PDA

Επιστροφή στο Forum : Ψάχνω ιχθυόσαυρο με παλιό αρχείο...

dimkar
29-01-10, 08:54
Καλημέρα...

Μιας και το 1979 ήμουν μόλις δέκα ετών :D ψάχνω ιχθυόσαυρο ακόμη μεγαλύτερης ηλικίας από μένα που να διαθέτει αρχείο με αντίτυπα του "Υποβρύχιου Κόσμου" εκείνης της χρονιάς (1979).

Ή έστω αν υπάρχει κάποιο νεότερο δελφινάκι που να ξέρει που μπορώ να βρω τα συγκεκριμένα τεύχη ας δώσει ένα χέρι...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Δημήτρης

ΥΓ. Aν το thread δεν ταιριάζει εδώ, μεταφέρετε το σας παρακαλώ.

seafarer
29-01-10, 09:53
Δημητρη εισαι ατυχος, εχω πεταξει πολυ πραγμα με τις μετακομισεις:cry:
Στις αγγελιες επρεπε να το ποσταρεις.
Δεν πειραζει θα το μετακινησουν.....
:geia::geia::geia:

dimkar
30-01-10, 07:53
Καλημέρα.

Παιδιά να διευκρινήσω πως δεν θέλω να τα αγοράσω: να βρω ένα συγκεκριμένο άρθρο και να το φωτοτυπήσω (έστω να το φωτογραφήσω) θέλω.

Δημήτρης

ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
30-01-10, 09:40
πές το έτσι... έχω κάποια τεύχη, πές ποιο άρθρο μπας και το πετύχουμε:crazy:

dimkar
30-01-10, 14:25
Ψάχνω ένα άρθρο για μία κατάδυση στα ορυχεία του Λαυρίου από τον Αβαγιανό.

Μακάρι να βρεθεί, με γλιτώνεις από μεγάλο μπελά (ψάξιμο στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στη βιβλιοθήκη της Βουλής κλπ)

Δημήτρης

ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
30-01-10, 19:03
θα το ψάξω αλλά γιατί δε ρωτάς τον Αβαγιανό;

dimkar
31-01-10, 20:06
Ελα μου ντε...

Δημήτρης

Χρηστος Ευθυμιου
31-01-10, 21:01
Δημήτρη,
όπως σου υποσχέθηκα, κοίταξα για τα περιοδικά του "Υπ. Κόσμος" αλλά δυστυχώς δεν έχω κανένα περιοδικό του 1997 που ψάχνεις. Έχω μόνο μεμονωμένα κομμάτια του 1977 και 1978. ολοκληρωμένο αρχείο έχω από το 1982 μέχρι και το 2006 όπου και διέκοψα την συνδρομή μου.

Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να σε εξυπηρετήσω.

elinoplop
31-01-10, 21:38
Βρήκα στο αρχείο του δυστυχώς, εκλείποντος ιχθυόσαυρου, Μάκη Σαμαρά, 10 από τα 12 τεύχη του 1979, κόστος 40 δρχ το ένα!:D
ξέρεις τι μήνας ήταν μήπως?
έχει πολύ πράμα λέμε! νάσαι καλά που με βαλες να τα ανοίξω!:thumbup:

dimkar
01-02-10, 13:53
Ντιστικός εγκο πολύ μικρό τοτε και ντεν κσέρει...

Πέρα από την πλάκα ευχαριστώ πάρα πολύ... κι αν χρειαστεί έρχομαι εγώ όπου λάχει ή συναντιόμαστε στο ΣΕΛΑΣ (την Τρίτη) και κάνω εγώ το ψάξιμο.

Και πάλι ευχαριστώ και είμαι a priori υπόχρεος!!!

Δημήτρης

ΥΓ. Χρήστο σε ευχαριστώ πολύ κι εσένα φυσικά!!! Η διάθεση μετράει!!!

elinoplop
01-02-10, 14:15
Ντιστικός εγκο πολύ μικρό τοτε και ντεν κσέρει...

Πέρα από την πλάκα ευχαριστώ πάρα πολύ... κι αν χρειαστεί έρχομαι εγώ όπου λάχει ή συναντιόμαστε στο ΣΕΛΑΣ (την Τρίτη) και κάνω εγώ το ψάξιμο.

Και πάλι ευχαριστώ και είμαι a priori υπόχρεος!!!

Δημήτρης

ΥΓ. Χρήστο σε ευχαριστώ πολύ κι εσένα φυσικά!!! Η διάθεση μετράει!!!

Dim δυστυχώς μένω Θεσσαλονίκη και δεν κατεβαίνω Αθήνα συχνά.
πες μου σε παρακαλω ότι στοιχεία έχεις για το άρθρο που ψάχνεις και θα το ψάξω εγώ...χτες που έριξα μια γρήγορη ματιά δεν βρήκα τίποτα, αλλά ίσως είναι στα 2 τεύχη που δεν βρήκα. θα το δούμε

dimkar
01-02-10, 14:21
Δεν έχω άλλα στοιχεία. Δυστυχώς... Εχουμε 86% πιθανότητες να το εντοπίσεις... Αν παρ' ελπίδα δεν... βλέπουμε....

Δημήτρης

ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
02-03-10, 19:55
Δημήτρη άτυχος και από μένα,
Δυστυχώς το υπόγειο στο εξοχικό πλημμύρισε πριν κάποια χρόνια και τα τεύχη του ΥΚ που φύλαγα εκεί πετάχθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους. Κατάφερα να διασώσω το πολύτιμο editorial από το τεύχος Αυγούστου 1979 όπου ο τότε αρχισυντάκτης Δημήτριος Υψηλάντης (σημαδιακό όνομα που έχει σχέση με την επανάσταση) ανέμενε απελευθέρωση των θαλασσών εκείνη τη χρονιά :cool::cool::cool:....!!!!!!!!! (ελπίζω να έζησε να την είδε :2drunk:)
Βρήκα από άρθρα για σπήλαια ένα από το Διρό του Αβαγιανού και κάποιο από σπηλαιοκατάδυση στο εξωτερικό από την Ελένη Χουκ-Αποστολοπούλου (http://www.kastaniotis.com/author/1551)(τι σας θύμισα ιχθυόσαυροι!!)
Αν τα θέλεις μπορείς να τα έχεις, όσο για αυτό που ψάχνεις ....υπάρχει και μια ακόμα γωνιά για ψάξιμο αλλά λίγες οι πιθανότητες....

seafarer
02-03-10, 21:34
Δημητρη, γιατι δεν ρωτας τον Thoc που ειναι κινητη εγκυκλοπαιδεια;:)
:geia:

dimkar
03-03-10, 07:10
Ρώτησα, ρώτησα...

Δημήτρης