PDA

Επιστροφή στο Forum : Προσοχή!! Στο Ν.Ευβοϊκό ότι κινείται υποβρυχίως πεθαίνει (sic!)

Phoevos
08-04-09, 14:07
Κρίνοντας απο τις περιβαλλοντικές ανησυχίες σας των προηγούμενων ημερών,

http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=3453

φαντάζομαι ότι η αλιεία του λαγοκέφαλου, ιδίως όταν αυτή πραγματοποιείται απο αυτόνομους δύτες, θα σας φανεί χρήσιμη πληροφορία.

http://www.sea-gate.gr/forum/viewtopic.php?t=878&postdays=0&postorder=asc&start=0

Καλή συνέχεια
:geia:

Physalia
08-04-09, 14:34
Φοίβε, έχεις αργήσει πολύ. Ό,τι είχαμε να πούμε στον συγκεκριμένο κύριο το έχουμε πει εδώ και πολλά χρόνια κι η γλώσσα μας μάλλιασε (άνευ αποτελέσματος).....:thumbdn:

Σόρρυ, αλλά προσωπικά δεν έχω να αποδείξω τίποτα ξαναρχίζοντας τα ίδια παντελάκη μου μόνο και μόνο για να ικανοποιήσω κάποιους νεοεισερχόμενους.... (Όσοι πάντως δεν έχουν ήδη εκφραστεί για το συγκεκριμένο και το επιθυμούν, be my guests).

Ευχαριστούμε για την επισήμανση πάντως, δεν είναι κακό να μαθαίνουν και οι νεότεροι (στα φόρα εν γένει) τι καφρίλα υπάρχει παντού γύρω μας -βαρέθηκα να επισημαίνω.
:geia:

eye love scuba
08-04-09, 14:47
Phoevos, αυτό που μετά από 27 σελίδες συζήτησης και 270 απαντήσεις δεν κατόρθωσες να καταλάβεις- είναι λίγο πολύπλοκο, δε λέω - είναι σε αυτό το φόρουμ δεν υπάρχει διαχωρισμός σε αυτόνομους και μη, αλλά σε οπλοκατόχους και μη. Και ειδικά σε αυτούς που μετράνε το μπόι τους με το πόσα ψάρια θα χτυπήσουν.

Καλή συνέχεια:geia:
(σου βρήκα κάτι να σκέφτεσαι αυτές τις μέρες)

geogeo
08-04-09, 15:04
Φοίβε παρατήρησα ότι μετέφερες το θέμα που συζητούσατε στο δικό σας στέκι και εδώ για να μας ενημερώσεις.
Ευχαριστώ.

Μια απορία μου γεννήθηκε βλέποντας ψαροτουφεκάδες να συζητανε για τους ψαρομπούκαλους.

Πως αποφασίζει να γίνει κάποιος ψαρομπούκαλος? Είναι αυτοδύτης απογοητευμένος απ' τις φωτογραφικές του επιδόσεις? Είναι ψαροτουφεκάς χωρίς ψάρια?

Εν ολίγοις: είναι αρχιτρόμπας αυτοδύτης ή αρχιτρόμπας ψαροτουφεκάς?
:confused:

psyche
08-04-09, 16:19
εμ. banάρατε και τον pescador που θα είχε ενδιαφέρουσες απόψεις για το ζήτημα :rofl:

Σιαβελής Γιώργος
08-04-09, 18:51
Πως αποφασίζει να γίνει κάποιος ψαρομπούκαλος? Είναι αυτοδύτης απογοητευμένος απ' τις φωτογραφικές του επιδόσεις? Είναι ψαροτουφεκάς χωρίς ψάρια?
:confused:

Εγω πιστευω οτι ειναι ψαρντουφεκαδες που θελουν να βγαλουν πολυ χρημα και ετσι αρχιζουν το ψαρεμα με μπουκαλες.

Physalia
08-04-09, 19:24
Αλλά κι αυτοί (σιγά σιγά) περνάνε μόνοι τους:
Case 1 (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=3084)
Case 2 (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2493)
από τις άπειρες :fioufiou:

MICHALIS
09-04-09, 09:27

Κατ'αρχην τα ατυχηματα αυτου του ειδους δεν μου προκαλουν ικανοποιηση , μονον λυπη (με τους πολεμους σκεφτομαι διαφορετικα - βλεπε ααχ οι καυμενοι Δυτικοι στρατιωτες που πηγαν να απελευθερωσουν τους ανατολικους λαους , τραυματιστηκαν ή σκοτωθηκαν- ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΠΑΘΑΝ) .
Οντως η διαπομπευση που βλεπουμε , στολισμενη με ειρωνικα υπεροπτικα σχολια για τα ψαρια στο συγκεκριμενο post που παρεθεσε ο Phoevos , με ενοχλουν κι εμενα . Οπως ομως πολυ σωστα εγραψε η Μαρια :
Φοίβε, έχεις αργήσει πολύ. Ό,τι είχαμε να πούμε στον συγκεκριμένο κύριο το έχουμε πει εδώ και πολλά χρόνια κι η γλώσσα μας μάλλιασε (άνευ αποτελέσματος).....:thumbdn:

Δεν θα μπορουσες να το γνωριζεις , αρα πολυ καλως εκθετεις και αυτην την κατασταση .
Ας μην γινει και αυτο αφορμη για φαρμακερες κονταρομαχιες , φτανει , αρκει να το καταλαβουμε ολοι και να σταματησουμε , και να μην ερθουν παλι στην δυσκολη θεση να κλειδωσουν ενα θεμα το οποιο εκλεισε προ ολιγων ημερων .

tdrackos
10-04-09, 00:12
Μια απορία μου γεννήθηκε βλέποντας ψαροτουφεκάδες να συζητανε για τους ψαρομπούκαλους.

Πως αποφασιζει..?
Απλα βλεπει τα χρηματα που ειναι απο πισω!
Δεν θελει πολυ μυαλο παιδια ,τους στραβους θα κανουμε?
Δλδ πιστευεται πως ο ψαρομπουκαλος γουσταρει το κυνηγι..?
Ειμαστε σοβαροι..?
Ή οτι θελει να βγαζει ωραίες φωτογραφιες με την μουκαλα το βραδυ
και με το οπλο στο χερι..?
"Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη..!!!":cool:

Οριστε οι ψαριες που ανεβασε ο Μιχαλης στο Greek-Divers...
http://img201.imageshack.us/img201/7349/post4291239118541.jpg
http://img201.imageshack.us/img201/7349/post4291239118541.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/3692/post4291239118554.jpg

Εν ολίγοις: είναι αρχιτρόμπας αυτοδύτης ή αρχιτρόμπας ψαροτουφεκάς?
Εχει σημασια εαν ειναι αυτοδυτης ή ψαροτουφεκας..?
Εχει σημασια αν κρατας μαχαιρι στο χερι σου , ή πως το χρησιμοποιεις..?
Παντως,για εμενα,δεν ειναι ουτε αυτοδυτης,ουτε ψαροτουφεκας.

Phoevos, αυτό που μετά από 27 σελίδες συζήτησης και 270 απαντήσεις δεν κατόρθωσες να καταλάβεις- είναι λίγο πολύπλοκο, δε λέω - είναι σε αυτό το φόρουμ δεν υπάρχει διαχωρισμός σε αυτόνομους και μη, αλλά σε οπλοκατόχους και μη. Και ειδικά σε αυτούς που μετράνε το μπόι τους με το πόσα ψάρια θα χτυπήσουν.
Καλή συνέχεια:geia:
(σου βρήκα κάτι να σκέφτεσαι αυτές τις μέρες)
"Τι λε' ρε επιστημονα!:eek: Ειχε εξυπνοτερο παιδι απο σενα η μανα σου..?"
Γιατι διαβασα πολλους απο δω να κρατανε οπλο οταν το επιθυμουν...
Αλλα δεν το χρησιμοποιουν ολοι οπως ο "Καπτεν" παραπανω..
Και δεν βλεπω να τους διαχωριζεται (και καλα κανετε φυσικα..)
Εχει σημασια αν κρατας ψαροτουφεκο στα χερια σου,ή πως το χρησιμοποιεις?
Τροφη για σκεψη..:cheesy:

tdrackos
10-04-09, 00:17
Και η συμπεριφορα των "απολίτιστων ψαροτουφεκαδων" σε τετοιες περιπτώσεις...
http://www.greekdivers.com/forum/index.php?showtopic=10861&hl=romanmix

eye love scuba
10-04-09, 01:14
Και η συμπεριφορα των "απολίτιστων ψαροτουφεκαδων" σε τετοιες περιπτώσεις...
http://www.greekdivers.com/forum/index.php?showtopic=10861&hl=romanmix

Πράγματι...
http://www.greekdivers.com/forum/index.php?showtopic=19146&pid=277916&st=0&#entry277916 :cool:

Μπλε
10-04-09, 01:18
Θοδωρή, δε θυμάμαι να υποστήριξε κάποιος εδωμέσα το ψάρεμα με μπουκάλες, αδυνατώ να πιάσω το νόημα πέρα από το ότι θέλεις να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις.

Ειδικά στο συγκεκριμένο χώρο που διαχειρίζεται ο Σύλλογος μας, δε χρειάζεται να αποδείξουμε τα αυταπόδεικτα. Αν έχεις απορείες, διάβασε το καταστατικό μας (http://www.scubadive.gr/downloads/documents/TETHYS_KATASTATIKO_27_01_2007.pdf).

Φτάνει όμως, το παρακούρασες, ειδικά με τα προσωπικά σχόλια.

Μπράβο σου, είσαι καλός ντετέκτιβ, ανακάλυψες το έγκλημα, μπράβο στην κοινότητά σας που κατακεραυνώσατε τις κακές πρακτικές. :thumbup:
Happy now?

Φτάνει με τις αποδείξεις και τα τεκμήρια του ποιος είναι καλύτερος. Όποιος πείστηκε, πείστηκε. Παρακαλώ να σταματήσετε τα προσωπικά σχόλια και να γράψετε μόνο αν πιστεύετε πραγματικά ότι θα προσφέρετε στη παρούσα συζήτηση (sic!).

Γιώργος Κεφαλάς
10-04-09, 08:55
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!Σωστη!Σιγα σιγα...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
10-04-09, 20:25
Ζουμε σε ενα κοσμο που ολοι θελουμε πιο πολλα...

πιο πολλα λεφτα...
πιο πολλες γκομενες...
πιο πολλα κυβικα...
πιο πολλα μετρα στο βαθος...
πιο πολλα ψαρια...
πιο πολλα megapixel...
πιο πολλα απο ολα...

και εχει χαθει το μετρο...οχι τωρα μονο....εκατονταδες χρονια...απλα ολα πλεον κινουνται με τοσο γρηγορους ρυθμους που η φυση δυσκολευεται να απορροφα τους κραδασμους (και συγχρονως να διατηρει ενα περιβαλλον φιλικο προς τον Homo sapiens)...

σε αυτην την τραγικη για το ειδος μας διαφαινομενη εξελιξη σιγουρα εχει μεγιστη συμμετοχη ενα οικονομικο συστημα το οποιο για την επιβιωση του ειναι καταδικασμενο να παραγει ατερμωνα νεες αναγκες, νεες αγορες...

Η αναγκαιοτητα αυτη ειναι τοσο ισχυρη ωστε να δημιουργουνται προϊοντα αϋλα και να στηριζεται ενα τεραστιο κομματι της δραστηριοτητας σε αυτα τα ανυπαρκτα και ως εκ τουτου αχρηστα "αγαθα"

Παντα μου φαινοταν αδιανοητο να κερδιζει καποιος χρηματα απο την διακινηση ανυπαρκτων αγαθων οπως τα περιφημα τοξικα τραπεζικα προϊοντα.

Ισως φταιει οτι δεν ειμαι οικονομολογος αλλα η "φυσικη" μου παιδεια κ η ισχυς των θερμοδυναμικων νομων μου απαγορευε να τα κατανοησω παρολες τις προσπαθειες που εκανα...

και ηρθε η καταστροφη....και τη ζουμε ολοι με τον ενα ή με τον αλλο τροπο...

και ειναι μια ακομα καταστροφη η οποια οφειλεται στην απληστια....

Ο ψαρομπουκαλος για μενα ειναι a priori σιχαμενος.....

Ειναι σιχαμενος γιατι ειναι απληστος...

ειναι σιχαμενος γιατι στις 99% των περιπτωσεων το κανει για το χρημα και την επιδειξη στους φιλους του...

Εχουμε λαμπρα παραδειγματα σιχαμενων ψαρομπουκαλων γυρω μας....μερικοι απο τους εμνευστες κ υποστηρικτες πολιτικους του νεου νομου για τις καταδυσεις ειναι ψαρομπουκαλοι...θα θυμαστε τις φωτο που ειχαν σκασει μυτη με την μπουκαλιτσα κ τους ροφους του κ ταδε που τωρα ειναι στο στοαχαστρο για τα συμβολαια της οικογενειας του με τους παπαδες του Αγιου ορους....
Αλλα μεσα στην κενη ζωη τους μας εδωσαν απο σποντα τη δυνατοτητα να βουταμε επιτελους ελευθερα...κ για αυτο δεν τους βριζω καθε μερα...

και παντα ολοι αυτοι οι ψαρομπουκαλοι θα κυκλοφορουν με μερσεντες (γιατι παει πολυ το κιλο ο ροφος αδερφια...) κ γιατι το συστημα της απληστιας που υπηρετουν επιβαλει τη μερσεντες οσο επιβαλλει κ το ψαρομπουκαλο...

Επισης ειναι γνωστο σε ολο τον καταδυτικο χωρο οτι μεχρι πριν δεκα , αντε δεκαπεντε χρονια ηταν απολυτως αποδεκτο οι ιδιοι οι εκπαιδευτες καταδυσης να ειναι ψαρομπουκαλοι...
Ηταν απολυτως αποδεκτο σε καθε καταδυτικη ασκηση του στρατου να λιανιζονται τα παρακειμενα ροφοειδη , συναγριδοειδη κλπ κλπ

Αλλα αυτο αλλαξε....
Οι αυτοδυτες δεν ειναι πλεον (τουλαχιστον οχι στο ποσοστο που ηταν παλια) οι τσουτσουναραδες που απο το βαθος του βαθυμετρου συμπληρωναν την ελλειψη φυσικου φαλλικου συμβολου...
Οι αυτοδυτες ειναι σε μεγαλο βαθμο φυσιολατρες που πονανε το περιβαλλον που τους φιλοξενει...

Αλλαξε γιατι ο κοσμος της αυτονομης καταδυσης αλλαξε...
γιατι υπαρχουν 100 ανθρωποι που μολις παρουν χαμπαρι μια τετοια παρακτικη θα τους μαυρισουν....
και ξερω προσωπικα ανθρωπους που αλλαξαν αυτες τις πρακτικες τους γιατι κατανοησαν την απληστια και το ματαιο μιας τετοιας πρακτικης...τουλαχιστον ετσι λενε βεβαια....

Και αυτο περιμενω και απο τον χωρο της ελευθερης...
μαυριστε τους αρχιτρομπες που σκοτωνουν οτι να ναι γιατι "δεν εγινε και κατι για ενα ακομα σκοτωμενο ψαρακι, εχει πολλα ακομα!"
το βλεπω ηδη να συμβαινει αυτο στα φορα σας, αλλα δεν ειναι ακομα στα επιπεδα που θα ελεγα, να κατι αλλαζει κι εκει...

Σταματηστε την απληστια σε καθε εκφραση της ζωης σας , αρα και στο ψαροντουφεκο και η φυση θα μας την κανει παλι τη χαρη ...και θα τα ισιωσει τα πραγματα...ξερει αυτη....

ΥΓ κ ναι η καφριλα ειναι παντου αλλα πριν αποφασιω να την κανω απο αυτη τη χωρα θα το παλεψω λιγο ακομα....γιατι ειναι το σπιτι μου ρε γμτ, η θαλασσα μου , μαρε νοστρουμ....

Σιαβελής Γιώργος
10-04-09, 21:10
πέστα βρωμόστομε!!!
:):)

Phoevos
11-04-09, 14:52
Το ζήτημα δεν είναι αν κανείς απο εσάς υποστηρίζει τους ψαρομπούκαλους σε καμία περίπτωση.

Φαντάζομαι ότι για τους αυτοδύτες, ο τρόπος θανάτωσης ενός πλάσματος του βυθού είναι αδιάφορος. Η θανάτωση αυτή καθεαυτή είναι που παίζει ρόλο.

Υπο αυτό το πρίσμα δημοσίευσα τα παρακάτω. Φαντάζομαι ότι ενδιαφέρεστε για τη θανάτωση όχι ενός, αλλά μερικών απο αυτά τα συμπαθητικά ψαράκια. Πόσο μάλλον όταν σε κάτι τέτοιο συμμετέχει και κάποιος αυτόνομος δύτης (ομοϊδεάτης, τρόπον τινά).

Σας χαιρετώ
Φοίβος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
11-04-09, 15:37
Φαντάζομαι ότι για τους αυτοδύτες, ο τρόπος θανάτωσης ενός πλάσματος του βυθού είναι αδιάφορος. Η θανάτωση αυτή καθεαυτή είναι που παίζει ρόλο.

κανεις λαθος, και εκει ειναι που δεν καταλαβαινομαστε.....

εχει τεραστια σημασια ο τροπος θανατωσης και βεβαια ο λογος....

εχει τεραστια σημασια αν το ψαρι το σκοτωνει η χελωνα (που λεει και ο Δεμετης) ή αν το σκοτωνει ο Υπουργος Εμπ. Ναυτιλιας με μπουκαλα και ψαροντουφεκο....

εχει τεραστια σημασια αν το ψαρι το σκοτωνει ο γερος ψαρας της Ψεριμου για να θρεψει την κοιλια του κ την κυρά του ή το σκοτωνει ο σπορτιφ τυπακος με τις 2 350αρες μηχανες στο 9 μετρο φουσκωτο και μετα κορδωνεται με φωτο στα φορα και στις γκομενιτσες...

psyche
11-04-09, 16:20

εχει τεραστια σημασια αν το ψαρι το σκοτωνει η χελωνα (που λεει και ο Δεμετης) ή αν το σκοτωνει ο Υπουργος Εμπ. Ναυτιλιας με μπουκαλα και ψαροντουφεκο....

εχει τεραστια σημασια αν το ψαρι το σκοτωνει ο γερος ψαρας της Ψεριμου για να θρεψει την κοιλια του κ την κυρά του ή το σκοτωνει ο σπορτιφ τυπακος με τις 2 350αρες μηχανες στο 9 μετρο φουσκωτο και μετα κορδωνεται με φωτο στα φορα και στις γκομενιτσες...

:thumbup:

geogeo
11-04-09, 17:26

:thumbup:

+1 :thumbup:

και επίσης κάνεις ένα ακόμα (σκόπιμο ;)) λάθος.

Ονομάζεις τον ψαρομπούκαλο "αυτοδύτη". Ο ψαρομπούκαλος Φοίβε δεν είναι αυτοδύτης με ψαροτούφεκο, είναι ψαροτουφεκάς με μπουκάλα.

Phoevos
11-04-09, 20:08
+1 :thumbup:

και επίσης κάνεις ένα ακόμα (σκόπιμο ;)) λάθος.

Ονομάζεις τον ψαρομπούκαλο "αυτοδύτη". Ο ψαρομπούκαλος Φοίβε δεν είναι αυτοδύτης με ψαροτούφεκο, είναι ψαροτουφεκάς με μπουκάλα.
Βοήθησε με: όταν έγραψα ειρωνικά ποστ (ακολουθώντας τη γραμμή διαφόρων εδώ μέσα) δεν έγινε αντιληπτό? Όταν έγραφα ευγενικά ποστ πάλι δεν ήταν αντιληπτό? Όταν θέλω να κάνω κάτι το κάνω φανερά, απλά και μόνο γιατί είμαι αρκετά εγωιστής να νιώθω ιδιαίτερα ικανός στην επιχειρηματολογία (μεταξύ άλλων). Οπότε, δεν έκανα σκόπιμο λάθος. Δεν ανέφερα πουθενά αυτό που ισχυρίζεσαι.

Για εμένα ψαρομπούκαλος= ούτε ψαροκυνηγός (αφού δεν αρέσκεται στο κυνήγι, πάει για το χρήμα) ούτε αυτόνομος (δε μοιάζει και πολύ με όσα εσείς φαίνεται να πρεσβεύεται). Εξαιρώ τον άνθρωπο που θα βουτήξει με τη μπουκάλα να πιάσει κάποια ψάρια να φάει, δε με νοιάζει καθόλου αυτός. Κακό δεν κάνει. Ελπίζω ότι τώρα είναι σαφές ότι δεν θεωρώ ότι όλοι οι αυτόνομοι είναι ψαρομπούκαλοι (δεν ταυτίζομαι με την άποψη του pescador). Σε αυτή τη βάση, τι να κάθομαι να γράφω εδώ μέσα? Μάταιο απόλυτα θα ήταν...

Φίλε Γιώργο σε χαιρετώ.

Δεκτή η άποψη σου, μια διευκρίνηση επέτρεψε μου για το τελευταίο μόνο:
Συνήθως ένας ψαροκυνηγός που ασχολείται σοβαρά και βγάζει συστηματικά "καλά" ψάρια, έχει φτύσει αίμα (κυριολεκτικά, δες "αιμόπτυση") για να μπορεί να βουτάει όπου βουτάει, για να μπορεί να κάνει ότι κάνει. Εχει περάσει άπειρο χρόνο στο νερό, άπειρο χρόνο σε προπόνηση, και γενικά έχει θα έλεγα μια προσήλωση. Ασχέτως αν το υπ.ψάρεμα είναι σπόρ ή όχι (για εμένα είναι χόμπυ, όχι σπορ) απαιτεί αθλητική φυσική κατάσταση.

Αυτό που προάγει όμως η προσπάθεια για αθλητική φυσική κατάσταση είναι πολλές θυσίες, πολλές "απαρνήσεις" απο τα εγκόσμια (ποτά, ξενύχτια, γυναίκες) και γενικά πολλά "όχι". Έτσι, και δεδομένου ότι τυχαίνει να γνωρίζω πολλούς απο τους γνωστούς ψαροκυνηγούς που βγάζουν "καλά" ψάρια, καμία σχέση δεν έχουν με το πρότυπο που παρουσιάζεις. Άσε δε που οι περισσότεροι δεν έχουν καν αρκετά χρήματα για στοιχειώδεις ανάγκες (π.χ. εξοπλισμός), πόσο μάλλον για 9μετρο με 2 350άρεες επάνω. Αναφέρομαι πάντα στους γνήσιους ελευθεράδες, αυτούς που δεν σκοτώνουν ότι βρούν μπροστά τους. Αυτούς που εγώ θεωρώ ψαροκυνηγούς.

Δεν ξέρω αν η "εικόνα" που λαμβάνεις είναι αυτή, αλλά σε διαβεβαιώ δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Έτσι για την ιστορία θα αναφερθώ σε εμένα, μιας και δε θέλω να το κάνω για κάποιον άλλο (ο οποίος μακράν απέχω απο το χαρακτηρισμό "καλός" ψαροκυνηγός). Στη φωτό που έβαλα με τα 3 ψάρια, είναι τραβηγμένη σε 3.80 βαρκάκι lodestar, με 25άρα δίχρονη, ούτε καν δικό μου. Η χαρά που βλέπεις αντικατοπτρίζει όλους τους κόπους 2 ετών σε προπονήσεις και καταδυτική εξέλιξη για να φτάσω να βουτάω εκεί που έπιασα τα ψάρια, με αξιοπρεπείς παραμονές. Αλλά μιλάμε για πολύ κόπο. Χειμώνα (ακόμα και με βροχή και χιόνι) καλοκαίρι, 2 φορές την εβδομάδα προπόνηση στη θάλασσα, πολλές στερήσεις. Αλλά πολλές. Αν είχα τόσα πολλά ψυχολογικά προβλήματα, ή τόση εσωτερική ανεπάρκεια μάλλον θα έψαχνα κάτι πιο εύκολο για να αναδειχθώ. Άλλωστε οι γκόμενες, όπως λες και εσύ, αρκεί να τους δείξεις το ρολόι με το βυθόμετρο, δεν χρειάζεται να έχεις πολλές λεπτομέρειες. Τι αν κατεβαίνεις 40 μέτρα με μια ανάσα, τι αν κατεβαίνεις με τη μπουκάλα? Τον εντυπωσιασμό το πετυχαίνεις. Δεδομένου πάντα ότι έχεις "χαμηλά" στάνταρ (αναφερόμενος στο είδος της γυναίκας την οποία θες να "εντυπωσιάσεις").

Είναι πολλά τα οποία δεν αποκαλύπτονται απο μια ή μερικές φωτό και μόνο. Αλλά θέλουν χιλιόμετρα σελίδων για να αναλυθούν. Έχω την αίσθηση ότι δεν είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος για αυτό.

Κάτι ακόμα: ψαροκυνηγός δεν είναι όποιος κρατάει ψαροντούφεκο στο χέρι, όπως ψαρομπούκαλος δεν είναι όποιος βουτάει με μπουκάλες και ψαρεύει. Με την ίδια αναλογία που όποιος οδηγεί φιατάκι δεν είναι Σουμάχερ (ή έστω κάποιος ταπεινός οδηγός αγώνων, ταγμένος σε αυτό).

Χαιρετώ
Φοίβος

geogeo
12-04-09, 10:46
Φοίβε, ξέρεις ότι πολλές φορές ενοχλεί αυτό που φαίνεται να υπάρχει "πίσω" απ' ένα κείμενο, παρά το ίδιο το κείμενο.

Παραδείγματος χάριν σ' ενόχλησε ή επισήμανση μου σ' αυτό που έγραψες:

....
για τη θανάτωση όχι ενός, αλλά μερικών απο αυτά τα συμπαθητικά ψαράκια. Πόσο μάλλον όταν σε κάτι τέτοιο συμμετέχει και κάποιος αυτόνομος δύτης (ομοϊδεάτης, τρόπον τινά).

Σας χαιρετώ
Φοίβος

Αλλά αμέσως μετά απαντάς με την ίδια λογική σ' αυτό που έγραψε ο Γιώργος:

Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ http://www.scubadive.gr/forum/images/buttons/viewpost.gif (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=26356#post26356)

Δεν βλέπω να γράφει πουθενά ότι εσύ έχεις 9μετρο φωσκωτό με 350αρες και κορδώνεσαι στις γκομενίτσες.

Σωστά?

Μας ενοχλεί λοιπόν και τους δύο αυτό που μπορεί να μείνει σαν εντύπωση από το ποστ και ας συμφωνούμε γενικώς με το πνεύμα του.

Big-Blue
12-04-09, 22:42
Εν ολίγοις: είναι αρχιτρόμπας αυτοδύτης ή αρχιτρόμπας ψαροτουφεκάς? Παντως,για εμενα,δεν ειναι ουτε αυτοδυτης,ουτε ψαροτουφεκας.
Είναι τρόμπας ΣΚΕΤΟ! Και δεν έχει σχέση ούτε με αυτόνομο δύτη ούτε με ελεύθερο ψαροκυνηγό (αυτό που ονομάζω εγώ και θεωρώ ψαροντουφεκά και το έχω πει ένα σωρό φορές). Γιατί είναι τόσο δύσκολο να το συνειδητοποιήσουμε???

"Τι λε' ρε επιστημονα! Ειχε εξυπνοτερο παιδι απο σενα η μανα σου..?"
Γιατι διαβασα πολλους απο δω να κρατανε οπλο οταν το επιθυμουν...
Ό,τι να ναι…Για πες κάποιον???

Πόσο μάλλον όταν σε κάτι τέτοιο συμμετέχει και κάποιος αυτόνομος δύτης (ομοϊδεάτης, τρόπον τινά).
Καλά κρασιά! Και μετά μας έφαγε η φιλοσοφία και η ποίηση…και δεν μπορούμε να καταλάβουμε και να παραδεχτούμε τα αυτονόητα…

…και επίσης κάνεις ένα ακόμα (σκόπιμο ) λάθος.
Γιώργο λάθος…Είναι ΤΡΟΜΠΑΣ σκέτο…

Για εμένα ψαρομπούκαλος= ούτε ψαροκυνηγός (αφού δεν αρέσκεται στο κυνήγι, πάει για το χρήμα) ούτε αυτόνομος (δε μοιάζει και πολύ με όσα εσείς φαίνεται να πρεσβεύεται).
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!! Μη συνδέεις το κακό (ψαρομπούκαλος) με το αν το κάνει για το χρήμα ή όχι. Το κακό είναι κακό ανεξάρτητα από το γιατί το κάνει…

Εξαιρώ τον άνθρωπο που θα βουτήξει με τη μπουκάλα να πιάσει κάποια ψάρια να φάει, δε με νοιάζει καθόλου αυτός. Κακό δεν κάνει.
Χαίρομαι που έκανες και την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τον αρχιτρόμπα ψαρομπούκαλο…Μου αρέσει επίσης που έχεις το ελεύθερο πνεύμα του ψαροκυνηγού, του λάτρη της θάλασσας, που έχεις φτάσει ως την αιμόπτυση για να πιάσεις μια σφυρίδα και δέχεσαι τον κάθε μπινέ με μια μπουκάλα που βαράει ψάρια, ψάρια που εσύ φτάνεις στα όρια της υποξίας για να φέρεις κοντά στο καρτέρι…και ο άλλος ο μούλος με το δυναμίτη, αν πιάσει ψάρια για να τα φάει, καλός θα είναι…
Και ο άλλος που ψαρεύει και τα πουλάει, τα λεφτά που θα βγάλει για να τα φάει με κάποιον τρόπο τα θέλει…Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο…η σύγχυση στο ζενίθ…

Κάτι ακόμα: ψαροκυνηγός δεν είναι όποιος κρατάει ψαροντούφεκο στο χέρι, όπως ψαρομπούκαλος δεν είναι όποιος βουτάει με μπουκάλες και ψαρεύει.
Χαίρομαι που έχεις και αξίες και τις μοστράρεις με ποιήματα και φιλοσοφίες…
Εύχομαι τα χειρότερα σε όλους αυτούς τους λεμέδες που λυμαίνονται τη φύση ξεπερνώντας τα αυτονόητα, τους νόμους της ηθικής και τις αξίες, έστω και αν το κάνουν για να φάνε ένα ψαράκι…Κάποιος σοβαρός (ως άνθρωπος) ψαροντουφεκάς ή κάποιος ερασιτέχνης ή επαγγελματίας ψαράς θα έφτυνε αίμα πραγματικά για να πιάσει ένα ψαράκι που ο τρόμπας θα το πιάσει παράνομα! Και δε μιλάω για τους νόμους του νομοθέτη, την έχω γραμμένη την ηλίθια απαγόρευση του Μαΐου…

Phoevos
12-04-09, 22:56
Είναι τρόμπας ΣΚΕΤΟ! Και δεν έχει σχέση ούτε με αυτόνομο δύτη ούτε με ελεύθερο ψαροκυνηγό (αυτό που ονομάζω εγώ και θεωρώ ψαροντουφεκά και το έχω πει ένα σωρό φορές). Γιατί είναι τόσο δύσκολο να το συνειδητοποιήσουμε???

Ό,τι να ναι…Για πες κάποιον???

Καλά κρασιά! Και μετά μας έφαγε η φιλοσοφία και η ποίηση…και δεν μπορούμε να καταλάβουμε και να παραδεχτούμε τα αυτονόητα…

Γιώργο λάθος…Είναι ΤΡΟΜΠΑΣ σκέτο…

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!! Μη συνδέεις το κακό (ψαρομπούκαλος) με το αν το κάνει για το χρήμα ή όχι. Το κακό είναι κακό ανεξάρτητα από το γιατί το κάνει…

Χαίρομαι που έκανες και την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τον αρχιτρόμπα ψαρομπούκαλο…Μου αρέσει επίσης που έχεις το ελεύθερο πνεύμα του ψαροκυνηγού, του λάτρη της θάλασσας, που έχεις φτάσει ως την αιμόπτυση για να πιάσεις μια σφυρίδα και δέχεσαι τον κάθε μπινέ με μια μπουκάλα που βαράει ψάρια, ψάρια που εσύ φτάνεις στα όρια της υποξίας για να φέρεις κοντά στο καρτέρι…και ο άλλος ο μούλος με το δυναμίτη, αν πιάσει ψάρια για να τα φάει, καλός θα είναι…
Και ο άλλος που ψαρεύει και τα πουλάει, τα λεφτά που θα βγάλει για να τα φάει με κάποιον τρόπο τα θέλει…Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο…η σύγχυση στο ζενίθ…

Χαίρομαι που έχεις και αξίες και τις μοστράρεις με ποιήματα και φιλοσοφίες…
Εύχομαι τα χειρότερα σε όλους αυτούς τους λεμέδες που λυμαίνονται τη φύση ξεπερνώντας τα αυτονόητα, τους νόμους της ηθικής και τις αξίες, έστω και αν το κάνουν για να φάνε ένα ψαράκι…Κάποιος σοβαρός (ως άνθρωπος) ψαροντουφεκάς ή κάποιος ερασιτέχνης ή επαγγελματίας ψαράς θα έφτυνε αίμα πραγματικά για να πιάσει ένα ψαράκι που ο τρόμπας θα το πιάσει παράνομα! Και δε μιλάω για τους νόμους του νομοθέτη, την έχω γραμμένη την ηλίθια απαγόρευση του Μαΐου…
Θα σου συνιστούσα να γράφεις (αντίστοιχα μιλάς) ευγενικότερα απέναντι σε ανθρώπους που δε γνωρίζεις (για εμένα λέω). Τουλάχιστον αν δεν έχεις τρόπους, μπορείς να μην απευθύνεσαι σε εμένα.

Ευχαριστώ

Phoevos
12-04-09, 23:03
Φοίβε, ξέρεις ότι πολλές φορές ενοχλεί αυτό που φαίνεται να υπάρχει "πίσω" απ' ένα κείμενο, παρά το ίδιο το κείμενο.

Παραδείγματος χάριν σ' ενόχλησε ή επισήμανση μου σ' αυτό που έγραψες:

Αλλά αμέσως μετά απαντάς με την ίδια λογική σ' αυτό που έγραψε ο Γιώργος:

Δεν βλέπω να γράφει πουθενά ότι εσύ έχεις 9μετρο φωσκωτό με 350αρες και κορδώνεσαι στις γκομενίτσες.

Σωστά?

Μας ενοχλεί λοιπόν και τους δύο αυτό που μπορεί να μείνει σαν εντύπωση από το ποστ και ας συμφωνούμε γενικώς με το πνεύμα του.
Φίλε Γιώργο σε χαιρετώ.

Σωστά, δεν είχα πρόθεση να καταλάβεις αυτό που κατάλαβες τέλος πάντων. Αναφερόμενος στο ποστ μου

....
για τη θανάτωση όχι ενός, αλλά μερικών απο αυτά τα συμπαθητικά ψαράκια. Πόσο μάλλον όταν σε κάτι τέτοιο συμμετέχει και κάποιος αυτόνομος δύτης (ομοϊδεάτης, τρόπον τινά).

δεν εννούσα ψαροντούφεκο. Αναφερόμουν σε συμμετοχή η οποία σχετίζεται με θάνατο ψαριού με τον οποιονδήποτε τρόπο (έστω και αποδοχή της πράξης, όχι απαραίτητα αλιεία). Αλλά έσπευσε ο Γιώργος Δελβερούδης και έκανε τη διευκρίνηση. Κακή συννενόηση λοιπόν ;)

Χαιρετώ
Φοίβος

Big-Blue
12-04-09, 23:26
Θα σου συνιστούσα να γράφεις (αντίστοιχα μιλάς) ευγενικότερα απέναντι σε ανθρώπους που δε γνωρίζεις (για εμένα λέω). Τουλάχιστον αν δεν έχεις τρόπους, μπορείς να μην απευθύνεσαι σε εμένα.

Ευχαριστώ

Δε νομίζω πως έδειξαν αγένεια τα γραφόμενά μου, ειλικρινά δεν έχω αυτή τη διάθεση.
Επίσης, ευχαριστώ για τις συστάσεις σου αν και δε νομίζω πως θα μου χρειαστούν.
Παραδέχομαι όμως πως έγραψα, γράφω και αντίστοιχα μιλάω με κυνική διάθεση όπως έχεις εσύ από την αρχή. Δε χρειάζεται να κάνω τόσες παραθέσεις...

Η υποκρισία (ή η σύγχυση?) που βγάζουν τα γραφόμενά σου είναι προκλητική. Και όντως έχουν, εντέχνως, ωραίο περιτύλιγμα (αν το προτιμάς απ΄το ''μοστράρω''). Παρέθεσα τις αναφορές σου όπου βρίσκω υποκριτική τη στάση σου ή μπερδεμένη, ειλικρινά χωρίς να έχω αρνητική διάθεση, προσπαθώ απλά να σε καταλάβω.
Δε μπορώ να καταλάβω έναν άνθρωπο που του αρέσει το φιλοσοφείν (δε χρειάζεται να αναφέρω κάθε λίγο και λιγάκι πως δεν ειρωνεύομαι νομίζω, το εννοώ αυτό που λέω) και δέχεται τον ψαρομπούκαλο εάν αυτός βουτάει για να φάει...Δε νομίζω πως περνάμε ωραία πρότυπα με το να δεχόμαστε τον κάθε απατεώνα...

Σου θυμίζω πως δεν είμαι εξ αρχής προκατειλημμένος απέναντί σου μιας και θεωρώ τον εαυτό μου ενεργό ψαροντουφεκά

Έκτωρ
12-04-09, 23:42
και δέχεται τον ψαρομπούκαλο εάν αυτός βουτάει για να φάει...Δε νομίζω πως περνάμε ωραία πρότυπα με το να δεχόμαστε τον κάθε απατεώνα...

Να παραθέσω κάτι ακόμα στο θέμα "σωστός" αυτός που το κάνει για να φάει.
Το να ρισκάρεις την ζωή σου για να πιάσεις ένα ψάρι είναι εγκληματικό. Είναι εγκληματικό πρώτιστα απέναντι στην οικογένεια σου τους φίλους σου και όσους σε εκτιμούνε και σε αγαπάνε. Το υπόλοιπο κομμάτι είναι και αυτό σημαντικό (νομιμοφροσύνη, ηθικό κυνήγι ετ σετερά) άλλα το μεγαλύτερο έγκλημα είναι αυτό απέναντι στους ανθρώπους σου που είτε θα σε βλέπουν χτυπημένο ή δεν θα σε βλέπουν καθόλου.

Phoevos
13-04-09, 00:03
Δε νομίζω πως έδειξαν αγένεια τα γραφόμενά μου, ειλικρινά δεν έχω αυτή τη διάθεση.
Επίσης, ευχαριστώ για τις συστάσεις σου αν και δε νομίζω πως θα μου χρειαστούν.
Παραδέχομαι όμως πως έγραψα, γράφω και αντίστοιχα μιλάω με κυνική διάθεση όπως έχεις εσύ από την αρχή. Δε χρειάζεται να κάνω τόσες παραθέσεις...

Η υποκρισία (ή η σύγχυση?) που βγάζουν τα γραφόμενά σου είναι προκλητική. Και όντως έχουν, εντέχνως, ωραίο περιτύλιγμα (αν το προτιμάς απ΄το ''μοστράρω''). Παρέθεσα τις αναφορές σου όπου βρίσκω υποκριτική τη στάση σου ή μπερδεμένη, ειλικρινά χωρίς να έχω αρνητική διάθεση, προσπαθώ απλά να σε καταλάβω.
Δε μπορώ να καταλάβω έναν άνθρωπο που του αρέσει το φιλοσοφείν (δε χρειάζεται να αναφέρω κάθε λίγο και λιγάκι πως δεν ειρωνεύομαι νομίζω, το εννοώ αυτό που λέω) και δέχεται τον ψαρομπούκαλο εάν αυτός βουτάει για να φάει...Δε νομίζω πως περνάμε ωραία πρότυπα με το να δεχόμαστε τον κάθε απατεώνα...

Σου θυμίζω πως δεν είμαι εξ αρχής προκατειλημμένος απέναντί σου μιας και θεωρώ τον εαυτό μου ενεργό ψαροντουφεκά

Φίλε Big Blue,

σε ευχαριστώ για το μήνυμα σου. Προσπερνώ τη λέξη υποκρισία δεχόμενος ότι είναι φραστικό λάθος και κρατώ τη "σύγχηση". Ευχαρίστως να συζητήσουμε όποιο σημείο πιστεύεις ότι αντιφάσκω (ελπίζω ότι σου απαντώ σε κάποια απο αυτά σε αυτό το θέμα). Επίσης θα σου θυμίσω ότι δεν είχα καθόλου κυνική διάθεση, αντιθέτως ξεκίνησα με τη καλύτερη πρόθεση, σου θυμίζω:
http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=25234#post25234
http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=25278#post25278
http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=25279#post25279

Η στάση μου άλλαξε μετά και τη 3η λεκτική προσωπική επίθεση του μέλους σας Dimitris Galon (μέχρι τη 2η ήμουν κόσμιος). Σου θυμίζω:
http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=25611#post25611
http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=25681#post25681

Οπότε σε παρακαλώ, μπορείς να θεωρείς ότι δεν είμαι κακοπροαίρετος. Αλλά δεν είμαι (και δεν θα είμαι) καλός με όλους. Ανταποδίδω ότι λαμβάνω ;).

Σχετικά με το τελευταίο: Δεν με απασχολεί αν κάποιος βουτάει για να πιάσει ένα ψάρι για να φάει (άρα εξ ορισμού, στα δικά μου μάτια, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον) με άπνοια ή με μπουκάλα. Μην ξεχνάμε ότι σε μερικές χώρες νομικά επιτρέπεται η αλιεία με τη χρήση αναπνευστικής συσκευής. Η προσωπική μου προσπάθεια για συνεχώς μεγαλύτερη υδροβιότητα, άπνοια κτλ είναι ακριβώς αυτό: προσωπική. Το "ψάρι" δεν είναι ο σκοπός είναι η αφορμή για την επαφή με τη θάλασσα. Με αυτή την αφορμή ακολουθώ το δρόμο που διαλέγω και πιστεύω ότι με φέρνει πιο κοντά στη φύση. Το τί κάνει κάποιος άλλος δεν με αφορά (δεδομένου ότι δεν κάνει κακό στο περιβάλλον), αφού ο δρόμος είναι προσωπικός. Ούτε νιώθω ότι μου παίρνει τα ψάρια αν θες. Ψάρια βλέπω και πολλά. Θέμα χρόνου πότε συλλαμβάνεται κάποιο, και με ποιο τρόπο (καρτέρι ή ψαχτήρι) γίνεται αυτό απο εμένα. Άλλωστε δεν έχω να ζηλέψω τίποτα απο αυτόν που θα κατέβει με μπουκάλα στα 30++ μέτρα (έστω) για να πιάσει ένα ψάρι. Μάλλον αυτός έχει να ζηλέψει, αφού αναγκάστηκε να βάλει μπουκάλα για να πάει εκεί πέρα.

Σε χαιρετώ
Φοίβος

Big-Blue
13-04-09, 01:17
Φίλε Big Blue,
σε ευχαριστώ για το μήνυμα σου. Προσπερνώ τη λέξη υποκρισία δεχόμενος ότι είναι φραστικό λάθος και κρατώ τη "σύγχηση". Ευχαρίστως να συζητήσουμε όποιο σημείο πιστεύεις ότι αντιφάσκω (ελπίζω ότι σου απαντώ σε κάποια απο αυτά σε αυτό το θέμα). Επίσης θα σου θυμίσω ότι δεν είχα καθόλου κυνική διάθεση, αντιθέτως ξεκίνησα με τη καλύτερη πρόθεση, σου θυμίζω:
http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=25234#post25234
http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=25278#post25278
http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=25279#post25279
Η στάση μου άλλαξε μετά και τη 3η λεκτική προσωπική επίθεση του μέλους σας Dimitris Galon (μέχρι τη 2η ήμουν κόσμιος). Σου θυμίζω:
http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=25611#post25611
http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=25681#post25681
Οπότε σε παρακαλώ, μπορείς να θεωρείς ότι δεν είμαι κακοπροαίρετος. Αλλά δεν είμαι (και δεν θα είμαι) καλός με όλους. Ανταποδίδω ότι λαμβάνω ;).
Σχετικά με το τελευταίο: Δεν με απασχολεί αν κάποιος βουτάει για να πιάσει ένα ψάρι για να φάει (άρα εξ ορισμού, στα δικά μου μάτια, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον) με άπνοια ή με μπουκάλα. Μην ξεχνάμε ότι σε μερικές χώρες νομικά επιτρέπεται η αλιεία με τη χρήση αναπνευστικής συσκευής. Η προσωπική μου προσπάθεια για συνεχώς μεγαλύτερη υδροβιότητα, άπνοια κτλ είναι ακριβώς αυτό: προσωπική. Το "ψάρι" δεν είναι ο σκοπός είναι η αφορμή για την επαφή με τη θάλασσα. Με αυτή την αφορμή ακολουθώ το δρόμο που διαλέγω και πιστεύω ότι με φέρνει πιο κοντά στη φύση. Το τί κάνει κάποιος άλλος δεν με αφορά (δεδομένου ότι δεν κάνει κακό στο περιβάλλον), αφού ο δρόμος είναι προσωπικός. Ούτε νιώθω ότι μου παίρνει τα ψάρια αν θες. Ψάρια βλέπω και πολλά. Θέμα χρόνου πότε συλλαμβάνεται κάποιο, και με ποιο τρόπο (καρτέρι ή ψαχτήρι) γίνεται αυτό απο εμένα. Άλλωστε δεν έχω να ζηλέψω τίποτα απο αυτόν που θα κατέβει με μπουκάλα στα 30++ μέτρα (έστω) για να πιάσει ένα ψάρι. Μάλλον αυτός έχει να ζηλέψει, αφού αναγκάστηκε να βάλει μπουκάλα για να πάει εκεί πέρα.

Σε χαιρετώ
Φοίβος

Είναι αρκετά τα σημεία που αντιφάσκεις, τα έχω αναφέρει και στο άλλο ποστ, θα προσπαθήσω να τα μαζέψω και εδώ, όχι τώρα όμως. Νομίζω όμως πως δεν έχει νόημα. Τα γραφόμενά μας μένουν και διαβάζονται απ’ όλους.

Δεν είπα πως είσαι κακοπροαίρετος. Μάλιστα στη μεταξύ σας διαμάχη με τον Δ. Γκαλών δε θα έλεγα πως συμφωνώ με το Δημήτρη. Επιφυλάσσομαι όμως για τις προθέσεις σου με την είσοδό σου σε ένα τέτοιο φόρουμ και με τον τρόπο που το έκανες. Στο είχα γράψει και τότε και σου είχα υπογραμμίσει τις διαφωνίες μου (βλέπε χρήση της λέξη ‘‘φόνος’’ κ.τ.λ.). Και μην ξεχνάς πως είμαι και ψαροντουφεκάς όχι μόνον αυτοδύτης, που σημαίνει πως δε θα έπρεπε να δείχνω τόσο ‘‘ευαίσθητος’’ σε τέτοιες απόψεις και γραπτά ούτε να σοκάρομαι απ΄ τις ψαριές.

Όλοι μας επιβαρύνουμε το περιβάλλον, ακόμα και για ένα πιάτο φαΐ και για ένα ψάρι. Επίσης το ότι ‘‘σε μερικές χώρες νομικά επιτρέπεται η αλιεία με τη χρήση αναπνευστικής συσκευής’’ δε νομίζω πως αποτελεί σοβαρό επιχείρημα για να δεχτούμε τους απατεώνες. Άλλωστε ούτε εμείς (οι αυτοδύτες) ούτε εμείς (οι ψαροντουφεκάδες) συμφωνούμε πιστά με το τυπικό μέρος του εκάστοτε νόμου αλλά με την ουσία του (πχ. Απαγόρευση Μαΐου, κιλά ανά άτομο κτλ)! Μην ξεχνάς πως ισχύει ακόμα η θανατική ποινή, το ψαρομπούκαλο θα μας κάνει εντύπωση;

Το αν εσύ εξισώνεις σήμερα τον ψαρομπούκαλο με τον απνεΐστα ψαροκυνηγό είναι ανησυχητικό. Όχι δεν έχουν τις ίδιες επιπτώσεις, όχι δεν παράγουν τα ίδια πρότυπα. Αν όλοι οι σημερινοί ψαροντουφεκάδες έκαναν το χόμπυ αυτό και με χρήση μπουκάλας δε θα υπήρχε ούτε σαλιάρα για δείγμα.

Η προσωπική σου προσπάθεια και η σχέση σου με τη θάλασσα είναι προσωπική, όμως θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει όποιος βιάζει το περιβάλλον χρησιμοποιώντας unfair τρόπους στο κυνήγι του. Θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει γιατί βιάζει (αφού είναι unfair) τον τόπο που εσύ θα επισκεφτείς…

Το ‘‘Ψάρια βλέπω και πολλά. Θέμα χρόνου πότε συλλαμβάνεται κάποιο, και με ποιο τρόπο (καρτέρι ή ψαχτήρι) γίνεται αυτό απο εμένα’’ δείχνει κάποια αλαζονεία και ‘‘άγνοια κινδύνου’’ κατ’ εμέ. Το ότι έχουμε ένα υλικό αγαθό σήμερα δε σημαίνει πως θα το έχουμε αύριο, είναι ευνόητο νομίζω.

Στα περισσότερα γραφόμενά σου με τις ωραίες φωτογραφίες και τις μουσικές προάγεις τον υγιή ψαροντουφεκά, όπως τον θεωρώ και εγώ. Δεχόμενος όμως τον κάθε αρουραίο που ψαρεύει με μπουκάλες – ή με άλλον παράνομο και απαράδεκτο τρόπο – ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ και επειδή είμαι καλοπροαίρετος να δεχτώ πως δεν υποκρίνεσαι μιας και σε ενόχλησε η λέξη. Αν δεν το καταλαβαίνεις δε μπορώ να στο εξηγήσω περαιτέρω. Είσαι ψαροντουφεκάς, θεωρώ πως θα έπρεπε να το καταλαβαίνεις όντας καλοπροαίρετος.

Τέλος, συμφωνώ πως ο απνεΐστας ψαροκυνηγός δεν έχει να ζηλέψει τίποτε απ΄τον βλακέντιο ψαρομπούκαλο, το αντίθετο μάλιστα.

Ανταποδίδω τους χαιρετισμούς και πάω για ύπνο, ονειρευόμενος (εύχομαι) είτε συναγρίδες είτε κοράλλια…

Phoevos
13-04-09, 02:05
Είναι αρκετά τα σημεία που αντιφάσκεις, τα έχω αναφέρει και στο άλλο ποστ, θα προσπαθήσω να τα μαζέψω και εδώ, όχι τώρα όμως. Νομίζω όμως πως δεν έχει νόημα. Τα γραφόμενά μας μένουν και διαβάζονται απ’ όλους.

Δεν είπα πως είσαι κακοπροαίρετος. Μάλιστα στη μεταξύ σας διαμάχη με τον Δ. Γκαλών δε θα έλεγα πως συμφωνώ με το Δημήτρη. Επιφυλάσσομαι όμως για τις προθέσεις σου με την είσοδό σου σε ένα τέτοιο φόρουμ και με τον τρόπο που το έκανες. Στο είχα γράψει και τότε και σου είχα υπογραμμίσει τις διαφωνίες μου (βλέπε χρήση της λέξη ‘‘φόνος’’ κ.τ.λ.). Και μην ξεχνάς πως είμαι και ψαροντουφεκάς όχι μόνον αυτοδύτης, που σημαίνει πως δε θα έπρεπε να δείχνω τόσο ‘‘ευαίσθητος’’ σε τέτοιες απόψεις και γραπτά ούτε να σοκάρομαι απ΄ τις ψαριές.

Όλοι μας επιβαρύνουμε το περιβάλλον, ακόμα και για ένα πιάτο φαΐ και για ένα ψάρι. Επίσης το ότι ‘‘σε μερικές χώρες νομικά επιτρέπεται η αλιεία με τη χρήση αναπνευστικής συσκευής’’ δε νομίζω πως αποτελεί σοβαρό επιχείρημα για να δεχτούμε τους απατεώνες. Άλλωστε ούτε εμείς (οι αυτοδύτες) ούτε εμείς (οι ψαροντουφεκάδες) συμφωνούμε πιστά με το τυπικό μέρος του εκάστοτε νόμου αλλά με την ουσία του (πχ. Απαγόρευση Μαΐου, κιλά ανά άτομο κτλ)! Μην ξεχνάς πως ισχύει ακόμα η θανατική ποινή, το ψαρομπούκαλο θα μας κάνει εντύπωση;

Το αν εσύ εξισώνεις σήμερα τον ψαρομπούκαλο με τον απνεΐστα ψαροκυνηγό είναι ανησυχητικό. Όχι δεν έχουν τις ίδιες επιπτώσεις, όχι δεν παράγουν τα ίδια πρότυπα. Αν όλοι οι σημερινοί ψαροντουφεκάδες έκαναν το χόμπυ αυτό και με χρήση μπουκάλας δε θα υπήρχε ούτε σαλιάρα για δείγμα.

Η προσωπική σου προσπάθεια και η σχέση σου με τη θάλασσα είναι προσωπική, όμως θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει όποιος βιάζει το περιβάλλον χρησιμοποιώντας unfair τρόπους στο κυνήγι του. Θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει γιατί βιάζει (αφού είναι unfair) τον τόπο που εσύ θα επισκεφτείς…

Το ‘‘Ψάρια βλέπω και πολλά. Θέμα χρόνου πότε συλλαμβάνεται κάποιο, και με ποιο τρόπο (καρτέρι ή ψαχτήρι) γίνεται αυτό απο εμένα’’ δείχνει κάποια αλαζονεία και ‘‘άγνοια κινδύνου’’ κατ’ εμέ. Το ότι έχουμε ένα υλικό αγαθό σήμερα δε σημαίνει πως θα το έχουμε αύριο, είναι ευνόητο νομίζω.

Στα περισσότερα γραφόμενά σου με τις ωραίες φωτογραφίες και τις μουσικές προάγεις τον υγιή ψαροντουφεκά, όπως τον θεωρώ και εγώ. Δεχόμενος όμως τον κάθε αρουραίο που ψαρεύει με μπουκάλες – ή με άλλον παράνομο και απαράδεκτο τρόπο – ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ και επειδή είμαι καλοπροαίρετος να δεχτώ πως δεν υποκρίνεσαι μιας και σε ενόχλησε η λέξη. Αν δεν το καταλαβαίνεις δε μπορώ να στο εξηγήσω περαιτέρω. Είσαι ψαροντουφεκάς, θεωρώ πως θα έπρεπε να το καταλαβαίνεις όντας καλοπροαίρετος.

Τέλος, συμφωνώ πως ο απνεΐστας ψαροκυνηγός δεν έχει να ζηλέψει τίποτε απ΄τον βλακέντιο ψαρομπούκαλο, το αντίθετο μάλιστα.

Ανταποδίδω τους χαιρετισμούς και πάω για ύπνο, ονειρευόμενος (εύχομαι) είτε συναγρίδες είτε κοράλλια…
Φίλε Big Blue (ακόμα να πάω για ύπνο...) σε χαιρετώ

Μωβ : Η λέξη φόνος=αφαίρεση ζωής. Η λέξη σκοτώνω=αφαίρεση ζωής. Δολοφονία=φόνος μετά δόλου. Ίσως τα ελληνικά μου δεν είναι σωστά, αλλά δεν καταλαβαίνω διαφορα μεταξύ της λέξης φόνου και σκοτώνω. Αντιθέτος, στη δεύτερη βρίσκω μια ενεργητικότητα που δηλώνει πάθος. Στη πρώτη είναι "κρύο αίμα", χωρίς πάθος. Πιο ήπια (στα δικά μου μάτια-αυτιά). Ζητώ συγνώμη αν ενόχλησε η συγκεκριμένη λέξη. Νομίζω όμως ότι όλοι οι ψαροκυνηγοί σκοτώνουμε-φονεύουμε ψάρια.

Κόκκινα Δεν εξισώνω τον απνείστα ψαροκυνηγό με αυτόν με αυτόνομη συσκευή. Σε καμία περίπτωση. Αλλά αν και οι δύο πάρουν το ίδιο ψάρι απο το βυθό, γιατί αυτό κάνει διαφορά για το βυθό? -1 ψάρι και στις δύο περιπτώσεις. Βέβαια έχεις δίκιο στο ότι είναι πιο εύκολο να πιάσεις ψάρι με μπουκάλα, οπότε ουσιαστικά έτσι δίνεται ευκαιρία σε περισσότερους θηρευτές να βρεθούν υποβρυχίως (οπότε τελικά μιλάμε για -2 ψάρια, εκεί που θα ήμασταν στο -1). Και αυτό (πληθυσμιακά) κάνει κακό. Δεν αποκλείω καθόλου το ενδεχόμενο (επειδή δεν έχω κάνει ποτέ αυτόνομη) να υπάρχουν 1003 άλλοι παράγοντες για τους οποίους δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτό με μπουκάλα (περιβαλλοντικοί). Αν έχεις χρόνο γράψε.

Πράσινα Συμφωνώ απολύτως.

Πορτοκαλί Δεν δέχομαι κανένα τρόπο που κάνει κακό στο περιβάλλον. Άλλο βουτάω με μπουκάλα νύχτα και αδειάζω τη θάλασσα, άλλο πετάω δυναμίτη, άλλο είμαι κάποιος παππούς που δεν έχω πνευμόνια να βουτήξω πλέον και κάνω καμιά βουτιά (έστω με μπουκάλα) να πιάσω ένα ψάρι να φάω. Νομίζω ότι είναι εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις (στα πλαίσια της καταστροφικότητας).

Bleu Συμφωνώ απολύτως.

Σειρά μου να καληνυχτίσω.
Φοίβος

Γιώργος Κεφαλάς
13-04-09, 09:44
Καλημερα και απο εμενα.Ενα πραγμα εχω να πω μονο στο φιλο Φοιβο τον ψαροκυνηγο.
Αν συνεχισιες να γραφεις καθε μερα μεχρι τις 3 τα ξημερωματα παει η φυσικη κατασταση,οποτε πανε τα καρτερια στα 30+...
Επιτηδες σε προκαλουν ο Big-Blue και οι υπολοιποι εδω μεσα.Θελουν να σε εξαντλησουν για να μην μπορεις να βουτηξεις.Ειναι σχεδιο.
Το νου σου...:)
Υ.Γ. αστειευομαι ετσι... μη με παρει κανας διαολας πρωι πρωι.

Physalia
13-04-09, 10:19
Αν συνεχισιες να γραφεις καθε μερα μεχρι τις 3 τα ξημερωματα παει η φυσικη κατασταση,οποτε πανε τα καρτερια στα 30+...
Επιτηδες σε προκαλουν ο Big-Blue και οι υπολοιποι εδω μεσα.Θελουν να σε εξαντλησουν για να μην μπορεις να βουτηξεις.Ειναι σχεδιο.

γμτ, μας ξεσκέπασε :fioufiou:

neokles
13-04-09, 11:44
Ένα θα σημειώσω:

Αν ήταν στις δόξες του Ξανθόπουλος θα έβγαζε ταινία όπου θα ψάρευε με μπουκάλες:
Και υπο τον ήχο του μπουζουκιού... ξαπλωμένος στο κρεβάτι του ΝΝΑ (δίπλα του η Μάρθα Βούρτση)... χτυπημένος από την νόσο... με τα μάτια βουρκωμένα... θα έλεγε στον ανακριτή του λιμενικού:

Δεν ψάρευα για μένα... για την φουκαριάρα την Μανα μου
:rofl:

Panagiotis
13-04-09, 12:00
Ένα θα σημειώσω:

Αν ήταν στις δόξες του Ξανθόπουλος θα έβγαζε ταινία όπου θα ψάρευε με μπουκάλες:
Και υπο τον ήχο του μπουζουκιού... ξαπλωμένος στο κρεβάτι του ΝΝΑ (δίπλα του η Μάρθα Βούρτση)... χτυπημένος από την νόσο... με τα μάτια βουρκωμένα... θα έλεγε στον ανακριτή του λιμενικού:

Άσχετο:o, αλλά δεν κρατήθηκα:

Νεοκλή, σου προτείνω να δείς το "Η καρδιά ενός αλήτη"..
http://www.livemovies.gr/files/imagecache/full_view/files/images/i_kardia_enos_aliti.jpg
Το "παιδί του λαού" ψαρεύει σφουγγάρια [και μαργαριτάρια(!)] με σκάφανδρο, για "την φουκαριάρα τη μάνα του" και για τον "ασωτο" αδερφό του, και αφού σε μια κατάδυση λέει την θεϊκή ατάκα "Καπεταν Γιακουμή (Δεν είμαι σίγουρος για το όνομα, αν και το συνηθιζε στις ταινίες του), σήμερα θα σου βγάλω μαργαριτάρια ακόμα και αν χρειαστεί να βουτήξω στην κόλαση..", τον χτυπάει νόσος και τον αφήνει ανάπηρο..

Μάλιστα είχαμε πεί να κάναμε και προβολή του αριστουργήματος αυτού, που μόνο και μόνο για τα "ειδικά υποβρύχια εφέ" δικαίως θα διεκδικούσε τα Ελληνικά καταδυτικά όσκαρ!

(Μήπως να το φέρω μαζί μου αύριο??:confused:)

Dimitris Galon
13-04-09, 12:15
Μάλιστα στη μεταξύ σας διαμάχη με τον Δ. Γκαλών δε θα έλεγα πως συμφωνώ με το Δημήτρη.

@ Big-Blue
Λίγα τα ψάρια και δεν τσιμπάει........:D

Υ.Γ.
Α, και κάτι που ξέχασα.
Έκανα αίτηση μέλους στο φόρουμ των greekdivers με το όνομα μου, για να μπορώ να γράφω τις απόψεις μου και εκεί.
Μετά από αναμονή τριών ημερών, δεν έγινα δεκτός.
Μάλλον είμαι ανεπιθύμητος.

neokles
13-04-09, 12:18
Άσχετο:o, αλλά δεν κρατήθηκα:

Νεοκλή, σου προτείνω να δείς το "Η καρδιά ενός αλήτη"..

:worship::2drunk:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
13-04-09, 12:25
το χω δει!!!!

πλανα με γκοφρε ψαρια στο φοντο και μια γυαλα με ενα χρυσοψαρο μπροστα στην καμερα....

γιαννη ο τοτε διευθυντης φωτογραφιας εδωσε ρεστα!!!!

Έκτωρ
13-04-09, 12:57
http://video.google.com/videoplay?docid=-7288417251641830981
(α ρε greek-movies sitάρα τίποτα δεν σου ξεφεύγει)
θα το δω το βράδυ που θα φτάσω στο νησί!!!!
Επιτέλους!!!!! μια καταδύτητικη ταινία για όλη την οικογένια με τον αγαπημένο καλιτέχνη του λαού Νίκο Ξανθόπουλο!!! Σε ευχαριστούμε κλακ φιλμς!

Physalia
13-04-09, 12:59

Νεοκλή, δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά τα ανέκδοτα σε αυτή τη χώρα όσο πάνε και στερεύουν. Το μεγαλείο της ελληνικής πραγματικότητας ξεπερνάει κάθε χιουμοριστική έμπνευση και χαβαλετζίδικη διάθεση.
Τελικά, για να γελάμε, αρκεί να αναφέρουμε γεγονότα....

ΥΓ. ανεκδοτάκι bonus (http://www.tvxs.gr/v9182)

Έκτωρ
13-04-09, 13:17
ΥΓ. ανεκδοτάκι bonus (http://www.tvxs.gr/v9182)
Τώρα μας παρομοιάζουν ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ με την κοινωνική απαίτηση.:worship::rofl::madwife: :( :confused: :cry::crazy: (κοινός δεν ξέρει τι να κάνει κανείς)

andreas
15-04-09, 16:17
Για να δούμε και αυτό.... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=zqVQR7GNW1w&feature=related

katerina
17-04-09, 18:07
Παιδιά συγνώμη για την παρεμβολή, δεν ξέρω αν το έχετε δει αυτό
http://www.fhs.gr/gr/forum/viewtopic.php?p=9878#9878

Φυσικά και δεν είναι το κατάλληλο post μια και δεν μιλάει για την θάλασσα αλλά, όπως κι εσείς θα συμφωνείτε η μαλ.... δεν είναι "υγρή" ή "στεγνή". Είναι απλά μαλ...

Γιώργος Δεμέτης
22-04-09, 06:44
Μπάαα πρέπει να του έχει χαλάσει το ιντρνετικό τάβλι και τόχει ρίξει στη φιλοσοφία. :geia:

ppetross21
22-04-09, 10:22
Α, και κάτι που ξέχασα.
Έκανα αίτηση μέλους στο φόρουμ των greekdivers με το όνομα μου, για να μπορώ να γράφω τις απόψεις μου και εκεί.
Μετά από αναμονή τριών ημερών, δεν έγινα δεκτός.
Μάλλον είμαι ανεπιθύμητος.

είναι δυνατόν? ? :confused:

Dimitris Galon
22-04-09, 11:17
είναι δυνατόν? ? :confused:

Πέτρο, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω εγγραφή σε φόρουμ.

Λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής έλαβα mail, από την κοινότητα των Greek Divers, με οδηγίες για την ενεργοποίηση του λογαριασμού μου.
Εκτός των γνωστών

"Dimitri Galon,
Αυτό το email έχει σταλεί από http://www.greekdivers.com/forum/index.php.
Έχετε λάβει αυτό το email επειδή αυτή η διεύθυνση email
χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εγγραφής στα φόρουμ μας."

υπήρχε και η εξής καταχώρηση η οποία δείχνει την ορθώτητα των στοιχείων

"Θα σας ζητηθεί ο αριθμός ταυτότητας χρήστη, και το κλειδί επικύρωσης τα οποία μπορείτε να βρείτε
παρακατω:

Αριθμός Ταυτότητας Χρήστη: 10210

Κλειδί Επικύρωσης: 1be15de9bf43d82ada67619ab880f94f

Παρακαλώ αποκόψτε και επικολλήστε, ή πληκτρολογήστε αυτούς τους αριθμούς στα αντίστοιχα πεδία της φόρμας."

Μετά την εεπιτυχή ενεργοποίηση του λογαριασμού μου έμπαινα κανονικά στο forum, χωρίς να έχω όμως την δυνατότητα αποστολής κειμένου (ποστ). Η πληροφορία, όσες φορές προσπάθησα να στείλω κάτι, ήταν ότι ο λογαριασμός βρίσκεται στην μεταβατική φάση του ελέγχου και περιμένει την ενεργοποίηση του από τον Administrator του forum.

Αυτό κράτησε όλο το Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο είχα την δυνατότητα να κάνω "log in" με το όνομα μου και τον κωδικό μου. Δηλαδή το όνομα μου φαινόταν στα μέλη του forum που βρίσκονταν on line.
Όταν μετά από μέρες, που κανονικά θα έπρεπε να έχει εγκριθεί η δυνατότητα αποστολής κειμένων από μέρους μου, δοκίμασα να ξαναμπώ (log in), το όνομα μου και ο κωδικός μου δεν ήταν πλεον σε ισχύ.

Αυτά

Τώρα για το τι προέκυψε, από την πλευρά του Adminisrator των Greek Divers, δεν γνωρίζω, γι΄ αυτό άλλωστε χρησιμοποίησα την λέξη "μάλλον".

Υ.Γ.
Τι λες, θα ήθελες να το θέσεις σαν ερώτημα, μια και γνωρίζω ότι είσαι μέλος και σε αυτήν την κοινότητα;
Θα με ενδιέφερε η απάντηση τους.:confused:

fin
22-04-09, 11:30
αυτο θα μπορουσε να λεγεται και predictive forum banning

προπαντων η ελευθερια εκφρασης :D

Dimitris Galon
22-04-09, 12:14
αυτο θα μπορουσε να λεγεται και predictive forum banning
predictive forum banning :rofl:

Γιώργος Δεμέτης
22-04-09, 17:47
Δημήτρη πήρε δημόσιο χαρακτήρα το θέμα σου εκεί.
http://www.greekdivers.com/forum/index.php?showtopic=19273&hl=
Πιστεύω θα απαντηθεί από την διαχείριση.

Γιώργος Δεμέτης
23-04-09, 09:19
Δημήτρη από ότι λέει ο admin έχεις γίνει μέλλος στο greekdivers έλεγξε το.

Dimitris Galon
23-04-09, 09:45
Δημήτρη από ότι λέει ο admin έχεις γίνει μέλλος στο greekdivers έλεγξε το.

Γιώργο το έλεγξα και μπένω κανονικά. :thumbup:
Σε ευχαριστώ πολύ εσένα και τον Πέτρο για την βοήθεια σας.:thumbup::thumbup:

Γιώργος Δεμέτης
23-04-09, 10:15
Γιώργο το έλεγξα και μπένω κανονικά. :thumbup:
Σε ευχαριστώ πολύ εσένα και τον Πέτρο για την βοήθεια σας.:thumbup::thumbup:
Περιμένω με χαρά τη συμμετοχή σου εκεί λοιπόν.:geia: