PDA

Επιστροφή στο Forum : Βουτιά στην Νότια Αφρική σε κλουβί

sid
05-06-09, 18:52
Προς τα τελη Ιουλιου ελπιζω οτι θα κλεισω να παω Νοτιο Αφρικη.Εχειπαει κανεις?Και αν ναι με ποιους βουτηξε γιατι θελω να δω τον λευκο μικρουλη απο κοντα.

Physalia
05-06-09, 19:07
δεν έχω πάει και δεν θα πήγαινα ποτέ. Έχω γνωστό που το έχει κάνει γιατί είχε μεγάλο πάθος με τους λευκούς (τόσο μεγάλο που φορούσε και δόντι τους μενταγιόν -δεν τα πολυκαταλαβαίνω τα πάθη αυτά...)

Γνώμη μου είναι ότι, αν το καλοσκεφτείς, πρόκειται μάλλον για διεστραμμένο τουρισμό. Αν πας, να προσέχεις. Συνήθως τους ταΐζουν για να έρθουν. Αυτό που παίρνεις τελικά εσύ, είναι η πιο επιθετική, η πιο ακραία εικόνα τους. Δεν είναι απαραίτητο να τους γνωρίσει κάποιος έτσι.

eye love scuba
05-06-09, 19:20
δεν έχω πάει και δεν θα πήγαινα ποτέ. Έχω γνωστό που το έχει κάνει γιατί είχε μεγάλο πάθος με τους λευκούς (τόσο μεγάλο που φορούσε και δόντι τους μενταγιόν -δεν τα πολυκαταλαβαίνω τα πάθη αυτά...)

Γνώμη μου είναι ότι, αν το καλοσκεφτείς, πρόκειται μάλλον για διεστραμμένο τουρισμό. Αν πας, να προσέχεις. Συνήθως τους ταΐζουν για να έρθουν. Αυτό που παίρνεις τελικά εσύ, είναι η πιο επιθετική, η πιο ακραία εικόνα τους. Δεν είναι απαραίτητο να τους γνωρίσει κάποιος έτσι.

:thumbup:

Tiburon
06-06-09, 00:05
Να σας πω την αλήθεια... ούτε εγώ θα το έκανα! Αν και 'Tiburon' (= καρχαρίας στα Ισπανικά)... μου αρκεί να βλέπω τους λευκούς στην τηλεόραση! Είναι υπεραρκετό! Μέχρι στιγμής καλοί είναι και οι blacktip, οι whitetip και οι grey reef skarks που βλέπουμε στην Ερυθρά. Έναν άκακο φαλαινοκαρχαρία και έναν σφυροκέφαλο και θα είμαι ολοκληρωμένος από καρχαρίες!

MICHALIS
06-06-09, 07:56
Στο θεμα του τα'ι'σματος για προσελκυση , προκλησης επιθετικοτητας , δοντια και ντεμεκ ηρωισμους , συμφωνω απολυτα με την Μαρια .
Υπαρχουν ομως τρεις τουλαχιστον παροχοι στην Νοτια Αφρικη , την Τανζανια και καπου αλλου , που σε βουταν με λευκους χωρις τα'ι'σματα (ξερουν που συχναζουν τα ... παιδια ) και χωρις κλουβι . Αυτο μου φαινεται πιο ισορροπημενο απο το κλουβι . Πρωτα απο ολα , δεν αντεχω να μπω σε κλουβι , μουρλαινομαι μονο με την ιδεα και αφηνιαζω (φυλακη δεν εχω παει , αλλα στον στρατο ημουν στα υπογεια και φρικαρα) . Δευτερον , βουτας , συνηθως χωρις εξοπλισμο αυτονομης αφου προηγηθει λεπτομερης ενημερωση σε θεματα συμπεριφορας (δικης σου και των ζωων ) , τροποι αντιδρασης (βαλε μπρος το τουρμπο και εξαφανισου πατωντας το κοκκινο κουμπι , ψεκαζοντας τα ..σωψυχα σου γυρω σου :cheesy:) κλπ . Εχω καταλαβει οτι αυτος ειναι ο τροπος που επιλεγω να δω τετοια ζωα και οχι αναστατωνοντας τους με τροφη και μετα να κρυφτω σε κλουβι στο οποιο πολλες φορες επιτιθενται . Δεν ειναι μαγκια , δεν ειναι ηρωισμος , ειναι σαν να δειχνεις το πα'ι'δακι στο λιονταρι ενα μετρο απο το κλουβι του στον ζωολογικο κηπο , ή σαν να πετας καραμελες στο ματι του ρινοκερου πισω και πανω απο τον πανισχυρο τοιχο που σας χωριζει . Η προσεγγιση που θα επεδιωκα ειναι πολυ ηρεμη , σιγουρα ενεχει κινδυνους , αλλα γινεται σε κλιμα ηρεμιας . Θελω να το κανω (και θα το κανω στην πρωτη ευκαιρια :χρονος-χρημα ) , αλλα δεν θα με κανει πιο μαγκα , ή πιο αντρα αυτο . Θα μου επιτρεψει να προσεγγισω ενα υπεροχο ζωο . Η ανθρωπινη ματαιοδοξια μας κανει να πιστευουμε οτι εχουμε το δικαιωμα να κανουμε ο,τι θελουμε και αυτο καποια στιγμη θα πληρωσουμε πολυ ακριβα ....

sid
06-06-09, 11:43
ΠΟιοι ειναι λοιπον αυτοι οι παροχοι μπορεις να μου προτεινεις καποιους?

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
06-06-09, 22:01
λιγα ζωα αποπνεουν τη δυναμη που αποπνεουν οι καρχαριες....

φτανει να κοιταξεις τα ματια τους για να νιωσεις περιεργα!!!

περιεργα οχι γιατι το ζωο θα σε κανει να τρομαξεις, αλλα γιατι θα εχεις μπροστα σου μια φυσικη μηχανη που αντεξε σχεδον απαραλλαχτη το περασμα των χιλιετηριδων....και οχι τυχαια!

ο καρχαριας ως ανωτατος θηρευτης ειναι ο κορυφαιος ρυθμιστης του θαλασσιου οικοσυστηματος,

οι λαοι της θαλασσας τον εχουν θεοποιησει γιατι γνωριζουν αυτο τον απολυτως κρισιμο ρυθμιστικο ρολο του και προτιμουν να στεκονται μπροστα του με δεος αντι του τρομου....

τα διαφορετικα ειδη καρχαρια ειναι δεκαδες, με το καθε ενα να εχει θαυμαστες ιδιαιτεροτητες....

ο διασημοτερος εξ αυτων λευκος δεν ειναι μια ψυχρη μηχανη του κιμα, -οπως θελει η βιομηχανια θεαματος να παρουσιασει-, ειναι ενα ακομα θαυμα της φυσης, που πολυ θα ηθελα να δω να γενναει, να ζευγαρωνει, να κοιμαται, να κηνυγαει (αυτο το τελευταιο θα ηθελα να το δω μεσα απο υποβρυχιο :D!!!)...

φιλε sid τα κλουβια ειναι για τα καναρινια (τα οποια στεναχωριεμαι πολυ που τα χουν εκει μεσα!!!)...
ο δυτης τι δουλεια εχει να κανει το καναρινι?

@Τιburon εχει κι αλλους απιστευτους που θα ενθουσιαζοσουν να συναντησεις...
guitar shark, leopard, threser, longie manus, nurse, silver, bull για να ονομασω καποιους που δεν ειναι και τοσο δυσκολο να δει κανεις....
ασε τη λιστα σου ανοιχτη....:)

DiVeBuDDy
09-06-09, 10:27
πριν λίγες μερες παρακολούθησα το παρακάτω:

http://www.theunderwaterchannel.tv/clipinfo/3000385

:eek::eek::eek:

epsilon
10-06-09, 21:06

έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία παντού με παρακλάδια όπως:
βιομηχανία σούπας "το φτερό του καρχαρία και οι άγγελοι του Τσάρλυ"
βιομηχανία εξαγωγής της οδοντοστοιχίας "το ωραίο σκρίνιο"
βιομηχανία λεύκανσης , γυαλίσματος δοντιών "ο ωραίος λαιμός"
βιομηχανία ταρίχευσης ολόσωμου καρχαρία ή μέρη αυτού "ο ωραίος wallpaperτοίχος"
βιομηχανία τσάντας , πορτοφολιού , λουριού , καθισμάτων κλπ κλπ

ξεφύγαμε από το θέμα,

εγώ του λέω να πάει , είναι μια εκπληκτική εμπειρία και διάβασα ότι δεν είναι ακριβώς έτσι όλα τα καταδυτικά εκεί (δεν πήγα , διάβασα , θα πάω!!)
έχεις κάποιες ευαισθησίες και εκεί αν και ψιλοκρύβονται στο βωμό του χρήματος. Θα συναντήσει όμως τρελά ρεύματα , κρύα νερά , κακή ορατότητα , αλλά τι είναι ο πόνος μπρός στα κάλη , θα μας φέρει μ@μ@τες φώτο και εμπειρίες από τον "μεγάλο"
Η καλύτερη περίπτωση φυσικά θα ήταν να τον συναντήσεις στη Αυστραλία
στο great barrier reef και να σας χωρίζει ένα δίχτυ -όλα τα λεφτά- να είναι ήρεμος και εσύ να το νοιώσεις με κάποια σχετική ελευθερία.

Physalia
11-06-09, 12:15
εγώ του λέω να πάει , είναι μια εκπληκτική εμπειρία και διάβασα ότι δεν είναι ακριβώς έτσι όλα τα καταδυτικά εκεί (δεν πήγα , διάβασα , θα πάω!!)
έχεις κάποιες ευαισθησίες και εκεί αν και ψιλοκρύβονται στο βωμό του χρήματος. Θα συναντήσει όμως τρελά ρεύματα , κρύα νερά , κακή ορατότητα , αλλά τι είναι ο πόνος μπρός στα κάλη , θα μας φέρει μ@μ@τες φώτο και εμπειρίες από τον "μεγάλο"
Η καλύτερη περίπτωση φυσικά θα ήταν να τον συναντήσεις στη Αυστραλία
στο great barrier reef και να σας χωρίζει ένα δίχτυ -όλα τα λεφτά- να είναι ήρεμος και εσύ να το νοιώσεις με κάποια σχετική ελευθερία.

ποτε δεν λέω όχι σε κάποιον που κάνει ό,τι κάνει συνειδητά!

sid, με αυτά που άκουσες, πήρες νομίζω μια ιδέα πάνω κάτω για την κατάσταση.... Κάνε λοιπόν τις επιλογές σου και ... καλή διασκέδαση! :geia:

(Θα ήθελα κι εγώ να μάθω από τον Μιχάλη ποιοι είναι αυτοί οι σωστοί πάροχοι της Ν. Αφρικής - αν και απουσιάζει σε επαγγελματικό ταξίδι κι ίσως η απάντηση αργήσει...)
(Και το βιντεο που παρέθεσε ο Στάθης είναι σίγουρα ενδιαφέρον)
(Και πάλι δεν θα πήγαινα πάντως! :D)

MICHALIS
11-06-09, 19:10
Μαρια το ποσο σωστοι ειναι , ειλικρινα , δεν μπορω να το ξερω , εκτος ισως αν τους επισκεφτω και δοκιμασω αυτην την εμπειρια . Οταν γυρισω θα κοιταξω να σου πω ποιοι ειναι . Η ιδεα μου τριβελιζε το μυαλο απο παλια , αλλα εγινε σχεδιο για το μελλον (το εγγυς ελπιζω) , οταν ειδα ενα ντοκυμαντερ με τετοιον παροχο στην Ζανζιβαρη αν θυμαμαι καλα (NOVA σε ευχαριστω για τις ευκαιριες που μου δινεις να αποφευγω την Ελληνικη τηλεοραση !) .
Οταν οι πελατες - δυτες - cameramen (ολοι ειχαν βιντεοκαμερες και οχι φωτογραφικες - τα φλας ειναι εισητηριο για φρικτες εμπειριες , να το θυμαστε αυτο ) ηταν στο νερο (επιφανεια - ελευθερο ) αυτος ηταν μεσα μαζι τους με ψαροτουφεκο , οχι οπλισμενο , αλλα πραγματικα , ο καθε ενας ηταν μονος του απεναντι σε αυτα τα υπεροχα και παρεξηγημενα ζωα (αντιθετα με κατι ΖΩΑ στην Αυστραλια , ντεμεκ Ραμπο , που βουτουσαν με το μαγιω και ενα τεραααστιο μαχαιρι {κλασσικη προεκταση ....} και σκοτωναν λευκους , ισχυριζομενοι οτι κανουν καλο στους ανθρωπους εξαλειφοντας τον κινδυνο ) . Επισης , ο epsilon εχει δικιο ως προς τις συνθηκες της θαλασσας στις περιοχες που ζουν οι Λευκοι και οι Τιγρεις . Ειναι κακιστες !

apeiranthos
30-07-09, 11:39
Ο μόνος που θα εμπιστευόμουνα αν ποτέ πήγαινα,
λέγεται Michael Rutzen http://www.sharkdivingunlimited.com/index.html

MICHALIS
30-07-09, 17:27
Κατι τετοιο περιπου εννοουσα :
http://www.videosift.com/video/Free-diving-with-white-sharks

epsilon
31-07-09, 11:17
ξεφεύγουμε λιγάκι λέμεεεε:p
ο φίλος ψάχνεται για να βουτήξει με τον μεγάλο λευκό, άξιος:thumbup:
κι εγώ θέλω αλλά με χαλάει το κλουβί γιατί θα νοιώθω ότι βρίσκομαι σε τσίρκο, από την άλλη όμως θα πρέπει να έχεις 100 κιλά ...... μπράτσα για να βουτήξεις ελεύθερο παρέα με τον καλύτερο κυνηγό, θα πρέπει να είναι κάποιος πάρα πολύ διαβασμένος , με τέλεια υδροβιότητα και τέλειο στήσιμο (θαρείς ότι παίζει με τσιπούρα στο βίντεο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

MICHALIS
31-07-09, 12:28
Δεν εννοω τα παιχνιδια , τα πιασιματα και τις μαγκιες . Εννοω απλα να βουτηξω με ηρεμα ζωα και...βρε παιδακι μου , οσος βγω μετα :p
αρκει να μην μου δαγκωσει την καμερα , θα τον μαλωσω πολυ ασχημα !!!

Big-Blue
31-07-09, 16:46
Η μέγιστη παπαριά...
Και καγκουριά συννάμα...
πήρε το όπλο μαζί (μη οπλισμένο) λες κ θα προλάβαινε να οπλίσει...ok θέλουμε ένα μυτερό και μακρύ αντικείμενο, ένα καμάκι για να σπρώξουμε το ζώο...
και κάνουμε και τσαλιμάκια...
Αν όμως ερχόταν και το ζευγαράκι ή ένας φίλος ξαφνικά του ζώου? Θα έπερνε κανονάκι ο φίλος μαςςςςςςς...και δεν έχει και restart:fioufiou:

apeiranthos
31-07-09, 23:12
Η μέγιστη παπαριά...
Και καγκουριά συννάμα...
πήρε το όπλο μαζί (μη οπλισμένο) λες κ θα προλάβαινε να οπλίσει...ok θέλουμε ένα μυτερό και μακρύ αντικείμενο, ένα καμάκι για να σπρώξουμε το ζώο...
Αν όμως ερχόταν και το ζευγαράκι ή ένας φίλος ξαφνικά του ζώου? Θα έπερνε κανονάκι ο φίλος μαςςςςςςς...και δεν έχει και restart:fioufiou:

Αν ψάξεις στα κινηματογραφικά του Μάικλ Ράτζεν θα δεις ότι βουτάει
και με δυο λευκούς σε ελεύθερη κατάδυση,
ενώ έχει ρίξει σε μυική κατατονία όλων των ειδών τους καρχαρίες
(ταύρους, τίγρεις,...) εκτός τον λευκό, (αν και εξακολουθεί την προσπάθεια)...χωρίς κανονάκι :)
Ο τύπος, απλά αγαπάει αυτά τα ζώα και από την αγάπη του αυτή
έχει "φτάσει" να τα συναισθάνεται, να τα καταλαβαίνει.

Το ιχθεκυβόλο τώρα το έχει μαζί του (κατά τη γνώμη μου) κυρίως, για να
το χρησιμοποιήσει σαν μεγενθυτικό του μήκους του σώματός του
(όπου χρειάζεται) προκειμένου να αποτρέψει πιθανή επίθεση.
Να πετύχει δηλαδή την καθ' αγνώστου και λόγο μήκους (μεγέθους) επιβολή ισχύος.
Με απλά λόγια, να πετύχει αυτό που λένε και στην πατρίδα μας...
Φοβάται ο Μάικλ το θεριό (εντάξει αυτό είναι εύκολο)
και το θεριό το Μάικλ (εδώ είναι που το χρειάζεται και δεν έχει
νόημα να το οπλίσει).

akef
04-08-09, 10:55
Η μέγιστη παπαριά...
Και καγκουριά συννάμα...

Να υποθέσω οτι φαντάρος έχεις παει. Έχεις φυλάξει σκοπιά σε κάποια ερημιά.
Ποια η ψυχολογία σου οταν κράταγες το όπλο (έστω και άδειο) και ποια η ψυχολογία σου όταν περπατάς "άοπλος" πχ. νύχτα στα Εξάρχεια;;;;

geogeo
04-08-09, 10:58
Να υποθέσω οτι φαντάρος έχεις παει. Έχεις φυλάξει σκοπιά σε κάποια ερημιά.
Ποια η ψυχολογία σου οταν κράταγες το όπλο (έστω και άδειο) και ποια η ψυχολογία σου όταν περπατάς "άοπλος" πχ. νύχτα στα Εξάρχεια;;;;

ε???

:confused:

fivos
04-08-09, 12:31
Ποια η ψυχολογία σου οταν κράταγες το όπλο (έστω και άδειο)
...βαρεμάρα μέχρι αηδίας ... + κούραση (απ' το βάρος) :p

και ποια η ψυχολογία σου όταν περπατάς "άοπλος" πχ. νύχτα στα Εξάρχεια;;;;
...πολύ ατυχές το παράδειγμα των Εξαρχείων καλέ μου Akef...
Συνήθως αισθάνομαι εξαιρετικά ασφαλής στα Εξάρχεια και χρησιμοποιώ ως "αποθήκες οπλισμού" τα τοπικά μπάρ: με τρία B52 δεν φοβάμαι κανέναν και τίποτα :)

Εκτός και εννοείς τους αστυνομικούς που επιμένουν να κυκλοφορούν στα Εξάρχεια οπλισμένοι με εξοστρακιζόμενες σφαίρες.
Εκεί ΝΑΙ υπάρχει λόγος σοβαρός να φοβόμαστε (αλλά εδώ ανοίγουμε ένα μεγάλο θέμα, άσχετο με την αρχική συζήτηση).

MICHALIS
04-08-09, 12:51
...βαρεμάρα μέχρι αηδίας ... + κούραση (απ' το βάρος) :p

...

:thumbup::thumbup::thumbup:

Big-Blue
04-08-09, 19:41
[quote=fivos;30149]...βαρεμάρα μέχρι αηδίας ... + κούραση (απ' το βάρος) :p

και πολύ πολίτης αυτής της χώρας του δήθεν...δήθεν όπλο...:)

sid
10-08-09, 12:28
Eπεστεψα λποιπον απο το ταξιδι γιανα σας μεταφερω τις εμπειριες μου.Βουτηξα λοιπον με τον Chris Fallows ο οποιος εχει γινει γνωστος απο τα ντοκυμαντερ στο National Geographic.Τα πραγματα λοιπον εχουν ως εξης,στις 5¨30 το πρωι αφου μας πηραν απο το ξενοδοχειο μετα απο μιση ωρα φτασαμε στο Gaansbai οπου με την ανατολη του ηλιου ειμασταν στην θαλλασα κατευθηνομενοι προς το νησακι που ειναι η αποικια με τις φωκιες.Εκεινη την ωρα υπηρχαν πολλες οι οποιες ητανε στα ανοιχτα και κατευθηνονταν προς το νησι.Παρατηροντας τες για καποιο ωρα συνηθως πεφτανε θυμα καποιοας επιθεσης το οποιο το καταλαβανες απο την αναταραχη αλλα και απο τους γλαρους οι οποιοι μαζευονταν απο πανω για να τσιμπησουν τα υπολειματα.κατα τις δεκα λοιπον κατεβηκε και το κλουβι στο νερο.Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι τους καρχαριες δεν τους μαζευουνε ριχνοντας αιμα η κατι αλλο,αλλα επειδη υπαρχει μεγαλη αφθονια θηραματων οι καρχαριες εκει ειναι παρα πολλοι.Το μονο που κανουνε απο το σκαφος επανω ειναι να τους καρατανε το ενδιαφερον τραβωντας ενα ψαρι απο μια πετονια.Στις δυο ωρες στο σημειο εμφανιστηκαν τεσσερις καρχαριες οι οποιοι παραχωρουσαν την θεση τους ο ενας στον αλλο κατα σειρα ιεραρχιας(μεγεθους).Ο τελευταιος που εμφανιστηκε ητανε τεσσερα μετρα.Πανω στο σκαφος κατα την διαρκεια τις βολτας υπηρχε καποιος ο οποιος κατεγραφε τις επιθεσεις και την ωρα.Η εμπειρια λοιπ[ον δεν εχει καμια σχεση με κομαντιλικια και λεονταρισμους.Το νερο ειχε θερμοκρασια 14 βαθμων και αφου το ζητησα ως δυτης με διπλωμα μπηκα στο νερο με ρυθμιστη και οχι με αναπνευστηρα οπως οι υπολοιποι.Η οραοτητα ητανε κακη φτανοντας το πολυ τα 7 μετρα.Ο καρχαριας ητανε απολυτα ηρεμος και αυτο που εκανε ητανε βολτες γυρω απο το σκαφος χωρις κανενα σημαδι επιθετικοτητας.Το μονο που νοιωθεις απεναντι σε αυτο το τεραστιο ψαρι ειναι σεβασμος και δεος.Ουτε φοβο ουτε τρομο οπως πιστευουνε και εννοειται οτι οταν με ειδε δεν προσπαθησε να με φαει με τα τεραστια δοντια του.Η εμπειρια ητανε εκπληκτικη και θα την προτενα σε ολους οπως και θα προτεινα το συγκεκριμενο καταδυτικο για το επαγγελματισμο του και την οικολογικη του συνειδηση.

Physalia
10-08-09, 12:35
Eπεστεψα λποιπον απο το ταξιδι γιανα σας μεταφερω τις εμπειριες μου.Βουτηξα λοιπον με τον Chris Fallows ο οποιος εχει γινει γνωστος απο τα ντοκυμαντερ στο National Geographic.Τα πραγματα λοιπον εχουν ως εξης,στις 5¨30 το πρωι αφου μας πηραν απο το ξενοδοχειο μετα απο μιση ωρα φτασαμε στο Gaansbai οπου με την ανατολη του ηλιου ειμασταν στην θαλλασα κατευθηνομενοι προς το νησακι που ειναι η αποικια με τις φωκιες.Εκεινη την ωρα υπηρχαν πολλες οι οποιες ητανε στα ανοιχτα και κατευθηνονταν προς το νησι.Παρατηροντας τες για καποιο ωρα συνηθως πεφτανε θυμα καποιοας επιθεσης το οποιο το καταλαβανες απο την αναταραχη αλλα και απο τους γλαρους οι οποιοι μαζευονταν απο πανω για να τσιμπησουν τα υπολειματα.κατα τις δεκα λοιπον κατεβηκε και το κλουβι στο νερο.Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι τους καρχαριες δεν τους μαζευουνε ριχνοντας αιμα η κατι αλλο,αλλα επειδη υπαρχει μεγαλη αφθονια θηραματων οι καρχαριες εκει ειναι παρα πολλοι.Το μονο που κανουνε απο το σκαφος επανω ειναι να τους καρατανε το ενδιαφερον τραβωντας ενα ψαρι απο μια πετονια.Στις δυο ωρες στο σημειο εμφανιστηκαν τεσσερις καρχαριες οι οποιοι παραχωρουσαν την θεση τους ο ενας στον αλλο κατα σειρα ιεραρχιας(μεγεθους).Ο τελευταιος που εμφανιστηκε ητανε τεσσερα μετρα.Πανω στο σκαφος κατα την διαρκεια τις βολτας υπηρχε καποιος ο οποιος κατεγραφε τις επιθεσεις και την ωρα.Η εμπειρια λοιπ[ον δεν εχει καμια σχεση με κομαντιλικια και λεονταρισμους.Το νερο ειχε θερμοκρασια 14 βαθμων και αφου το ζητησα ως δυτης με διπλωμα μπηκα στο νερο με ρυθμιστη και οχι με αναπνευστηρα οπως οι υπολοιποι.Η οραοτητα ητανε κακη φτανοντας το πολυ τα 7 μετρα.Ο καρχαριας ητανε απολυτα ηρεμος και αυτο που εκανε ητανε βολτες γυρω απο το σκαφος χωρις κανενα σημαδι επιθετικοτητας.Το μονο που νοιωθεις απεναντι σε αυτο το τεραστιο ψαρι ειναι σεβασμος και δεος.Ουτε φοβο ουτε τρομο οπως πιστευουνε και εννοειται οτι οταν με ειδε δεν προσπαθησε να με φαει με τα τεραστια δοντια του.Η εμπειρια ητανε εκπληκτικη και θα την προτενα σε ολους οπως και θα προτεινα το συγκεκριμενο καταδυτικο για το επαγγελματισμο του και την οικολογικη του συνειδηση.

ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις sid!
:thumbup:

ευχαρίστως θα έβλεπα και κάποια φωτό αν τυχόν υπάρχει και θα ήθελες να τη μοιραστείς!

sid
10-08-09, 13:01
Exω καποια βιντεακια αλλα δεν ξερω να τα ανεβαζω στο youtube.Θα πρωσπαθησω να τα ανεβασω

seafarer
11-08-09, 08:28
Aυτος ο τυπος ο Rutzen την εχει βρει την ακρη.
Πουλαει τον λευκο στους λευκους και ενιοτε και σε μαυρους δυτες αναλογα ποιος εχει τα φραγκα να πληρωσει για να δει το θηριο μεσα απο το κλουβι!
Φοβερη μαγκια - μεγαλωνει το τσουτσουνι σου ενα ποντο!!!
Εχει κανει και ΄΄κονε΄΄ με την PADI και δινει και ειδικευση τρομαρα του
(PADI 3 day Great White Specialty) σε τετοιες παπαρες η PADI δειχνει τον δρομο!!!
Οσον αφορα τις βουτιες του με το οπλο στο χερι ας μην τις σχολιασω καλυτερα.
Οταν θα τον δοκιμασει κανενας λευκος θα δουμε...........

geogeo
11-08-09, 08:39
...
Εχει κανει και ΄΄κονε΄΄ με την PADI και δινει και ειδικευση τρομαρα του
(PADI 3 day Great White Specialty) σε τετοιες παπαρες η PADI δειχνει τον δρομο!!!
...

Θεϊκό ... :worship:

Το θέλω ΚΑΙ αυτό :crazy:

:stunned:

fivos
11-08-09, 09:01
Θεϊκό ... :worship:

Το θέλω ΚΑΙ αυτό :crazy:

:stunned:

:rofl: :rofl: :rofl:

Πρόσεχε Γιώργο γιατί υπάρχει λόγος που είναι 3 μέρες η ειδικότητα,
ο τύπος έχει μελετήσει τις στατιστικές ατυχημάτων :rofl:
Τους βάζει και προπληρώνουν, κι αν μετά από 3 μέρες αγνοείται ο δύτης, παραδίδει την κάρτα στους συγγενείς :p

Big-Blue
11-08-09, 17:39
[QUOTE](PADI 3 day Great White Specialty) σε τετοιες παπαρες η PADI δειχνει τον δρομο!!!
Οσον αφορα τις βουτιες του με το οπλο στο χερι ας μην τις σχολιασω καλυτερα. /QUOTE]
:thumbup::worship::2drunk:

eye love scuba
19-08-09, 21:02
Υπάρχει και advanced course...:crazy:
http://www.sharkbookings.com/white-shark-speciality-program.htm

σε λίγο θα υπάρχει και rescue, φαντάζομαι αν σου ρίξει καμιά δαγκωνιά. και αν τα περάσεις με επιτυχία θα υπάρχει και technical:worship:

sid
20-08-09, 20:27
Δεν ειναι αλωστε τυχαια τα αρχικα τις P.A.DI(Pay And Dive):D