Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Δεντρο - καμερα 1-0

MICHALIS
01-07-10, 09:28
Σημερα περπατωντας σε ιδιαιτερα κεντρικο εμπορικο δρομο της Θεσσαλονικης (Εγνατια , 50 μετρα απο την Πλατεια Βαρδαριου) , αντικρυσα το εξης :
Φορτηγο της αντιδημαρχιας πρασινου (απο τις μεγαλυτερες απατες εις βαρος της τσεπης μας και εις βαρος της πολης μας ) , με 5 ατομα (κλασσικα Ελληνικα : τρεις λαλουν και δυο χορευουν ) περασαν για να ξυρισουν ολα τα δεντρα που "ενοχλουσαν" τις καμερες διοτι τα φουκαριαρικα εβγαλαν φυλλα και κλαδια (βαρυ αδικημα για την Θεσσαλονικη , την χαρα του εργολαβου ) . Με τεραστια χαρα , ειδα καταστηματαρχες να βγαινουν και να τους σταματουν , ταχθηκα αμεσα κι εγω με το μερος τους , μεχρι που τους εδιωξαν απραγους . Μαλλον ειχε ξαναδημιουργηθει τετοιο ζητημα , διοτι οι καταστηματαρχες ισχυριζοταν πως αυτοι που εστησαν το "κουτι" και την καμερα , υποσχεθηκαν να βαλουν προεκταση στην βαση της καμερας (δεν την καινε λεω εγω καλυτερα?) για να μην πειραχτει ποτε το δεντρο .
Οι πληγες της πολης μας (= Δημοτικοι υπαλληλοι = 25-40 ατομα για καθε μια θεση σε καποια ποστα , βλεπε 4500 αργοσχολους δημοτικους ατυνομικους και αλλες ιστοριες για ποντικια και κατσαριδες ) , επεμειναν στην αρχη , ο ενας κινηθηκε αποφασιστικα προς το δεντρο με το αλυσοπριονακι με την προεκταση , κινηθηκαμε εναντιον του αμεσα , αλλα τελικα πηρε εντολη να κοψει μονον δυο ή τρια πολυ φρεσκα μικρα κλαδακια (που ουτως ή αλλως τα κλαδευουν σε ολα τα δεντρα) .
ΕΡΩΤΗΣΗ : Εκτος της αμεσης και ωμης αυτοδικιας που ειναι ισως η πρωτη σκεψη που περναει απο το μυαλο πολλων , τι αλλα ψυχραιμα μεσα μπορουμε να επιστρατευσουμε για να διατηρησουμε τα αυτονοητα (και χρυσοπληρωμενα) για την ανθρωπινη επιβιωση μας στην πολη ?
Ειμαι σχεδον σιγουρος , πως αυτο το δεντρο τις επομενες μερες θα βρεθει σπασμενο ή καμμενο ή ξαφνικα θα μαραζωσει (μια ενεση δυστυχως αρκει) , οπως εχω δει να γινεται σε αλλα σημεια της πολης . Ναι ειναι "μαφια" , ναι ειναι αλητοσυμμορια , εκδικητικοι και αδιστακτοι ( αξεχαστο το : ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ και ακομα πιο αξεχαστο , το οτι ο κοσμος ακομα πηγαινει να ψηφισει ) . Γιατι ομως να πιστευουμε πως μας αξιζει , οταν εχουμε την προθεση να το αλλαξουμε ?
Που μπορουμε να απευθυνθουμε ?
Υπαρχει σωτηρια , ή μηπως τα επιχειρηματα δεν θα πιασουν ποτε τοπο ?
Στ'αρματα γενναιοι ? Σκασε και ρουφα ? ή μηπως υπαρχουν λυσεις ?