PDA

Επιστροφή στο Forum : Μεγάλη απώλεια για τους Sea Shepherd.

Έκτωρ
07-01-10, 01:00
Το τριμαράν Ady Gil (γνωστό και ως Earthrace) εμβολίσθηκε σήμερα το πρωί από πλοίο ασφαλείας του Ιαπωνικού αλιευτικού στόλου που βρίσκετε Νότια της Αυστραλίας για την αλιεία φαλαινών. Όπως φαίνεται και από τα βίντεο οι 6 επιβαίνοντες στάθηκαν αρκετά τυχεροί και δεν υπήρξε μεγαλύτερη συμφορά και διασώθηκαν από άλλο σκάφος της οργάνωσης Sea shepherd που έπλεε στην περιοχή. Είναι η μεγαλύτερη απώλεια για την οργάνωση στα πλαίσια του λεγόμενου «πόλεμου των φαλαινών» που ξεσπάει κάθε φόρα που Ιαπωνική (ή Νορβηγική ) κυβέρνηση εκδίδει άδειες αλιείας για φάλαινες πολλές φορές με το πρόσχημα της επιστημονική έρευνας.

Στην ιστιοσελίδα της οργάνωση αναφέρει πως «Το Ady Gil πιστεύετε πως έχει ναυαγήσει και η πιθανότητα διάσωσης του σκάφους μοιάζει πολύ μικρή» επίσης αναφέρει το όμορφο «η ζωή μιας φάλαινας κοστίζει πολύ περισσότερο από ένα σκάφος» (το σκάφος αυτό κοστίζει περίπου 2.000.000$). Το περιστατικό μάλιστα φαίνεται να κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή αφού τα υπόλοιπα 3 πλοία της οργάνωσης πιθανότατα θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν εκ νέου τα ιαπωνικά αλιευτικά. Επίσης ζητούν από την Αυστραλιανή κυβέρνηση και των στόλο της να προσέλθει στην περιοχή για να ελεγχθεί η νομιμότητα των πράξεων που απειλεί την ασφάλεια των αυστραλιανών πολιτών που επιβαίνουν στα σκάφη των Sea shepherd.

Βίντεο από δελτία ειδήσεων
http://www.youtube.com/user/WhalingMustEnd#p/a/u/0/AnNGIqpgrcM
η αναφορά από το σάιτ της οργάνωσης
http://www.seashepherd.org/news-and-media/news-100105-4.html

seafarer
07-01-10, 10:47
Πω,πω τους δολοφονους!!!
Θα μπορουσαν να τους ειχαν σκοτωσει ολους!!!
Αν το σκαφος ηταν πιο βαρια κατασκευη εκτιμω οτι θα τους επαιρνε απο κατω.
Ηταν προμελετημενο - αν προσεξετε το βιντεο κανει προσω και πεφτει επανω τους στη μυτη και αμεσως πισω και αριστερα. Ηξερε τι εκανε ο γιαπωνεζος πλοιαρχος:madwife:
Ρε τους ξεφτιλες:angyr:

SOCRATES ANTZOULIS
07-01-10, 12:35
Αν ειναι δυνατον...Κριμα...
Βλεπω συχνα τετοιου ειδου ντοκιμαντερ και εχω δει παρομοια σκηνικα.:banghead:

Physalia
07-01-10, 19:44
................
Ηταν προμελετημενο - αν προσεξετε το βιντεο κανει προσω και πεφτει επανω τους στη μυτη και αμεσως πισω και αριστερα. Ηξερε τι εκανε ο γιαπωνεζος πλοιαρχος:madwife:
Ρε τους ξεφτιλες:angyr:

σίγουρα ήταν προμελετημένο Κώστα.... αμφιβάλλω ότι ο εν λόγω πλοίαρχος και η Sea Shepherd συναντιόντουσαν για πρώτη φορά στη θάλασσα άλλωστε.

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ποιος νικάει και σε αυτή την περίπτωση πάντως: το νέο κυκλοφόρησε σε όλα τα κανάλια του κόσμου και τουλάχιστον 1-2 φάλαινες συνέχισαν το πλατσούρισμά τους ανέμελες ακόμα μια μέρα.....

DHMHTRHS
07-01-10, 21:17
λέτε να είναι ανασφάλιστα !!!!????

:geia:

hal
08-01-10, 01:28
λέτε να είναι ανασφάλιστα !!!!????

Υπαρχει ασφαλεια για απωλεια σε "ναυμαχια"?:D:D

Περαν απ το χιουμορ τωρα, ο κυριος πισω απο τους sea shepherd και καποιοι φιλοι του ,οσο ευγενικος κι αν ακουγεται ο σκοπος τους, θα επρεπε να ηταν πισω απ'της φυλακης τα σιδερα για οτι εχουν κανει...
Παντου υπαρχει ενα οριο.

Zin
08-01-10, 08:03
Περαν απ το χιουμορ τωρα, ο κυριος πισω απο τους sea shepherd και καποιοι φιλοι του ,οσο ευγενικος κι αν ακουγεται ο σκοπος τους, θα επρεπε να ηταν πισω απ'της φυλακης τα σιδερα για οτι εχουν κανει...
Παντου υπαρχει ενα οριο.
:thumbdn:..... και οι κυριοι που πάνε να αφανίσουν οποια φαλαινα και καρχαρία εχει απομείνει που θα επρεπε να ειναι.. ?? αυτος μας πείραξε τώρα??:crazy:

Antzoulis
08-01-10, 12:04
Υπαρχει ασφαλεια για απωλεια σε "ναυμαχια"?:D:D

Παντου υπαρχει ενα οριο.
γιατι αυτο?
δεν μπορω να το καταλαβω? θεωρείτε οτι έχουν ξεπεράσει ορια?

http://www.youtube.com/watch?v=t1b8YCxJiIc

Μπλε
08-01-10, 12:42
http://animal.discovery.com/tv/whale-wars/

MICHALIS
08-01-10, 13:15
Σιγουρα η δραση τους ειναι πιο τιμια και πιο αποτελεσματικη απο τις δρασεις πολιτικων , αλλων οργανωσεων , λαμογιοακτιβιστων που διοργανωνουν μεγαλες φιεστες ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να κονομησουν αυτοι και να φανε και να πιουνε τζαμπα οι υπολοιποι και να εχουν τα ΜΜΕ ψωμι να τρωνε και να δαγκωνουν βραβεια μεγαλοψυχιας , του κοσμου οι τιποτενιοι (και σ'αυτους τα ιδια γινονται , απλα με αποτελεσματα ) . Δεν λεω οτι ειναι ιδανικη η δραση τους , πιστευω ομως οτι ειναι η σωστοτερη απο ολες τις προτεινομενες .

Σχετικα προσφατο αγαπημενο μου cartoon : Whale Whores ...

http://www.southparkstudios.com/episodes/251888

fin
08-01-10, 15:53
Ειναι ειρωνια την εποχη που η νομιμη απατη της ομαδας χρηματος εχει σακατεψει την διεθνη οικονομικη αν-ισοροπια να ψαχνουμε τα 'όρια' στον ακτιβισμο. Η Sea Shepherd συμφωνω ειναι ενοχλητικη ομαδα γιατι ειναι απο τα λιγα παραδειγματα μη επικηρυγμενων ακτιβιστων που αντιθετα με τα μεγαλα media machine - μαγαζια (μη λεμε ονοματα) βρισκονται στο μετωπο. Ενοχλητικη γιατι δειχνουν την αληθεια, οτι προκειται για ενα πολεμο και οχι διαπραγματευση. Πολεμο στον οποιο η ητημενος ειναι η φυση και μαζι της χανουμε οχι εμεις βεβαια (που μας βολευει η αφασια), αλλα τα εγγονια μας (που ειδικα εμεις οι 'προηγμενοι' προτιμουμε μαλιστα να αποφυσγουμε).
Αν παραδεχομασταν οτι ειμαι ακραιος και οτι θα καταφερουμε να αλλαξουμε μεσα στο συστημα την πραγματικοτητα, τοτε πειτε μου τι θα απαντησετε σε ενα 14χρονο για την αποτελεσματικοτητα του mainstream ακτιβισμου την τελευταια 20ετια, που τα 'προβληματατακια' του περιβαλοντος χτυπησαν τη πορτα του διαμερισματος μας;
Δον κιχωτες η οχι εγω την αγωνιστικοτητα αυτων των ανθρωπων τη ζηλευω πολυ περισοτερο απο οτι κριτικαρω την προσβολη του δικαιου των 'αναπτυσομενων'.
Ομως no problem. Καποια στιγμη θα ακολουθησουμε τις φαλαινες στη μειωση πληθυσμου και τοτε δε θα εχουμε μυαλο οχι για κοπεγχαγη αλλα μονο για τον μονο πολεμο που κανουμε σωστα. Τον πολεμο μεταξυ μας.

Physalia
08-01-10, 17:20
Ειναι ειρωνια την εποχη που η νομιμη απατη της ομαδας χρηματος εχει σακατεψει την διεθνη οικονομικη αν-ισοροπια να ψαχνουμε τα 'όρια' στον ακτιβισμο. Η Sea Shepherd συμφωνω ειναι ενοχλητικη ομαδα γιατι ειναι απο τα λιγα παραδειγματα μη επικηρυγμενων ακτιβιστων που αντιθετα με τα μεγαλα media machine - μαγαζια (μη λεμε ονοματα) βρισκονται στο μετωπο. Ενοχλητικη γιατι δειχνουν την αληθεια, οτι προκειται για ενα πολεμο και οχι διαπραγματευση. Πολεμο στον οποιο η ητημενος ειναι η φυση και μαζι της χανουμε οχι εμεις βεβαια (που μας βολευει η αφασια), αλλα τα εγγονια μας (που ειδικα εμεις οι 'προηγμενοι' προτιμουμε μαλιστα να αποφυσγουμε).

Γενικά :thumbup:
Ειδικότερα, όμως, πιστεύω ότι το φαινόμενο Sea Shepherd -όπως και κάθε τι άλλο σε αυτό τον κόσμο- δεν μπορεί να περιγραφτεί ως ξερά "ενοχλητικό" ή "συμπαθητικό" ή οποιαδήποτε άλλη μοναδική λέξη.
Στα πλαίσια της γενικότερα βίαιης ακτιβιστικής τους προσέγγισης, υπάρχουν δράσεις και δράσεις τους, η κάθε μια από τις οποίες μπορεί να εξεταστεί/κριθεί μεμονωμένα.
(Προσωπικά με έχουν "ενοχλήσει" σε περιπτώσεις κατά τις οποίες συγκρούονται με αντικειμενικά πιο αδύναμους -και αδύνατους- πληθυσμούς, ενώ η συγκεκριμένη σύγκρουση με τον πάμπλουτο και αδίστακτο γιαπωνέζικο στόλο κάθε άλλο παρά με προβληματίζει....)

Αν παραδεχομασταν οτι ειμαι ακραιος και οτι θα καταφερουμε να αλλαξουμε μεσα στο συστημα την πραγματικοτητα, τοτε πειτε μου τι θα απαντησετε σε ενα 14χρονο για την αποτελεσματικοτητα του mainstream ακτιβισμου την τελευταια 20ετια, που τα 'προβληματατακια' του περιβαλοντος χτυπησαν τη πορτα του διαμερισματος μας;
Καταλαβαίνω την απογοήτευσή σου, όπως και όλων μας.
Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ο ένοχος στις περιπτώσεις αυτές είναι ο "mainstream" ακτιβισμός. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για τη βία και είναι καλό να υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να συμβάλλει κανείς. Γιατί, ναι, πιστεύω ότι συμβάλλουν κι αυτοί οι έρμοι οι mainstream, είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι.
Τείνουμε γενικά να ξεχνάμε όσα κατά καιρούς βγαίνουν στην επιφάνεια και γίνονται κτήμα της συνείδησής μας χάρη σε κάποια δράση των mainstream ακτιβιστών. Και η συνειδητοποίηση κατα τη γνώμη μου δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα στις μέρες μας. Οκ το ένα είναι να σταματάς τη μαυρίλα, το άλλο όμως είναι να γίνεσαι κι εσύ λίγο πιο φωτεινός. Κι εγώ πραγματικά το πιστεύω ότι οι μέινστριμ κύριοι έχουν συμβάλει σημαντικά στη φώτιση χιλιάδων ή και εκατομμύρια ανθρώπων.
Και μόνο που χιλιάδες παιδιά μπορούν πλέον να αναζητούν μια θέση εργασίας σε τέτοιες οργανώσεις με αντικείμενο την περιβαλλοντική ή ανθρωπιστική αφύπνιση -αντί ας πούμε σε μία ακόμα πολυεθνική/χρηματιστηριακή/δημόσια υπηρεσία/βιομηχανία- εγώ το θεωρώ κέρδος γι'αυτά και την κοινωνία μας.

Και στον 14χρονο θα πω ότι είναι αρκετά μεγάλος για να συμμετάσχει σε κάποια δράση τους και να κρίνει μόνος του αν γύρισε καλύτερος ή χειρότερος άνθρωπος μετά από αυτή την εμπειρία του....

Το θέμα είναι να επιλέξεις πλευρά και να σιγουρευτείς ότι αυτό το έχεις κάνει συνειδητά.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά μέτωπα σε έναν πόλεμο και η μεταξύ τους σύγκριση δεν είμαι σίγουρη ότι είναι δόκιμη ή δίκαιη... Οι μαμάδες/συζύγοι που κάποτε μεγάλωναν τα παιδιά ή έπλεκαν τις κάλτσες των φαντάρων δεν είναι απαραίτητο ότι θα ήταν αποδοτικότερες/χρησιμότερες με ένα όπλο στο χέρι στα χαρακώματα....

Έκτωρ
12-01-10, 12:30
Σχετικα προσφατο αγαπημενο μου cartoon : Whale Whores ...

http://www.southparkstudios.com/episodes/251888

!!! Τσίκενς ενντ κάους!! Τσίκενς ενντ κάους!:rofl::rofl: