PDA

Επιστροφή στο Forum : ΟΥΚ και η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Dimitris Galon
26-03-10, 16:13
Έχουμε κάποια άλλα στοιχεία πέρα από τα δημοσιευμένα στον ημερήσιο τύπο;

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=145379 :eek:

Μπλε
26-03-10, 16:22
Τι άλλα στοιχεία βρε Δημήτρη, δε μιλάνε από μόνοι τους..?

hslGF-0KRqI

Πώς είναι δυνατόν ο ελληνικός στρατός, παρελαύνοντας επισήμως και συντεταγμένα στο κέντρο της πόλης, να προσβάλλει την ανθρωπιά μας, να εκθέτει τη χώρα μας και να παραβιάζει κατάφωρα τον αντιρατσιστικό νόμο, ο οποίος διώκει αυτεπάγγελτα τη ρητορική μίσους;

Dimitris Galon
26-03-10, 16:30
Από μόνοι του μιλάνε Γιάννη, αλλά και το πολεμικό ναυτικό και το λιμενικό σώμα επιμένουν ότι κανείς από τους παρελαύνοντες δεν ανήκουν σ΄ αυτούς. Γενικά ρε παιδί μου δεν είναι αναγνωρίσιμοι.
Και αναρωτιέμαι μήπως είναι Τούρκοι ή Αλβανοί προβοκάτορες που παίρνουν μέρος σε επίσημη παρέλαση του ελληνικού στρατού; :confused::cheesy:

Dimitris Galon
26-03-10, 17:49
Πάλι καλά. :thumbup:
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής αξιωματικός της διμοιρίας της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που συμμετείχε στην παρέλαση, ενώ από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί το περιστατικό.Από το in.gr (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1120454&lngDtrID=244)

fivos
26-03-10, 18:04
...τα χάλια μας τα μαύρα Δημήτρη... :angyr: :madwife:
μιλάμε ότι είναι για πολλές κλωτσιές όλοι αυτοί που συμμετείχαν,
πίσα και πούπουλα!

Για να δούμε και τι θα αποφασίσουν οι σοφοί μετά την ΕΔΕ που διατάχθηκε.
Υποθέτω ότι απλά θα τους αφήσουν στις θέσεις τους και θα τους πουν να μη τα φωνάζουν δημόσια, αλλά μόνο στην εκπαίδευση...

Και αναρωτιέμαι μήπως είναι Τούρκοι ή Αλβανοί προβοκάτορες που παίρνουν μέρος σε επίσημη παρέλαση του ελληνικού στρατού; :confused::cheesy:
Δημήτρη, δεδομένης της αρχής Occam's Razor (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9E%CF%85%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B9_%CF%84%CE%BF% CF%85_%CE%8C%CE%BA%CE%B1%CE%BC) πολύ παράξενο θα μου φαινόταν να ισχύει κάτι τέτοιο.
Δυστυχώς...

sfougarisb
26-03-10, 18:21
Έψαχνα και εγώ κάτι κατάλληλο να πω, που να περιγράφει τις ιδιαιτερότητες του περιστατικού....

Τα ΟΥΚ, τη μαγκιά, την δύναμη, τις θρυλούμενες ικανότητες τους, σε συνδυασμό με την περήφανα και Ορθόδοξα-Αρχαιοελληνική (με στοιχεία Βυζαντινής μεταφυσικής) Ελληνοπρέπεια που εξέπεμπαν τα αδάμαστα άσματα τους....μέχρι που θυμήθηκα κάτι που αναφωνεί σε δύσκολες στιγμές ένας καλός φίλος, και που ταιριάζει νομίζω υπέροχα:

"Κτηνώδης δύναμη ογκώδης άγνοια"

Σε δεύτερη ανάγνωση, ίσως εάν τραγουδούσαν κανα τσιτάτο κατά της εισόδου στα εθνικά ύδατα του τρομερού και άκρος επικίνδυνου διεθνή τρομοκράτη που ακούει στο όνομα Λαγοκέφαλος (Lagocephalus Sceleratus), ίσως (και λόγω επαγγελματικής συνάφειας) να κέρδιζαν περισσότερες συμπάθειες.

fivos
26-03-10, 18:26
Σε δεύτερη ανάγνωση, ίσως εάν τραγουδούσαν κανα τσιτάτο κατά της εισόδου στα εθνικά ύδατα του τρομερού και άκρος επικίνδυνου διεθνή τρομοκράτη που ακούει στο όνομα Λαγοκέφαλος (Lagocephalus Sceleratus), ίσως (και λόγω επαγγελματικής συνάφειας) να κέρδιζαν περισσότερες συμπάθειες.

Περίμενε Μπάμπη, περίμενε... ;)
Κάποιοι απο αυτούς, έχουν σοβαρές πιθανότητες να γίνουν εκπαιδευτές κατάδυσης :p

seafarer
26-03-10, 21:07
Γιατι σας φαινετε παραξενο;
Ο στρατος θα ειναι το τελευταιο κομματι που θα αποβαλει τον ρατσισμο (αν ποτε μπορει να γινει αυτο). Εδω, υπαρχει ακρατος ρατσισμος εξω στην κοινωνια, στα σχολεια μας σε μικρα παιδια και παραξενευεστε για τον στρατο;
Αυτα σαν εισαγωγη για να ξερουμε τι λεμε.

Ας προσεξουμε λιγο.
Τι λεει το δημοσιευμα στο in.gr???
Ανδρες του Λιμενικου σωματος (βλεπε κλιμακιο υποβρυχιων αποστολων)
Ας μας διαφωτισει καποιος αν οι ανδρες αυτοι ανηκουν στην Μ.Υ.Κ (μοναδα υποβρυχιων καταστροφων)
Μονο αυτοι ειναι και αποτελουν τα O.Y.K (ομαδες υποβρυχιων καταστροφεων)
Ειδαλλως μπορει να ειναι ανδρες που παρακολουθησαν ενα σχολειο αυτοδυτων του στρατου και τετοια.(κλαιν-μαιν δηλαδη!)
Αν μου διευκρινηστει αυτο τοτε θα αναπτυξω παραπερα την ιδιοσυγκρασια αυτων των ατομων.
Προς το παρον σταματω εδω.

Υ.γ. οπως και να εχει το συμβαν ειναι απο μονο του απαραδεκτο!!!
Αυτοι οι ανεγκεφαλοι που δινουν τετοιες εντολες και εκθετουν ενα απο τα καλυτερα στελεχωμενα ''οπλα'' των ειδικων δυναμεων της χωρας να πανε να κρυφτουνε οι ψευτομαγκες.
Ο comando αλλωστε φαινεται την ωρα της κρισης και οχι στις παρελασεις!!!

Achaia Scuba
26-03-10, 21:16
Ανεγκεφαλοι κομπλεξικοι που εχουν σοβαρα προβληματα συμπεριφορας δυστυχως εχουν κατακλυσει την κοινωνια μας και τεινουν να γινουν κανονας.
Σε αυτο φταιμε ολοι οι υπολοιποι που τους αφηνουμε να αναπτυσονται σαν τα ποντικια στους υπονομους και δεν τους απομονωνουμε.
Ο Ελληνας δεν υπηρξε ποτε ρατσιστης, και δεν εχει καμια σχεση με τετοια υποκειμενα σαν ολους αυτους που προαγουν το μισος ! Αυτοι που φωναζουν αυτα πρεπει να τους αφαιρεθει το δικαιωμα να ονομαζονται Ελληνες !

Physalia
27-03-10, 00:08
Έχουμε κάποια άλλα στοιχεία πέρα από τα δημοσιευμένα στον ημερήσιο τύπο;

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=145379 :eek:

:o:o:o:o

μια τρύπα ρε παιδιά να χωθώ.... σαν συμπατριώτες μου μού φάνηκαν αυτοί

:o:o:o:o

apeiranthos
27-03-10, 09:17
Έχει γραφτεί ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται.
Τι θα αντικρύσουμε στο μέλλον ;;;
Την πολιτική παρακμή και τα αυλικά καθεστώτα, να
τα διαδέχεται η στρατιωτική χούντα;;
Είναι μάλλον επακόλουθο όταν οι πολιτικοί είναι ανίκανοι,
οι στρατιωτικοί να παίρνουν ή να προσπαθούν να πάρουν τα ινία.
Γιιιιιιιιιιιιιχχχααααα! Οι βουρδουλιές, στη ράχη μας βέβαια.:o

Σώτος Χριστοδούλου
27-03-10, 23:39
Στο στρατό έχω την εντύπωση ότι η πόρωση είναι μέρος της εκπαίδευσης. Θυμάμαι τον ίδιο μου τον εαυτό όταν ήμουν φαντάρος στην πράσινη γραμμή σκοπός είχα μια έντονη επιθυμία να κάνω χρήση πυρομαχικών. :crazy:

Το να βγαίνεις όμως δημόσια σε μια παρέλαση και να αναφωνείς συνθήματα εμπρηστικά εναντίον λαών με τους οποίους έχεις ή ειχες έστω πολιτικές διαφορές είναι κάτι άλλο. Δείχνει ότι κάποιοι έχουν χάσει τον μπούσουλα, η κοινή γνώμη ή ένα μέρος αυτής έχει παντελώς αποπροσανατολιστεί και ίσως η "Μεγάλη Ιδέα" των γαλονάδων που θεωρούν εαυτούς, εθνοσωτήρες, να μην έχει σβήσει ακόμα στην Ελλάδα και άρα βρισκόμαστε ενώπιοι ενός μεγάλου εσωτερικού κινδύνου. Τι δουλειά έχουν τώρα οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί στα συνθήματα ενός ελληνικού στρατού? Μήπως και οι Τούρκοι τώρα που το καλοσκέφτομαι έχουν? Κινδυνεύει τάχα η Ελλάς περισσότερο από την χρεοκοπημένη Αλβανία ή τους Σκοπιανούς και τους Τούρκους παρά από την εσωτερική εκφύλιση των θεσμών, την φθορά της ανθρωπιάς και την έξαρση της αρπακόλλας, από τους ίδιους τους Έλληνες δηλαδή?

Όσο για το ρατσισμό υπάρχει δυστυχώς έχω την εντύπωση και υπάρχει σε όλους τους λαούς. Εγώ ο ίδιος υπήρξα θύμα ρατσισμού στην ίδια την Ελλάδα όταν ήμουν φοιτητής το 1987. Είχα βγάλει και εισητήριο για να φύγω με όλα αυτά και με έκοψαν από την Κυπριακή πρεσβεία. Τεσπα. Αμα τύχει και βρεθούμε καμιά φορά από κοντά ίσως να έχουμε το χρόνο να σας πώ τη δικιά μου πικραμένη ιστορία. Ρατσιστές έχει γεμίσει και η Κύπρος με 80 000 πολίτες δεύτερης κατηγορίας που εκτελούν χρέη οικιακής βοηθού, καλλιτέχνιδας χορεύτριας, εργατουπαλλήλου στις οικοδομές και έχουμε μάλιστα αναπτύξει και ειδική γλώσσα με την οποία μιλάμε με όλους αυτούς, έχουμε φτιάξει και ανέκδοτα πολλά και γελάμε στις καφετέριες που συχνάζουμε μόνο εμείς οι ελιτάτοι κλπ κλπ.

Dimitris Galon
28-03-10, 14:13
Τα μόνα μέλη των ανθρώπινων κοινοτήτων, τα οποία ίσως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ένα ελάχιστο ποσοστό γενετικής καθαρότητας, είναι οι Εβραίοι και οι Ινδοί. Μόνο ανάμεσα στα θρησκευόμενα μέλη των δυο αυτών κοινοτήτων είναι δεκτό ότι γεννιέσαι και δεν γίνεσαι, μια και έτσι καθορίζονται οι εσωτερικές κοινωνικές δομές (βλ. βάρνα ή κάστα (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1) στον Ινδουισμό) και η ομοιογένεια της κοινωνικής ομάδας, προερχόμενη από την γραμμή καταγωγής της μητέρας (βλ. Ιουδαϊσμό (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%BC%C F%8C%CF%82)). Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η φυλετικότητα (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%85%CE%BB%CE%AE) και τα γκρίζα „επιστημονικά“ όρια όρων όπως ράτσα (http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_racism), έθνος (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%82_%28%CE%BA%CE%BF%CE% B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3 %CE%AF%CE%B1%29), λαός (http://en.wikipedia.org/wiki/People), δεν αφήνουν κανένα περιθώριο γενετικής καθαρότητας.

Ο κάθε άνθρωπος σ΄ αυτό τον πλανήτη φέρει σαν αναπόσπαστο κομμάτι της υπόστασης του την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την οποία κανείς δεν μπορεί να του αφαιρέσει, όσο και να τον υποβιβάσει, όσο και να τον εξευτελίσει. Πέρα από αυτό ξεχνάμε πάντα ότι όλη η ανθρώπινη ιστορία και ο πολιτισμός στηρίζεται στην ανθρώπινη μετακίνηση. Όταν μιλάμε για το αμερικανικό, αργεντινό, καναδικό ή κινέζικο έθνος, δεν μπορούμε να μη λάβουμε υπ΄ όψιν την προέλευση των μελών του. Έτσι όταν μιλάμε για το ελληνικό έθνος σαν σημερινό προϊόν της ιστορίας των λαών που κατοίκησαν στον αποκαλούμενο παραδοσιακό ελλαδικό χώρο, δεν μπορούμε να μη λάβουμε υπ΄ όψιν την προέλευση των Δωριέων, τις ρωμαϊκές μετακινήσεις πληθυσμών, τις δυο κύριες, „διεθνείς“ θα λέγαμε σήμερα, γλώσσες της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής περιόδου, τα λατινικά και τα ελληνικά, τους Έλληνες (βλ. εθνικούς) και τους χριστιανούς, την βίαιη είσοδο των σλαβικών φυλών τον έκτο αιώνα στα Βαλκάνια, την φραγκοκρατία και το Jus primae noctis, την οθωμανική αυτοκρατορία και τις μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών μετά από τις επιδημίες πανώλης και των μαζικών θανάτων από πολέμους, την διαφοροποίηση του οθωμανικού όρου „μιλέτ“ από τον ευρωπαικό όρο „έθνος“, κλπ.

Είτε το θέλουμε είτε όχι η μετακίνηση πληθυσμών υπήρξε και κατά τα φαινόμενα θα συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχουν άνθρωποι.

Τώρα το θέμα των θερμοκέφαλων, που σώνει και καλά θέλουν να φορέσουν δερμάτινα πουκαμισάκια προερχόμενα από του γειτονικούς λαούς, δεν θα με απασχολούσε, έχω δει και χειρότερα, αν δεν προερχόταν αφ΄ ενός από επίσημο κρατικό όργανο, το οποίο μάλιστα είναι υπεύθυνο για την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, και αφ΄ ετέρου αν δεν γινόταν σε δημόσια εκδήλωση, βλ. παρέλαση. Η παράθεση, από μέρους μου, του συνδέσμου της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, στο φόρουμ του συλλόγου, δεν θα γινόταν αν οι άνθρωποι που παρακινήθηκαν από καθαρό ρατσισμό δεν είχαν να κάνουν με υποβρύχιες δραστηριότητες. Οι λίγες επαφές μου με ανθρώπους του καταδυτικού χώρου, που προέρχονται από τις γραμμές των επίλεκτων αυτών σωμάτων, μου άφηναν πάντα μια άσχημη γεύση από την στον αέρα περιπλανώμενη υπερβολική τεστοστερόνη. Επειδή πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια τα πράγματα στον καταδυτικό χώρο έχουν αρχίσει να αλλάζουν, το φόρουμ του συλλόγου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, και επειδή όπως ανέφερε ο Φοίβος μπορεί αύριο κάποιος από αυτούς να επαγγέλλεται τον εκπαιδευτή καταδύσεων, θεώρησα καλό να αναφερθώ στο γεγονός αυτό το οποίο είχε και ένα παράπλευρο κέρδος, μάθαμε για το ξυράφι του Όκαμ χάρη στο μήνυμα του Φοίβου. :thumbup:

manta_ray
28-03-10, 16:42
Γιατι σας φαινετε παραξενο;
Ο στρατος θα ειναι το τελευταιο κομματι που θα αποβαλει τον ρατσισμο (αν ποτε μπορει να γινει αυτο). Εδω, υπαρχει ακρατος ρατσισμος εξω στην κοινωνια, στα σχολεια μας σε μικρα παιδια και παραξενευεστε για τον στρατο;
Αυτα σαν εισαγωγη για να ξερουμε τι λεμε.

Ας προσεξουμε λιγο.
Τι λεει το δημοσιευμα στο in.gr???
Ανδρες του Λιμενικου σωματος (βλεπε κλιμακιο υποβρυχιων αποστολων)
Ας μας διαφωτισει καποιος αν οι ανδρες αυτοι ανηκουν στην Μ.Υ.Κ (μοναδα υποβρυχιων καταστροφων)
Μονο αυτοι ειναι και αποτελουν τα O.Y.K (ομαδες υποβρυχιων καταστροφεων)
Ειδαλλως μπορει να ειναι ανδρες που παρακολουθησαν ενα σχολειο αυτοδυτων του στρατου και τετοια.(κλαιν-μαιν δηλαδη!)
Αν μου διευκρινηστει αυτο τοτε θα αναπτυξω παραπερα την ιδιοσυγκρασια αυτων των ατομων.
Προς το παρον σταματω εδω.

Υ.γ. οπως και να εχει το συμβαν ειναι απο μονο του απαραδεκτο!!!
Αυτοι οι ανεγκεφαλοι που δινουν τετοιες εντολες και εκθετουν ενα απο τα καλυτερα στελεχωμενα ''οπλα'' των ειδικων δυναμεων της χωρας να πανε να κρυφτουνε οι ψευτομαγκες.
Ο comando αλλωστε φαινεται την ωρα της κρισης και οχι στις παρελασεις!!!

Οι άντρες που στελεχώνουν την Μ.Υ.Α του Λ.Σ. εκπαιδευόνται από όσο γνωρίζω μαζί με τους άντρες της Μ.Υ.Κ. του Π.Ν. Εξάλλου το αντικείμενο της εκπαίδευσης τους είναι σχεδόν ίδιο με αυτό των αντρών της Μ.Υ.Κ.

Dimitris Galon
28-03-10, 17:08
Άρχισαν και τα διαβήματα (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1120901&lngDtrID=244).

Επίσης τι να πει κανείς γι΄ αυτό εδώ;

"Μέχρι αργά το μεσημέρι οι υπεύθυνοι αξιωματικοί της ΜΥΑ, αλλά και ο επικεφαλής της ομάδας, που φώναζαν τα υβριστικά συνθήματα αμέσως μόλις απομακρύνθηκε από την εξέδρα των επισήμων, διαβεβαίωναν τόσο τον αρχηγό του Λ.Σ., αντιναύαρχο Θανάση Μπούσιο, αλλά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι ουδεμία σχέση είχαν με το Λιμενικό, αλλά με το Πολεμικό Ναυτικό και ειδικά με την Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών.
Και ενώ παρ' ολίγον να ξεσπάσει ενδοκυβερνητικός πόλεμος, καθώς οι υπεύθυνοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του ΥΠΡΟΠΟ δεν δέχονταν ότι οι βατραχάνθρωποι που φώναζαν τα ρατσιστικά συνθήματα ήταν δικοί τους, η ενδελεχής και συνεχιζόμενη εξέταση του βίντεο, αλλά και οι πληροφορίες εκ των έσω, απέδειξαν ότι οι 36 «λεβέντες» βατραχάνθρωποι ανήκαν στη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, κάτι που, όπως ήταν αναμενόμενο, «έβγαλε από τα ρούχα του» τόσο τον αρχηγό του Λιμενικού όσο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που είναι αρμόδιος για το Λ.Σ., Μιχάλη Χρυσοχοΐδη." :stunned:

Από την Ελευθεροτυπία (http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=145770)

Εκτός αυτού στο Facebook δημιουργήθηκε ομάδα υποστήριξης με τον τίτλο "Κάτω τα χέρια (http://es-la.facebook.com/group.php?gid=109690435715441&ref=mf)" από τον αξιωματικό που φώναζε τα συνθήματα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
28-03-10, 20:10
ειχα μια ενδιαφερουσα κουβεντα με ενα πελατη του καταδυτικου μας σημερα...

το παιδι ηταν δυναμικα υπερ του δικαιου των συνθηματων των λιμενικων στην παρελαση και ελεγε συνεχως οτι καποιος πρεπει να τα πει τα πραγματα με το ονομα τους.

Η επιχειρηματολογια του με εβγαλε απο τα ρουχα μου...

Ξεχασα οτι ειμαι "υπηρετης" των πελατων μου...

Αλλα δεν ξεχασα οτι ειμαι ενας δημοκρατης που στηριζω την διαλεκτικη ως μοναδικο οπλο αντιπαραθεσης σε καιρο ειρηνης...

Δυστυχως ολη η γκαμα των επιχειρηματων μου επεσαν στο κενο (δεν περιμενα και κατι αλλο να σας πω...) αλλα ημουν σιγουρος οτι οποιοι αλλοι ακουγαν (και αμφιταλαντευονταν στο μυαλο τους σχετικα με το θεμα) καταλαβαν οτι υπαρχει ισχυρος αντιλογος στο φασισμο και στην ξενοφοβια.

Ενας αντιλογος οπλισμενος με επιχειρηματα δυνατα και με ενα παθος που γεννιεται απο την σιγουρια οτι ο εθνικοσοσιαλισμος μας ξαναχτυπαει την πορτα...και οτι εμεις εχουμε χρεος να του την κλεισουμε στα μουτρα...

Ο ρατσισμος ειναι δυνατος στην ελληνικη κοινωνια και οπου και να κοιταξουμε γυρω μας θα συναντησουμε τουλαχιστον ενα παραδειγμα.

Για οσους ανησυχουμε για τα μελλουμενα υπαρχει μονο ο δρομος της σθεναρης αντιστασης στην ηλιθιοπονηραδα ανθρωπων σαν τον Πλευρη, τον Αδωνη Γεωργιαδη και λοιπων...

Πρεπει να βρισκουμε παντα τον τροπο να αντεπιχειρουμε στον λογο που κολακευει την μαζα αλλα συναμα στοχευει ξεκαθαρα στον ολοκληρωτισμο, στην επιτευξη της "εθνικης καθαροτητας", στη επικρατηση του μισους ως πρωτευουσα αξια ζωης.

Στην Ελλαδα δεν υπηρξε ουτε μια ιστορικη περιοδος που δεν υπηρχαν μετακινησεις φυλετικων ομαδων, τελεια.

Οταν οι "παππουδες" μου, Μινωιτες, ζουσαν στην Κρητη, μεγαλοι και τρανοι -θα ηθελα να καταγομαι απο αυτους, αλλα ειναι μαλλον απιθανο- , θα ενιωσαν αβολα οταν εσκασαν οι πρωτοι Αχαιοι. Πιθανως να λεγαν και ανεκδοτα για αυτους, κοροιδευοντας τους "βλαχους" που ηρθαν απο το βορρα πριν παρουν τα οπλα εναντιον τους...
Τα ιδια συναισθηματα, ειναι ιστορικα δεδομενο, ενιωσαν και οι Αχαιοι, οταν με περισσεια τσαμπουκα εμφανιστηκαν οι Δωριεις, που με τη σειρα τους πηραν σβαρνα τα παντα και εγκατασταθηκαν στη γη που φωναζουμε πατριδα...

Αν συνεχισω με το ποιοι εχουν περασει και μεγαλουργησει σε αυτη τη γη θα πρεπει να γραφω μεχρι αυριο...

Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι η Ελλαδα, ως κομβικο γεωγραφικο σημειο, ήταν παντα ένα σημειο φυλετικης αντιπαραθεσης...ποτισμενο με πολυ αιμα...

Ηταν όμως και ενα μεγαλο καζανι που γεννιοταν πολιτισμος.

Ένας πολιτισμος γεννημενος απο όλους αυτους που εζησαν σε αυτην και που τελικα την ονομασαν πατριδα...
Ειτε αυτοι ηταν Ιωνες(που γεννηθηκαν Ιωνες),ειτε ηταν Ελληνες (που γεννηθηκαν ελληνες), ειτε ηταν "ξενοι" (που γεννηθηκαν Φοινικες, Περσες, Ρωμαιοι, Αραβες, , Γοτθοι, Τουρκοι, Αγγλοι, Γερμανοι, Γαλλοι, Πακιστανοι, Αλβανοι ή Νιγηριανοι).

Ο Ελληνας δεν γεννιεται, γινεται.

Γινεται γιατι του αρεσει η μελωδια της γλωσσας κ ο Σοφοκλης,
του αρεσουν τα κοριτσια εδω (και τα αγορια, σορυ κοριτσια!),
του αρεσουν τα ντολμαδακια της γιαγιας απεναντι,
του αρεσει η θαλασσα και ο Ελυτης,
του αρεσουν τα ρεμπετικα...

...και γινεται γιατι στην τελικη του αρεσει το ηλιοβασιλεμα αυτου του τοπου και γουσταρει να λεει οτι στην ΠΑΤΡΙΔΑ του την Ελλαδα εχει το καλυτερο ηλιοβασιλεμα στον κοσμο!

Ποιος ειναι αυτος που θα απαγορευσει σε οποιονδηποτε να λεγεται Ελληνας;

Ποιος ειναι αυτος που θα τολμησει να πει σε οποιονδηποτε οτι δεν δικαιουται να ζει ολη αυτην την ομορφια, να θεωρει οτι ειναι ενα κομματι της και γεννοντας πολιτισμο να την κανει ακομα πιο ομορφη;

Ποιος ειναι αυτος που με αναιδεια αρνειται να δει τα συμπερασματα της μελετης της ιστοριας αυτου του τοπου αλλα συναμα διατεινεται οτι ειναι ο μοναδικος κληρονομος της;

Ειτε ειναι βαθια παραπλανημενος (κι εγω εχω χρεος να του το εξηγησω οτι καπου κανει λαθος),

ειτε ειναι ο...

Ο φασιστας της διπλανης πορτας...

Ο φασιστας που έχει έναν ομοιο του -που μιλαει σλαβικα- και κολακευει τους συμπολιτες του στη FYROM λεγοντας τους οτι ειναι οι μοναδικοι κληρονομοι του Μεγα Αλεξανδρου ενω συναμα εδραιωνει την ολοκληρωτικη εξουσια του πανω τους.

Ο φασιστας που εχει εναν ομοιο του γκριζο λυκο που προπαγανδιζει το αιματοκυλισμα των Ελληνων της Πολης για την προασπιση της τουρκικης φυλης και συναμα σχεδιαζει πως θα πιει το αιμα του ιδιου του λαου...

Ο φασιστας που εχει εναν ομοιο του -φανατικο μουσουλμανο- που ασχημαινει εναντι της θρησκειας του και του πολιτισμου του (ναι αυτου του πολιτισμου -του αραβικου- που εσωσε τα βιβλια του Αριστοτελη που διαβαζει ο Αδωνης για να μας πουλαει το μεγαλοϊδεατισμο του!)

Ο φασιστας που απο τον αμβωνα χρησιμοποιει μια θρησκεια αγαπης (οπως ο χριστιανισμος) για να διασπειρει το μισος προς τον πλησιον μας (βλ. Ανθιμο και ομιλια του περι μαυριλας στην Ομονοια)

Ο φασιστας που διαβαζοντας αυτο το κειμενο θα με πει προδοτη ενω καθως το γραφω ΞΕΧΕΙΛΙΖΩ απο περισσεια αγαπης προς αυτον εδω τον τοπο! (ποιος εισαι ρε φασιστα που θα σου δωσω αναφορα για το αν ειμαι αρκετα Ελληνας για σενα; τι εχεις προσφερει στην Ελλαδα κατα τη διαρκεια της μιζερης ζωης σου; )

Η αντιδραση μας στο φασισμο πρεπει να ειναι ενεργη και καθημερινη!

Η ανοχη μας στο φασισμο και στην ξενοφοβια πρεπει να ειναι μηδενικη!

Physalia
28-03-10, 21:47
και μετά το όμορφο ποστ του Γιώργου, αναρωτιέμαι πρώην φίλε στο facebook, πιστεύεις ακόμα ότι σου φταίνε οι αλβανοί;;

ξεστραβώσου καημένε μου
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=10868966

:(

Kardinalios
28-03-10, 21:47
Είναι θλιβερό να ακούει κανείς τη σήμερον ημέρα πράγματα σαν και αυτά και μάλιστα στην εθνική επέτειο της Ελλάδας.
Είναι θλιβερό γιατί γιορτάζουμε το έθνος και την αγάπη μας γι αυτό, όχι το μίσος για κάποιους άλλους που πληρώνουν χωρίς να έχουν φταίξει.
Είναι θλιβερό γιατί και οι Έλληνες έχουν πληρώσει πάμπολλες φορές χωρίς να έχουν φταίξει και έχουν αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο σε πολλές χώρες του εξωτερικού, αλλά κανένας δεν το θυμάται αυτό. Η γιαγιά μου ήταν μικρασιάτισσα πρόσφυγας, από αυτούς που έζησαν φριχτά πράγματα στο όνομα μιας ανεξήγητης και ανεκδιήγητης φυλετικής έχθρας, την οποία πλήρωσαν μόνο αυτοί που δεν έφταιξαν. Οι γονείς μου υπήρξαν μετανάστες γιατί η Ελλάδα του ΄50 ήταν ιδιαίτερα αφιλόξενη για τους Έλληνες εκείνη την εποχή. Κι εγώ αρνούμαι να δεχτώ ως φυσιολογική αντίληψη ή νοοτροπία την ξενοφοβία ή τον ρατσισμό.
Είναι θλιβερό που οι άνθρωποι μιλούν χωρίς να ξέρουν. Γιατί όποιος γνωρίζει, ξέρει την πρωταρχική διαφορά μεταξύ του πατριώτη και του εθνικιστή. Ο πατριώτης αγαπάει την πατρίδα του και φροντίζει γι αυτή (έχει εθνική συνείδηση ας πούμε). Ο εθνικιστής είναι αυτός που νομίζει ότι αγαπάει την πατρίδα του αλλά στην πραγματικότητα την καταστρέφει στο όνομα μιας εθνικής καθαρότητας που ακόμα δεν έχω καταλάβει τι προσφέρει.
Είναι θλιβερό που οι άνθρωποι μιλούν χωρίς να ξέρουν γιατί και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι (για τους οποίους ο λόγος γίνεται πολύ συχνά καθώς οι απόγονοί τους δεν έχουν και πολλά να επιδείξουν προφανώς), έλεγαν ότι Έλληνας είναι αυτός που έχει ελληνική παιδεία. Και αυτοί που βγαίνουν και λένε τέτοια πράγματα δεν έχουν καν παιδεία.
Είναι θλιβερό που οι άνθρωποι κατηγορούν φτωχούς αλλοδαπούς που όταν τους κάνουν τις δουλειές που οι Έλληνες εργάτες αρνούνται είναι μια χαρά και μετά τους κατηγορούν ως κλέφτες. Τη στιγμή που αυτοί που τους κλέβουν δεν είναι άλλοι από τους γνήσιους συμπατριώτες τους που οι ίδιοι νόμιμα εξέλεξαν ως αρχηγούς τους. Αν λοιπόν θέλουν να ξέρουν τι λένε, ας ανοίξουν τα μάτια τους και ας κατηγορήσουν για κλεψιά αυτούς που τους κλέβουν αισχρά και φανερά και μόνο οι ίδιοι δεν αντιλαμβάνονται.
Είναι θλιβερό που κατηγορούν ανθρώπους για την εγκληματικότητα γιατί αυτό που τη δημιουργεί είναι η φτώχεια. Αν θέλουν λοιπόν μια χώρα χωρίς εγκληματικότητα η λύση δεν είναι η ξενοφοβία ή ο αποκλεισμός αλλά η δημιουργία μιας ευνομούμενης και ευημερούσας πολιτείας. Και αυτό γίνεται μόνο αν όλοι δουλέψουμε γι αυτό. Και αυτό σημαίνει ότι δεν βολεύουμε και δεν βολευόμαστε.
Είναι θλιβερό να νομίζει κανείς ότι χτίζει για τα παιδιά του μια καλύτερη πολιτεία βασιζόμενος στο μίσος.
Είναι θλιβερό να νομίζει κανείς ότι κάνει κάτι επικαλούμενος αποφάσεις που δεν είναι δικές του, γιατί τις ίδιες του τις αδυναμίες και ανικανότητες δικαιολογεί.
Είναι θλιβερό να είναι κανείς ρατσιστής γιατί είναι επικίνδυνο να μην γνωρίζει κανείς τι βλέπει και τι είναι εν τέλει αυτό που γνωρίζει. Και πιο επικίνδυνο από όλα είναι η ημιμάθεια, η πληγή που αποτελούν αυτοί που νομίζουν ότι γνωρίζουν κάτι ενώ δεν ορίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Γιατί πάντα ήταν πιο εύκολο να φανεί κανείς μειώνοντας τον άλλο και όχι τονίζοντας τις αρετές του ιδίου του του εαυτού - το εθνικό μας σπορ δηλαδή από αρχαιοτάτων χρόνων.
Και τέλος, είναι θλιβερό που αυτοί οι άνθρωποι τη σήμερον ημέρα και μετά από πληθώρα ιστορικών παραδειγμάτων συνεχίζουν και υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις και βγαίνουν και τα λένε χωρίς να μπορούν να τα υποστηρίξουν.
Και εύχομαι όλοι αυτοί που τα λένε αυτά να μη χρειαστεί να καταφύγουν σε μια πολιτισμένη χώρα ως μετανάστες ή πρόσφυγες.

fin
30-03-10, 00:13
νσ μια ακομα "ειδηση" του αλανθαστου εγχωριου δημοσιογραφικου δσιμονιου!

θα συμφωνουσα ευκολα με ολα τα προηγουμενα βεβαια, ομως που ηταν ο αντιρατσισμος μας οταν μοιραζομασταν με τους εργολαβους το κερδος απο το μειωμενο εργατικο κοστος (της ανασφαλιστης εργασιας των περηφανων και φιλων μας αλβανων);

τοσα εργατοχρονια εκμεταλευσης (μην μου πει κανεις οτι παλι ειμαστε αμετοχοι παρατηρητες και απλα αγορασαμε τις μεζονετες) δεν μπορουν παρα να κανουν την "ανωτερη" συμπεριφορα μας σα πολιτες να φαινεται τουλαχιστον υποκριτικη.

αν μπορουσαμε να ειμασταν "πολιτισμενοι" και αντιρατσιστες θα τους παιζαμε σα μεταναστευτικο πληθυσμο, αυτο τον οικονομικο κλεφτοπολεμο;

Physalia
30-03-10, 09:34
δεν έχω μεζονέτα καρδιά μου. ούτε καν γκαρσονιέρα.
ούτε και "φιλιππινέζα" έχω. ούτε φραουλοχώραφα στη Μανωλάδα.

καμιά φορά κανένας μελαμψός τυπάκος μου καθαρίζει με το ζόρι τα τζάμια του αυτοκινήτου στο δρόμο και αν μου βρίσκεται του δίνω κανένα ψιλό.

μπορώ τώρα να συνεχίσω να μιλάω ενάντια στους ρατσιστές και τους φασίστες ή είμαι κι εγώ το ίδιο με αυτούς επειδή δεν πήρα τ' άρματα να τους πετάξω έξω απ'τη χώρα;

geogeo
30-03-10, 09:58
fin, το ότι έχεις δίκιο, προφανώς, στην ουσία αυτού που επισημαίνεις δεν σημαίνει αυτόματα ότι η λύση είναι να κάνουμε την πάπια και να μην επισημαίνουμε τα υπόλοιπα, επίσης προφανή.

Δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν βλέπουμε τον δρόμο που παίρνουν τα πράγματα γύρω μας, το κατευθυνόμενο εμπόριο ανασφάλειας κατ’ αρχήν, μίσους και βίας κατά συνέπεια, απέναντι στον απαραίτητο εχθρό. Είναι οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι, θα μπορούσαν εύκολα να είναι οι «βούλγαροι» και οι γαύροι. Βάλε όποιον θέλεις. Στρατοί διαθέσιμοι πάντα θα υπάρχουν. Είτε βλάκες στρατόκαυλοι (που ανάθεμα και αν καταλαβαίνουν τι ακριβώς τους βάζουν και φωνάζουν), ηλίθιοι στρατοί των αφεντικών των γηπέδων και άλλοι πολλοί. Ξαναβάλε όποιους θέλεις.

Από ‘κει και πέρα, ανακατωσούρα να γίνεται, σωτήρες και «συμμάζεμα» να χρειαζόμαστε.

Δες την παραπάνω παραπομπή της Μαρίας. Μας στέλνει σ’ ένα θέμα υπερ ενδιαφέρον που αφορά την επικείμενη οικοπεδοποίηση ολόκληρων των (όσων έχουν απομείνει δηλαδή) Κυκλάδων, στην σελίδα της εφημερίδας ποιού? Σωστά! Αυτού που έχει χτίσει, «τρυπήσει» και ασφαλτοστρώσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Τι κάνουμε τώρα? Το διαβάζουμε και το εκτιμούμε? Λέμε «δεν μας χέζεις ρε φίλε, όταν εσύ έκανες δρόμους στον Υμηττό ήσουν καλύτερος?» και αράζουμε συνένοχοι στην μεζονέτα μας?

Ελα μου ντε … Εγώ πάντως λέω ότι είναι καλύτερα να τα μαθαίνουμε και να τα αξιολογούμε. Και να ήμαστε ψυλλιασμένοι.

gre
30-03-10, 10:43
Ο λαικισμος ειναι επικινδυνο και φθηνο παιχνιδι. Ειν ενα παιχνιδι που φυλλαδες σαν το Εθνος παζουν ανεκαθεν. Το να προδικαζουμε αποφασεις του ανωτατου ελληνικου δικαστηριου και να πεταμε κορωνες κατακεραυνωνοντας τους κατα τεκμηριο πλεον αξιους δικαστες, ειναι σαφως λαικιστικο.
Επειδη το συγκεκριμενο νομικο θεμα ειναι λεπτο, μην το προσεγγιζετε επιφανειακα. Να ληφθει υπ οψην οτι υπαρχουν χιλιαδες ιδιωτες που ταλαιπωρουνται , εχοντας πεσει θυμα καποιου αληταρα δημοσιουπαλληλου ο οποιος ισχυριζεται οτι το χωραφι του παππου σου, που ειχε απ τον παππου του (στην Αμοργο πχ) και εβοσκε τα προβατα, ειναι δημοσια γη. ποσο μαλλον αν εσυ πας και τ αγορασεις αυτο το χωραφακι, εχοντας τιτλους 100 ετων. Ερχεται λοιπον μετα ενα λαμογιο υπαλληλος απ το δασαρχειο και σ εκβιαζει οτι αν δεν τον λαδωσεις θα στο χαρακτηρισει δασικο. Ναι, αυτο ακριβως κανουν !!! Χαρακτηριζουν δασικες εκτασεις, σε μερη οπου εχει να φυτρωσει δεντρο δεκα χιλιαδες χρονια. Και τραβα μετα εσυ φουκαρα μου να αποδειξεις οτι δεν εισ ελεφαντας. (Οι δασικες εκτασεις θεωρουνται δημοσιες, κατα το υπουργειο αγροτικης αναπτυξης)

geogeo
30-03-10, 12:58
Το πηδάμε λίγο το θέμα, αλλά δεν κρατιέμαι.

Φιλε gre η ιστορία με τα χωραφάκια όπου έβοσκε ο παπούς τα προβατάκια, τα οποία (χωραφάκια) με τα χρόνια γίνονται οικοπεδάκια για να χτιστούν βιλίτσες και οι γούρνες που ξεδιψούσαν τα προβατάκια γίνονται πισινούλες, είναι μια απ' τις μεγαλύτερες κατάρες της Ελλάδας.

Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, που μέσα στα δάση και στα χωράφια ξεπροβάλλουν σπίτια. Οπου λάχει και όπως λάχει.

... Χαρακτηριζουν δασικες εκτασεις, σε μερη οπου εχει να φυτρωσει δεντρο δεκα χιλιαδες χρονια...

Γι' αυτό τώρα τι να πω. Τώρα που ξεκινάει και η σεζόν, καλές φωτιές να 'χουμε.

Physalia
30-03-10, 13:18
Χαρακτηριζουν δασικες εκτασεις, σε μερη οπου εχει να φυτρωσει δεντρο δεκα χιλιαδες χρονια. Και τραβα μετα εσυ φουκαρα μου να αποδειξεις οτι δεν εισ ελεφαντας. (Οι δασικες εκτασεις θεωρουνται δημοσιες, κατα το υπουργειο αγροτικης αναπτυξης)

δυστυχώς σε αυτή τη χώρα ακόμα παλεύουμε να εξηγήσουμε στους decision makers, πόσο μάλλον στους υποψήφιους ιδιοκτήτες βίλας-πισίνας, ότι "δασική έκταση" δεν σημαίνει μόνο ζούγκλα του Αμαζονίου. Στη Μεσόγειο με τα ξηρά και θερμά καλοκαίρια, η φρυγανική και μακκία βλάστηση (ναι, εκεί όπου βόσκουν τα κατσίκια των κυκλάδων) θεωρούνται εξίσου τεράστιας σημασίας οικοσυστήματα, και (θα έπρεπε να) συνυπολογίζονται στις δασικές εκτάσεις.
http://www.nomosphysis.org.gr/articles.php?artid=1422&lang=1&catpid=1

Εντάξει, ψιλά γράμματα, εδώ μιλούσαμε για κάμποσους ουγκ που γουστάρουν να φοράνε δερμάτινα αλλά τους πρόλαβε η κρίση και ψάχνουν οικονομικότερες λύσεις.....

gre
30-03-10, 14:34
Aγαπητε geogeo μιλαμε για το κατα ποσο ενα χωραφι στις Κυκλαδες ειναι ιδιωτικο ή δημοσιο. Τουλαχιστον εγω σ αυτο ανφερομαι. Στο κατα ποσο ενα ιδιωτικο ακινητο, δυναται να ρχεται το δημοσιο και να το διεκδικει βασιζομενο σε γενικοτητες, χωρις τιτλους. Το πολεοδομικο ζητημα ειναι τελειως διαφορετικο. Το αν σ ενα χωραφι φτιαχτει το ταζ μαχαλ ή μια καμαρουλα μια σταλια 2χ3, δεν συσχετιζεται με το αν το χωραφι ειναι ιδιωτικο ή οχι. Ας μην τα συγχεουμε. Μην βαζουμε ολα τα ζητηματα σ ενα τσουβαλι κι εκτοξευουμε αφορισμους. Το αν τηρουνται οι - οποιοι -οροι δομησης ειναι ενα αλλο κεφαλαιο.
Το τελευταιο σου σχολιο , να ειμαι ειλικρινης δεν το καταλαβα. Εγω αναφερθηκα σε διεφθαρμενους υπαλληλους δασαρχειων που χαρακτηριζουν ως δασικες εκτασεις, εκτασεις οι οποιες δεν εχουν καμμια μα καμμια σχεση με δασος ή δασική γη.

Αγαπητη Physalia νομιζω οτι το ν αναφερεσι σε πισινες και βιλλες ειναι επισης πολεοδομικο ζητημα. Προφανως δινεις και κοινωνιολογικη διασταση στο θεμα. Τωρα το αν θεωρεις την κυκλαδιτικη βλαστηση ως δασικη, και συνεπως δημοσια, ειναι μια δικη σου αποψη με την οποια δεν ειμαι συμφωνος.

Και εν πασει περιπτωσει, ποιος μιλησε για πισινες και βιλλαρες ? Η ουσια του προηγουμενου ποστ μου ειναι η εξης. Διεφθαρμενοι υπαλληλοι εκβιαζουν ιδιοκτητες , απειλωντας τους οτι θα χαρακτηρισουν ως δασικα τα αγροτεμαχια τους με σκοπο να λαδωθουν. Οταν λαδωθουν τα ξεχνουν ολα. Αν δεν λαδωθουν , ουσιαστικα δημευουν περιουσιες , κι ας εχει κανεις τιτλους 100 ετων.

fin
30-03-10, 16:18
δεν έχω μεζονέτα καρδιά μου. ούτε καν γκαρσονιέρα.
ούτε και "φιλιππινέζα" έχω. ούτε φραουλοχώραφα στη Μανωλάδα.

καμιά φορά κανένας μελαμψός τυπάκος μου καθαρίζει με το ζόρι τα τζάμια του αυτοκινήτου στο δρόμο και αν μου βρίσκεται του δίνω κανένα ψιλό.

μπορώ τώρα να συνεχίσω να μιλάω ενάντια στους ρατσιστές και τους φασίστες ή είμαι κι εγώ το ίδιο με αυτούς επειδή δεν πήρα τ' άρματα να τους πετάξω έξω απ'τη χώρα;

ουτε εγω εχω μεζονετα και δεν αποταμιευσα ποτε ουτε καν για γκαρσονιερα.
δε με κανει ομως παρατηρητη αυτο το πραγμα. ειμαι με την απραξια μου πολιτικα υπευθυνος για το γεγονος οτι η πολιτεια που "συντηρω" κανει τα στραβα ματια στο δουλεμπορειο που θα μπορουσε να ειχε εμποδισει αλλα δεν εκανε για "καλο" τηε "οικονομιας" τρομαρα μας!

ps θα μου υποσχεθεις οτι δε θα παρεις στγαστικο για μεζονετα ομως (οταν σε 10 χρονια σου δωσουν δηλ);
(παντα cool)

Dimitris Galon
30-03-10, 16:25
... απο την σιγουρια οτι ο εθνικοσοσιαλισμος μας ξαναχτυπαει την πορτα...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1121699&lngDtrID=244 ;):(

Για Combat 18 βλ. εδώ (http://en.wikipedia.org/wiki/Combat_18)

Physalia
30-03-10, 16:31
@fin
γιατί σε 10 χρόνια αλήθεια; θα μπορούσα να είχα πάρει εδώ και 10 χρόνια ήδη.... Το πρόβλημα μου δεν ήταν ότι δεν μου το έδιναν, αλλά το ότι δεν ήμουν ποτέ σίγουρη ότι ήθελα να επενδύσω σε "ρίζες" σε αυτή τη χώρα.
Που -γμτμ- υπερλατρεύω....:(

@gre
Ο λόγος που έβαλα το λινκ στο "Νόμος και Φύση" ήταν ακριβώς για να σου δείξω ότι το τι είναι δασική έκταση και τι όχι δεν είναι ουδόλως θέμα δικής μου ή δικής σου εντύπωσης αλλά λίγο πιο σύνθετο και ρεαλιστικό....

fin
30-03-10, 19:30
@fin
γιατί σε 10 χρόνια αλήθεια; θα μπορούσα να είχα πάρει εδώ και 10 χρόνια ήδη.... Το πρόβλημα μου δεν ήταν ότι δεν μου το έδιναν, αλλά το ότι δεν ήμουν ποτέ σίγουρη ότι ήθελα να επενδύσω σε "ρίζες" σε αυτή τη χώρα.....

μεχρι πριν ενα χρονο οχι απλα θα στο εδιναν, θα στο εδιναν με το ζορι!
αυτη τη στιγμη ομως εγκρινουν ενα στα δεκα
(απο τις γνωστες παρεξηγησεις του προχειρου γραψιματος τυπου fin)
ουτε καν στιξη δεν εχω ψυχολογια να βαλω

μαζι σας ρε παιδια, γουσταρω ακομα και οταν διαφωνουμε :2drunk:

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
30-03-10, 19:52
Κ & Κ Καλησπέρα σας. Μια ερώτηση σχετικά με αυτό του έγινε στην παρέλαση.
Τι είναι ακριβός αυτό που μας πείραξε?

Έκτωρ
31-03-10, 01:29
Έλα Στέλιο έχω καμιά πενηντάρια «ακριβώς» στο τι με χαλάει άλλα-----

Εκδοχή πρώτη) με πήρε αργά η ώρα να τα απαριθμήσω και να τα βάλω σε μια σειρά οπότε θα στα γράψω άλλη μέρα.

Εκδοχή δεύτερη) σαν σήμερα εκτελέστηκε ο Μπελλογιάννης. Κάποτε κάποιοι Έλληνες τιμούσαν την φυλή τούτη και κάτι παρόμοιοι με αυτούς της παρέλασης και αυτούς τους εξουσιάζοντας των ημερών μας τους εκτελούσαν (το κάποτε δεν θα με χαλάσει αν το βάλετε σε εισαγωγικά).
Αντιγράφω από την wikipedia (link http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CF%80%CE%B5% CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF %82#.CE.97_.CE.BA.CE.B1.CF.84.CE.B1.CE.B4.CE.AF.CE .BA.CE.B7_.CE.BA.CE.B1.CE.B9_.CE.B7_.CE.B5.CE.BA.C F.84.CE.AD.CE.BB.CE.B5.CF.83.CE.AE_.CF.84.CE.BF.CF .85)

Το πολιτικό παρασκήνιο

Η δίκη και η εκτέλεση του Μπελογιάννη συνέβησαν την περίοδο που ο τότε πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%82_% CE%A0%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1%CF %82) επιχειρούσε να επιβάλει πολιτική εθνικής συμφιλίωσης. Στο πρόγραμμά του ήταν η απελευθέρωση των εκτοπισμένων και των πολιτικών κρατουμένων και ενδεχομένως ακόμα και η νομιμοποίηση του ΚΚΕ. Η ενεργοποίηση όμως του νόμου περί κατασκοπείας και η καταδίκη του Μπελογιάννη ώθησαν τα πράγματα στα άκρα, δημιουργώντας την υπόνοια ότι η όλη υπόθεση υποκινήθηκε από ανώτερους αξιωματικούς, ενδεχομένως και με τη στήριξη των Ανακτόρων, ώστε να τορπιλιστεί η πολιτική Πλαστήρα. Ο ίδιος ο Πλαστήρας φέρεται να ήταν αντίθετος στις εκτελέσεις, όμως ήταν μόνος (οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί του Κέντρου, ο Σοφοκλής Βενιζέλος (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%82_% CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF %82), που στήριζε την κυβέρνηση Πλαστήρα, και ο Γεώργιος Παπανδρέου (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_% CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE %BF%CF%85_%28%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B2%CF%8D% CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82%29) ήταν υπέρ των εκτελέσεων) και άρρωστος. Επίσημα όμως δέψευσε ότι δεν ήταν κύριος της κατάστασης και ότι οι εκτελέσεις έγιναν χωρίς την έγκρισή του. Η εκτέλεση Μπελογιάννη κατέφερε πλήγμα στην αξιοπιστία της κεντρώας κυβέρνησης, η οποία σε ένα από τα βασικά της συνθήματα, την ειρήνευση, φάνηκε ανακόλουθη.
Με τον θάνατό του ο Μπελογιάννης έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες της ελληνικής αριστεράς. Λίγες μέρες μετά την εκτέλεση το όνομά του δόθηκε σε ένα χωριό στην Ουγγαρία (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1) που στέγαζε Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες. Το χωριό Μπελογιάννης (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%C E%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82) υπάρχει μέχρι σήμερα.
[Επεξεργασία (http://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE %9C%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B D%CE%BD%CE%B7%CF%82&action=edit&section=5)] Πολιτιστικές αναφορές

Πάμπλο Πικάσο (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF_%CE%A0%CE%B9% CE%BA%CE%AC%CF%83%CE%BF), σκίτσο «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».
Νίκου Τζίμα, ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» (1980).
Γιάννη Ρίτσου (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%A1% CE%AF%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%82), ποιητική συλλογή "Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο".

sfougarisb
31-03-10, 09:34
Τι με χαλάει? ας προσπαθήσω να τα απαριθμήσω:

i. τη δεκαετία του 80, θυμάμαι τους Έλληνες μετανάστες από Γερμανία να παραπονιούνται για τους ρατσιστές Γερμανούς, για την αντιμετώπιση που είχαν σαν πολίτες 2ης κατηγορίας, και για το γεγονός ότι ακόμα και τα παιδιά τους που είχαν γεννηθεί, πήγαιναν σχολείο εκεί, και δεν γνώριζαν άλλη πατρίδα, αντιμετωπιζόντουσαν αντίστοιχα.
ii. Με χαλάει το ότι αντί να κοιτάμε την αλήθεια στα μάτια για την ηθική, πολιτιστική, και οικονομική, παρακμή της χώρας μας ψάχνουμε να βρούμε εύκολους αποδιοπομπαίους τράγους στους κακούς μετανάστες, και τους τρισχειρότερους γείτονες που αυτοί φταίνε για τα χάλια μας
iii. με χαλάει το ότι σαν χώρα είμαστε τόσο αμόρφωτοι, τόσο αδιάβαστοι, τόσο ανιστόρητοι, που αντί να ντρεπόμαστε για το συλλογικό κατάντημα της κοινωνίας μας, και να σκύβουμε το κεφάλι αποφασισμένοι να δουλέψουμε μέχρι να γίνουμε και πάλι κάτι αξιόλογο, δεχόμαστε τις ανοησίες των πλέων φαιδρών κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων (Σημαία του Έθνους τα συνθήματα) για να βρούμε δικαιολογίες στους "ξένους" για τα χάλια μας
iv. με χαλάει το ότι σαν χώρα είμαστε τόσο αμόρφωτοι, τόσο αδιάβαστοι, τόσο ανιστόρητοι, τόσο αδιάφοροι, που προτιμάμε να τρεφόμαστε με παραμύθια και μύθους για την εθνική μας ιστορία και δεν έχουμε το θάρρος και την τόλμη να την δούμε στα μάτια, να πάρουμε δύναμη από ότι είναι αληθινό και να νιώσουμε κομμάτι, μικρό αλλά σημαντικό, της παγκόσμιας ανθρώπινης πολιτισμικής κληρονομιάς, και οχι ο περιούσιος λαός, ελέω οποίου υπάρχουν οι υπόλοιποι
Είναι και πολλά ακόμα, αλλά δεν θέλω να το συνεχίσω γιατί μου χαλά τη μέρα,

MICHALIS
31-03-10, 10:14
Εκτωρα , εγω θα προτιμησω την εκδοχη του Μπαμπη απο την δικη σου . Ας μην μπλεκουμε περισσοτερο τα πραγματα και ας μην τα πολιτικοποιουμε . Οποτε το κανουμε αυτο , ξεκινουν οι εχθρες , τα μιση και ανοιγουμε πληγες (που σιγουρα ποτε δεν εκλεισαν ) . Αν φερει ο ενας ενα παραδειγμα , θα φερει ο αλλος δεκα . Αν δε , ο "αλλος" , στερειται παραδειγματων ή εστω παιδειας και απλα μεινει απο επιχειρηματα , προσφευγει ευκολα και αμεσα στην βια . Εδω μιλαμε για κατι το οποιο εγινε και ντροπιασε την χωρα παγκοσμιως . Γιναμε ρεζιλι , οχι επειδη αυτοι ειναι ακροδεξιοι , ακροαριστεροι ή ακροκεντρωοι (:crazy::rofl:) , αλλα επειδη αυτοι αποφασισαν να κανουν κατι που εξευτελισε την χωρα μας και εριξε πισω χρονια προσπαθειων και διαπραγματευσεων και εδειξε ενα προσωπο Ελληνων πλαστο . ΣΙΓΟΥΡΑ υπαρχει δολος (οχι τρελλες συνομωσιες βεβαια ) και φαινεται αυτο απο την αμορφωτοκτηνωδια με την οποια το εκαναν . Ας ξεχασουμε λοιπον και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (ρε π@υστη μου , σ'αυτην την χωρα πια) παλια μιση , που να σου πω την αληθεια , πολυ λιγοι απο εμας εζησαν ή επηρεαστηκαν (ασχετα αν η μιση Ελλαδα παιρνει συνταξη ηρωα και σωτηρα της χωρας κι ας ητανε ρουφιανοι και δοσιλογοι , υπουλα σκουληκια που μονον ζημια εκαναν , γ@μω τις κατσαριδες μας και μονον ελαχιστοι απο αυτους οντως ηταν ηρωες , ασχετου πλευρας , ηρωες για την χωρα στις δυσκολες στιγμες της) .
Ναι και ο παππους σου απο τους μεν και ο παππους μου απο τους δε και η κατσικα της ανηψιας του σκυλου του περιπτερα απο την δεκαοχτουρα του εραστη της κοτας του Μπαρμπαμυτουση κλπ , ολοι εχουμε να πουμε απο μια μλκια (ναι μλκια ειναι) . Και επειδη ειμαστε αυτοι που ειμαστε , τα λεμε , μονο και μονο για να φτασουμε στο επιπεδο να ειμαστε εμεις οι ηγετες και οι Θεοι , που μονον εμεις δικαιουμαστε οπως μας ελεγε η γιαγια μας οταν ειμασταν μωρα . Φτανει με τις αναφορες . Ηρωες παλιους γεμισαμε και τιμη μας . Σημερα ομως μονον παπαρδελες εχουμε να δειχνουμε και ανανδριλικια κατα της ιδιας μας της χωρας . Αυτη η ιστορια στην παρελαση για μενα , ειναι ενα τετοιο παραδειγμα ΑΝΑΝΔΡΙΑΣ και τιποτα αλλο .
Εδω με edit προσθετω : Αξιομεμπτο κατ'εμε , ειναι οτι καταχραστηκαν την θεση τους ως εκπροσωποι των ΕΕΝ και ειδικα των συγκεκριμενων Σωματων (που θεωρουνται τα πιο τιμημενα) και εδωσαν την εντυπωση οτι εκπροσωπουν με αυτα τα συνθηματα την χωρα . Εκει ας εστιασουμε και ας πεισουμε τον υπολοιπο κοσμο οτι δεν ειναι ετσι . Μπορει να πιστευει ο καθε ενας ο,τι θελει . Μπορει να το εκφραζει , μεσα σε πλαισια που εχουν διευκρινιστει , ο,τι κι αν ειναι αυτο και ας μην συμφωνουμε και οντως σε αυτο ειμαι με το μερος ολων . Αλλα δεν μπορει να καπηλευεται την Σημαια μια χωρας . Η απαντηση μου , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ . Εχουμε αλλα σημαντικα προβληματα να λυσουμε . Οπως ειπωθηκε πιο νωρις στο thread αυτο , να μην αφηνατε τα χωραφια σας να τα δουλευουν αυτοι που βριζετε για να καθεστε στα καφενεια με δυο τρια κινητα και σουπερ ουαου αμαξαρες μπροστα παρκαρισμενες . Ας μη διναμε το δικαιωμα να πιστεψουν οτι υπαρχουν δουλειες . Αυτοι οι ανθρωποι εχουν αναγκη απο δουλειες και δεν καλαμπουριζουν . Αδραξαν την ευκαιρια και ηρθαν . Ας μην ψηφιζαμε αυτους που ανοιξαν τις πορτες , αν δεν τους θελαμε εξ'αρχης . Ολοι μας ειμαστε συνυπευθυνοι για αυτο που καποιοι θεωρουν απαραδεκτο .
Τελος edit

Οσο το προεκτεινετε τοσο αξια δινετε και τοσο τους κανετε κι αυτους ηρωες . Απαξιωστε για να μεγαλωσετε την αποσταση απο αυτα .
Ασε που το μεγαλυτερο ποσοστο των "υπερπατριωτων" , εχουν καταγωγη απο τον Ποντο , την Καππαδοκια , την Αρβανιτα και αλλα τετοια μερη . Οταν λοιπον ερχοταν αυτοι οι πληθυσμοι στην ομορφη αυτην βασανισμενη και φτωχη χωρα , αντιμετωπιζαν την ιδια συμπεριφορα που αντιμετωπιζουν οι σημερινοι μεταναστες και-ή προσφυγες . Ρωτηστε οσους ηλθαν απο εκει , να σας πουν για το γενικοτερο κλιμα που επικρατουσε . Δηλαδη σκεφτειτε το λιγακι . Τον παππου του ταδε , τον φωναζαν εσεκ Καραμανλη (γα'ι'δουρι Καραμανλη και εννοω την φυλη των Καραμανληδων απο το Καραμαν της Μ.Ασιας , βλ. Καππαδοκια ) , ή οσα ελεγαν για τους Ποντιους . Τα ιδια και για τους αλλους . Ερχονται λοιπον τα εγγονια - δισεγγονα τους και φερονται με τον ιδιο τροπο σε οποιους ερχονται (ΟΚ , εκεινοι τοτε θα μου πειτε οτι ηταν Ελληνες . ΓΕΛΙΕΣΤΕ αν νομιζετε οτι τους θεωρουσαν Ελληνες . Τουρκοσπορους τους- μας λεγαν ) .

fivos
31-03-10, 13:42

Στέλιο, με τρελαίνει η ερώτησή σου...
Αν όμως πραγματικά θες απάντηση, σε παραπέμπω εδώ:

TVXS: Όταν πεθαίνει ο Χαμιντουλάν μπορεί να είναι νόμιμος ο ΛΑ.Ο.Σ; (http://tvxs.gr/news/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%C E%B5%CF%82/%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%83-%CF%87%CE%B1%CE%BF%CF%83-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AE%CF%84%CF%84%CE%B1)

κι εδώ:

TVXS: Συνεχίζονται οι έρευνες για την «ορφανή» βόμβα στα Πατήσια (http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%BF%C E%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%C2%AB%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AE%C2%BB-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%B1)

Dimitris Galon
31-03-10, 14:17

Στέλιο, όπως πολλοί από εμάς έτσι κι΄ εγώ δεν θέλω να ξαναδώ κάτι τέτοιο

Θεσσαλονίκη, Μάιος 1941
(Copyright Bundesarchiv Bild 183-R99237)

http://s2.imgimg.de/uploads/Bild183R9923710e5f467jpg.jpg

gre
31-03-10, 14:52
Καθαρα πολιτικη τροπη παιρνει το ποστ. Παιδιά σορρυ, αλλα ο μεσος κεντρωος πολιτης ( εγω ειμαι αυτος) συχαινεται εξισου την ακρα αριστερα οσο και την ακρα δεξια. Το να κοπιαρουμε αποσπασματα απο αρθρα δηλωμενων αριστερων οπως ο Κουλογλου, δεν λεει απολυτως τιποτα. νομιζω οτι ειναι παντελως αστοχο. Η χωρα εχει υποφερει απ τους τραμπουκους και το παρακρατος της δεξιας μεχρι τη μεταπολιτευση. Εχει υποφερει κι απ την ακραια σταση των τραμπουκων της αριστερας (τρομοκρατων και μη ) απ τη μεταπολιτευση και μετα. Και ομως, υπαρχουν κοκκινοι φασιστες , οπως και μαυροι. Συγγνωμη αλλά φρικαρω ασχημα με τον τραμπουκισμο της ακρας αριστερας που βαλε τη βομβα στα Πατησια, για να τιμωρησει τη θυγατρικη του ΣΕΒ που λεγεται ΕΕΔΕ. Φρικαρω ασχημα με τον Κουλογλου που τα χωνει μονομερως στον Καρατζαφερη. Τον οποιο θεωρω συχαμενο. Οπως θεωρω συχαμενο και τον Τσιπρα και την Παπαρηγα. Οσο νομιμοποιειται να υπαρχει ο Καρατζαφερης, αλλο τοσο νομιμοποιειται να υπαρχει η Παπαρηγα

Το Χαμιντουλαν τον σκοτωσαν αριστεροι Φοιβο. Δυστυχως για την αριστερα. Η ακρα αριστερα βαζει βομβες τριανταπεντε χρονια τωρα. Καλο θα ηταν να το υπενθυμισεις στο (αμειβομενο Μελος του ΔΣ της ΕΡΤ)Κουλογλου, ιδιοκτητη του TVXS παραλληλα.

Στελιο Τερι, εχω υπηρετησει 22 μηνες στο ΠΝ. Εμενα μ ενοχλησε που 40-50 στρατοκαυλοι ΟΥΚαδες τολμουν να εκθετουν , να κανουν ρομπα την Ελλαδα. Ο εθνικισμος υπαρχει στους στρατους ολου του κοσμου. Ειναι αναποφευκτο. Υπαρχει ομως πολυ μεγαλη αποσταση αναμεσα στο να σαι εθνικιστης και στο να κανεις ρεζιλι διεθνως τη χωρα σου, προκαλωντας διπλωματικο επισοδιο, καλλιεργωντας, αναπαραγοντας και προβαλλοντας ρατσιστικες γελοιοτητες

fivos
31-03-10, 15:24
Καθαρα πολιτικη τροπη παιρνει το ποστ. Παιδιά σορρυ, αλλα ο μεσος κεντρωος πολιτης ( εγω ειμαι αυτος) συχαινεται εξισου την ακρα αριστερα οσο και την ακρα δεξια.
Η συζήτηση ήταν πολιτική εξ αρχής - πάντα είναι πολιτικά αυτά τα ζητήματα, δεν έγιναν τώρα.
Προφανώς εννοείς ότι οι παραπάνω αναφορές, πάτησαν πάνω σε κάποια δικά σου "κομματικά αντανακλαστικά". Το ζητούμενο δεν είναι να κοπιάρουμε άρθρα, αλλά να δίνουμε αναφορές για να τις διαβάσουμε, ξεπερνώντας τις καταβολές μας και εστιάζοντας στη σύγχρονη (ελληνική) πραγματικότητα που επαναλαμβάνει τις τραγικές ιστορικές πραγματικότητες του παρελθόντος.

Αν ο ρόλος του <μέσου κεντρώου πολίτη> όπως λες, είναι να χαρακτηρίζει τον έναν αριστερό και τον άλλο φασίστα και να τους τοποθετεί στην περιοχή του αδιάφορου, αρνούμενος να διαβάζει τα άρθρα τους και αναιρώντας κάθε έννοια κριτικής σκέψης και σφαιρικής πληροφόρησης, τότε είναι άξιος των όποιων εξελίξεων θα τον βρουν στον καναπέ του.

Εμενα μ ενοχλησε που 40-50 στρατοκαυλοι ΟΥΚαδες τολμουν να εκθετουν , να κανουν ρομπα την Ελλαδα. Ο εθνικισμος υπαρχει στους στρατους ολου του κοσμου. Ειναι αναποφευκτο. Υπαρχει ομως πολυ μεγαλη αποσταση αναμεσα στο να σαι εθνικιστης και στο να κανεις ρεζιλι διεθνως τη χωρα σου, προκαλωντας διπλωματικο επισοδιο, καλλιεργωντας, αναπαραγοντας και προβαλλοντας ρατσιστικες γελοιοτητες
Δηλ. η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό είναι ότι πιο σημαντικό, αρκεί να πετάμε αυτά που πραγματικά συμβαίνουν και μας αφορούν σαν κοινωνία κάτω από το χαλί?
Τα συνθήματα της παρέλασης είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου (που μόλις άρχισε να εξέχει).
Εμένα άλλα μ' ανησυχούν περισσότερο, και ειδικά φαινόμενα με πρωταγωνιστές νέα παιδιά σαν αυτά εδώ:

Χάραξαν σβάστικες στο μπράτσο καθηγήτριας (http://news247.gr/a/4!121206)

Η κοινωνική απάθεια (http://chomsky-speaks-greek.blogspot.com/2010/01/8.html) είναι ο χειρότερος εχθρός μας όχι η πολιτικοποίηση...

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
31-03-10, 15:43
Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις όμορφες και κατατοπιστικές απαντήσεις σας.

ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
31-03-10, 15:52
Τι ψάχνετε να βρείτε τώρα... έχουμε πρόβλημα ως λαός... γενικώς...:crazy:

Δηλαδή απομονώνοντας την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά "είμαστε με τους δημοκράτες" την πλειοψηφία , τους Κεντροδεξιούς και τους Κεντροαριστερούς (άσχετα που στις εκλογές μπορεί να πάιρνουν ποσοστό λιγότερο της αποχής τα ποσοστά τους φαίνονται 30-35% λες και 30 στους 100 ψηφίζουν κάποιο από τα μεγάλα κόμματα).
Τι ωραίες ιδεολογίες, τι αξιοκρατία, τι διαφάνεια, τι εργατικότητα ,τι αρχές χαρακτηρίζουν τα μεγάλα μας κόμματα...
Τι καλή δημοκρατία είναι αυτή, τρελαίνομαι από τη χαρά μου.
:banghead::banghead::banghead:
Τι ιδανικό να είσαι μέσος κεντρώος πολίτης, να ψηφίζεις Πασοκ ή ΝΔ, για να παίρνεις μια θεσούλα στο Δημόσιο όπου κατά κανόνα ξύνεις τα r x / σου ή για να κάνεις τις βρωμοδουλειές σου χωρίς να σε πιάνουν, και να μην αλλάζεις με τίποτα νοοτροπία. Οσο υπάρχει η Βουλευτική ασυλία, η ατιμωρησία, η ανυπαρξία σωστών και τίμιων ελεγκτικών μηχανισμών και η μονιμότητα δεν θα αλλάξει τίποτα...

gre
31-03-10, 16:24
Ενδιαφερουσες αποψεις πραγματι....Ο φιλος Γιωργος Καρελας κατατασσει οποιον δηλωνει κεντρωος σε φανατικο ψηφοφορο του Πασοκ ή της ΝΔ....οι συνειρμοι σου φιλε Καρελλα μ εντυπωσιαζουν πραγματι.....περι δημοσιου, ξυσιματος, βρωμοδουλειες κλπ.....προφανως πρεπει ν απολογηθει καποιος ο οποίος δηλωνει κεντρωος......

μου θυμιζει (και συγγνωμη προκαταβολικα για την ειρωνια) το

το μπουζουκι ειναι οργανο, ο μπατσος ειναι οργανο, αρα μπουζουκι=μπατσος

επισης να σου επισημανω οτι ενδεχομενως ενας κεντρωος ενδεχεται να ριχνει λευκο ή να απέχει (μιας και το ανεφερες αλλωστε)

φιλε Φοιβο δεν τοποθετω την ακρα αριστερα και την ακρα δεξια στη σφαιρα του αδιαφορου. Στη σφαιρα του συχαμενου τους τοποθετω. τους δολοφονους του 15 χρονου αφγανου, οπως και του Αξαρλιαν παλαιοτερα τους συχανομαι. Δεν μου ειναι καθολου αδιαφοροι.
Τον καναπε που τον ειδες ? Επειδη συχαινομαι τους μπαχαλακηδες τους αντιεξουσιαστες, τους χρυσαυγιτες, τους καρατζαφερηδες, τους τσιπρες, σημαινει οτι καθομαι στον καναπε ? ενδιαφερων συνειρμος επισης......

tv και media περσονες σαν τον κουλογλου εγω διαβασει αρκετα. εως πολυ θα ελεγα. μου φαινονται πλεον πραγματικα αδιαφοροι και πληκτηκοι. (να κατι που μ αφηνει αδιαφορο. ) Τα ιδια και τα ιδια εταιροχρονισμενα στερεοτυπα.

Physalia
31-03-10, 17:21
πάντως ο ξερός χαρακτηρισμός του Κούλογλου ως "δηλωμένου αριστερού" μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση διότι εγώ που δεν γνωρίζω και δεν πολυενδιαφέρομαι για τις κομματικές του καταβολές και αντ΄αυτού κρίνω από τις απόψεις του, τον θεωρώ μάλλον έναν από τους πλέον αντικειμενικούς και ανεξάρτητους έλληνες δημοσιογράφους (στους τυφλούς ο μονόφθαλμος κλπ κλπ).

έχει πολλή πλάκα πάντως το γεγονός ότι αυτοί που πράγματι δηλώνουν αριστεροί, κράζουν τον Κούλογλου ως εξώφθαλμα φιλοπασοκικό ενώ για τους ίδιους λόγους αυτοί που δηλώνουν ακροαριστεροί γιαουρτώνουν τις κάμερες του tvxs όπου και όποτε τις πετύχουν σε πορεία :D

Ο λόγος που επανέρχομαι σε αυτή τη συζήτηση πάντως, δεν είναι για να κάνω το συνήγορο του Κούλογλου ή άλλου διαβόλου, αλλά για να επισημάνω ότι τα λεγόμενα σου gre μου δημιούργησαν μια μικρή ανησυχία: αν καταλήξουμε να εξισώνουμε τους αντιφασίστες και αντιρατσιστές με τους "δηλωμένους αριστερούς" (δλδ μετά βίας ένα 12-15% των Ελλήνων), τότε ζήτω που καήκαμε όσοι νομίζαμε ότι τέτοιοι (οφείλουν να) είναι όλοι οι απανταχού δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες :rolleyes:

gre
31-03-10, 18:16
Ο λόγος που επανέρχομαι σε αυτή τη συζήτηση πάντως, δεν είναι για να κάνω το συνήγορο του Κούλογλου ή άλλου διαβόλου, αλλά για να επισημάνω ότι τα λεγόμενα σου gre μου δημιούργησαν μια μικρή ανησυχία: αν καταλήξουμε να εξισώνουμε τους αντιφασίστες και αντιρατσιστές με τους "δηλωμένους αριστερούς" (δλδ μετά βίας ένα 12-15% των Ελλήνων), τότε ζήτω που καήκαμε όσοι νομίζαμε ότι τέτοιοι (οφείλουν να) είναι όλοι οι απανταχού δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες :rolleyes:

Να ειμαι ειλικρινης δεν καταλαβα τι ακριβως εννοεις. Ισως δεν καταλαβες τι εγραψα.Φυσικα και δεν εξισωνω τους αντιρατσιστες & αντιφασιστες με τους ακρααιφνεις αριστερους. Ισα-ισα, αυτο ακριβως ηθελα ν αποσαφηνισω. Καποιος που δεν ειναι ρατσιστης , δεν σημαινει οτι πρεπει να ειναι και αριστερος. Μπορει καλλιστα καποιος πολιτικα κεντρωος, να ειναι αντιφασιστας και αντιρατσιστης. Το προβλημα βρισκεται στο οτι η αριστερα επιδιωκει να σφετεριστει αυτες τις εννοιες και να τις ταυτισει με τα πιστευω της. Ειναι αλλωστε συνηθισμενο να ακουμε ακροαριστερους να αποκαλλουν ελαφρα τη καρδία οποιον τολμησει να δηλωσει μη αριστερος ως "φασιστα". Κατα το "πας μη Ελλην βαρβαρος" . (Πας μη αριστερος βαρβαρος).

Physalia
31-03-10, 20:32
ναι, μάλλον κάτι δεν κατάλαβα εγώ καλά, με μπέρδεψε το παρακάτω απόσπασμα του προηγούμενου ποστ σου:
Το να κοπιαρουμε αποσπασματα απο αρθρα δηλωμενων αριστερων οπως ο Κουλογλου, δεν λεει απολυτως τιποτα. νομιζω οτι ειναι παντελως αστοχο.
Δεν είχα καταλάβει δλδ γιατί αντί να σχολιαστούν οι αντιφασιστικές (και κατ'εμέ δίκαιες) απόψεις του Κούλογλου, σχολιάστηκε ότι "αυτός είναι αριστερός" (άρα; άκυρος στην έκφραση πολιτικού λόγου; και πώς ξεχωρίζεις αλήθεια αυτόν που υποστηρίζει ανοιχτά τον αντιφασισμό από τον "δηλωμένο αριστερό"; Και τι σε νοιάζει στην τελική αν είναι αριστερός ή δεξιός όταν μιλάει υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων; και -για να καταλήξω κάποτε :crazy:- πώς είναι δυνατόν να τον χαρακτηρίζεις αριστερό όταν οι αριστεροί τον αρνούνται; μήπως δλδ τελικά όντως εξισώνεις αυτούς που είναι αντιφασίστες με τους αριστερούς κάνοντας εσύ αυτό που λες ότι μόνοι τους προσπαθούν να κάνουν για πάρτη τους; να, με κάτι τέτοια μπερδεύτηκα....)

Αλλά τέσπα, νομίζω λίγο-πολύ καλύφθηκα από την επόμενη απάντησή σου.
:geia:

Έκτωρ
31-03-10, 21:48
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ..
γεια σου Μιχάλη.
κάνω υπενθύμιση σε αυτό το σημείο του μηνύματος για να σημειώσω κάτι. Υπάρχει συγκεκριμένη ιδεολογία, οι αντιρρησίες συνείδησης, η οποία πιστεύει στο quote και τα ανθρωπινά δικαιώματα της καταπατούνται από το κράτος μας. Πέρα από αυτούς τους ίδιους πόσοι όμως συμπατριώτες μας τους έχουν υποστηρίξει στον αγώνα τους για αποκατάσταση της προσωπικής τους αξιοπρέπειας. Δυστυχώς ποτέ μου δεν μπόρεσα να πιστέψω σε αυτήν την ιδεολογία. Σίγουρα θα τα είχα καλύτερα με τον εαυτό αν συνέβαινε αυτό.

Το μήνυμα μου μάλλον το παρεξήγησες και θα σου πω γιατί πιστεύω ότι έχει σχέση με την κουβέντα μας. Κάνετε το λάθος να χρεώνετε αυτό το περιστατικό σε κάποιους ανθρώπους που συμμετείχαν στην παρέλαση. Έχω εγώ κάποιο λόγο να μην χρεώσω για αυτήν την ξευτίλα το κράτος και το κοινοβούλιο του. Έγινε ξαφνικά ο στρατός ανεξάρτητη αρχή και δεν το πήρα χαμπάρι? για μένα όλο το περιστατικό χρεώνετε 100% στην κυβέρνηση της χώρας (διότι για κάποιον περίεργο λόγο ακόμα πιστεύουμε ότι έχουμε δημοκρατία οπού πλέον τα σώματα ασφαλείας πράττουν αυτόβούλος ενώ οι δικαστικές αρχές όχι). Η ξεφτίλα είναι όλη της κυβέρνησης και για τους άλλους θα αδιαφορήσω. Το πιο θεϊκό στην ιστορία είναι πως την ενέργεια αυτή την έχουν αποθεώσει οι πλέον κρατιστές της κοινωνίας μας (αυτοί που τόσο χρόνια μας έχουν πρήξει με το αδύναμο κράτος) οι οποίοι επιπλέον συνεργάζονται πλέον με την κυβέρνηση αλλά δεν ενοχλούνται που κάποιες δυνάμεις ασφαλείας λειτούργησαν με την βούληση τους και όχι με της εντολές κυβέρνησης.
Η εκτέλεση του Μπελογιάννη και των άλλων τριών πέρα ότι επίσης ξεφτίλισε την χώρα μας διεθνώς είχε κάποια ίδια χαρακτηριστικά και για αυτό την ανέφερα. Ήταν πράξη της κυβέρνησης που ιστορικά χαρακτηρίστηκε ότι δεν ήταν βούληση της κυβέρνησης αλλά τι να κάνει ο κακόμοιρης ο πρωθυπουργός (με το ανθρώπινο ελαφρυντικό της βεβαρημένης υγείας του) δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.
Υγ. Ναι ρε συ έχεις απόλυτο δίκαιο ας μην κοιτάμε το παρελθόν δεν είμαι αντίθετος. Αλλά παραστρατιωτικοί, πράκτορες, προβοκάτορες και τύποι που δηλητηριάζουν την κοινωνική ειρήνη για το όφελος της εξουσίας δεν υπάρχουν στις αγνές και δημοκρατικές μέρες μας? Ας κάτσουμε καλοπροαίρετα να κοιτάμε αγανακτισμένους πολίτικους να διαφημίζουν το μίσος σε όλα τα κανάλια και να λέμε το περίφημο πλέον "Ως εδώ όλα καλά".
Και επειδή τo πως βλέπω εγώ τα πράματα προτιμώ να το βλέπω σε σαχλά τραγουδάκια θα κάνουμε και ένα μουσικό διάλυμα (οι δικές μου/μας διαφημίσεις)
Να δεις τι σου χω για μετά
http://www.youtube.com/watch?v=dO_Ps8yp4ww
ο ζορμπάς δεν ζει πια εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=zdzxsM9-z5s
Όλοι πατούν εκεί που το όνειρο τελειώνει / και όλοι μαζί τα όνειρα μας καταστρέφουν
http://www.youtube.com/watch?v=BuWpT9TyuLw

Αν δεν έβγαλες άκρη τα λέμε τέλος του Απρίλη στην λατρεμένη συμπρωτεύουσα.

Σώτος Χριστοδούλου
31-03-10, 22:03
Σαν παρατηρητής της συζήτησης θα ήθελα να δισπιστώσω το εξης:

Σε μία τέτοια συζήτηση δεν μπορούμε να κρατηθούμε και κάνουμε παραδρομές με το να αναφερόμαστε σε άτομα κατατάσσοντάς τα σε ομάδες και βάζοντάς τους ταμπέλες. Ετσι δημιουργείται ένα υπόστρωμα πάνω στο οποίο ο κάθε ιδεαλιστής του κάθε χώρου ψάχνει να την πει στον άλλο και να του αποδείξει πόσο λάθος έχει που έχει άλλη ιδεολογία. Αποδεικνύουμε με άλλα λόγια ότι η θεμελιώδης προυπόθεση του να μην είναι κανείς ρατσιστής ή φασίστας η σωβινιστής ή εθνικιστής, που δεν είναι άλλη από τον σεβασμό στην διαφορετικότητα απουσιάζει και τη θέση της καταλαμβάνει η εκδίκηση και η έντονη ανάγκη να περάσουμε την ιδεολογία μας σαν την ορθή.

Ξεκίνησε ο Δημήτρης κάνοντας μια αναφορά στο γεγονός και βρεθήκαμε να κοντραριζόμαστε ποιός είναι τι, που κατατάσσεται, τι ταμπέλα να βάλουμε στον κύριο τάδε κλπ.

Το δεδομένο είναι ένα φίλτατοι συνφορουμίτες. Ότι ο γνωστός σε όλους τους τους αρρενες που πέρασαν από το στρατό εθνικισμός και φανατισμός που πολύ καλά ξέρουμε ότι υπάρχει στο στρατό, μετατράπηκε σε όπλο εναντίον μας με το να αναφωνούνται συνθήματα ρατσιστικού περιεχομένου σε μία παρέλαση εθνικής επετείου. Εμείς περάσαμε από εκεί been there done that, τυχεροί όσοι μεγάλωσαν και απαλλάγηκαν από το στρατοκαυλικό παραλογισμό αλλά ας έχουμε και τα μάτια ανοικτά στην περίπτωση εκείνη που υπάρχει κάτι πίσω από αυτό το σκηνικό πιό βαθύ. Δέστε τη δίκη της χούντας (υπάρχει στο youtube) και νομίζω πώς όλοι θα συμφωνήσουμε πώς οι εθνικές καταστροφές μπορεί καμιά φορά να ξεκινάνε από κάτι τέτοια κυκλώματα μέσα στο στρατό. Το τελευταίο που θέλει ο ελληνισμός αυτή τη στιγμή είναι μια άλλη χούντα, μια άλλη πρόφαση για να χάσουμε άλλες μισές πατρίδες. Είμαστε άξιοι της τύχης μας αν΄με τη γνώση της ιστορίας μας αφήσουμε να ξαναγίνουν εθνικές καταστροφές.

Σημειώνω ότι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, σε καμία ιδεολογία αλλά είμαι παθών της Τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο. Και όλα τότε ξεκίνησαν αφού είχαν καλοσχεδιαστεί και επιμελώς προετοιμαστεί προηγουμένως (αρκετά χρόνια πριν) με την πρόφαση του εφόσον οι πολιτικοί είναι ανάξιοι να κουμαντάρουν τη χώρα αναλαμβάνουμε να αποκαταστήσουμε την τάξη όπως είπαν οι σούπερ ντούπερ πατριώτες συνομότες συνταγματάρχες.

Καλαμαρας Δημητρης
01-04-10, 10:40
Κυριοι σε εναν τελειο και πραγματικα δημοκρατικο κοσμο θα συμφωνουσα απολυτα με τις αποψεις σας ομως δυστυχως υπο τις παρουσες συνθηκες θα μου επιτρεψετε να διαφωνησω.

Σαφος δεν αποτελει λυση η χρηση βιας σχεδον σε κανενα προβλημα ομως οταν καθημερινα τα τουρκικα f 16 παρελαβνουν πανω απ τα νησια μας και η Αλβανοι καινε δημοσιος Ελληνικες σημαιες πρεπει να αναγνωρισουμε οτι υπαρχει προβλημα.

Δεν μπορω να αγορασω ενα κανις και να περιμενω να μου προστατευσει την περιουσια οπως δεν μπορω να περιμενω και απο ενα σκυλι φυλακα να ειναι χαριτωμενο και φυλικο γιατι τοτε θα μου ειναι αχρηστο.

Δεν θελω να εισβαλω στην χωρα κανενος ομως θελω να γνωριζουν οι γειτονες μου οτι αν με ενοχλησουν εχω τους καταλληλους ανθρωπους για να τους δημιουργησω σοβαρα προβληματα.

Αλλωστε οπως ειπε ενας μεγαλος ανδρας αν θες την ειρηνη πρεπει να εισαι ετοιμος για πολεμο.

sfougarisb
01-04-10, 11:25
Δημήτρη,

συμφωνώ ως προς την ανάγκη να έχουμε σοβαρές, και αξιόμαχες, Ειδικές Δυνάμεις.

Από πού όμως προκύπτει ότι αυτό τους δίνει το δικαίωμα να μας προσβάλουν σαν χώρα (λίκνο του πολιτισμού, της δημοκρατίας, κτλ) στην διεθνή κοινότητα εκστομίζοντας ασυναρτησίες οι οποίες όχι μόνο διώκονται ποινικά από το Διεθνές Δικαστήριο, όχι μόνο προσβάλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά τους κάνει να μοιάζουν με αλήτες του κοινού ποινικού δικαίου?

Τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων διαλέγονται και εκπαιδεύονται γιατί υποτίθεται ότι είναι οι καλύτεροι σε ένα φάσμα ικανοτήτων. Υποτίθεται ότι η εκπαίδευση αυτή μπορεί να τους κάνει σίγουρους για τις δυνατότητες και την ικανότητα τους να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις.

Να σε ρωτήσω τώρα, εσύ σε ποιον άνθρωπο θα είχες περισσότερη εμπιστοσύνη, σε κάποιον που φωνάζει ότι θα τους σπάσει όλους στο ξύλο και πουλάει φτηνό τσαμπουκά εκεί που τον παίρνει ή σε κάποιον που έχοντας εμπιστοσύνη στην δύναμη και τις ικανότητες του μετράει σιωπηρά την κατάσταση και αποφασίζει να επέμβει όταν τα πράγματα είναι υπέρ του?

Και για το παράδειγμα του σκύλου που ανέφερες, αν πραγματικά διάλεγες ένα σκύλο-φύλακα για την οικογένεια σου, θα έπαιρνες ένα σκύλο που κατουράει τα πόδια όλων των αγνώστων και γαβγίζει στα αμάξια, ή τον αδελφό του που περιμένει το πρόσταγμα σου για να δείξει τα δόντια του και αγνοεί υπομονετικά τα παιδιά σου όταν του τραβάν τα αυτιά?

Δυστυχώς, οι Ειδικές μας Δυνάμεις δεν έκαναν επίδειξη ικανοτήτων και αντοχής φωνάζοντας ότι θα γδάρουν και κάψουν τους γείτονες μας. Φτηνό ανέξοδο τραμπουκισμό κάναν, σαν τον έφηβο που μετά τα πρώτα μαθήματα πολεμικών τεχνών γυρίζει στη γειτονία ψάχνοντας αφορμή να δείρει κάποιον.

Καλαμαρας Δημητρης
01-04-10, 11:46
Δεν διαφωνω με την αποψη σου απλα πιστευω οτι το ειδος στρατιωτη για το οποιο μιλας αν και θεωρητικα ειναι το ιδανικο δεν υπαρχει για τον εξης λογο.
Ενας πραγματικα σκεπτομενος ανθρωπος δεν θα εφτανε σε σημειο να σκοτωσει αγνωστους σε αυτον συνανθρωπους του εστω και διαφορετικης εθνικοτητος για κανεναν λογο.
Η φυση του φονου ειναι κατα την γνωμη μου ζωωδης και για αυτο και ο στρατος τουλαχιστον οταν υπηρετησα εγω ουσιαστικα μας υποβαθμιζε πολιτισμικα προκειμενου να γινουμε αποτελεσματικοι.
Δεν πιστευω τουλαχιστον σε επιπεδο μαζας οτι ο πολιτισμενος ανθρωπος μπορει να γινει αποτελεσματικος σε επιπεδο μαχης εκτος αν προστατευει αμμεσα την ζωη η την οικογενεια του.
Δυστυχως τουλαχιστον με το ειδος των γειτονων που εχουμε μονο ο φοβος ενος πιο αγριου απο αυτους εχθρου θα ειναι αποτελεσματικος.

D.Poursanidis
01-04-10, 11:51
...... ή σε κάποιον που έχοντας εμπιστοσύνη στην δύναμη και τις ικανότητες του μετράει σιωπηρά την κατάσταση και αποφασίζει να επέμβει όταν τα πράγματα είναι υπέρ του?

...... :thumbup:

Σώτος Χριστοδούλου
01-04-10, 14:46
Φίλε Δημήτρη ο στρατός υπάρχει για να εξυπηρετεί ένα σκοπό. Και συμφωνώ μαζί σου πως πρέπει να είναι όπως ακριβώς είναι. Υπάρχει όμως ένα μπέρδεμα. Δεν αποτελεί επίδειξη δύναμης αυτό που έγινε ούτε περιποιεί οποιαδήποτε τιμή ή αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας. Κάθε άλλο μάλιστα. Μου δείχνει ότι κάποιοι έχουν ξεφύγει.

Ενα περιστατικό από τη δικιά μου στρατιωτική θητεία για να καταλάβεις τι έννοώ:

Ο συνταγματάρχης ΧΛ ήταν διοικητής του τάγματος μου που ήταν στην πρώτη γραμμή. Ηταν ένας βετεράνος του πολέμου του 1974 (λοχαγός τότε) γνωστός για τα κατορθώματά του να σταματήσει μια ίλη αρμάτων μάχης των Τούρκων στον Τράχωνα βόρεια της Λευκωσίας με δύο ΠΑΟφόρα και ένα σωρό άλλες μάχες που βγήκε αλόβητος και σίγουρα όχι ηττημένος.

Εμείς, η νεκρά ζώνη εκατό με διακόσια μέτρα λωρίδα, με μια εγκαταλελειμμένη νεροτουρπίνα να χάσκει σε μια παλιά νερο-διάτρηση, και οι Τούρκοι σκοποί σε κάτι δεκάδες μέτρα απέναντι. Ενα στοίχημα ήταν στην μέση ότι μπορούμε να κόψουμε την σωλήνα αυτή και να τη μεταφέρουμε στο φυλάκιο μας χωρίς να μας πάρουν είδηση οι Τούρκοι. Το κάναμε. Εν μέσω καιρικής θύελλας και αντιπερισπασμού με τα γνωστά βρισίματα εκατέρωθεν οι σκοποί έδωσαν την προσοχή τους αλλού και μία ομάδα από δικούς μας κατάφερε να κόψει τη σωλήνα σε κανα δυό ώρες και να τον μεταφέρει στο φυλάκιό μας. Το "κατόρθωμα" έγινε γνωστό. Την επομένη όλοι στην αναφορά τάγματος. Και ο συνταγματάρχης ΧΛ μας είπε τα εξής λόγια:

"Τις ψευτοπαλλικαριές και τις ηλιθιότητες να τις αφήσετε για εκεί που ξέρετε. Αν κάποιος από σας σκοτωνόταν τι θα λεγα εγώ στις μανάδες σας ρε μαλακισμένα? Οτι σκοτωθήκατε εν καιρώ κατάπαυσης του πυρός για μια νεορτουρπίνα? Τον παλλικαρά τον κάνει κανείς καλυμμένος πίσω από το ανάχωμα την ώρα που πρέπει και όχι πάνω από το ανάχωμα την ώρα που δεν πρέπει."

Αυτό λοιπόν φίλε μου που έκαναν οι άντρες των ειδικών δυνάμεων δεν ήταν ούτε άσκηση στρατιωτικού χαρακτήρα ούτε παλλικαριά. Ηταν επίδειξη καμένων εγκεφαλικών κυττάρων την στιγμή που δεν έπρεπε και στο χώρο στο οποίο δεν έπρεπε. Δεν λέω να είναι μουλόχαυλος ο στρατός. Ο στρατός ας εκπαιδεύει τους άντρες να θέλουν να πιούν αίμα και καλά κάνει που το κάνει. Ας μην τους αμολάει όμως στο κέντρο της Αθήνας με ψεύτικα δόντια βρυκόλακα να αλαλάζουν ασυνάρτητα! Αυτό είναι γελοιότητα και ξεφτίλα!

gre
08-04-10, 09:14
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "KABULI KID" ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΦΙΛΙΠ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ

Σας παρακαλώ:

ελάτε και

διαδώστε.

Διαδώστε το στους φίλους σας.

Και μην το αφήσετε μόνο στο e-mail. Καλέστε στο τηλέφωνο δύο φίλους σας, και ελάτε παρέα.

Και αν δε μπορείτε να έρθετε ακόμα, στείλτε το στους φίλους και στις φίλες σας.

Είναι για ΑΥΤΗ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Μεθαύριο. Σινεμά Φιλίπ, κοντά στη Πλατεία Αμερικής. Τα εξηγεί το πιο κάτω κείμενο.

Είσοδος για τη ταινία είναι δωρεάν, αλλά ότι χρήματα δώσετε στη θέση ενός κινηματογραφικού εισιτηρίου θα πάνε στη μάνα που έχασε ένα γιο και τώρα έχει μια κόρη μάλλον τυφλή την επόμενη μέρα.

Ευχαριστώ.

Sunshine
15-04-10, 11:57
Μόλις έμαθα ότι ο Αλβανός λογοτέχνης Ismail K (http://en.wikipedia.org/wiki/Ismail_Kadare)adare (http://en.wikipedia.org/wiki/Ismail_Kadare) ακύρωσε την προγραμματισμένη διάλεξη του για την Αθήνα (http://dytikosanemos.blogspot.com/2010/04/25.html)μετά τα ρατσιστικά επεισόδια που συνέβησαν…

Γνωρίζετε καλά τον θαυμασμό που τρέφω για την ελληνική λογοτεχνία και τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά εκτιμώ ότι μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, που στερείται κάθε ίχνος πολιτισμού, η επίσκεψή μου θα ήταν άκαιρη....

Panagiotis
15-04-10, 16:39
Θα περίμενα απο έναν "λογοτέχνη", να λειτουργούσε περισσότερο ώς φιλόσοφος και λιγότερο ώς πολιτικός, γιατι προσωπικά ώς "πολιτική" (Με εισαγωγικά) αντιλαμβάνομαι το να αδιαφορείς για το άν μια ολόκληρη χώρα καταδίκασε μια πράξη αποδεδειγμένα προερχόμενη απο μια μικρή μόνο ομάδα, και να προσπαθείς να το γενικεύσεις. Θεωρεί δηλαδή, πως ο κόσμος που θα πήγαινε να τον δεί στην διάλεξη του, θα του επιτίθονταν, είχε κανονίσει να κάνει παρουσίαση στα γραφεία της Χρυσής αυγής, ή μήπως στις φορές που επισκέφθηκε την Ελλάδα διαπίστωσε ρατσιστική αντιμετώπιση?

Τέτοιου είδους "ακυρώσεις" τις έχουμε συνηθίσει απο άλλου είδους ανθρώπους, και όχι απο κάποιους που μάλιστα πως στηρίζουν τα πιστεύω τους ακόμα και υπο "πίεση", όπως ο καντάρ υποτίθεται.

Το να βάζει στην άκρη κάποιος "την ελληνική λογοτεχνία και τον ελληνικό πολιτισμό" την οποία δηλώνει πως θαυμάζει (¨Αρα υποθέτω πως αναγνωρίζει και τα ιδανικά του, τα οποία ΣΑΦΩΣ και δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το συγκεκριμένο επεισόδιο, εκτός αν αυτό που θαυμάζει είναι τα βιβλία του Νικου Τσελεμεντέ), εναντι ενός μεμονωμένου περιστατικού, και να βάζει τον καθένα απο εμάς να τραγουδάει τα επίμαχα συνθήματα παρέα με τους συγκεκριμένους στρατιωτικούς που τα τραγούδαγαν, μου θυμίζει απλά τριτοκλασάτο πολιτικάντη κατηγορίας ισοπέδωσης ανευ εκβραχιασμού και αυτό ακριβώς είναι που στερείται "πολιτισμού" κατα την ταπεινή μου "ρηχή" άποψη.
Εμένα προσωπικά δεν θα μου λείψει ο κύριος (Και δεν με ενδιαφέρει αν είναι αλβανός η Σουηδός ή νοτιοαφρικανός, εγώ τον τίτλο τον οποίο φέρει - λογοτέχνης- καθώς και αυτό που θα περίμενε απο κάποιον που δηλώνει πως φιλοσοφεί εξετάζω), και απο κάποια τέτοια γεγονότα καταλαβαίνω τι είναι αυτό τελικά που έκανε κάποιον Καζαντζάκη για παράδειγμα, απλά μοναδικό και αναντικατάστατο.Κατα συνέπεια, θεωρώ πως περισσότερο επίκαιρη δεν θα μπορούσε να είναι η επίσκεψη του, αν υπηρετούσε τον πολιτισμό, οπότε το μόνο "άκαιρο" είναι αυτό που αναφέρεται στην δήλωση του.

Sunshine
15-04-10, 17:06
Θα περίμενα απο έναν "λογοτέχνη", να λειτουργούσε περισσότερο ώς φιλόσοφος και λιγότερο ώς πολιτικός, γιατι προσωπικά ώς "πολιτική" (Με εισαγωγικά) αντιλαμβάνομαι το να αδιαφορείς για το άν μια ολόκληρη χώρα καταδίκασε μια πράξη αποδεδειγμένα προερχόμενη απο μια μικρή μόνο ομάδα, και να προσπαθείς να το γενικεύσεις. Θεωρεί δηλαδή, πως ο κόσμος που θα πήγαινε να τον δεί στην διάλεξη του, θα του επιτίθονταν, είχε κανονίσει να κάνει παρουσίαση στα γραφεία της Χρυσής αυγής, ή μήπως στις φορές που επισκέφθηκε την Ελλάδα διαπίστωσε ρατσιστική αντιμετώπιση?

Τέτοιου είδους "ακυρώσεις" τις έχουμε συνηθίσει απο άλλου είδους ανθρώπους, και όχι απο κάποιους που μάλιστα πως στηρίζουν τα πιστεύω τους ακόμα και υπο "πίεση", όπως ο καντάρ υποτίθεται.

Το να βάζει στην άκρη κάποιος "την ελληνική λογοτεχνία και τον ελληνικό πολιτισμό" την οποία δηλώνει πως θαυμάζει (¨Αρα υποθέτω πως αναγνωρίζει και τα ιδανικά του, τα οποία ΣΑΦΩΣ και δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το συγκεκριμένο επεισόδιο, εκτός αν αυτό που θαυμάζει είναι τα βιβλία του Νικου Τσελεμεντέ), εναντι ενός μεμονωμένου περιστατικού, και να βάζει τον καθένα απο εμάς να τραγουδάει τα επίμαχα συνθήματα παρέα με τους συγκεκριμένους στρατιωτικούς που τα τραγούδαγαν, μου θυμίζει απλά τριτοκλασάτο πολιτικάντη κατηγορίας ισοπέδωσης ανευ εκβραχιασμού και αυτό ακριβώς είναι που στερείται "πολιτισμού" κατα την ταπεινή μου "ρηχή" άποψη.
Εμένα προσωπικά δεν θα μου λείψει ο κύριος (Και δεν με ενδιαφέρει αν είναι αλβανός η Σουηδός ή νοτιοαφρικανός, εγώ τον τίτλο τον οποίο φέρει - λογοτέχνης- καθώς και αυτό που θα περίμενε απο κάποιον που δηλώνει πως φιλοσοφεί εξετάζω), και απο κάποια τέτοια γεγονότα καταλαβαίνω τι είναι αυτό τελικά που έκανε κάποιον Καζαντζάκη για παράδειγμα, απλά μοναδικό και αναντικατάστατο.Κατα συνέπεια, θεωρώ πως περισσότερο επίκαιρη δεν θα μπορούσε να είναι η επίσκεψη του, αν υπηρετούσε τον πολιτισμό, οπότε το μόνο "άκαιρο" είναι αυτό που αναφέρεται στην δήλωση του.

«Eναντι ενός μεμονωμένου περιστατικού» το οποίο συνέβη σε παρέλαση εθνικής εορτής!!!

Το ότι αποφάσισε να το ακυρώσει διότι προφανώς θίχτηκε σαν Αλβανός και ένιωσε αφιλόξενο περιβάλλον την Ελλάδα φυσικά δεν τον κατατάσσει στο επίπεδο του Τσελεμεντέ ούτε πίστεψε νομίζω ότι θα τον λιθοβολήσει κανένας… Εγώ προσωπικά λέω καλά έκανε.. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα σ’ αυτή τη χώρα έχουν γίνει στο όνομα του ελληνικού πολιτισμού. Οι νεοέλληνες το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να ξεφτιλίσουν την άξιες των προγονών τους… φτάνει πια μ’ αυτή την καραμελιτσα του πολιτισμού και του αθάνατου ελληνικού πνεύματος…

Πολύ απλά πιστεύω πως και ο Καζαντζάκης το ίδιο θα έκανε για την πατρίδα του. Δεν ξέρω που ζεις αλλά γενικότερα στην Ελλάδα αν δεν το έχεις παρατηρήσει πήξαμε στα «μεμονωμένα περιστατικά» …..

fivos
15-04-10, 19:13
Δεν ξέρω που ζεις αλλά γενικότερα στην Ελλάδα αν δεν το έχεις παρατηρήσει πήξαμε στα «μεμονωμένα περιστατικά» …..
+1 :thumbup:

Εκτός αυτού, το ότι δεν φώναζε σύσωμος όλος ο κόσμος αντίστοιχα συνθήματα στην παρέλαση δε σημαίνει πως είμαστε άμοιροι ευθυνών (όλοι μας) ή ότι το περιστατικό δε δηλώνει το επίπεδο παιδείας μας που φθίνει ολοένα και την κοινωνικής αναισθησίας μας που επιτρέπει σ' όλα αυτά τα φαινόμενα να βρίσκουν δρόμο έκφρασης.

Μήπως πρέπει δηλ. να ζητήσουμε και τα ρέστα από τον άνθρωπο που αρνήθηκε να έρθει και για το πως αισθάνθηκε, επειδή εμείς καταφέρνουμε να γινόμαστε ρόμπα μόνοι μας?

Panagiotis
15-04-10, 19:15
Δεν ξέρω που ζεις αλλά γενικότερα στην Ελλάδα αν δεν το έχεις παρατηρήσει πήξαμε στα «μεμονωμένα περιστατικά» …..

Και εκτός απο τα μεμονωμένα περιστατικά, πήξαμε ΚΥΡΙΩΣ στο να βάζουμε δικαιους και άδικους στο ίδιο τσουβάλι

Αν θεωρεί κάποιος πως δέκα εκατομμύρια Έλληνες, πρέπει να δεχτούν την ταμπέλα του ρατσιστή, επειδή έγινε το συγκεκριμένο επεισόδιο, τότε πάω πάσο, αλλα προσωπικά δεν την δέχομαι.

Αυτοί που ενήργησαν έτσι, δέχτηκαν και τις όποιες συνέπειες της πράξης τους, και κοινωνικά (δεν τους έκραξαν οι αλλοδαποί όσο τους έκραξαν οι Έλληνες) αλλά ενδεχομένως και απο την υπηρεσία στην οποία ανήκουν.

Γιατί λοιπόν κάποιος πρέπει να κοιτάξει τους δέκα, τους είκοσι που δημιούργησαν αυτό το θέμα και να μην κοιτάξει τα εκατομμύρια που αντέδρασαν σε αυτό, με τέτοιο τρόπο?

Το οτι συνέβει σε παρέλαση εθνικής εορτής τι σημαίνει?? Πως πρέπει να μοιραστεί η ευθύνη στο πανελλήνιο και να νιώθουμε "συνένοχοι"??

Μήπως θα έπρεπε και εμείς να κάνουμε ανάκληση του Ελληνα πρέσβη απο τα Τίρρανα επειδή όταν έπαιζαν οι Εθνικές μας ομάδες οι αλβανοί μας βρίζαν και καίγαν τις σημαίες μας, υπο το βλέμα των αστυνομικών? :banghead:
Λυπάμαι αλλά η επίλογή του Καντάρ, μου θυμίζει όλους όσους εξέφρασαν τέτοιου είδους απόψεις.

Πιστεύεις πως η στάση του Καντάρ (Του οποίου την συγγραφική αξία, φυσικά και αναγνωρίζω, το "τσελεμεντές" στο περι "θαυμασμού του Ελληνικού πολιτισμού" πάει αν δείς) θα δημιουργήσει ενοχές στους δημιουργούς του επεισοδίου? Θα του κάνει να μετανιώσουν, να καταλάβουν το ενδεχόμενο λάθος ή θα αποτρέψουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον?
Aυτού του είδους την αντίδραση, όπως είπα, θα την περίμενα -και ίσως να την δικαιολογούσα - απο κανέναν Γκρουέφσκι για παράδειγμα. Όχι όμως απο έναν υπηρέτη του πολιτισμού.

Αυτό που ξέρω είναι πως όταν παώ κάπου καλεσμένος, και μου γαβγίζει το σκυλί του οικοδεσπότη, δεν τα βάζω με τον οικοδεσπότη, δεν του τραβάω μια μούντζα και κάνω μεταβολη. Και αν τα βάλω και με το σκυλί ακόμα, τότε ή ανόητος θα είμαι, ή δεν θα έχω δεί τον "πνίχτη" και το "λουρί", που φροντίζει όπως πρέπει τα πράγματα..:D

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
15-04-10, 19:25
ρε συ παναγιωτη...."λογοτεχνης" με εισαγωγικα ο Κανταρε?

δεν συμφωνω και εγω γενκα με την φυγη απο τα πραγματα αλλα νομιζω οτι η σταση του ειναι μια συνειδητη αποδοκιμασια στο ρατσισμο που εκκολαπτεται στην ελλαδα....

η αποφαση του αυτη μας κανει και παλι να κουβντιασουμε το θεμα, ενω μια ομιλια του ισως να περναγε πιο ντουκου...

ο ρατσισμος ειναι εδω και δεν υπαρχει μονο μεσα στα γραφεια της χρυσης αυγης....οποιος δεν το βλεπει εθελοτυφλει...

fivos
15-04-10, 19:27
Αυτό που ξέρω είναι πως όταν παώ κάπου καλεσμένος, και μου γαβγίζει το σκυλί του οικοδεσπότη, δεν τα βάζω με τον οικοδεσπότη, δεν του τραβάω μια μούντζα και κάνω μεταβολη. Και αν τα βάλω και με το σκυλί ακόμα, τότε ή ανόητος θα είμαι, ή δεν θα έχω δεί τον "πνίχτη" και το "λουρί", που φροντίζει όπως πρέπει τα πράγματα..:D
Μου φαίνεται λίγο άκυρο το παράδειγμα, γιατί μπορεί οι συγκεκριμένοι να ήταν "ζώα" αλλά συμπαθώ πολύ τα σκυλιά :D
...τα οποία εξ' άλλου ένας καλός οικοδεσπότης θα φροντίσει να μη τα εκπαιδεύσει να γαυγίζουν και να δαγκώνουν οποιονδήποτε αλλά πολύ περισότερο μάλλον δε θα τα πάρει στην παρέλαση.

Πιστεύεις πως η στάση του Καντάρ (Του οποίου την συγγραφική αξία, φυσικά και αναγνωρίζω, το "τσελεμεντές" στο περι "θαυμασμού του Ελληνικού πολιτισμού" πάει αν δείς) θα δημιουργήσει ενοχές στους δημιουργούς του επεισοδίου? Θα του κάνει να μετανιώσουν, να καταλάβουν το ενδεχόμενο λάθος ή θα αποτρέψουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον?
Παναγιώτη είναι αφελές να πιστεύουμε πως η στάση του στρέφεται στους δημιουργούς του επεισοδίου, όσο αφελές είναι -νομίζω- να πιστεύουμε πως το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι ένα μεμονωμένο παράδειγμα.
Κάθε πράξη μας έχει ένα συγκεκριμένο αντίχτυπο και κάθε φορά καλούμαστε να επιλέξουμε τι μας ταιριάζει.
Με το να έρθει, θα έκανε μερικές δεκάδες έλληνες κοινωνούς του λογοτεχνικού του έργου.
Με το να μην έρθει, έστειλε ένα μήνυμα της κοινωνικής του ευαισθησίας σε μερικές χιλιάδες έλληνες - μέσω των media.

Panagiotis
15-04-10, 19:52
ρε συ παναγιωτη...."λογοτεχνης" με εισαγωγικα ο Κανταρε?

Εδώ κοτζαμ έψιλον του αφαίρεσα!:D

Γιώργο, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν εκκολάπτεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, και όσο η κρίση θα δυσχεραίνει τα πράγματα είναι δεδομένο πως θα ενισχύεται.

Και η ενίσχυση αυτών των τάσεων, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την "πολιτική". Οι Ουκάδες λοιπόν, έχουν να κερδίσουν κάποια εκατοστά περηφάνειας στο στήθος τους φωνάζοντας αυτά που φωνάζουν, κάποιοι άλλοι όμως μετρούν πραγματικά κέρδη απο την όλη ιστορία. Και αυτοί μένουν αλώβητοι.

Όπως μας έχει διδάξει η ιστορία αυτές είναι ιδανικές συνθήκες εκκόλαυσης του "αυγού του φιδιού".

Προσωπικά λοιπόν, δεν θεωρώ απολύτως τυχαίο το περιστατικό στην παρέλαση, νομίζω πως ήταν κατευθυνόμενο, αλλά αρνούμαι να το γενικεύσω σε τέτοιο βαθμό ώστε να χαρακτηρίσει ένα ολόκληρο έθνος.

Μπορεί να έχουμε στο dna μας μια γερή δόση εθνικισμού, αλλά δεν πιστεύω πως είμαστε οι ρατσιστές που κάποιοι επιχειρούν να μας παρουσιάσουν.

Ο λόγος για τον οποίο εξέφρασα την αντίθεση μου είναι πως αν είναι κάτι που μπορεί να πάει κόντρα στην όποια "νέα τάξη πραγμάτων" ή τα νέα δεδομένα αν θέλεις, αυτό είναι μόνο ο πολιτισμός. Διαφωνεί κανένας?

(Μάλιστα ο ίδιος ο λογοτέχνης έχει αναφέρει πως ο φυσικός εχθρός κάθε δικτάτωρα, είναι ο κάθε συγγραφέας)

Και αν αυτοί που υπηρετούν τον πολιτισμό και αυτού του ειδικού μεγέθους μάλιστα , "τρώνε" την όποια φόλα μπορεί να μας πασσάρεται, πές μου σε παρακαλώ, τι θα πρέπει να περιμένω απο τον μέσο άνθρωπο να καταλάβει και να νιώσει, και πως δεν θα φάει την ίδια φόλα ο καθένας μας.

Γιατί μπορεί να είναι μεγάλος και τρανός, αλλά πιστεύω πως την φόλα, την έφαγε και αυτό είναι το οποίο θίγω και αυτό που προσωπικά θεωρώ σπουδαίο.

Κάτι άλλο, δεν έχω να πώ.

Physalia
15-04-10, 19:56
Καθόλου δεν καταλαβαίνω γιατί ένας λογοτέχνης πρέπει να μένει έξω από την πολιτική :confused:.
Θα υποστήριζα ακριβώς το αντίθετο μάλιστα, αυτή η παντελής έλλειψη πνευματικών ανθρώπων με πολιτικό λόγο είναι που συχνότατα επισημαίνεται ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των καιρών μας.....

Επίσης,
τα "ζώα" της παρέλασης είναι μισθοφόροι του ελληνικού στρατού, οι οποίοι διατάχτηκαν να κελαηδήσουν τη μλκ τους υπό τη μπαγκέτα των ανωτέρων τους.
Τα "ζώα" της παρέλασης μίλησαν εκ μέρους της Ελλάδας, ασχέτως αν δεν ζήτησαν ποτέ την άδειά μας να το κάνουν.
Τα "ζώα" της παρέλασης δεν ήταν τυχάρπαστα γηπεδοχουλιγκάνια που δεν έχουν να λογοδοτήσουν σε κανέναν για τα νεκρά εγκεφαλικά τους κύτταρα....
Άσε που τα "ζώα" της παρέλασης είναι πολύ παρόμοια με εκείνα τα άλλα "ζώα" που σε προηγούμενους καιρούς αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τους εξοπλισμούς που τους αγοράσαμε και την εκπαίδευση που τους εξασφαλίσαμε για να μας βάλουν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι -για το καλό μας βεβαίως βεβαίως.

Καταλαβαίνω πάντως την ένστασή σου περί τσουβαλιάσματος, αλλά σε κάποια πράγματα ο βαθμός της συνυπαιτιότητάς μας δεν μου είναι και τόσο ξεκάθαρος όσο εσύ τον κάνεις να ακούγεται. Π.χ. η δική μου ηθική ουρλιάζει για την άμεση απόλυση του γελοίου που ηγήθηκε αυτού του εθνικού σούργελου, την ιδια στιγμή που θέλοντας και μη απλά συνεχίζω να πληρώνω τον μισθό του.....:rolleyes:

Dimitris Galon
21-04-10, 13:07
Ξαναδιαβάζοντας το βιβλίο του Μ. Καραγάτση με τον τίτλο "ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΣΚΟΣ" -αναφερόμενο στον "ήρωα" Αρβανίτη (Αλβανό) Βασίλη Λάσκο, κυβερνήτη του ελληνικού υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ, το οποίο βυθίστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1943, βόρεια της Σκιάθου, από το γερμανικό ανθυποβρυχιακό πλοίο JU 2101 (πρώην ελληνικό ναρκαλιευτικό ΣΤΡΥΜΩΝ), με κυβερνήτη τον υποπλοίαρχο Friedrich Vollheim- βρήκα στην πολύ αναλυτική εισαγωγή κάποια σημαντικά στοιχεία τα οποία έχουν να κάνουν με το θέμα, και τα οποία αρθρώνονται από έναν γενικά ως "εθνικό" αποδεκτό συγγραφέα. Τα παραθέτω εδώ.

http://s2.imgimg.de/uploads/01eaaa94c7jpg.jpg
http://s2.imgimg.de/uploads/02ae9126acjpg.jpg
http://s2.imgimg.de/uploads/035552dfc8jpg.jpg

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
21-04-10, 13:39
ο Καραγατσης παραθετει τα προφανη που μονο αν εισαι κακοπιστος αδυνατεις να αποδεχτεις...

AIGAIAS
21-04-10, 14:11
Διαβάζω με ενδιαφέρον τα πόστ, και ομολογώ, ο πειρασμός ειναι μεγάλος......

Προσωπικά για τον Λογοτέχνη δεν δίνω δεκάρα. Δεν με ενδιαφέρουν οι λόγοι για τους οποίους ανέβαλλε την επίσκεψή του.

Αυτό στο οποίο θέλω ομως να σταθώ, ειναι οτι οταν παρακολούθησα το βίντεο της παρέλασης με το ρατσιστικό εμβατήριο, καταρχήν ενοιωσα ΕΚΠΛΗΞΗ. Αισθάνθηκα οτι αυτο που εβλεπα και ακουγα, δεν με αντιπροσωπεύει, οτι ειναι ξένο με μένα.

Οσο πέρναγε η ωρα, η πρώτη μου αυτή εντύπωση μετατράπηκε σε απογοήτευση.
Απογοήτευση, διότι αυτή η ξεχωριστή ομάδα ανδρών που ειναι εκπαιδευμένοι να δίνουν χωρίς δισταγμό την ζωή τους για την υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας, εγιναν θύμα διαφόρων σκοπιμοτήτων, και τελικά επεσαν χαμηλά μπροστά στα μάτια μας.
Τα εμβατήρια ειναι μέρος της εκπαίδευσης, και θα πρέπει να ειναι ετσι διατυπωμένα ωστε να κάνουν τον λαό να αισθάνεται περήφανος και να ταυτίζεται με το μήνυμα που μεταφέρουν. Ομως αυτή την φορά κανένας δεν ταυτίστηκε μαζί τους..........εκτός απο τον αγηματάρχη.(προφανώς ηθελε να τον αποστρατεύσουν, για να πάρει και την προαγωγή.:) Μονο αυτό μπορώ να σκεφτώ.)
Λυπάμαι, και αναρωτιέμαι πως ειναι δυνατόν να πιστεύουν αυτοί οι νέοι ανθρωποι, που εχουν περάσει απο τόσο σκληρή εκπαίδευση, οτι η σωτηρία αυτής της χώρας θα ερθει αν ξαποστείλουμε τους Μετανάστες Αλβανούς, την στιγμή που εμείς οι ιδιοι απαξιώνουμε την χώρα μας, διατάζοντας τους να υποστείλουν την Σημαία απο κυρίαρχο εδαφός μας με την γνωστή ρήση ...... « ε δεν βαριέσαι. Για μια Σημαία θα μαλώνουμε? Κατεβάστε την και θα πούμε οτι την πήρε ο αέρας, για να τελειώσει το θέμα ».
Ολοι μας εχουμε ευθύνη για το εμβατήριο που ακούσαμε..........ο καθένας με το μερίδιο του, και γνωρίζουμε πολύ καλά τι εννοώ με αυτό.

Ακαιρο λοιπόν το εμβατήριο, χωρίς κανένα αντίκρυσμα, και το χειρότερο........εξέθεσε στα μάτια του κόσμου μια ομάδα νέων που κατά τα άλλα θα εδιναν και την ζωή τους για μας.

Μαράκι (Physalia):
Δεν χρειάζεται να τους πετάξουμε αβίαστα στον Καιάδα. Τέτοιες συμπεριφορές απο την μιά πρέπει να καταδικάζονται, αλλά απο την άλλη πρέπει να μας μας βάζουν και σε σκέψεις για να βρούμε τα πραγματικά αιτια. Το να κολλάμε ρετσινιές και να τσουβαλοποιούμε επαγγέλματα ειναι πολυ ευκολο αλλά δυστυχώς δεν βελτιώνει την κατάσταση που βιώνουμε στην Ελληνική πραγματικότητα.
Νομίζω πως θα πρέπει να ειμαστε προσεκτικοί ειδικά επειδή το φόρουμ ειναι ενα μέσο οχι μονο ελεύθερης εκφρασής αλλά και διαμόρφωσης κοινής γνώμης.
Θα συμφωνήσω μαζί σου για τις ανοιχτές πληγές που εχουν αφήσει σε ολους μας τα "ζώα" οπως (μαλλον ακομψα θα ελεγα) αποκαλείς εσύ και ο φίλος μου ο Γιώργος κάποια μερίδα Ενστολων,....« που σε προηγούμενους καιρούς αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τους εξοπλισμούς που τους αγοράσαμε και την εκπαίδευση που τους εξασφαλίσαμε». Ομως, αφού κάνεις τέτοιες αναφορές, φαντάζομαι οτι θα συμφωνείς πως το δικαίωμα της δωρεάν εκπαίδευσης το εχουν ολοι οι Ελληνες, ανεξαρτήτως αν αυτό ονομάζεται Ανώτατο Στρατ.Εκπαιδευτικό Ιδρυμα, η απλά Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα.Οπως εσύ πληρώνεις για αυτούς, ετσι και οι αλλοι πληρώνουν για την δική σου εκπαίδευση Μαρία μου. Επίσης, φαντάζομαι θα συμφωνείς πως οι Στρατιωτικοί Εξοπλισμοί δεν ειναι κάποια παιγνιδάκια που τα αγοράσαμε για να παίζουν οι Ενστολοι, και οτι η οικονομική επιβάρυνση για την αγορά τους αφορά και στους ιδιους τους Ενστολους.
Πίστεψε με και γώ λυπάμαι που κάποτε η χώρα μας κυβερνήθηκε με τρόπο αντιδημοκρατικό από μια ομάδα ονειροπόλων, αφελών και πολιτικά άπειρων, αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής, χωρίς την ψήφο του λαού. Αλλά αν θέλουμε να ειμαστε συνεπείς και αντικειμενικοί, θα πρέπει να βρούμε το θάρρος να αναγνωρίσουμε την προσφορά τους στήν οικονομία, την βιομ.ανάπτυξη και τα δημόσια εργα, και να αποφασίσουμε να αντικρύσουμε την αλήθεια για τα αιτια της σημερινής μας κατάντιας.....

Μετά απο 35 χρόνια δημοκρατικά εκλεγμένης πολιτικής ζωής, η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής και πολιτιστικής κατάρρευσης, και αυτή την φορά φταίμε ολοι μας...............

Φιλικά :)

Δημ. Αδάμης

geogeo
21-04-10, 14:18
...
Πίστεψε με και γώ λυπάμαι που κάποτε η χώρα μας κυβερνήθηκε με τρόπο αντιδημοκρατικό από μια ομάδα ονειροπόλων, αφελών και πολιτικά άπειρων, αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής, χωρίς την ψήφο του λαού. Αλλά αν θέλουμε να ειμαστε συνεπείς και αντικειμενικοί, θα πρέπει να βρούμε το θάρρος να αναγνωρίσουμε την προσφορά τους στήν οικονομία, την βιομ.ανάπτυξη και τα δημόσια εργα, και να αποφασίσουμε να αντικρύσουμε την αλήθεια για τα αιτια της σημερινής μας κατάντιας.....

...

:lipsrsealed:

μετά συγχωρήσεως, τραγικό ... έχω μείνει ξερός ...

Σήμερα 21/4/2010

Καλή μας τύχη

fivos
21-04-10, 14:33
:lipsrsealed:

μετά συγχωρήσεως, τραγικό ... έχω μείνει ξερός ...

Σήμερα 21/4/2010

Καλή μας τύχη

Παρομοίως... :lipsrsealed:

gre
21-04-10, 14:40
Εχω να σας προτεινω ενα εξαιρετικα ενδιαφερον και ευχαριστο μυθιστορημα , που λεγεται "Καλά, και συ Ελληνας ρε ?" του Βασ. Χριστόπουλου, εκδ. Κεδρος.

Το βιβλία αυτο αναφερεται στη δημιουργια εθνικων συνειδησεων στα βαλκανια και την ανατολικη μεσογειο στα τελη του 19 ου, αρχες εικοστου αιωνα. Ολες αυτες οι γεωγραφικες περιοχες , την εποχη εκεινη υπαγονταν στην οθωμανικη αυτοκρατορια. Στις περιοχες αυτες ζουσαν ανθρωποι που μιλουσαν ελληνικα, αρβανιτικα, σερβικα, εβραικα, ανθρωποι που αισθανονταν βλαχοι, ρωμιοί, σλαβομακεδονες, γραικοι, ελληνες, αρβανιτες, σερβοι, κουρδοι, αρμενηδες, τουρκοι, ανρωποι που πιστευαν στην ορθοδοξια, μουσουλμανοι, οβραιοι, κλπ κλπ κλπ. Ολοι αυτοι λοιπον ζουσαν ως υπηκοοι του Σουλτανου, αλλοι βολεμενοι κι αλλοι οχι.
Το βιβλιο αφηγειται παραλληλα την ιστορια δυο οικογενειων, η μια ζει στη γεωγραφικη περιοχη που σημερα ονομαζεται Μακεδονια, και η αλλη στα παραλια της Ανατολιας, στη νοτια ακτη του Ποντου, στην Τραπεζουντα. Το βιβλιο ακολουθει την πορεια των 2 οικογενειων σε μια περιοδο 3-4 δεκαετιων, ενω προς το τελος κανει ενα flash forward στο σημερα στην Ελλαδα.
Ο συγγραφεας εστιαζει την προσπαθεια του στο να βαλει τον αναγνωστη οσο μπορει βαθυτερα στο κλιμα της εποχης, κυριως διερευνωντας ζητηματα και εννοιες σαν τη θρησκεια τη γλωσσα την εθνικη συνειδηση και ταυτοτητα, το συμφερον, το βολεμα, την ασφαλεια κλπ κλπ

Το βρηκα καταπληκτικο. Και μια και η κουβεντα εδω στο θρεντ ειναι σχετικη, σας το προτεινω ανεπιφυλακτα, ανεξαρτητα απο πολιτικες , θρησκευτικες εθνικες πεποιθησεις του καθενος. Ειμαι σιγουρος οτι θ αρεσει σ ολους

RNA
21-04-10, 14:57
Αλλά αν θέλουμε να ειμαστε συνεπείς και αντικειμενικοί, θα πρέπει να βρούμε το θάρρος να αναγνωρίσουμε την προσφορά τους στήν οικονομία, την βιομ.ανάπτυξη και τα δημόσια εργα, και να αποφασίσουμε να αντικρύσουμε την αλήθεια για τα αιτια της σημερινής μας κατάντιας.....

Κάποιος βέβαια θα μπορούσε εύκολα να το αντικρούσει αυτό (από οικονομικής απόψεως, μιας και είναι το μόνο για το οποίο μπαίνω στην συζήτηση) παραθέτωντας ένα απλό διάγραμμα με τον Πληθωρισμό που μας αφέθηκε ως κληροδότημα κατά την έξοδο (Πηγή OECD).

http://img85.imageshack.us/img85/5313/inflation.jpg

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
21-04-10, 15:09
ας αφησουμε λοιπον το παραμυθακι της καθαροτητας των Ελληνων και να πιασουμε το παραμυθακι της οικονομικης ευημεριας της Ελλαδας κατα την επταετια....

Ο δεξιος πολιτικος και οικονομολογος Ξ. Zολώτας ειχε γραψει : «H πολιτική της δικτατορίας ήταν στην ουσία πολιτική ποσοτικής μεγεθύνσεως και όχι οικονομικής αναπτύξεως... Aλλά η δομή της οικονομίας δεν βελτιώθηκε σε βαθμό άξιο λόγου και οι αδυναμίες της όξυναν τα προβλήματα».

Η αληθεια ειναι επισης οτι ο ρυθμος αναπτυξης εμεινε σταθερος καθ ολη τη διαρκεια της χουντας με σημειωση οτι ειχαμε εντονες πληθωριστικες πιεσεις με τρομακτικη εκτιναξη του πληθωρισμου αμεσως μετα την βελτιωση της "επαναστασης" (ΜΠΛΙΑΧ) απο την "επανασταση" του Ιωαννιδη....
"εδω κολλαει το "κι εγω που νομιζα οτι τις επαναστασεις τις κανει ο λαος""

Ο προπαγανδα ανθρωπων σαν τον Καρατζαφερη βλεπω οτι εχουν περαση σε βαθος στα στελεχη του ΕΣ (και ΠΝ μια που ο Δημητρης ειναι μελος αυτου) και για αυτο σιγουρα δεν φταιει μονο ο καρατζαφερης αλλα κυριως η ανυπαρξια μεστου αντιλογου....

Αλλα Δημητρη (και καθε αλλου φορεα της επιχειρηματολογιας αυτης) να σας θυμισω οτι η οικονομια δεν ειναι το μονο μεγεθος που περιγραφει την ευημερια ενος λαου....

Σιγουρα ξεχνας οτι στην ταρατσα της οδου Μπουμπουλινας ανθρωποι ξεριζωναν την ψυχη αλλων ανθρωπων (μαζι με τα νυχια τους) γιατι απλα πιστευαν σε αλλες ιδεες....

Σιγουρα ξεχνας οτι ο Ιωαννιδης ανοιξε την πορτα στους τουρκους για να μπουν στην Κυπρο

Ειναι εντελως προκλητικο να μιλαμε για τα καλα της χουντας ανημερα 21ης Απριλιου....

Αλλα πραγματικα χαιρομαι που συνδυαζουμε την κουβεντα περι ρατσιστικων συνθηματων κ γουρουνια αλβανους, με κειμενα του καραγατση (κι αυτος λογοτεχνης ειναι ξερεις) που μιλανε για ελληνες ηρωες (απο την αλβανια ως αρβανιτες) ...

Συνδυτες....το να μενουμε αφωνοι και εκπληκτοι δεν οδηγει πουθενα....

οφειλουμε -το ξαναλεω- να παλεψουμε τη χουντα στα επιχειρηματα της....να ξεριζωσουμε τη χουντα απο την ψυχη του διπλανου μας...

γιατι το ειχε πει και ο Διηνεκης -αυτος ο ηρωας δωριεας λακεδαιμονιος ελληνας- οτι το αντιθετο του φοβου ειναι η αγαπη...

Physalia
21-04-10, 15:29
Να υποθέσω ότι η εξέλιξη της συζήτησης έχει κάποια σχέση με την αποφράδα επέτειο (http://stavrochoros.pblogs.gr/2009/04/21-aprilioy-h-apofrada-hmera-.html); :D

neokles
21-04-10, 16:38
:worship:

Ήταν καιρός να ακουστεί ο αντίλογος έναντι στις αυθαίρετες -τάχα- οικονομικές αναλύσεις που βρήκαν και μας παρουσιάζουν επιλεκτικά.

Sunshine
21-04-10, 16:56
Καλά πάει το πράμα….. όλο προς τα πίσω.. από το ρατσισμό περάσαμε στο φασισμό, θυμηθήκαμε τις μεγάλες δόξες της χούντας και της Βασιλείας, τώρα τι έχει σειρά; Η καταγωγή των Ελλήνων από το Σείριο (http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B8%CE%AD%CE%BD%C E%B7%CF%82_%CE%9B%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE %BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82)!??? :eek:

:rofl:

AIGAIAS
22-04-10, 11:17
Φίλε Γιώργο (Delv)

Περιεκτικός. Με ενα πόστ σου τσουβαλιάστηκαν ολα στο τσουβάλι του Καρατζαφέρη..........:)

Σοβαρά Τώρα.( Επειδή εγινε αχταρμάς.......).

1. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην διάρκεια της Χούντας, όπως επίσης θεωρώ πως η επιβολή στρατιωτικού καθεστώτος σε καμία περίπτωση δεν θα λύσει τα προβλήματα της χώρας μας. Η διαφθορά δεν ειναι καμια ιωσούλα.......Θέλει θάρρος και τόλμη.....απο ολους.
Kαι μήν ιδρώνεις φίλε μου. Ολοι οι Ενστολοι που βλέπεις γύρω σου δεν καραδοκούν για να ικανοποιήσουν εξουσιαστικά σύνδρομα εις βάρος του λαού. Ειναι οπως ολοι μας άνθρωποι, και εχουν τα ιδια ονειρα για το μέλλον αυτής της χώρας.

2. Το συγκεκριμένο βίντεο με απογοήτευσε και με έκανε να προβληματιστώ. Σίγουρα το ίδιο θα αισθάνθηκαν ολοι όσοι το είδαν.
Όμως σε διαβεβαιώ, ότι όταν χρειαστεί, αυτοί οι νέοι, θα πράξουν το καθήκον τους, δίνοντας και την ίδια τους τη ζωή για την πατρίδα.

3. (ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ) . Οσον αφορά στην οικονομική ανάπτυξη που ανέφερα, υπάρχουν ντοκουμέντα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, και αποδεικνύουν ότι ανάμεσα στα πολλά δεινά που μας έφερε η Χούντα, προσέφερε και κάποια έργα κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα. ( ΜΟΜΑ), καθώς και Επενδύσεις Πολυεθνικών, Ανάπτυξη Τουρισμού, κτλ. Στοιχεία για τα οικονομικά μεγέθη της εποχής εκείνης, υπάρχουν σε δημοσιευμένη μελέτη στήν επίσημη ιστοσελίδα του London School of Economics, www.lse.ac.uk (http://www.lse.ac.uk/) του καθηγητά Ιωάννη Τζώρτζη, (Μην το ξεχειλώνουμε με σκόρπια διαγράμματα, και θεωρίες περι πληθωρισμού. )

Δροσερούς χαιρετισμούς απο τα Βόρεια.........

Δημ. Αδάμης.

RNA
22-04-10, 11:41
3. (ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ) . Οσον αφορά στην οικονομική ανάπτυξη που ανέφερα, υπάρχουν ντοκουμέντα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, και αποδεικνύουν ότι ανάμεσα στα πολλά δεινά που μας έφερε η Χούντα, προσέφερε και κάποια έργα κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα. ( ΜΟΜΑ), καθώς και Επενδύσεις Πολυεθνικών, Ανάπτυξη Τουρισμού, κτλ. Στοιχεία για τα οικονομικά μεγέθη της εποχής εκείνης, υπάρχουν σε δημοσιευμένη μελέτη στήν επίσημη ιστοσελίδα του London School of Economics, www.lse.ac.uk (http://www.lse.ac.uk/) του καθηγητά Ιωάννη Τζώρτζη, (Μην το ξεχειλώνουμε με σκόρπια διαγράμματα, και θεωρίες περι πληθωρισμού. )

Σε όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα, αρκετά γίνονται προς “όφελος” των πολιτών. Το θέμα είναι πως το πραγματικό όφελος έναντι του πραγματικού κόστους το βλέπει ο κόσμος μετά την έλευση του απολυταρχικού καθεστώτος και στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο θέαμα (Τα παραδείγματα είναι πολλά.).

geogeo
22-04-10, 11:46
...

Συνδυτες....το να μενουμε αφωνοι και εκπληκτοι δεν οδηγει πουθενα....

Φίλε George σωστό, αλλά ...

Υπάρχουν για κάθε έναν μας αξίες, αναλόγως ιεραρχημένες.

Μερικές φορές λοιπόν για πράγματα κατά την γκλάβα μας σημαντικά, και από την στιγμή που πολλοί από εμάς εδώ μέσα είμαστε δημόσια εκτεθειμένοι, η δήλωση περί του τι είμαστε και του τι δεν είμαστε, είναι επιτακτικότερη της επιχειρηματολογίας. Στην οποία επιχειρηματολογία άλλωστε, άλλοι είναι ικανοί και άλλοι λιγότερο ικανοί.

:geia:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
22-04-10, 11:55
δημητρη δεν ειπα ποτε οτι ολοι οι στρατιωτικοι ειναι χουντικοι ή χουντοφερνουν, ειπα οτι η επιχειρηματολογια του ΛΑΟΣ βρισκει προσφορο εδαφος.......
εξαλλου δεν μπορει να ξεχασει κανενας το κινημα του ναυτικου κατα τη διαρκεια της ιδιας της χουντας...

σε αυτο τον κοσμο τιποτα δεν ειναι απολυτα κακο ή απολυτα καλο...ετσι αν ψαξει καποιος ισως να μπορει να βρει καλα και στην διακυβερνηση των συνταγματαρχων αλλα προσωπικα και ισως λογο αισθητικης θα τα εβαζα στον πατο οσων εχω να πω για αυτη την περιοδο....

η ελευση της κοκα κολα στην ελλαδα, η ελευση των τζον παπας και της εσσο παππας=μονοπωλιο επι σειρα ετων στην ελλαδα -εργα των συνταγματαρχων- δεν τα θεωρω σοβαρες επενδυσεις στη χωρα....μαλλον προς το ξεπουλημα φερνουν...

δημητρη στο κειμενο σου γραφεις για ονειροπολους αξιωματικους και εννοεις τους αιμοσταγεις πατακο, παπαδοπουλο, ιωαννιδη, λαδα...ονειροπολοι οι αμετανοητοι, αυτοι που ρουφηξαν το αιμα της ελλαδας!!!!!!

τι να σου γραψω εγω τωρα και τι να καταλαβω για τα πιστευω σου?

ΥΓ οσο για το αν οι εν τη ΜΥΑ ειναι ετοιμοι να πεθανουν για την πατριδα θα το δουμε οταν χρειαστει, ασε που ειναι παντελως ασχετο με το θεμα οτι σε μια απλη παρελαση παραβιασαν τους νομους του κρατους που καλουνται να υπηρετουν....
Δεν βλεπω γιατι θα πρεπει να το χρησιμοποιουμε ως επιχειρημα νταντευματος....εξαλλου οταν χρειαστει να υερασπισουμε την πατριδα , θα χυσουμε το αιμα μας χιλιαδες ελληνες ειδικοδυναμιτες και μη....

ΥΓ2 και επειδη μονο ως χαβαλε μπορω να δεχτω τα καλα που εφερε η χουντα στη χωρα, ας σημειωσουμε οτι καθιερωσε και την ευρωπαικου τυπου τουαλετα....για να μπορουμε να καθομαστε οταν υπαρχει ζορι...αληθεια!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
22-04-10, 12:08
αφελεις , ονειροπολοι και απειροι πολιτικα στρατιωτικοι!!!!

οσο το διαβαζω τοσο μου σηκωνεται η τριχα....

αφελεις αυτοι που σε μια νυχτα ειχαν κατεβασει ολα τα τεθωρακισμενα στο κεντρο της αθηνας και ειχαν φυλακισει ολο τον πολιτικο κοσμο...

ονειροπολοι αυτοι που την διαλεκτικη την αντικατεστησαν με φαλαγγα

απειροι πολιτικα αυτοι που σε συνεννοηση με τη CIA προλαβαν το βασιλια και τους στρατηγους με τα βρακια κατεβασμενα....στο ποιος θα βαλει πρωτος τη χωρα στο γυψο....

greco
22-04-10, 12:53
Διαβάζοντας πιο πάνω θα ήθελα να προσθέσω αυτό που έχω αναφέρει σε παρόμοιες κουβέντες και αλλου.

Φυσικά θα προτιμούσα την ΑΜΕΣΗ Δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας από την 7ετία.

Όμως την σημερινή κατάσταση που δημιουργήθηκε τα τελευταία 36χρόνια(και που εξελίσεται χειρότερα κάθε μερα), την άλλαζα ευχαρίστως με την 7ετία αφού ζυγιάζοντας τα +,- σαν χώρα πιο πολλά κερδίσαμε(ή δεν χάσαμε τουλάχιστον) επί χούντας παρά επί μεταπολίτευσης.

Δεν είναι μαύρο-άσπρο τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στα πολιτεύματα.
Μία Δημοκρατία μπανανίας σίγουρα δεν είναι καλύτερη από μία Κομμουνιστική διακυβέρνηση ή μία Δικτατορία που λειτουργεί προς το συμφέρον της χώρας.

Και τέλος όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος τελικά, και την ιστορία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
22-04-10, 13:17
φιλτατε γκρεκο,

εχεις δικαιωμα να γραφεις αυτα που γραφεις και εχεις αυτο το δικαιωμα γιατι εχουμε δημοκρατια...

καθοτι αν ειχαμε ενα απολυταρχικο καθεστως (και δεν με ενδιαφερει αν θα ειναι χουντα, κομμουνιστικο, βασιλικο ή οτι αλλο), με το που θα εχεις πατησει το εντερ για να ανεβασεις τις προσωπικες σου αποψεις θα εχεις και το χτυπημα στην πορτα απο τον "γαλατα" για τα περαιτερω...

αναρωτιεμαι αν βλεπεις τη διαφορα....

οσο για το αν περναμε καλυτερα τωρα ή επι επταετιας, ειμαι μικρος για να θυμαμαι ακριβως (το σιγουρο ειναι οτι στα πρωτα μου γενεθλια ειχε απαγορευση κυκλοφοριας λογω στρατιωτικου νομου και δεν ηρθε κανενας) αλλα ειμαι και αρκετα μεγαλος για να διαβαζω ιστορια...

τα λογια αυτα σα ταν δικα σου ξεστομιστηκαν και σε μπυραριες στο μοναχο τη δεκαετια του 30 κι αν δεν ξερεις τι παιχτηκε εκει και τι ακολουθησε ανοιξε κανα βιβλιο να μαθεις...

Χρεος ολων των πολιτων που ανησυχουν για το μελλον αυτου του τοπου ειναι να κανουμε μια γροθια κατα του εκμαυλισμου, της διαφθορας, του ατομικισμου,
ειναι χρεος ολων μας να αλλαξουμε την καθημερινοτητα μας με πρακτικες που θα εχουν στοχο την καλυτερευση του συνολου (αμεσα ή μεσομακροπροθεσμα).....

Φτανει το μισος προς τους πιο αδυναμους απο εμας, φτανει η ζηλια για τους "και καλα" πιο επιτυχημενους απο εμας...φτανουν τα λαδωματα και τα ρουσφετια, φτανει η δωροληψια στο χωρο εργασιας, φτανουν τα αυθαιρετα, φτανουν τα μπινελικια στα φαναρια, φτανουν οι πισωπλατες μαχαιριες στους συναδελφους, φτανουν οι ρουφιανιες στις αρχες των "ανταγωνιστων" μας, φτανει το ψεμα προς τη γυναικα μας, τους φιλους μας και τα παιδια μας...

φτανει πια ολη αυτη η παρακμη....

Και δεν ειναι δυσκολο να βαλουμε την ηθικη στην καθημερινοτητα μας....
την ηθικη του ανθρωπου που αγαπαει τους γυρω του, οχι την ηθικη του Πατακου.....

και οταν η πλειοψηφια θα λειτουργει ετσι θα εχουμε ηδη αρχισει να καταλαβαινουμε οτι κατι αλλαζει, θα αρχισει να αλλαζει ως δια μαγειας η ιδια η κοινωνια....αφου η κοινωνια δεν ειναι κατι ξενο απο εμας.

Σε ολα αυτα δεν ειναι δυνατον να ειμαι απεναντι με οποιονδηποτε (περα απο ιδεοληψιες και πολιτικες πεποιθησεις) παρα μονο με οσους βολευονται να λειτουργουν σε αυτο το σαπιο συστημα....

sfougarisb
22-04-10, 13:56
Φίλε Greco,

γιατί η ανάγκη να υποστούμε μια δικτατορία (της δεξιάς ή της αριστεράς, μικρή διαφορά έχει)??? Έχουμε καταφέρει να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι πραγματικά ήμαστε συλλογικά τόσο ανίκανοι που θα πρέπει να καλωσορίσουμε κάποια μορφή απολυταρχισμού για να προστατευθούμε από τον κακό εαυτό μας?

Επέτρεψε με να διαφωνήσω. Η κατάντια που ζούμε σήμερα είναι αποτέλεσμα μιας συνειδητής αυτό-ύπνωσης των Ελλήνων που διάλεξαν να κάνουν τα στραβά μάτια σε κάθε λογής παρανομία και ασυδοσία σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο με αντάλλαγμα το "ιδιωτικό" βόλεμα και την απαλλαγή προβληματισμού για τα κοινά.

Δεν ανήκω σε αυτούς που θεωρούν τους Έλληνες "περιούσιο λαό". Αντίθετα μάλιστα, οι περισσότεροι θα χαρακτήριζαν τις απόψεις μου ως οριακά "προδοτικές" και αντεθνικές. Όμως, το να αυτό-αναγόμαστε σε ανίκανους να ασχοληθούμε με τα του οίκου μας, και γιαυτό να μας χρειάζεται μια δικτατορία, είναι για μένα η ύψιστη προδοσία.

Δεν είμαστε, σαν λαός, ούτε καλύτεροι ούτε χειρότεροι από τους γείτονες μας. Είναι η κουλτούρα μας που πάσχει, η γλώσσα με την οποία επικοινωνούμε, η κίβδηλη (και για αυτό το λόγο μη παραγωγική) προσκόλληση σε ένα "ένδοξο" παρελθόν, που μας έφεραν σε αυτό το σημείο.

Αλλά η κουλτούρα μπορεί να αλλάξει, ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας μπορεί να αλλάξει, και η γλώσσα με την οποία επικοινωνούμε μπορεί να αλλάξει και αυτή.

Αλλά οι αλλαγές αυτές θέλουν πολύ δουλειά, θέλουν πολύ θάρρος, θέλουν διάθεση να σπάσουμε τα ταμπού με τα οποία μεγαλώσαμε και η κοινωνία μας δυστυχώς στερείτε, προς το παρόν τουλάχιστον, τέτοιας διάθεσης και του απαιτούμενου θάρρους.

Αλλά αν το δίλημμα είναι μεταξύ της καταστροφής του τι σήμερα ονομάζουμε νεοελληνική κουλτούρα (και πίστεψε με, δεν υπάρχει άλλη προοπτική), και της επιβολής μιας "εθνικοπατριωτικής" δικτατορίας, θα διάλεγα το πρώτο με περισσή σπουδή.

yan
22-04-10, 17:59
Βία, guys, βία. Έχουμε χάσει το νόημα πια?

Συζητάμε και επιχειρηματολογούμε για το αν η βία μπορεί να φέρει, μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα, καλό?

Γιατί συζητάμε, γιατί επιχειρηματολογούμε?.. τόχω χάσει νομίζω.

Όση ώρα διαβάζω πάντως αυτό το θέμα, που τελικά, μάλλον αναδεικνύει κουστουμαρισμένες επιθυμίες της κόλασης, μια φράση μόνο τριγυρνάει στο μυαλό μου, μια φράση του Tad Daley (http://www.daleyplanet.org/), ο οποίος λέει -στο περίπου- κάπου:

"Δώσε σε κάποιον μια στολή κι ένα όπλο και στείλτον να σκοτώσει κάποιον φοβισμένο έφηβο κάποιου άλλου έθνους, και μόλις μετέτρεψες έναν δολοφόνο σ' έναν ήρωα πολέμου…"

georgiapap
22-04-10, 18:58
Αλλά αν το δίλημμα είναι μεταξύ της καταστροφής του τι σήμερα ονομάζουμε νεοελληνική κουλτούρα (και πίστεψε με, δεν υπάρχει άλλη προοπτική), και της επιβολής μιας "εθνικοπατριωτικής" δικτατορίας, θα διάλεγα το πρώτο με περισσή σπουδή.

Συμφωνώ 1000% και επαυξάνω: Βία, στρατιωτικοί, μετανάστες κλ.π. μπορεί να αποτελούν θέματα προς συζήτηση και αντιπαράθεση. Το δίλημμα όμως ‘κακή’ δημοκρατία ή ‘καλή’ δικτατορία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ._

MICHALIS
08-06-10, 09:55
Λεγοντας ολα αυτα , ας παμε ολοι μαζι να προσκυνησουμε στο Σουνιο την Τουρκικη φρεγατα η οποια ΠΕΡΙΠΟΛΕΙ παρακαλω μεσα στα δοντια σας . Αλλα οι αντιδρασεις ειναι ΜΟΝΟΝ θρασυδειλες στην χωρα μας , το ειχα ξεχασει αυτο !

Achaia Scuba
08-06-10, 18:54
..... συμφωνω !!!

Να τους αμολυσουμε κατα Σουνιο μερια, να βαλουν κανα εκρηκτικο στην φρεγατα και να ξεκινησουμε πολεμο.... ετσι κι αλλιως ξοφλημενοι ειμαστε...

Τα χουμε χυμα να τα μας ερθουν και τσουβαλατα....

Γιατι ο Ελληνας ακομα και με το α@@@ουρι στον κ@@ο εναν πολεμο μπορει να τον κανει !

RNA
01-09-11, 12:58
Και κάπως έτσι αλλάζουν οι καιροί από ανθρώπους που διδάσκουν την τεχνη της διπλωματίας χρόνια τώρα...

Σημερινό άρθρο (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=370502&cid=6)

Δέσμευση για κατάργηση της Στρατιάς του Αιγαίου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011, 13:41

Πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας είναι η πρόθεση της Άγκυρας να προχωρήσει στη διάλυση δύο ισχυρών στρατιωτικών σωμάτων, της Στρατιάς του Αιγαίου αλλά και του Α’ Σώματος Στρατού στην Κωνσταντινούπολη.
Η ενέργεια αυτή περιλαμβάνεται σε ένα σχέδιο 15 σημείων, που αποκάλυψε στην τουρκική εφημερίδα «Radikal» ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος (AKP), Hüseyin Çelik. Πρόκειται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, για έναν οδικό χάρτη, μέσω του οποίου το κόμμα του πρωθυπουργού, Recep Tayip Erdogan, δρομολογεί ριζικές μεταρρυθμίσεις τόσο στο αμυντικό δόγμα της γειτονικής χώρας όσο και στις σχέσεις του στρατού με την τουρκική Πολιτεία.

Η υλοποίηση του σχεδίου, εφόσον υιοθετηθεί και από την κυβέρνηση Erdogan, τοποθετείται σε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα, η εφαρμογή του οποίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2023.

O αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος (AKP), Hüseyin Çelik

«Κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε το 50% των ψήφων. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ριζικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να πάψει η Τουρκία να χαρακτηρίζεται από τις διεθνείς εκθέσεις ως “χώρα μερικών ελευθεριών”» δήλωσε ο κ. Çelik, μιλώντας στην εφημερίδα «Radikal».

Η πρωτοβουλία του AKP για την κατάργηση της 1ης Τουρκικής Στρατιάς, σε συνδυασμό με τη διάλυση της Στρατιάς του Αιγαίου, συνεπάγεται μια μεταστροφή της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία φαίνεται ότι παύει να θεωρεί ως εν δυνάμει απειλή την Ελλάδα. Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται, ωστόσο, η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Τι άλλο περιλαμβάνει το σχέδιο των 15 σημείων
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του AKP, το κυβερνών κόμμα δρομολογεί ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων, ζητώντας -μεταξύ άλλων- απόλυτη διαφάνεια ως προς τη διαχείριση των στρατιωτικών δαπανών, υπαγωγή του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στο αρμόδιο Υπουργείο, ενώ εξετάζεται και η μείωση της στρατιωτικής θητείας.
Παράλληλα, το AKP προτείνει αλλαγές και στη στρατιωτική εκπαίδευση, με την καθιέρωση ενός επαγγελματικού στρατού, αλλά και την πάταξη όλων των φαινομένων βίας κατά των στρατευμένων στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Προηγήθηκε η απόφαση για τα βακούφια
Η αποκάλυψη του συγκεκριμένου σχεδίου έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Ahmet Davutoglu, να επιστρέψει σε ιδρύματα της ελληνικής μειονότητας (αλλά και σε άλλες μειονότητες που υπάρχουν στην Τουρκία) την ακίνητη περιουσία τους (βακούφια), που εδώ και δεκαετίες είχε περάσει σε χέρια τρίτων.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Erdogan κοινοποίησε τη συγκεκριμένη απόφαση και ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, την Τρίτη, λέγοντας ότι θα υπάρξει αλλαγή στον σχετικό νόμο. Έτσι, θα επιστραφούν και θα καταγραφούν στο κτηματολόγιο στο όνομα της ελληνικής μειονότητας εκατοντάδες ακίνητα, νεκροταφεία και πηγές (κρήνες), υπό την προϋπόθεση να είχε δηλωθεί ότι τους ανήκαν κατά το 1936.

Επιμέλεια: Χρήστος Παναγόπουλος
Πηγές: Radikal, CNN Turk, Milliyet

Dimitris Galon
21-12-11, 11:25
Νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν ... "Τ΄ είχες Γιάννη – Τ΄ είχα πάντα".

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=333481

RNA
21-12-11, 14:01
Νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν ... "Τ΄ είχες Γιάννη – Τ΄ είχα πάντα".

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=333481

Στην αρχή σκέφτηκα, “λογικό, και αναμενόμενο”, μιας και πρόκειται περί ατόμων που εκ των πραγμάτων και εξ’ επαγγέλματος πρέπει να είναι “εν δυνάμει” ψυχολογικά πωρωμένοι έναντι των υποτιθέμενων( ? ) εχθρικών γειτόνων.

Αυτό όμως ισχύει για αυτούς που ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό. (Για αυτό και λέγεται και “Πολεμικό”). Ας μην γελιόμαστε, και οι Τούρκοι bordo berellier στην εκπαίδευση δεν φωνάζουν “ζήτω οι φίλοι μας οι Έλληνες” το ίδιο και οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί και οποιοσδήποτε άλλος γειτονικός στρατός. Δεν ξέρω αν κι εκείνοι το φωνάζουν δημόσια, σε παρελάσεις αλλά θεωρώ ότι τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού λίγη σημασία έχουν… Έτσι κι αλλιώς όπως λέει η παροιμία, «Σκύλος που γαυγίζει… δεν δαγκώνει». Και στην συγκεκριμένη περίπτωση τέτοιου είδους ιαχές και άσματα, και ανώριμα και ανούσια είναι - (εντάξει, προς στιγμήν θα τονώσουν το ηθικό του μέσου Έλληνα που θα νιώσει την Ελλάδα στο πετσί του, και θα ακούσει ότι η «Μακεδονία είναι ελληνική του Αλεξάνδρου χώρα»,- λες και δεν ξέρει το τι είναι και το τι δεν είναι η Μακεδονία και περιμένει κάποιον, που η μόνη του επαφή με την ιστορία ήταν αυτή του σχολείου, να του το πει- και μετά θα γυρίσει στο σπίτι και το καβούκι του για να βρίσει όλους αυτούς που χρόνια τώρα δεν διασφάλισαν τα δικαιώματα και την διεθνή του ακεραιότητα πρώτα ως πολίτης και μετά ως Έλληνας).

Εκεί όμως οι παραπάνω σκέψεις σταματούν συνειδητοποιώντας το τραγικότερο όλων. Το γεγονός ότι τα άτομα αυτά θα έπρεπε να έχουν ήδη αποβάλει τα «εθνικοπολεμικά» τους ένστικτα και να καταλάβουν ότι ανήκουν πια σε Σώμα Προστασίας της Ασφάλειας των πολιτών. Αυτό πια είναι το επάγγελμα τους. Και το δικαίωμα στην ασφάλεια των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα (νόμιμα ή παράνομα) δεν προσδιορίζεται από την εθνικότητα τους…

Το κακό όμως που συνέχεια μεγαλώνει και λέγεται εθνικισμός είναι γενικευμένο και δυστυχώς δεν είναι μόνο Ελληνικό (είναι Σκοπιανό, είναι Γαλλικό, είναι Γερμανικό κλπ).

Η διαφορά είναι ότι κατά καιρούς εκφράζεται με διαφορετικά μέσα…

Ο Γάλλος λέει «σκάσε» στον Άγγλο πρωθυπουργό και γίνεται ήρωας, το Γερμανικό “Focus” μας βγάζει με το γνωστή Photoshopia του αγάλματος με το δάχτυλο και γίνεται χαμός. Οι Ιταλοί φωνάζουν ότι οι Έλληνες φταίνε για την Κρίση, οι Τσέχοι μας βγάζουν αργόσχολους, ουζοπατέρες, εμείς φωνάζουμε στους Γερμανούς για τις αποζημιώσεις – λες και αμα τις πάρουμε δεν θα πάνε στις γνωστές τσέπες για μία ακόμα φορά, χωρίς να έχουν κανένα αντίκτυπο στην ζωή μας. Περιμένουμε να δουμε ποιος θα μας την πει για να αρχίσουμε πάλι τις γνωστές εκφράσεις του στυλ “Όταν εμείς κάναμε πολιτισμό εσείς κόβατε κεφάλια” και όλα τα περί αρχαίων ελλήνων και δημοκρατίας και πολιτισμού. Ξεχνώντας βέβαια ότι οι πρώτοι που τα έχουμε καταστρατηγήσει είμαστε εμείς, σε προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό αλλά και εθνικό επίπεδο. Δυστυχώς εμείς σκοτώνουμε, μειώνουμε, και μηδενίζουμε τον Έλληνα πρώτα και μετά όλοι οι άλλοι.
Όσο όμως εμείς, όπως και ο όλος κόσμος δεν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά και να εξελιχθούμε, όσο δεν συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο αλλά ζούμε μαζί με άλλους από τους οποίους εξαρτόμαστε όσο εξαρτώνται και αυτοί από εμάς (σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό), όσο δεν καταλαβαίνουμε ότι, κυρίως, με συνεργασία λύνονται τα θέματα και πρακτικές όπως στρατιωτική και οικονομική βία θα πρέπει να έρχονται δεύτερες σε λαούς που κοιτάζουν την ανάπτυξη τους, τόσο τέτοια κρούσματα θα βγαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι….(αυτό βέβαια το κεφάλαιο είναι τεράστιο και περιλαμβάνει πολλές θεωρίες)

Εάν κάτι κινδυνεύει να καταστρέψει την ιδέα μίας ενωμένης Ευρώπης, είναι αυτή η έξαρση άκρατου εθνικισμού απ΄ όλες τις πλευρές και σε κάθε της μορφή, καθώς και τα επιμέρους εθνικά, συμφέροντα που εξυπηρετεί, που δυστυχώς έρχονται πάνω από το κοινό συμφέρον… αυτό της ευημερίας των λαών που απαρτίζουν την Γηραιά Ήπειρο. Και το συμφέρον αυτό είναι ανεξάρτητο με τον θεό που πιστεύουν, την γλώσσα που μιλούν και το γεωγραφικό διαμέρισμα που προς στιγμή καταλαμβάνουν.

Ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το σύστημα του «έθνους- κράτους» που ζούμε αυτή την στιγμή δεν είναι κάτι που υπήρχε από πάντα, εάν το συνειδητοποιήσουμε αυτό ίσως να μπορέσουμε να προχωρήσουμε χωρίς τα εθνικά taboo που διακατέχουν την κάθε χώρα.

Φλυάρησα και απολογούμαι για αυτό

manta_ray
21-12-11, 15:13
Στην αρχή σκέφτηκα, “λογικό, και αναμενόμενο”, μιας και πρόκειται περί ατόμων που εκ των πραγμάτων και εξ’ επαγγέλματος πρέπει να είναι “εν δυνάμει” ψυχολογικά πωρωμένοι έναντι των υποτιθέμενων( ? ) εχθρικών γειτόνων.

Αυτό όμως ισχύει για αυτούς που ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό. (Για αυτό και λέγεται και “Πολεμικό”). Ας μην γελιόμαστε, και οι Τούρκοι bordo berellier στην εκπαίδευση δεν φωνάζουν “ζήτω οι φίλοι μας οι Έλληνες” το ίδιο και οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί και οποιοσδήποτε άλλος γειτονικός στρατός. Δεν ξέρω αν κι εκείνοι το φωνάζουν δημόσια, σε παρελάσεις αλλά θεωρώ ότι τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού λίγη σημασία έχουν… Έτσι κι αλλιώς όπως λέει η παροιμία, «Σκύλος που γαυγίζει… δεν δαγκώνει». Και στην συγκεκριμένη περίπτωση τέτοιου είδους ιαχές και άσματα, και ανώριμα και ανούσια είναι - (εντάξει, προς στιγμήν θα τονώσουν το ηθικό του μέσου Έλληνα που θα νιώσει την Ελλάδα στο πετσί του, και θα ακούσει ότι η «Μακεδονία είναι ελληνική του Αλεξάνδρου χώρα»,- λες και δεν ξέρει το τι είναι και το τι δεν είναι η Μακεδονία και περιμένει κάποιον, που η μόνη του επαφή με την ιστορία ήταν αυτή του σχολείου, να του το πει- και μετά θα γυρίσει στο σπίτι και το καβούκι του για να βρίσει όλους αυτούς που χρόνια τώρα δεν διασφάλισαν τα δικαιώματα και την διεθνή του ακεραιότητα πρώτα ως πολίτης και μετά ως Έλληνας).

Εκεί όμως οι παραπάνω σκέψεις σταματούν συνειδητοποιώντας το τραγικότερο όλων. Το γεγονός ότι τα άτομα αυτά θα έπρεπε να έχουν ήδη αποβάλει τα «εθνικοπολεμικά» τους ένστικτα και να καταλάβουν ότι ανήκουν πια σε Σώμα Προστασίας της Ασφάλειας των πολιτών. Αυτό πια είναι το επάγγελμα τους. Και το δικαίωμα στην ασφάλεια των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα (νόμιμα ή παράνομα) δεν προσδιορίζεται από την εθνικότητα τους…

Το κακό όμως που συνέχεια μεγαλώνει και λέγεται εθνικισμός είναι γενικευμένο και δυστυχώς δεν είναι μόνο Ελληνικό (είναι Σκοπιανό, είναι Γαλλικό, είναι Γερμανικό κλπ).

Η διαφορά είναι ότι κατά καιρούς εκφράζεται με διαφορετικά μέσα…

Ο Γάλλος λέει «σκάσε» στον Άγγλο πρωθυπουργό και γίνεται ήρωας, το Γερμανικό “Focus” μας βγάζει με το γνωστή Photoshopia του αγάλματος με το δάχτυλο και γίνεται χαμός. Οι Ιταλοί φωνάζουν ότι οι Έλληνες φταίνε για την Κρίση, οι Τσέχοι μας βγάζουν αργόσχολους, ουζοπατέρες, εμείς φωνάζουμε στους Γερμανούς για τις αποζημιώσεις – λες και αμα τις πάρουμε δεν θα πάνε στις γνωστές τσέπες για μία ακόμα φορά, χωρίς να έχουν κανένα αντίκτυπο στην ζωή μας. Περιμένουμε να δουμε ποιος θα μας την πει για να αρχίσουμε πάλι τις γνωστές εκφράσεις του στυλ “Όταν εμείς κάναμε πολιτισμό εσείς κόβατε κεφάλια” και όλα τα περί αρχαίων ελλήνων και δημοκρατίας και πολιτισμού. Ξεχνώντας βέβαια ότι οι πρώτοι που τα έχουμε καταστρατηγήσει είμαστε εμείς, σε προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό αλλά και εθνικό επίπεδο. Δυστυχώς εμείς σκοτώνουμε, μειώνουμε, και μηδενίζουμε τον Έλληνα πρώτα και μετά όλοι οι άλλοι.
Όσο όμως εμείς, όπως και ο όλος κόσμος δεν θέλουμε να

προχωρήσουμε μπροστά και να εξελιχθούμε, όσο δεν συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο αλλά ζούμε μαζί με άλλους από τους οποίους εξαρτόμαστε όσο εξαρτώνται και αυτοί από εμάς (σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό), όσο δεν καταλαβαίνουμε ότι, κυρίως, με συνεργασία λύνονται τα θέματα και πρακτικές όπως στρατιωτική και οικονομική βία θα πρέπει να έρχονται δεύτερα σε λαούς που κοιτάζουν την ανάπτυξη τους, τόσο τέτοια κρούσματα θα βγαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι….(αυτό βέβαια το κεφάλαιο είναι τεράστιο και περιλαμβάνει πολλές θεωρίες)

Εάν κάτι κινδυνεύει να καταστρέψει την ιδέα μίας ενωμένης Ευρώπης, είναι αυτή η έξαρση άκρατου εθνικισμού απ΄ όλες τις πλευρές και σε κάθε της μορφή, καθώς και τα επιμέρους εθνικά, συμφέροντα που εξυπηρετεί, που δυστυχώς έρχονται πάνω από το κοινό συμφέρον… αυτό της ευημερίας των λαών που απαρτίζουν την Γηραιά Ήπειρο. Και το συμφέρον αυτό είναι ανεξάρτητο με τον θεό που πιστεύουν, την γλώσσα που μιλούν και το γεωγραφικό διαμέρισμα που προς στιγμή καταλαμβάνουν.

Ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το σύστημα του «έθνους- κράτους» που ζούμε αυτή την στιγμή δεν είναι κάτι που υπήρχε από πάντα, εάν το συνειδητοποιήσουμε αυτό ίσως να μπορέσουμε να προχωρήσουμε χωρίς τα εθνικά taboo που διακατέχουν την κάθε χώρα.

Φλυάρησα και απολογούμαι για αυτό

:thumbup:

Dimitris Galon
22-12-11, 13:54

Ωραίο ποστ Ρένο, ειδικά αυτή η παράθεση αναφέρεται σε μια μεγάλη α-λήθεια* και όχι "αλήθεια".

*) Είναι σχετικά γνωστό ότι το λήμμα "αλήθεια" προέρχεται από το ρήμα "λανθάνειν" (= σε λανθάνουσα κατάσταση) το οποίο φέρνει, με το στερητικό "α", στο φως το "αντικείμενο" το οποίο γίνεται πλέον φανερό. Δεν είναι δικιά μου διαπίστωση αλλά του αμφιλεγόμενου Heidegger (http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Heidegger) όπως αυτή αναφέρεται στις γενικές του θέσεις.

neokles
23-12-11, 11:47

Εξυπηρετεί όντως επιμέρους εθνικά συμφέροντα ο άκρατος εθνικισμός; Αυτό που έχω δει να εξυπηρετει ο εθνικισμός με τις φωνές για το έθνος, τους προγόνους, την τιμή κτλ κτλ. είναι συγκεκριμένα προσωπικά, ιδιωτικά συμφέροντα και τίποτα άλλο.

Μου κάνει πάντως έκπληξη ότι δεν ομολογήσαν την πράξη τους. Απαλλάχθηκαν λόγω αμφιβολιών... :lipsrsealed:

*) Είναι σχετικά γνωστό ότι το λήμμα "αλήθεια" προέρχεται από το ρήμα "λανθάνειν" (= σε λανθάνουσα κατάσταση) το οποίο φέρνει, με το στερητικό "α", στο φως το "αντικείμενο" το οποίο γίνεται πλέον φανερό. Δεν είναι δικιά μου διαπίστωση αλλά του αμφιλεγόμενου Heidegger (http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Heidegger) όπως αυτή αναφέρεται στις γενικές του θέσεις.

Δεν θα μας πει ο ΞΕΝΟΣ για την γλώσσα ΜΑΣ. Εδώ είναι Ελλάδα. ΟΥΣΤ:crazy:
:cheesy:

Vasilis_UW
23-12-11, 13:47
Η γενική νομιμοποίηση της ανομίας οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα. Είναι δύσκολο όταν κάποιος πετύχει την ανοχή της πολιτείας στην ανομία να την εξασφαλίσει μόνο για το εαυτό του...

Β.

RNA
23-12-11, 15:52
Εξυπηρετεί όντως επιμέρους εθνικά συμφέροντα ο άκρατος εθνικισμός;

Γενικά, το “εθνικό συμφέρον” είναι μία παραπλανητική και μεθοδολογικά επισφαλής έννοια, μιας και στηρίζεται κυρίως σε αξίες.

Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε κατανοήσει τι ορίζεται ως “εθνικό συμφέρον” και εάν αυτό που έχουμε καταλάβει και μας εκφράζει, είναι κοινό για όλους?