Επιστροφή στο Forum : Πωλείται INON D-2000 type 3 strobe
φλάς που μπορεί να λειτουργήσει τέλεια με compact μηχανές και είναι καταπληκτική λύση
ΙΝΟΝ D-2000 type 3 & δώρa το optic fiber + ΙΝΟΝ φίλτρο/διαχυτή φωτός
optic fiber για να παίρνει εντολή από το εσωτερικό φλάς της μηχανής (με οπτική ίνα)
όλα μαζί € 380
αδύνατη η έκπτωση, ο εξοπλισμός έχει βουτήξει γύρω στις 12 φορές και είναο ολοκαίνουργιος
http://www.reefphoto.com/index.php?main_page=product_info&products_id=29
http://www.scubaboard.com/forums/canon-corner/260597-g9-inon-d2000-type-3-strobe.html
α! και ξέχασα το συστηματάκι που κουμπώνει στη μηχανή + τον αντάπτορα + πεταλούδα + βραχίονα + τον αντάπτορα σε σχήμα Ζ που "κουμπώνει" στο φλάς
όλα μαζί € 430 η τιμή δεν παίζεται!!!!!!!!!!
μη το δινεις.
μετα απο λιγη μελετη και σημειωσεις θα δουλευε και με την 5d μια χαρα σαν 2ο φλας μεγαλων αποστασεων.
fin , επικοινώνησα με φίλο Ταιβανέζο αντιπρόσωπο και μου γράφει ότι το ΙΝΟΝ strobe D-2000 type 3 δεν μπορεί να πάρει εντολή μέσω οπτικών ινών(φυσικό και λογικό αφού δεν έχω φλάς εσωτερικό) αλλά και ηλεκτρικά δεν προβλέπεται από την IKELITE.
Μου προτείνει να πάρω 2 ΙΝΟΝ 240 που έχουν φις για ηλεκτρική σύνδεση , τα έχει το ζεύγος μου ο Γιωργάκης
Δεν υπάρχει περίπτωση να συνδεθεί ηλεκτρικά γιατί δεν έχει φίς.
Αν μου το σώσεις , δεν θα το πουλήσω γιατί είναι καταπληκτικό φλάς κι εγώ σου δίνω την αδερφή μου για 3 ημέρες (μόνο 3!!!)
Αν δεν μου δώσεις λύση θα το πουλήσω και θα σπαστώ:mad:
Σου στέλνω πμ για να σου δώσω κινητό
Πάντως κι εγώ δε θα το πουλούσα το D-2000.
Είναι κάπως πιο αδύναμο (GN20) από το Ζ240 (GN24) (http://www.camerasunderwater.co.uk/flash/inon/) αλλά αν εξαιρέσεις την ηλεκτρική σύνδεση που του λείπει, έχει όλα τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του Ζ240.
μου γράφει ότι το ΙΝΟΝ strobe D-2000 type 3 δεν μπορεί να πάρει εντολή μέσω οπτικών ινών(φυσικό και λογικό αφού δεν έχω φλάς εσωτερικό)
Για την χρήση που σου λέει ο fin (σαν δεύτερο flash) δεν χρειάζεται να έχει το D2000 κανενός είδους επικοινωνία με τη φωτ. μηχανή:
Συνδέεις (ηλεκτρικά) ένα Z240 με τη φωτ.μηχανή και το Ζ240 οδηγεί (οπτικά) το D2000
(δοκίμασέ το και χωρίς οπτική ίνα - πρέπει να πιάνει από αρκετή απόσταση).
Το μόνο μειονέκτημα που βλέπω, είναι ότι αν έχεις 2 flash Z240 ακόμη και να πάθει κάτι το ένα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δεύτερο, ενώ στο setup Ζ240 + D2000 αν πάθει κάτι το Z240 τότε έμεινες συνολικά χωρίς flash... κάτι καθόλου ευχάριστο, ειδικά αν συμβεί σε κανένα εξωτικό ταξίδι.
κι εγώ σου δίνω την αδερφή μου για 3 ημέρες (μόνο 3!!!)
Ελπίζω να μη μας διαβάζει η αδερφή σου, γιατί δεν σε βλέπω να προλαβαίνεις να κάνεις δοκιμές: ή θα σου φέρει το flash στο κεφάλι ή θα το πετάξει απ' το παράθυρο :p :)
η αδερφή μου??? α , δεν έχω αδερφή καρδιά μου:p:p:p:p
και τι το περάσαμε εδώ?? αμέρικαν μπάρ??
μου θυμίζει Μέξικο , give me ten dollars mister and i'll give you my sister
χμμμμμμ στο θέμα μας , λοιπόν Φοίβο , fin , εάν σώσω το ΙΝΟΝ D-2000 θα νοιώσω ανακούφιση γιατί είναι πολύ καλό, έτσι λοιπόν θα παραγγείλω το Ζ240 με μονό καλώδιο και του D-2000 την οπτική ίνα κοντά στη βάση του Ζ240 και βουαλά, έτοιμος για μάχη
ευχαριστώ πολύ , από 3 μπύρες στον καθένα σας :2drunk:
[quote=fivos;25474]Πάντως κι εγώ δε θα το πουλούσα το D-2000.
Είναι κάπως πιο αδύναμο (GN20) από το Ζ240 (GN24) (http://www.camerasunderwater.co.uk/flash/inon/) αλλά αν εξαιρέσεις την ηλεκτρική σύνδεση που του λείπει, έχει όλα τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του Ζ240.
Για την χρήση που σου λέει ο fin (σαν δεύτερο flash) δεν χρειάζεται να έχει το D2000 κανενός είδους επικοινωνία με τη φωτ. μηχανή:
Συνδέεις (ηλεκτρικά) ένα Z240 με τη φωτ.μηχανή και το Ζ240 οδηγεί (οπτικά) το D2000
(δοκίμασέ το και χωρίς οπτική ίνα - πρέπει να πιάνει από αρκετή απόσταση).
Το μόνο μειονέκτημα που βλέπω, είναι ότι αν έχεις 2 flash Z240 ακόμη και να πάθει κάτι το ένα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δεύτερο, ενώ στο setup Ζ240 + D2000 αν πάθει κάτι το Z240 τότε έμεινες συνολικά χωρίς flash... κάτι καθόλου ευχάριστο, ειδικά αν συμβεί σε κανένα εξωτικό ταξίδι.
Fivo & fin
μετά από συζήτηση με τον Ταιβανέζο φίλο σχετικά με το πρόβλημα , μου επιβεβαιώνει τα όσα μου λέτε (δεν είχα καμμία αντίρρηση- με σώσατε)αλλά.........μου λέει πώς στην περίπτωση που δουλεύει το D-2000 με εντολή του Z-240 θα ενεργοποιείται ακόμη και όταν φωτογραφίζει το ζευγάρι μου με την δική του μηχανή , αυτό είναι ένα θέμα αλλά νομίζω πως εάν τοποθετηθεί/κολληθεί η οπτική ίνα κοντά στο Z-240 και την καλύψω με ...κάτι , ένα καπάκι (ιδιοκατασκευή) δεν θα υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιείται σε κάθε φλάς οποιουδήποτε. Φανταστείτε βουτιά σε τροπικό μέρος με άλλες 10 μηχανές τριγύρω και να φλασάρει το δικό μου συνέχεια...τρέλα , όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη!!!:angyr::angyr::angyr:
αλλά.........μου λέει πώς στην περίπτωση που δουλεύει το D-2000 με εντολή του Z-240 θα ενεργοποιείται ακόμη και όταν φωτογραφίζει το ζευγάρι μου με την δική του μηχανή , αυτό είναι ένα θέμα αλλά νομίζω πως εάν τοποθετηθεί/κολληθεί η οπτική ίνα κοντά στο Z-240 και την καλύψω με ...κάτι , ένα καπάκι (ιδιοκατασκευή) δεν θα υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιείται σε κάθε φλάς οποιουδήποτε. Φανταστείτε βουτιά σε τροπικό μέρος με άλλες 10 μηχανές τριγύρω και να φλασάρει το δικό μου συνέχεια...τρέλα , όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη!!!:angyr::angyr::angyr:
Αν χρησιμοποιήσεις οπτική ίνα και την κολλήσεις κοντά στο Ζ-240 δε θα έχεις πρόβλημα, ακόμη και χωρίς καπάκι - δεν είναι τόσο ευαίσθητη.
Η μόνη περίπτωση να ενεργοποιηθεί το Ζ2000 από flash διπλανού φωτογράφου, είναι αν αφήσεις το "ματάκι" του flash ανοιχτό, χωρίς αντάπτορα (χωρίς οπτική ίνα δηλ.) ;)
ευχαριστώ πολύ Φοίβο
καλή συνέχεια
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.