστευω κανενας σας να εχει φαει ποτε σουπα απο φτερο καρχαρια?
Προσωπικα κανω και φασαρια οταν ακουω κατι τετοιο.....
Συμφωνώ Γιώργο μαζί σου . Βλέπε και μη παρεμβαινούσης περισσότερο από το να είσαι εκεί . Αρκετά τα αναστατώνουμε άπλα με την παρουσία μας δεν πρέπει να τα υποτάξουμε κι αυτά στην αθλιότητα μας
Βρε Μιχάλη....
Επαναλαμβάνω το βίντεο δεν έχει τίτλο - σκοπό - περιεχόμενο "πως φερόμαστε στους καρχαρίες", "πως ταΐζουμε τους καρχαρίες" ή ... "πως υποτάσσουμε τους καρχαρίες"....
Δηλαδή εσύ αν το σκεφτείς λίγο καθαρά θεωρείς αθλιότητα το να αγγίξεις έναν καρχαρία σε ένα ντοκυμαντέρ για να δείξεις ότι ΔΕΝ είναι τέρας ή αθλιότητα είναι να φονεύεις 100 εκατομμύρια καρχαρίες το χρόνο ΜΟΝΟ για τα πτερύγια τους και να μειώνεις τους πληθυσμούς ορισμένων ειδών κατά 90%........ :lipsrsealed: :lipsrsealed: :lipsrsealed:
Εγω δεν κατεκρινα ποτε , ουτε το βιντεο , ουτε τον σκοπο του , ουτε και τους ανθρωπους αυτους . Δεν καταλαβα γιατι πιστευεις κατι τετοιο και απορω . Ασε που το επιχειρημα "δες τι γινεται γυρω σου , τι σε πειραζει αυτο " Το θεωρω βδελυρο , χωρις βεβαια να θελω να σε προσβαλλω .
Εγω δεν κατεκρινα ποτε , ουτε το βιντεο , ουτε τον σκοπο του , ουτε και τους ανθρωπους αυτους . Δεν καταλαβα γιατι πιστευεις κατι τετοιο και απορω . Ασε που το επιχειρημα "δες τι γινεται γυρω σου , τι σε πειραζει αυτο " Το θεωρω βδελυρο , χωρις βεβαια να θελω να σε προσβαλλω .
Μιχάλη το να χρησιμοποιεί κάποιος χαρακτηρισμούς αποδίδοντας και επιχειρήματα χωρίς σκέψη και να κλείνει λέγοντας "δε θέλω να σε προσβάλλω" είναι και παιδιάστικο και μικρό και ναι προσβλητικό :thumbdn: :thumbdn: :thumbdn:
Γιώργος Κεφαλάς
27-03-09, 13:42
Πολυ ωραιο βιντεο.Πιστευω πως σκοπος του δημιουργου του ειναι να δειξει στον κοσμο και κυριως στον "στεριανο" κοσμο,μια εικονα εκ'διαμετρου αντιθετη απο αυτη που πολλοι εχουν για τον καρχαρια.Αυτη του δολοφονου.Σαφως ολοι μας δεν θελουμε να βγαζουμε βολτα το καρχαριακι μας με το λουρι του. Πιστευω ομως πως ο δημιουργος του βιντεο δινει μια δυνατη εικονα για την ευαισθητοποιηση του κοσμου.Οι γνωριζοντες τα βασικα δεν εχουν αναγκη κανενος βιντεο για την προστασια του καρχαρια.
Nicholas S.
27-03-09, 13:51
You got the point !!! Ακριβός αυτός είναι ο σκοπός. :thumbup:
Πολυ ωραιο βιντεο.Πιστευω πως σκοπος του δημιουργου του ειναι να δειξει στον κοσμο και κυριως στον "στεριανο" κοσμο,μια εικονα εκ'διαμετρου αντιθετη απο αυτη που πολλοι εχουν για τον καρχαρια.Αυτη του δολοφονου.Σαφως ολοι μας δεν θελουμε να βγαζουμε βολτα το καρχαριακι μας με το λουρι του. Πιστευω ομως πως ο δημιουργος του βιντεο δινει μια δυνατη εικονα για την ευαισθητοποιηση του κοσμου.Οι γνωριζοντες τα βασικα δεν εχουν αναγκη κανενος βιντεο για την προστασια του καρχαρια.
Nicholas S.
27-03-09, 14:17
Κάποια εποχή παλιότερα ήταν της μόδας οι γούνες... μετά από πολλές διαμαρτυρίες, άρθρα και γενικότερα την κατακραυγή του κόσμου η "μόδα" αυτή ξέφτισε και πολλά μαγαζιά έκλεισαν...
(φυσικά υπάρχουν ακόμα αρκετά ζώα που φορούν) αλλά το καλό έγινε !!! Προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει καμία διαφορά το να γδέρνεις ένα ζώο ζωντανό από το να ψαρεύεις έναν καρχαρία για να του κόψεις
πτερύγια και ουρά και μετά να τον ξαναπετάξεις στη θάλασσα ουσιαστικά ακόμα ζωντανό !!!
Το να αλλάξεις την εικόνα που έχει ο κόσμος γι' αυτά τα πλάσματα δεν είναι εύκολη υπόθεση, θέλει χρόνο και προσπάθεια αλλά ίσως κάποιοι ξανασκεφτούν τις διατροφικές τους συνήθειες.
Όπως και να έχει το video του Geert Droppers είναι ένα λιθαράκι προς αυτήν την κατεύθυνση και ήδη έχει αρχίσει να κάνει δουλεία !!!
Και για να μην ξεφεύγουμε... "Το ίδρυμα "Protect the shark foundation" είναι μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, με μόνο στόχο τη προστασία του καρχαρία,
την ενημέρωση του κόσμου για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα περισσότερα είδη για εξαφάνιση και τη προσπάθεια για μείωση της (υπέρ)αλιεύσεις του ..."
Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν θα ήθελα να πω ένα Μεγάλο Μπράβο στην Ραμπέα που έχει αναλάβει την μετάφραση του video στα Ελληνικά !!! :thumbup:
Εεεεετσι:thumbup:
Νίκο όταν το 99% από μας ντύνετε με ρούχα που φτιάχνονται από παιδάκια κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας είναι λίγο άτοπο να στιγματίζουμε ανθρώπους επειδή φοράνε το σελοφάν της τροφής μας η οποιαδήποτε άλλο προϊόν οργανωμένης παραγωγής.
Επιπλέον θα ήθελα να πω πως σεβασμό στα πτώματα (ίσως και λόγο του ονόματος μου) μπορούμε να ζητήσουμε από τον χασάπη της γειτονιάς μας (με ενοχλεί ιδιαίτερα η φάση κρεμάω την σάρκα στην βιτρίνα για να πουλήσω πιο καλά) και όχι από άλλους λαούς. (πρόσφατα είδα να βρίζουν στο ίντερνετ τους περουβιανούς επειδή δυο τρεις κάφροι πυροβόλησαν έναν σκύλο).
Γιώργος Κεφαλάς
27-03-09, 15:27
Φιλε Εκτωρ,καλως η κακως ειναι γεγονος πως η ζωη μας εχει γινει πραγματικα πολυπλοκη.Οντως το 99% της ενδυσης μας προερχεται απο αθλιως αμοιβομενους εργατες.Ειναι πραγματικη αναγκη ομως και οχι πολυτελεια,η ενδυση μας.Η πληρης "εκμεταλλευση",χρηση-δεν μου ερχεται η σωστη λεξη αυτη τη στιγμη- ενος σκοτωμενου ζωου(βλ.ινδιανοι και βισονες) ειναι κατι που ειναι σωστο.Ομως η θεα μιας γουνας απο αλεπου ας πουμε,με ενοχλει.Ποσοι απο εμας τρωνε αλεπου?
Υ.Γ.1 Συμφωνω για τον χασαπη.
Υ.Γ.2 Ειμαστε off topic:)
...
... "Το ίδρυμα "Protect the shark foundation" είναι μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, με μόνο στόχο τη προστασία του καρχαρία,
την ενημέρωση του κόσμου για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα περισσότερα είδη για εξαφάνιση και τη προσπάθεια για μείωση της (υπέρ)αλιεύσεις του ..."
Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν θα ήθελα να πω ένα Μεγάλο Μπράβο στην Ραμπέα που έχει αναλάβει την μετάφραση του video στα Ελληνικά !!! :thumbup:
:thumbup:
έχω μεγάλο ταλέντο στο να είμαι εκτός τόπικ συνχωρέστε με άλλα θέλω να την πω τη λαλακια μου.
Ναι Γιώργο έχεις δίκαιο άλλα χρησιμοποιείς την πιο ριμάδα λέξη. "ανάγκη" Αφού πλέον χαρακτηρίσαμε ανάγκη μας το millenium της nike μπράβο μας (δεν το λέω ειρωνικά ίσα ίσα θεωρώ ότι είναι ανάγκη το συγκεκριμένο παπούτσι όπως το να αλλάζω κινητό και αμάξι κάθε δυο και τρεις.) Αυτές είναι οι ανάγκες μας. Πλέον δεν την παλεύομε χωρίς κλιματιστικό είναι και αυτό ανάγκη. Για αυτές της ανάγκες πρέπει να δουλέβουμε δυο τρεις να τα φέρουμε βόλτα. και όμως όλα είναι είδη πολυτελείας. Απλά μεγαλώνοντας βαρέθηκα να βλέπω να αγοράζουμε παπούτσια με 200ευρώ επειδή διαφημίζονται (και είναι) σουπερ ντουπερ ουαο! Το ίδιο νιώθουν και οι άλλοι για της γούνες, τα πούρα, τα γκουρμέ εστιατόρια, την αυτοπροβολή οτιδήποτε τέλος πάντων. Όλα είναι αστικές ανάγκες. Απλά δεν νομίζω ότι πρέπει να βάζουμε στην γωνία και να χαρακτηρίζουμε δημιουργώντας κλίμα διαφορετικότητας μεταξύ μας. (η αν το κάνουμε να το κάνουμε με την δόκιμη μορφή του Μαρξ, όχι με την μορφή εγώ είμαι έτσι και εσύ κοκορέτσι)
Αθώος είναι μόνο ο παρίας (Λέανδρος http://books.vres.gr/book.php?book_id=30489) Αν και junk φιλοσοφία πιστεύω πως οι ενοχή μας δεν θα μπορούσε να περιγραφή καλύτερα από τους πέντε δαίμονες που περιγράφονται στο συγκεκριμένο κομικ. Βρες το και διάβασε το.
και σχετικά τραγουδάκια από την goth πλευρά (αν θες βρες τα lyrics και δες τα)
http://www.youtube.com/watch?v=jtD5nuaI0Go
http://www.youtube.com/watch?v=-fEX8Tv12LE&feature=related:banghead:
Γιώργος Κεφαλάς
27-03-09, 16:52
Εκτωρ με την πρωτη ευκαιρια θα τσεκαρω αυτα που μου ειπες.Γενικα συμφωνω απολυτα παντως με το κειμενο σου.Ο πρωτος που βαζω παντα στη γωνια ειναι ο εαυτος μου και καταβαλω μεγαλη προσπαθεια να βελτιωθω.Οι υλικοι πειρασμοι ειναι πολλοι.Σ'ευχαριστω για τα λινκς :thumbup:
Για να επαναφέρω το θέμα :D θα ήθελα να πω ότι εάν κάποιος θελήσει να κάνει δωρεά στο save - the - shark foundation και το ποσό είναι 20 ευρώ και περισσότερο, λαμβάνει δώρο μία κόπια (DVD) με το ντοκυμαντέρ "Gimme a hug". Εμείς στην ιστοσελίδα τους βλέπουμε μονο ένα σύντομο τρέιλερ.
Ευελπιστούμε ότι θα είναι σύντομα έτοιμη η μετάφραση των υπότιτλων στα Ελληνικά (εθελοντικά και αφιλοκερδώς για να μη μπουν ιδέες σε μερικά μυαλά!!)
Ο δημιουργός μας παροτρύνει να προωθήσουμε και να παρουσιάσουμε το ντοκυμαντέρ σε κόσμο, σχολεία, εκδηλώσεις κλπ αρκεί πάντα να διατηρείται ο κανόνας της δωρεάν προβολής και της μη εκμετάλευσης ή αναπαραγωγής του περιεχομένου. :) :geia:
Υ.Γ.
Για κάποιον που με ρώτησε, η μουσική σύνθεση έγινε ειδικά γι' αυτό το ντοκυμαντέρ.
Υ.Γ.2
Μεταφράζεται και στη κινεζική γλώσσα με αφήγηση από μια διάσημη νεαρή κινέζα ηθοποιό με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι και να προσπαθήσουν να δουν τη ζημιά πίσω από τις διατροφικές τους συνήθειες και την κουλτούρα τους.
Υ.Γ.3
Το θέμα οικολογία - γούνα - δέρμα - είδη προς εξαφάνιση είναι ατελείωτο και απύθμενο και όσο ευαισθητοποιημένοι και αν είμαστε πέφτουμε σε ατοπήματα και από την έλλειψη γνώσης ή την ημιμάθεια. Και επειδή είμαι από τη Καστοριά και ξέρω από καλή γούνα και πως αυτή παρασκευάζεται ώσπου να φορεθεί αυτάρεσκα από κάποια κυρία (σαφώς όχι γδέρνοντας ζωντανό το ζωάκι) δηλώνω ότι μια φορά είχα γούνα και ήταν οικολογική :cool::D
apeiranthos
27-03-09, 21:29
Δεν ξέρω αν το έχει δοκιμάσει κανείς χωρίς να ντυθεί Δύτης - Ριχάρδος ο Γ'.
Mike Rutzen ο Α'
γνωστός και ως sharkman (όχι ο εκ Μάλτας)
Έψαξα να βρώ ένα κινηματογραφικό που έχει "ρίξει"
σε μυική κατατονία ένα καρχαρία τίγρη. Το είχα δει στο δισκοβερι
αλλά δεν το βρήκα στο γιουτουμπ.
Ένας από τους στόχους του ήταν (ίσως ακόμη είναι)
να το κάνει και με λευκό.
Στο http://www.youtube.com/watch?v=H3zBb-NJiog
είναι κάποιες προσπάθειες προσέγγισης
και κάποιες ελεύθερες καταδύσεις
Συγχαρητήρια Rabea!!!! :thumbup::thumbup:
Ανυπομονώ για το αποτέλεσμα!!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
31-03-09, 12:59
μπραβο βρε Ραμπεα.....
να πω καλο κουραγιο , η το εχεις τελειωσει ηδη?
Oug!! Είμαι άρρωστη εδώ και μέρες και κρεβατωμένη... :(:mad:
Σήμερα το συνεχίζω και είναι λίγο δύσκολο όχι για τη μετάφραση καθεαυτή αλλά γιατί έχει συγκεκριμένο χώρο και η φράση εκτός από σωστό νόημα, πρέπει να έχει συγκεκριμένο μήκος χαρακτήρων και να είναι και εύηχη! :o:o Υποσχέθηκα ως την Παρασκευή να είναι έτοιμο.
Από e-mail του αγαπητού Geert: ευχαριστεί για την κίνηση από Ελλάδα η οποία έχει αυξηθεί αυτές τις ημέρες συγκλονιστικά και έχουν γίνει και καποιες δωρεές!
Απαντώντας σε ερωτήσεις που μετέφερα από τα πόστ στο Τηθυς, μας απάντησε πως δεν έχουν τακτική το τάισμα και σαφώς δεν επιδιώκουν την επέμβαση στο περιβάλλον τους.
Όμως μας εξήγησε πως για να γίνει κάτι δραστικό με καλό σκοπό (όπως η δημιουργία αυτού του φιλμ που κράτησε μόνο 2 μέρες - 4 καταδύσεις) ίσως πρέπει να κάνεις μια τέτοια υποχώρηση που δεν βλάπτει ούτε επηρρεάζει μόνιμα το περιβάλλον και το ζώο.
Σαφώς και είναι μελετημένη η κίνηση με καθορισμένα όρια. Πχ για να βγει η αφίσα με τα ακρωτηριασμένα πτερύγια δεν θα σφαγιαστούν οι καρχαρίες...
Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε... ;)
Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης για τους καρχαρίες, ίσως αξίζει να δείτε και αυτό το πολύ έξυπνο βίντεο...
F7BPxI4N-go
Γιώργος Κεφαλάς
13-04-09, 10:28
Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης για τους καρχαρίες, ίσως αξίζει να δείτε και αυτό το πολύ έξυπνο βίντεο...
F7BPxI4N-go
Πολυ ωραιο!
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.