Επιστροφή στο Forum : Κοινή Υπουργική Εγκύκλιος για τις Υδατοκαλλιεργητικές Μονάδες
Κατεβάστε τη στο
http://www.minenv.gr/
Πολλά γλέντια...
δήλωση μπαρμπαγιώργου: Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι οι ρυθμίσεις της Εγκυκλίου σκοπεύουν παράλληλα και στην προστασία των φυσικών αλιευτικών πόρων, αφού όχι μόνο δεν επιτρέπουν την ίδρυση νέων υδατοκαλλιεργητικών μονάδων σε θαλάσσιες περιοχές, όπου βρίσκονται λιβάδια Posidonia Oceanica, αλλά επιπλέον προβλέπουν ότι οι μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας θα πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά και μόνο σε γόνο προερχόμενο από Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς και όχι σε γόνο αλιευμένο από την ελληνική θαλάσσια περιοχή[/I]
Επίσης: o Για μονάδες υδατοκαλλιέργειας που είναι ήδη νομίμως εγκατεστημένες σε περιοχές με λιβάδια Posidonia Oceanica:
δεν εγκρίνεται αύξηση της δυναμικότητας τους
δεν ανανεώνεται η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας τους μετά τη λήξη της
Που βρίσκεται η Ποσειδωνία? χαχαχα έως τότε πάγωμα των αδειών νέων και ανανεώσεων...
Καλά κρασιά:2drunk:
Μία ερώτηση προς τους σχετικούς:
υπάρχει μια μίνιμουμ έκταση που να ορίζει την παρουσία των φυτών ως λιβάδι?
, αλλά επιπλέον προβλέπουν ότι οι μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας θα πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά και μόνο σε γόνο προερχόμενο από Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς και όχι σε γόνο αλιευμένο από την ελληνική θαλάσσια περιοχή
Είναι υπέροχο το συναίσθημα ότι οι πολίτικη σου ηγεσία είναι μέσα στα πράγματα. Σε κάνει να νιώθεις ασφαλής, να χαίρεσαι που τα λεφτά σου πιάνουν τόπο και να ευελπιστείς σε ένα καλύτερο αύριο. Έτσι τέρμα στην αλιεία γόνου σε ελληνικές θάλασσες.!!!!! Ένα από τα σοβαρά προβλήματα του τόπο, μια μάστιγα. Γιατί μάθετε ότι τα 100.000.000 γόνου που θα χρησιμοποιήσουμε για της ανάγκες της παράγωγης του τσιπουρολάβρακου ετησίως (το νούμερο συνήθιζε να είναι πολύ μεγαλύτερο αλλά τώρα με την κρίση έχει πέσει κάπου εκεί, επίσης η παραγωγή αυτόν τον δύο ψαριών είναι σχεδόν ολόκληρη η αξία της ελληνικής υδατοκαλλιέργειας) στην Ελλάδα βγαίναμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή και τα κυνηγάγαμε ένα-ένα στης παράλιες κάτω από τα βοτσαλάκια με της απόχες μας οι Έλληνες ιχθυοκαλλιεργητές.
Μια πραγματική μάστιγα για το περιβάλλων. :rofl:
η αλήθεια βέβαια είναι =Στην ελλάδα υπάρχουν περισσότεροι από 15 ιχθυογεννητικοί σταθμοί που παράγουν το 100% του γόνου τσιπορολάβρακου)
Στις ερώτησης που βάζει ο μπιγκ μπλού προσθέτω γιατί να το διαβάσω αυτό το πράγμα τέτοια εποχή και με τέτοια ζέστη δεν με ενθουσιάζει. Έτσι ορμώμενος ανεύθυνα μόνο από την συγκεκριμένη φράση ρωτάω?
1. Όταν λέμε γόνος αλιευμένος σε ελληνικές θάλασσες, να αλιεύσω γόνο Τόνου έξω από τα σύνορα επιτρέπετε? ένταξη οι δικοί μας τόνοι το ξέρουμε δεν πάνε όπου και όπου , εδώ στα 6ναυτικά μίλια τους έχουμε μαντρωμένους. Τον αλλοδαπών μπορούμε να τους φάμε?
2. Εμπλουτισμός των διβαριών με γόνο από κεφαλόπουλα επιτρέπετε ή να την κλείσουν την λιμνοθάλασσα μέχρι να βρούμε τρόπο αναπαραγωγής για κεφαλόπουλα. Τέρμα δηλαδή το αυγοτάραχο? Γιατί και αυτά γόνος αλιευμένος στην ελληνικές θάλασσες δεν είναι?
Η μόνη «πραγματική» αλλαγή που μπορεί να παίζει είναι ότι αν κάποιος είχε σκοπό να θέλει να μαντρώσει κάποιο κοπάδι από τουνάκια τώρα πρέπει να περίμενε κάνα δίωρο να περάσουν τα «σύνορα». Άλλη αλιεία γόνου δεν μου έρχεται στο μυαλό (μόνο τα κεφαλόπουλα που σίγουρα θα εξαίρονται από την παράγραφο αυτή) Πραγματικά κοσμογονική η αλλαγή στο θέμα του γόνου. Την σκαπούλαρε ο "περιβάλλοντας" χώρος των ανθρώπων από σίγουρη καταστροφή για άλλη μια φορά χάρη στην υπουργάρα μας. :cool:
δεν εγκρίνεται αύξηση της δυναμικότητας τους
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Είναι υπέροχο το συναίσθημα ότι οι πολίτικη σου ηγεσία είναι μέσα στα πράγματα. Σε κάνει να νιώθεις ασφαλής, να χαίρεσαι που τα λεφτά σου πιάνουν τόπο και να ευελπιστείς σε ένα καλύτερο αύριο. Έτσι τέρμα στην αλιεία γόνου σε ελληνικές θάλασσες.!!!!! Ένα από τα σοβαρά προβλήματα του τόπο, μια μάστιγα. Γιατί μάθετε ότι τα 100.000.000 γόνου που θα χρησιμοποιήσουμε για της ανάγκες της παράγωγης του τσιπουρολάβρακου ετησίως (το νούμερο συνήθιζε να είναι πολύ μεγαλύτερο αλλά τώρα με την κρίση έχει πέσει κάπου εκεί, επίσης η παραγωγή αυτόν τον δύο ψαριών είναι σχεδόν ολόκληρη η αξία της ελληνικής υδατοκαλλιέργειας) στην Ελλάδα βγαίναμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή και τα κυνηγάγαμε ένα-ένα στης παράλιες κάτω από τα βοτσαλάκια με της απόχες μας οι Έλληνες ιχθυοκαλλιεργητές.
Μια πραγματική μάστιγα για το περιβάλλων. :rofl:
η αλήθεια βέβαια είναι =Στην ελλάδα υπάρχουν περισσότεροι από 15 ιχθυογεννητικοί σταθμοί που παράγουν το 100% του γόνου τσιπορολάβρακου)
Στις ερώτησης που βάζει ο μπιγκ μπλού προσθέτω γιατί να το διαβάσω αυτό το πράγμα τέτοια εποχή και με τέτοια ζέστη δεν με ενθουσιάζει. Έτσι ορμώμενος ανεύθυνα μόνο από την συγκεκριμένη φράση ρωτάω?
1. Όταν λέμε γόνος αλιευμένος σε ελληνικές θάλασσες, να αλιεύσω γόνο Τόνου έξω από τα σύνορα επιτρέπετε? ένταξη οι δικοί μας τόνοι το ξέρουμε δεν πάνε όπου και όπου , εδώ στα 6ναυτικά μίλια τους έχουμε μαντρωμένους. Τον αλλοδαπών μπορούμε να τους φάμε?
2. Εμπλουτισμός των διβαριών με γόνο από κεφαλόπουλα επιτρέπετε ή να την κλείσουν την λιμνοθάλασσα μέχρι να βρούμε τρόπο αναπαραγωγής για κεφαλόπουλα. Τέρμα δηλαδή το αυγοτάραχο? Γιατί και αυτά γόνος αλιευμένος στην ελληνικές θάλασσες δεν είναι?
Η μόνη «πραγματική» αλλαγή που μπορεί να παίζει είναι ότι αν κάποιος είχε σκοπό να θέλει να μαντρώσει κάποιο κοπάδι από τουνάκια τώρα πρέπει να περίμενε κάνα δίωρο να περάσουν τα «σύνορα». Άλλη αλιεία γόνου δεν μου έρχεται στο μυαλό (μόνο τα κεφαλόπουλα που σίγουρα θα εξαίρονται από την παράγραφο αυτή) Πραγματικά κοσμογονική η αλλαγή στο θέμα του γόνου. Την σκαπούλαρε ο "περιβάλλοντας" χώρος των ανθρώπων από σίγουρη καταστροφή για άλλη μια φορά χάρη στην υπουργάρα μας. :cool:
Εχω την εντυπωση οτι ακομα και να αλιευσεις γονο τονου μονο σε εργαστηριο μπορεις να μεγαλωσεις τα ζωα. Απο οτι ξερω η σχετικη ιχθυοκαλιεργεια βασιζεται σε παχυνση ωριμων ψαριων.
Εχω την εντυπωση οτι ακομα και να αλιευσεις γονο τονου μονο σε εργαστηριο μπορεις να μεγαλωσεις τα ζωα. Απο οτι ξερω η σχετικη ιχθυοκαλιεργεια βασιζεται σε παχυνση ωριμων ψαριων.
πιθανότατα έχεις δίκαιο όσο αφορά το ότι στην μεσόγειο αλιεύονται αναπαραγωγικά ώριμα άτομα. Γενικά ότι κάνουν σήμερα για αυτό το είδος πρέπει να είναι σε μορφή "ψάχνω να δω πως θα γίνει και αν είναι βιώσιμη αυτή η παραγωγή" και όχι σε μορφή παραγωγής με σκοπό το κέρδος. Πάντως η πάχυνση που λες γίνετε σε κλουβιά, είχα ακούσει ότι στην Ελλάδα βάλαν κάποια στιγμή τέτοια κλουβιά στον Αστακό αλλά δεν ξέρω αν όντως έχει συνεχιστεί αυτό το επιχείρημα.
περίπου το τι γίνετε μπορούμε να το δούμε εδώ
http://www.hcmr.gr/greek_site/news/archive/show_news2.php3?id=33
Πάντως θα μου έκανε εντύπωση αν δεν υπάρχουν στην Μεσόγειο επιτήδειοι που να μαντρώνουν (νόμιμα ή παράνομα δεν ξέρω, είμαστε και κάμποσα κράτη βλέπετε) τα κοπάδια από τα τονάκια μεγέθους 1-2 κιλά και να τα πηγαίνουν για πάχυνση. Έτσι δουλεύουν (ή δουλεύαν μέχρι πριν 3 χρόνια) στην Αυστραλία την αντίστοιχη παραγωγή. Πάντως πουθενά μέχρι και σήμερα δεν πρέπει να έχει επιτευχθεί να μεγαλώσουν τα εκκολαπτόμενα αυγά με κόστος μικρό ώστε να έχει νόημα η παραγωγή.
Η μοναδα παχυνσης του Αστακου λειτουργει τουλαχιστον απο το 2005 (εχω παει το 2006) και νομιζω οτι υπαρχει και αλλη μια. Υπαρχουν αρκετες μαλιστα στην Ισπανια και Γαλια. Η αλιευση μικρων τονων για παχυνση οχι μονο δεν ειναι παρανομη αλλα ειναι και λογικα προτιμοτερη επιλογη απο την αμεση διαθεση η οποια λογω της μικρης αποδοσης σε κιλα αυξανει την ζητηση και επομενως την πιεση. Το ζητημα ειναι πως μπορει πρακτικα (που δε μπορει) να ελεχθει η εκμεταλευση των πληθυσμων στη οικονομικη ζουγκλα της μεσογειου, απο τη στιγμη που μεχρι και οι ιαπωνεζοι εχουν προσπαθησει να μπουν μεχρι και με το ετσι θελω και δεν ενοοω σαν αγοραστες αλλα σαν αλιεις. Τι να πεις; Ετσι πως παμε θα τα χασουμε εντελως για να μαθουν οι καλοφαγαδες (να μη πω κατι παραπανω και με με αποπεμψει η "υψηλη ταξη" ) τι παει να πει virtual sushi.
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.