Επιστροφή στο Forum : KAI ΟΜΩΣ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!!!
Aπο αδερφικό φίλο του εξωτερικού μου ηρθε το παρακάτω link ,
Κατάδυση με ψαροντόυφεκο στα Κύθηρα!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=IRLXWKdplgo
Και εις ανωτερα Νικόλα...... :angyr:
Είθε η ιερη τριαινα να συνοδεύει το κενό του μυαλου σου.. :banghead:
παλικάρια.... λεβέντες... αρχηγοί.....
να ξεράσω θέ μου με τη μαγκιά του σκατέλληνα
"το θέμα είναι να τα φάμε παρέα, ε;"
δε θέλω άλλο να μοιράζομαι τον κόσμο με τέτοια υποκείμενα :(
τι μπορώ ποτέ να κάνω γι'αυτό;
Δεν μπορούμε να το στείλουμε στο Λιμενικό??
:(
eye love scuba
25-09-10, 11:01
o Νιικόλας και η παρέα του είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Δυστυχώς αυτά σε κάνουν να σκέφτεσαι όχι ότι μοιράζεσαι τον κόσμο με αυτούς, αλλά ότι αυτοί επιτίθενται στον κόσμο σου και υφαρπάζουν ότι μπορούν. Με λίγα λόγια προκαλούν όχι μόνο θλίψη, αλλά και θυμό και κυρίως έχθρα.
Ουραγκοτάγκοι......:angry:
Έλλειψη παιδείας και κουλτούρας του Νεοέλληνα, ας ελπίσουμε τα παιδιά τους να γίνουν πιο ευαισθητοποιημένα .......:(
Δυστυχώς τα στοιχεία του σκάφους δεν είναι ευδιάκριτα.....
ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
26-09-10, 08:37
ποιοί είναι οι κύριοι; Δεν μπορεί να είναι φαντάσματα, κάποιος θα τους ξέρει...
Δεν είναι ανάγκη να ενημερωθεί το λιμενικό... Αν βάλουμε τα ονόματά τους σε αυτό το τόπικ και παρακάτω να τους κράζουν 50 άτομα νομίζω θα είναι σκληρότερη η τιμωρία... ακόμα και αν δεν έχουν τσίπα...
ποιοί είναι οι κύριοι; Δεν μπορεί να είναι φαντάσματα, κάποιος θα τους ξέρει...
Δεν είναι ανάγκη να ενημερωθεί το λιμενικό... Αν βάλουμε τα ονόματά τους σε αυτό το τόπικ και παρακάτω να τους κράζουν 50 άτομα νομίζω θα είναι σκληρότερη η τιμωρία... ακόμα και αν δεν έχουν τσίπα...
Σαν πρώτο και άμμεσο βήμα θα πρέπει ειναι η απομονωσή τους απο την καταδυτική κοινότητα. Τα άλλα θα ερθουν μόνα τους.
Αρκετά με αυτην την καρφίλα, την αλαζονία ,την θρασύτητα απέναντι στους νόμους και την ασυλία τύπου "300 της Βουλής" .
Πριν πολλά, ή έστω αρκετά χρόνια, όταν δεν υπήρχε Νόμος, δεν υπήρχε φόρουμ του Τηθύς και πολύ παραπάνω δεν υπήρχε ο Νικόλας που τώρα γνωρίζεις, υπήρχε ένας αυτοδύτης, που είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της και γούσταρε τρελά να βουτάει. Αυτός ο αυτοδύτης , πολλοί που την γνωρίζουν τώρα θα δυσκολευτούν ίσως να το πιστέψουν, ήταν εξαιρετικά αφελής σε ό,τι αφορά το θέμα των σκουπιδιών στο βυθό, όπως αρεσκόταν να τα αποκαλεί. Δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τα ψάρια και δεν αντιλαμβανόταν καθόλου την όποια αξία τους εκτός από αυτή που τους έδινε η κοιλιά του.
Και όμως, κάπως ήρθε, ξέρεις καμιά φορά κάπως έρχονται τα πράγματα και αυτά, τα ξέρεις μέσα σου, και βρέθηκε με πέντε τέτοια «πράγματα» στα χέρια του. Την αφέλεια αλλά και την άγνοιά της σχετικά με το τι έκανε και κατά πόσο ήταν ΕΛΕΕΙΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ να βρίσκονται στα χέρια του, την αποδεικνύει νομίζω η φαεινή ιδέα του να στείλει μερικά από αυτά σε έναν άνθρωπο που ήξερε, για νατα τα φάει Και ο λόγος που του το έστειλε ήταν ακριβώς επειδή πίστευε ότι αυτό το δώρο δεν είχε παρά μόνο γαστριμαργική αξία, από δύτη σε δύτη, ένα δώρο θαλασσινό....
Το ξέρω ότι δεν μπορείτε να δεχτείτε και να πιστέψετε την τότε αφέλειά του αλλά, ειλικρινά δε σας ζητάτε καθόλου να το κάνετε.
Απλά συνεχίζω με την ιστορία.
Το χαζό (αγόρι) στο μεταξύ είχε αρχίσει να παρακολουθεί συζητήσεις σε σχέση με ψάρια, σε σχέση με το οικοσύστημα , είχε αρχίσει να ενημερώνεται καλύτερα για τους νόμους, είχε αρχίσει να ψυλλιάζεται ότι όχι, δεν είχε νόμιμα αυτό το είδος αλιείας.
Μέχρι που το συνειδητοποίησε πλήρως.
Και μετά; Μετά ενοχή. Μετά αδιέξοδο. Μετά εγκλωβισμός.
Τι κάνεις μετά;;
Και στο μεταξύ το αφελέστατο αγοράκι που πλέον έπαψε να είναι αφελής και έγινε ο Νικόλας που τώρα (νομίζεις ότι) ξέρεις, έμεινε να αναρωτιέται τι κάνεις μετά.
Για κάμποσα χρόνια.
Και να με συγχωρείτε που θα αποχωρήσω τώρα από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κατά τα άλλα συζήτηση, αλλά παρόλο που είναι εύκολη ι η πρόσβαση έχω πολύ πιο όμορφα πράγματα να κάνω. Εσείς συνεχίστε να κράζετε σαν τότε που είδατε τον ψαρομπούκαλο να βγαίνει μπροστά σας και κάνατε το παγώνι.
ΥΓ. Ο λόγος που ο Νικόλας δεν είχε πει αυτή την ιστορία κάπου είναι καταρχήν προφανής. Παρόλ’ αυτά ανυπομονούσε να διεκδικήσω μια σωστή και όμορφη ευκαιρία για να τη μοιραστώ με κάποιο τρόπο στην επερχόμενη ημερίδα του Τηθύς για το ψαρομπούκαλο. Ένιωθε την ανάγκη να στείλει ένα μήνυμα.....
Οκ, η ευκαιρία έπαψε να είναι σωστή και όμορφη, όμως μια ευκαιρία είναι πάντα ευκαιρία και το μήνυμα παραμένει αναλλοίωτο:
- Αν αυτή η ιστορία σου θύμισε κάτι, αν κάπως βρέθηκες κι εσύ εγκλωβισμένος/εγκλωβισμένη καταλαβαίνοντας εκ των υστέρων κατι που δεν καταλάβαινες τότε, μην τους αφήνεις να σου το παίζουν δικαστές, μην τους αφήνεις να σου κουνάνε το δάχτυλο, ποιοι είναι αυτοί να σε κρίνουν μωρέ;;;;
Θυμήσου απλά τα λόγια του ανθρώπου από μέσα: ‘Μπορείς να τα ψήσεις και να τα φας, έχει μια διαδικασία αλλά είναι απλό’
:D :D :D
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thum bup::thumbup: Εσείς συνεχίστε να κράζετε σαν τότε που είδατε τον ψαρομπούκαλο να βγαίνει μπροστά σας και κάνατε το παγώνι. :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thum bup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
Ελεγα σε φίλο μου ότι για εμένα, η επιστροφή ειδικά από την Βαρκελώνη είναι πάντα δύσκολη.
Επιστρέψαμε λοιπόν στην Ελλάδα μας της βλακείας, την κακίας, της μικροψυχίας και της κατσίκας του γείτονα. Στην Ελλάδα που διαρκώς αποδεικνύουμε ότι μας αξίζει στο φινάλε.
Συγνώμη, αλλά δεν πέφτω απ' τα σύννεφα για τον (κατά πάσα πιθανότητα) πρωην εκπαιδευτή μου (όπως και πολλών άλλων) που πανηγυρίζει την βλακεία του.
Και επειδή μάλλον με φτύνετε (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?p=41908#post41908) και δεν ψιχαλίζει, εύχομαι όταν σας τύχει να τα καταφέρετε καλύτερα.
1. Δεν ξέρω που είδες τις ομοιότητες με τον Νικόλα, Ρένο, κι ο παραλληλισμός σαν να'χει βγει παντελώς άκυρος......
Δεν ξέρω που είδες την αφέλεια, ή τον εγκλωβισμό, ή τη συστολή του κυρίου....Ή μήπως γνωρίζεις ότι έχει παραδώσει οικεοθελώς μπουκάλες και ψαροντούφεκα στο πλησιέστερο λιμεναρχείο; Σε αυτή την περίπτωση θα ανακαλέσω πρώτη εγώ διότι το μόνο που μπόρεσα να διακρίνω σε αυτό το βίντεο ήταν μαγκιά να ξεχειλίζει από παντού.
Θα ήσουν πάντως σωστότερος στην αντιγραφή αν αντί του Νικόλα παραλλήλιζες κάποιον άλλο, και συγκεκριμένα έναν πολύ καλό σου φίλο. Αλλά μην μπερδευτείς τώρα, αυτή τη φορά μιλάω για ένα πραγματικά καλό και αξιόλογο παιδί. Ένα παιδί που κάπως μες στην αφέλεια του βρέθηκε πριν μερικά χρόνια στη θέση του Νικόλα. Όμως δεν είναι το ίδιο. Γιατί αυτό το παιδί πραγματικά απεγκλωβίστηκε (παρά τις πιέσεις και απειλές που δέχτηκε στην πορεία) και τόλμησε να πάει παραπέρα, δείχνοντας την αλλαγή του με όλη την μετέπειτα στάση του. Άνθρωπος ενεργός στην αυτόνομη κατάδυση, θα έλεγα ότι έχει ξεπληρώσει το λάθος του και με το παραπάνω. Θα είχε, λοιπόν, πιστεύεις κανένα νόημα να μαζέψεις τα υπάρχοντα "στοιχεία" και να τον απειλήσεις με (ανυπόστατες πλέον ούτως ή άλλως) καταγγελίες;
Κανένα νόημα, Ρένο, πλην ίσως για να αποδείξεις το μέγεθος της δικής σου κακοήθειας....
ΥΓ. Keep walking.
2. Μιχάλη, κοίτα που φτάσαμε και γέλα και λίγο αν μπορείς: επειδή οι αρχές σε αυτή τη χώρα δεν κάνουν τη δουλειά τους, ξαφνικά γινόμαστε υπόλογοι που δεν κάνουμε εμείς τη δική τους.
Να κραξουμε το πρόβλημα και την παρανομία μπορούμε και δικαιούμαστε, να γίνουμε αστυνόμοι στη θέση του αστυνόμου κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας το επιβάλει. Αν σου βγει τη στιγμή που θα σου' ρθει κάντο, αλλά δεν έχεις δικαίωμα να κατηγορείς αυτόν που δεν του βγήκε για οποιονδήποτε λόγο.....
Συμπεριλαμβανω τον εαυτο μου που σε παρομοια περιπτωση , εκτος απο μια αχρηστη και ανοητη συζητηση δεν εκανα τιποτα αλλο , ουτε και ο Συλλογος με τον οποιον ημουν μαζι , οποτε κραζω και τον εαυτο μου . Φτυνω και πανω απο το δικο μου κεφαλι για το θεμα αυτο :geia:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
27-09-10, 14:13
Αργα χθες βραδυ -μεσα στη νυστα μου- αντικρυσα το βιντεο που ανεβασε ο Γιωργος και ομολογω σοκαριστηκα....σοκαριστηκα πολύ...
Με ενόχλησε απεριοριστα η ασεβεια προς τη Θαλασσα και το σοκ ηρθε οταν ανοιξα τον ηχο -καθοτι το προσωπο κατι μου θυμιζε (ειναι παλιο το βιντεο)- και αναγνωρισα τη φωνη του δασκαλού μου, ενός ανθρώπου που σέβομαι και εκτιμώ...
ομολογω οτι κοιμηθηκα με την εικονα της ασεβειας στο μυαλο μου και το πρωι ξυπνησα με αυτην...
Μου εχει μιλησει για τα ψαρεματα του, εχουμε τσακωθει για αυτα, αλλα το σοκ ηταν σοκ...Ηταν οι λεξεις που βγηκαν απο το στομα του (σε συνδυασμο με τις πραξεις) που με προσεβαλαν...
Αφησα την στεναχωρια μου στην ακρη γιατι ο ενθουσιασμος αυτων που γυρισαν απο τα Medes μου θυμισε τη δυναμη Της...
κι οταν λίγο αργοτερα αρχισα να μονταρω πλανα βυθων και απο το γραφειο μου βρεθηκα ξανα στην αγκαλια Της, μαλάκωσα ακομα περισσοτερο και ειπα να γραψω αυτες τις γραμμες...
Δεν ειμαι εγω αυτος που θα ριξει στην πυρα κανεναν γιατι εσφαλε.
Οποτε το εχω κανει, το εχω μετανιωσει...
Το ξερω Γιωργο οτι σου την ειπα για τον ψαροντουφεκα στην παραλια αλλά τώρα αναρωτιέμαι αν ειχα καθολου δικιο...αν εχει νοημα να φωναξω τους μπατσους...αν θα διορθωσω τιποτα ετσι...δεν εχω ιδεα, καθε μερα ειμαι πιο μπερδεμενος απο την προηγουμενη....
Νομιζω οτι αν αυτος που εσφαλε καταλαβει το σφαλμα του, δεν οφειλει να ζητησει συγχωρεση απο μενα (αλλα ουτε κι απο εσας)...
Αν ο Νικος και ο καθε Νικος νομιζει οτι ασεβησε προς την Θαλασσα, οφειλει να ζητησει συγχωρεση απο Αυτην και οχι απο τους νομους του κρατους...
Αυτο που ξερω εγω ειναι οτι ο Νικος με διδαξε να καταδυομαι με ασφαλεια και μου το διδαξε καλα...
Αυτό που επίσης ξέρω είναι ότι εκτός από εμένα διδαξε και πλειστους αλλους με την ίδια υψηλή ποιότητα διδασκαλιας...
Και αυτη η αντιφαση ειναι που με πληγωνει...γιατι θα ηθελα να μοιραζομαι με ολους τις ιδιες αξιες και ιδανικα...αλλα δεν ειναι ετσι ο κοσμος...
Με τι ζυγαρια να ζυγισω το τι μου εχει προσφερει σαν δασκαλος και το ποσο με "χαλασε" η εικόνα της ασεβειας;
Πως να δω προς τα που γερνει η ζυγαρια όταν δεν εχω τα προσοντα να ειμαι ο κριτης;
Ας αφησουμε το Νικο στην ακρη κι ας πιασουμε το τι φταιει και ο ανθρωπος, ο καθε ανθρωπος, νιωθει οτι ο πλανητης ειναι ιδιοκτησια του;
Κι αν βρουμε τι φταιει, ας ασχοληθουμε με το τι μπορουμε να κανουμε για να αλλαξει εστω και λιγο αυτο...
Οι μικροψυχιες δεν βοηθανε, οι τσακωμοι επισης...
ΥΓ u cannot teach an old dog new tricks λενε οι συμμαχοι (που θα ελεγε και ενας αλλος σπουδαιος δασκαλος)...Σημασια δεν εχει εν τελει αν ο παλιος μου δασκαλος αλλαξει νοοτροπια,
σημασια εχει εμεις οι μαθητες του να παμε την ανθρωπινη διανοια πιο κοντα στη φυση και οχι μακρια της...Με Σεβασμο και Ταπεινοτητα προς Αυτην...
ΥΓ μου αρεσει να πιστευω οτι στον πλανητη εχουν ευδοκιμησει πολιτισμοι που ζουσαν σε αρμονια με την φυση και οχι σε αντιπαλοτητα...καμμια σχεση με τον δικο μας...
μου αρεσει να κλεινω τα ματια και να φανταζομαι ψαραδες που ζητανε συγχωρεση για καθε ζωη που αφαιρεσαν οντας αναγκασμενοι απο την φυση του ανωτερου θηρευτη....
ειναι ηλιθιο απο μερους μου, το ξερω, αλλα ειμαι ανθρωπος και οχι ζωο και τα εχω μπερδεμενα στο μυαλο μου. Εξαλλου οι θρησκειες λενε οτι το μεγαλυτερο αμαρτημα ειναι η γνωση και μαλλον ετσι πρεπει να ειναι!
Γιώργο αν όντως το βίντεο είναι παλιό τότε προφανώς και όλη αυτή η συζήτηση είναι άκαιρη.....
Προσωπικά είδα την ημερομηνία ανεβάσματος στο Youtube και νόμισα ότι ήταν πρόσφατο.
Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορώ να καταλάβω -ποτέ μου δεν μπόρεσα κι ας έχει γίνει τόσες φορές ως τώρα- τι επιδιώκει ο καθένας που βγάζει προς τα έξω κάτι παλιό κάνοντάς το να φαίνεται σαν καινούργιο.....
Προφανώς απλά τραβάει την προσοχή, ικανοποιώντας τα προσωπικά του απωθημένα... άλλη ερμηνεία δεν έχω.....
Γιατί δε μας λέτε και εμάς ποιοι είναι αυτοί οι μαλάκες να μην πάμε και εμείς κάποια στιγμή να διδαχτούμε σε αυτούς;
Εμένα ποτέ κανείς δάσκαλος δεν παραδέχτηκε πως έκανε ψάρεμα με μπουκάλα. Με έβλεπε να μη χαλιέμαι καθόλου με περιστατικά νόσου σε τέτοια ζώα και ποτέ δεν αναφέρθηκε σχετικά για τον εαυτό του.
Κατόρθωμα ο δικός σας δάσκαλος: πήγε στα 52 να χτυπήσει σκάρο 200γραμ.!
Ποιότητα! Ε με κάτι τέτοιους αρχίζω να πιστεύω πως πράγματι κάνω ζημιά όταν κάνω ψαροντούφεκο. Χτυπάω μεγαλύτερους σκάρους χωρίς να πάω στα 52!
Λάθη της φύσης! Δεν ανακατεύτηκα 7 μέρες σε ιστιοπλοϊκό έως και με 7 μποφώρ, όσο ανακατεύτηκα από αυτά τα κατώτερα ερπετά...
ΥΓ. Πείτε μου πάλι τον τρόπο που διαγράφω τους χρήστες, δε μπορώ να διαβάζω άλλο τα ποστ του ποιητή ρνα!
apeiranthos
27-09-10, 23:53
...Νομιζω οτι αν αυτος που εσφαλε καταλαβει το σφαλμα του, δεν οφειλει να ζητησει συγχωρεση απο μενα (αλλα ουτε κι απο εσας)...
Αν ο Νικος και ο καθε Νικος νομιζει οτι ασεβησε προς την Θαλασσα, οφειλει να ζητησει συγχωρεση απο Αυτην και οχι απο τους νομους του κρατους...
Αυτο που ξερω εγω ειναι οτι ο Νικος με διδαξε να καταδυομαι με ασφαλεια και μου το διδαξε καλα...
Αυτό που επίσης ξέρω είναι ότι εκτός από εμένα διδαξε και πλειστους αλλους με την ίδια υψηλή ποιότητα διδασκαλιας...
Και αυτη η αντιφαση ειναι που με πληγωνει...γιατι θα ηθελα να μοιραζομαι με ολους τις ιδιες αξιες και ιδανικα...αλλα δεν ειναι ετσι ο κοσμος...
Με τι ζυγαρια να ζυγισω το τι μου εχει προσφερει σαν δασκαλος και το ποσο με "χαλασε" η εικόνα της ασεβειας;...
ΥΓ u cannot teach an old dog new tricks λενε οι συμμαχοι (που θα ελεγε και ενας αλλος σπουδαιος δασκαλος)...
Θα συμφωνήσω σε όλα (εκτός από το παρακάτω) μαζί σου Γιώργο και θα σου πω ακόμη
ότι και ο ίδιος ο Νίκος βασανιζόταν από αυτή του την αντίφαση.
Τον άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά να εξομολογείται με θλίψη, αυτή του την ενοχή το 2001
και τώρα που το ανέσυρα από τη μνήμη μου ίσως στην εξομολόγηση εκείνη
ζητούσε να βρει το Λόγο που θα τον ταρακουνούσε αλλάζοντάς του προοπτική.
Ίσως και η ενασχόλησή του με την εκπαίδευση να είχε υποσυνείδητα ως στόχο,
το αντιστάθμισμα και την εξιλέωση προσδοκώντας την ψυχική ισορροπία.
Αλλά αυτά είναι μοναχά εικασίες. Ένα για μας τους μαθητές…
8cjXewP8kcI
Αν και στο χωριό μου λένε ¨Παλιό μουλάρι περπατησιά δεν αλλάζει¨
κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που έγραψες για το γέρικο σκυλί πρέπει εδώ να σου πω ότι
διαφωνώ κάθετα.
Για μουλάρι δεν ξέρω, λίγο έχω ασχοληθεί, αλλά ακόμα και το γέρικο σκυλί μαθαίνει – κυριολεκτώ – γιατί όχι εμείς;
Διαφορετικά οι προγόνοι μας, σκέψου, ποιο Μυστήριο θα ‘χανε Λόγο, να προσπαθούν
να εκφράσουν και να αποδώσουν λεκτικά, τις καταστάσεις εκείνες που σήμερα ακούμε να περιγράφονται με λέξεις όπως,
Γνώση, Κατανόηση, Φρόνηση, Καλλιέργεια, Πρόοδος, Ευδαιμονία, Θαυμάσιο και πλείστες άλλες;
Για ποιο σκοπό αργότερα στο Χριστιανισμό απαντάται η παραβολή του Ασώτου; Που η εκκλησία γιορτάζει ως τις μέρες μας.
Και ένα ακόμη, με ρεφρέν ιδιαίτερα αφιερωμένο στους δασκάλους….
z3niH0pVH6o
Υ.Γ. Το βίντεο πρέπει να είναι παλαιότερο του 2001 (κατά τη γνώμη μου) καθώς
τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του, δείχνουν νεότερη ηλικία από όταν συναπαντηθήκαμε για πρώτη φορά.
Για ποιο σκοπό αργότερα στο Χριστιανισμό απαντάται η παραβολή του Ασώτου; Που η εκκλησία γιορτάζει ως τις μέρες μας.
Πολύ σωστό το παράδειγμα.
Όπου απάτης, αμόρφωτος, τεμπέλης και άγιος (αρκεί να δείξει μεταμέλεια και να πάρει και κανά συγχωροχάρτι)!
Όταν ένας ''άνθρωπος'' στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν του καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι επειδή βίασε τη φύση (''πόλεμο'' λέει ο βλακέντιος) ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
Τώρα εμείς έχουμε γεμίσει μικρούς θεούληδες που συγχωρούν...έτσι όμως κρύβεσαι...ωραίο παράδειγμα!
ΥΓ. όνομα δεν έχει ο Νίκος;;; Ντρέπεστε;
apeiranthos
28-09-10, 01:46
Πολύ σωστό το παράδειγμα.
Όπου απάτης, αμόρφωτος, τεμπέλης και άγιος (αρκεί να δείξει μεταμέλεια και να πάρει και κανά συγχωροχάρτι)!
Όταν ένας ''άνθρωπος'' στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν του καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι επειδή βίασε τη φύση (''πόλεμο'' λέει ο βλακέντιος) ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
Τώρα εμείς έχουμε γεμίσει μικρούς θεούληδες που συγχωρούν...έτσι όμως κρύβεσαι...ωραίο παράδειγμα!
ΥΓ. όνομα δεν έχει ο Νίκος;;; Ντρέπεστε;
Συμφωνώ και με την δική σου τοποθέτηση εν μέρει, που δικαιολογημένα
αγανακτείς, αλλά δεν πρόκειτε για συγχώρεση ούτε για καταδίκη,
ούτε ασπάζομαι χριστιανικούρες.
Πρόκειτε για διαταραχή και εσφαλμένη ανθρώπινη συμπεριφορά
που πηγάζει από τα βιώματα του δυστυχή, που δεν είναι σε θέση
να γνωρίζει κανείς μας,ίσως ούτε εκείνος.
Θες τώρα εσύ να τον μάθεις; ψάξε στα παρεμφερή καταδυτικά σάιτ και θα βρεις το αίμα που ζητάς.
Και ; Ποιό όφελος θα έχεις; ποιό συναίσθημα θα κυριαρχήσεις;
Για το βιασμό της φύσης, να σου πω ότι και η μακαλία τέτοια είναι
και το κάπνισμα επίσης και το να χεις κινητό τηλέφωνο επίσης και μύρια άλλα
που προσπαθώντας να τα αποβάλουμε από τη ζωή μας βασανιζόμαστε
και συχνά στις πρώτες μάχες χάνουμε και πέφτουμε σε αντιφάσεις.
Κι όταν ακόμη καταφέρουμε να τα υπερκεράσουμε, άλλα, πιο λεπτοφυή κάνουν την εμφάνισή τους
και δε σταματά ο αγώνας. Ποιός άνθρωπος μπορεί να μας συγχωρέσει
ή να μας καταδικάσει για μάχες που αφεθήκαμε και χάθηκαν;
Η αλλαγή, έχει αυτόν που την ποθεί και θυσιάζει το παρελθόν του, αγαπημένο.
Αν ο Νίκος δεν αλλάζει, δεν είναι άλλος σε θέση να το κρίνει
από τον ίδιο και αυτούς που είναι κοντά του και τον αγαπούν.
Πιστεύεις ότι ο νόμος θα μπορούσε να τον σωφρονήσει αν ο ίδιος δεν
το αποφασίσει;
Με σεβασμό και ελπίζω στην κατανόησή σου, να σου πώ ότι,
συνήθως όσοι λένε πως οι άλλοι δεν αλλάζουν είναι επειδή
ή δεν έχουν αντιληφθεί τις αλλαγές στη δική τους ζωή
ή ζουν σε στασιμότητα.
Είναι αυτό ανθρώπινο ή θεικό;
Στην ντροπή τέλος, οδηγούν τα σφάλματα και η ασέβεια
στη φύση και τα πλάσματα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της
και έχω δικά μου να ντρέπομαι. Ίσως δεν είμαι ο μόνος.
Συμφωνώ και με την δική σου τοποθέτηση εν μέρει…
(εν μέρει; Όταν ένας παρανομεί και δε σέβεται τον άλλον πρέπει να μας προκαλεί αγανάκτηση. Επιτέλους δε γίνεται συνεχώς να συζητάμε τα αυτονόητα!),
που δικαιολογημένα αγανακτείς, αλλά δεν πρόκειτε για συγχώρεση ούτε για καταδίκη, ούτε ασπάζομαι χριστιανικούρες.
(Βεβαίως και τις ασπάζεσαι, αν και δεν είναι αυτό το θέμα: Για ποιο σκοπό αργότερα στο Χριστιανισμό απαντάται η παραβολή του Ασώτου; Που η εκκλησία γιορτάζει ως τις μέρες μας.)
Πρόκειτε για διαταραχή και εσφαλμένη ανθρώπινη συμπεριφορά που πηγάζει από τα βιώματα του δυστυχή, που δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κανείς μας, ίσως ούτε εκείνος
(και αυτός με αυτά τα προβλήματα βουτάει; Και είναι δάσκαλος; Και αυτά τα προβλήματα θα τα βγάλει στη θαλασσίτσα μας; Για ψυχολογική υποστήριξη υπάρχουν και το Θριάσιο και το Δαφνί κτλ).
Θες τώρα εσύ να τον μάθεις; ψάξε στα παρεμφερή καταδυτικά σάιτ και θα βρεις το αίμα που ζητάς
(δε ζητάω αίμα, άλλος προκαλεί το αίμα και καμαρώνει και άλλος νίβει τα χέρια του. Δεν είμαι ντεντέκτιβ απλά ζητάω να προστατευτώ από την ‘‘παροχή γνώσεων’’ για την κατάδυση και το θαλάσσιο περιβάλλον από έναν τέτοιο άνθρωπο που ορισμένοι μάλιστα τον υποθάλπουν-ίσως είναι ακατάλληλη λέξη αλλά δεν έβρισκα άλλη τη στιγμή αυτή...).
Και ; Ποιό όφελος θα έχεις; ποιό συναίσθημα θα κυριαρχήσεις;
(όφελος; Προσπαθώντας να μη δέχομαι και να προσπαθώ να απομονώσω τον κάθε θρασύ ψαρομπουκαλο-δυναμιτο βρωμερό; Αυτή η άποψη σχετίζεται με άνθρωπο που έχει τόσο στενή ίσως και επαγγελματική σχέση με την κατάδυση;;; )
Για το βιασμό της φύσης, να σου πω ότι και η μακαλία (;;; ) τέτοια είναι
και το κάπνισμα επίσης και το να χεις κινητό τηλέφωνο επίσης και μύρια άλλα
που προσπαθώντας να τα αποβάλουμε από τη ζωή μας βασανιζόμαστε
και συχνά στις πρώτες μάχες χάνουμε και πέφτουμε σε αντιφάσεις.
Κι όταν ακόμη καταφέρουμε να τα υπερκεράσουμε, άλλα, πιο λεπτοφυή κάνουν την εμφάνισή τους
και δε σταματά ο αγώνας. Ποιός άνθρωπος μπορεί να μας συγχωρέσει
ή να μας καταδικάσει για μάχες που αφεθήκαμε και χάθηκαν;
Η αλλαγή, έχει αυτόν που την ποθεί και θυσιάζει το παρελθόν του, αγαπημένο
(;;; Δε συζητάμε για ποίηση εδώ πέρα μιλάμε για τα αυτονόητα υποτίθεται. Όσο για το τι είναι βιασμός της φύσης πέρα απ’ τη φιλοσοφία που την ασπάζομαι - εν μέρει- υπάρχει και το αντικειμενικό).
Αν ο Νίκος δεν αλλάζει, δεν είναι άλλος σε θέση να το κρίνει (!!!) από τον ίδιο και αυτούς που είναι κοντά του και τον αγαπούν. Πιστεύεις ότι ο νόμος θα μπορούσε να τον σωφρονήσει αν ο ίδιος δεν το αποφασίσει
(εσύ δεν το πιστεύεις; Δε θα έπρεπε;;; );
Με σεβασμό και ελπίζω στην κατανόησή σου, να σου πώ ότι, συνήθως όσοι λένε πως οι άλλοι δεν αλλάζουν είναι επειδή ή δεν έχουν αντιληφθεί τις αλλαγές στη δική τους ζωή ή ζουν σε στασιμότητα
(ανταποδίδω τον σεβασμό αλλά σε ενημερώνω πως ποτέ δε ζούσα στη στασιμότητα. Επίσης, αυτό δε σχετίζεται με το να δίνω άφεση αμαρτιών στον κάθε παρανομούντα και μάλιστα αυθάδη).
Είναι αυτό ανθρώπινο ή θεικό; (!!!)
Στην ντροπή τέλος, οδηγούν τα σφάλματα και η ασέβεια
στη φύση και τα πλάσματα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της και έχω δικά μου να ντρέπομαι. Ίσως δεν είμαι ο μόνος
(κάτι θα ξέρεις για να το λες).
Τέλος επέτρεψέ μου να σταματήσω να σπαταλάω το χρόνο μου στο συγκεκριμένο θέμα προσπαθώντας να αντικρούσω τα δικηγορίστικα επιχειρήματα που δικαιολογούν τα καραγκιοζιλίκια του καθενός ακόμη και αν αυτά γίνονται σε βάρος μου και προφανώς σε βάρος της φύσης. Ο καθένας συμμετέχει με τον τρόπο του.
Έτσι είμαστε τελικά οι Έλληνες .... εύκολα κατηγορούμε τον γείτονα/πέφτουμε να τον φάμε αλλά εάν η ίδια πράξη γίνει από το σπίτι μας/γνωστό μας προσπαθούμε να τον δικαιολογήσουμε.
Δεν θέλω να σκεφτώ εάν σε αυτό το βίντεο ήταν κάποιος απλός, τιποτένιος, ερασιτέχνης δύτης. :fioufiou:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
28-09-10, 18:52
Το οτι ξερω προσωπικα τον πρωταγωνιστη αυτης της αηδιας ειναι περισσοτερο επωδυνο για μενα απο οτι για οποιονδηποτε εδω μεσα που δεν εχει καμια σχεση μαζι του...Δεν μπορω να πεισω τους παντες για αυτο και ισως δεν εχει νοημα να επιμεινω...
Στα αρχιδια μου αν ειναι διασημος δυτης ή οχι, για μενα ειναι απλα ενας ανθρωπος που εκτιμω για χιλιους λογους...
Πρεπει να ειμαι Ελληνας για να εχω διαφορετικη αντιμετωπιση σε αυτον που ξερω απο αυτον που δεν ξερω?
Στην τελικη τι ειμαι;
Δικαστης επι της εδρας και πρεπει να ειμαι αντικειμενικος?
Τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε αυτο?
Αν ναι, θα ειναι μαλλον γιατι κανενας απο τον κυκλο σας δεν εχει σφαλλει ποτε και δεν χρειαστηκε να προβληματιστειτε ιδιαιτερα για αυτο (και θα πρεπει να ειστε ευτυχεις που εχετε επιλεξει τοσο προσεκτικα τον κυκλο σας!).
Επελεξα να ανακατευτω με τα πιτουρα (ενω καλλιστα θα μπορουσα να κανω τουμπεκι) μονο και μονο γιατι πιστευω οτι αυτη η αηδια μπορει να ειναι μια καλη αφορμη για περισσοτερες δρασεις από όλους για τη διαδοση των κοινων -νομιζω- ιδανικων για τη Θαλασσα....
Η αφορμη να βγει ο συλλογος (του οποιου δεν ειμαι μελος αλλα αγαπαω να στηριζω) προς τα σχολεια, τη κοινωνια και να δηλωσει γιατι αγαπαμε να βουταμε και να φωτογραφιζουμε αντι να κερναμε καυτο ατσαλι ψαρακια...
Περιμενω λοιπον απο τα μελη του Συλλογου να προτεινουν τις δρασεις στις οποιες θα ειμαι πρωτος εθελοντης...
Απο την αλλη παλι,
Πως θα μπορουσα να συμμετεχω σε αυτην κουβεντα?
Πως θα μπορουσα να γραψω για την αηδια που μου προκαλεσε αυτο το βιντεο και συναμμα να υποκριθω οτι δεν τον ξερω? Δεν θα ηταν παντελως ανηθικο αυτο?
Αν επιθυμειτε να με ονομασετε ΚΟΤΑ επειδη απο σεβασμο στον δασκαλο μου επιλεγω να μην τον σταυρωσω μπορειτε να το κανετε...
(εξαλλου το πως θα το χειριστω ιδιωτικα ολο αυτο δεν σας αφορα)
Αν επιθυμειτε να με βαλετε στην κατηγορια του συνεργου στην αηδια, μπορειτε να το κανετε, αλλα να το ξερετε οτι θα εισαστε πολυ αδικοι...
Οι καθημερινες δρασεις για τη διαμορφωση ενος συστηματος αξιων (συμφωνα με την προσωπικη ηθικη) στην καταδυτικη κοινοτητα ειναι πιο σημαντικες απο την αναφορα ενος ονοματος...
Οι καθημερινες δρασεις στην καταδυτικη κοινοτητα ειναι και μετρησιμες και χειροπιαστες και σιγουρα δεν ειναι μονο κλικ σε πληκτρολογια...
ΥΓ ναι ρε big blue ντρεπομαι για τον Νικο...πολυ...ειναι ντροπη αυτο?
ΥΓ ναι ρε big blue ντρεπομαι για τον Νικο...πολυ...ειναι ντροπη αυτο?
Ακριβώς το αντίθετο πιστεύω.
Ωστόσο δεν καταλαβαίνω γιατί απευθύνεσαι σε μένα. Εξάλλου ποιος είμαι εγω για να κρίνω τα συναισθήματά σου;
apeiranthos
29-09-10, 09:55
Ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση να βρίσκεις ποιητικές κάποιες παραγράφους μου.
Όμως πες μου (σε μήνυμα αν θες για να μην βγαίνουμε εκτός θέματος εδώ)
Αν αντί για το παράδειγμα της παραβολής του ασώτου, έλεγα ότι…
και στις ιερές Βέδες και Ουπανισάδες, η πολυπόθητη αλλαγή για την οποία συζητάμε
και η ισορροπία επέρχεται όταν ο Άτμαν ενώνεται με το Μπράχμαν, αυτό θα σήμαινε ότι ασπάζομαι τον Ινδουισμό;
Αν σου έλεγα ότι η «αλλαγή» περιγράφεται επίσης, όταν οι Μποντισάτβες εισέρχονται στη Νιρβάνα
αυτό θα σήμαινε ότι ασπάζομαι τον Βουδισμό;
big blue, πονάει περισσότερο και προκαλεί μεγαλύτερο σοκ, μεγαλύτερη αηδία και σύγχυση όταν
ο άνθρωπος που εκτιμάς και θαυμάζεις, παραστρατεί και σφάλλει, παρά οποιοσδήποτε άλλος
και ειλικρινά πιστεύω ότι κανένας κρατικός νόμος δεν είναι ικανός να συνετίσει και να αναπτύξει την ηθική υπόσταση.
Δεν ντρέπομαι για τον Νίκο, έχω τα δικά μου σφάλματα - βλέπεις δεν είμαι αλάνθαστος – να ντρέπομαι.
Γνωρίζω πολλά από όσα έκανα, αλλά επειδή εξακολουθώ να ζω, γνωρίζω ότι πιθανά να ανακαλύψω ή να κάνω κι άλλα, διαφορετικά.
Στεναχωριέμαι και πικραίνομαι αλλά δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα για λογαριασμό του.
Χαρά μου θα είναι αν από όσα συζητάμε εδώ βγεί τελικά κάτι θετικό.
Υ.Γ. Κότα, σε καμία περίπτωση Γιώργο κι ας ανακατεύεσαι με τα πίτουρα, κι ο Ήλιος είπαν φτάνει ως τα πιο βρωμερά καταγώγια αλλά δε λερώνεται.
eye love scuba
29-09-10, 10:56
To που οδηγεί όλη αυτή η φιλοσοφία δεν έχω καταλάβει. Τα πράγματα είναι απλά. Ένας άνθρωπος, που είναι και εκπαιδευτής αυτοδυτών, είναι ψαρομπούκαλος, και μάλιστα συστηματικός. Ναι, μπορεί το βίντεο να είναι παλιό, οι εποχές άλλες, οι γνώσεις μας για τις συνέπειες στο οικοσύστημα διαφορετικές. Άλλωστε πολλοί μέσα σε αυτό το φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου και εμού, ξεκίνησαν από ψάρεμα, φανατικά ίσως. Αλλά η ΕΠΑΡΣΗ και η ΜΑΓΓΙΑ, αυτό που μία γνωστή μου έλεγε "ανεμογάμης", αυτός που γαμ... τον αέρα μπροστά του, δεν έχει σχέση με την εποχή. Και ο Νιίκος και η παρέα του την έχουν. Δεν ξέρω αν έχει μετανιώσει σήμερα, το εύχομαι, αλλά τότε ήταν .... Στο κάτω κάτω δε με ενδιαφέρει τι σκέφτεται σήμερα, δεν τον ξέρω προσωπικά. Εγώ ξέρω τι βλέπω στο βίντεο :angyr:και αυτό κρίνω. Και θα συμφωνήσω με το Thano
Συμπέρασμα, σε πρώτη ανάγνωση:
1. φιλος του εχθρού μου, εχθρός
2. εχθρός του εχθρου μου, φίλος
Δεν τον γνωρίζω τον κύριο με το ψαροντούφεκο και την πολύ μεγάλη "άνεση". Απο αυτα που διάβασα, καταλαβα ότι είναι κάποιος που έχει εναν κάποιον ενεργό ρόλο στα καταδυτικά δρώμενα αυτής της χώρας. Σαν ελαφρυντικό αναφερθρηκε ότι το βίντεο είναι παλιό. Οι νόμοι όμως αυτής της χώρας άλλαξαν μεν το 2005, αλλά και πριν αλλάξουν και αυτοι που ισχύουν και σήμερα, δεν αναφέρουν ότι επιτρέπεται να γίνεται αυτό που είδα στο βιντεο.
Συμπέρασμα, σε δεύτερη ανάγνωση.
1. κάποιοι πιστεύον ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, με το αζημίωτο, με το ατιμώρητο, με την δήθεν μαγγιά τους
2. αρκετοί από εμάς είμαστε απλά ... κορόιδα.
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
29-09-10, 18:02
Συμπέρασμα, σε πρώτη ανάγνωση:
1. φιλος του εχθρού μου, εχθρός
2. εχθρός του εχθρου μου, φίλος
Δεν τον γνωρίζω τον κύριο με το ψαροντούφεκο και την πολύ μεγάλη "άνεση". Απο αυτα που διάβασα, καταλαβα ότι είναι κάποιος που έχει εναν κάποιον ενεργό ρόλο στα καταδυτικά δρώμενα αυτής της χώρας. Σαν ελαφρυντικό αναφερθρηκε ότι το βίντεο είναι παλιό. Οι νόμοι όμως αυτής της χώρας άλλαξαν μεν το 2005, αλλά και πριν αλλάξουν και αυτοι που ισχύουν και σήμερα, δεν αναφέρουν ότι επιτρέπεται να γίνεται αυτό που είδα στο βιντεο.
Συμπέρασμα, σε δεύτερη ανάγνωση.
1. κάποιοι πιστεύον ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, με το αζημίωτο, με το ατιμώρητο, με την δήθεν μαγγιά τους
2. αρκετοί από εμάς είμαστε απλά ... κορόιδα.
ΚΑΛΟΟΟΟΟ:)
Ελάτε βρε παιδιά... μην κρύβεστε πίσω απο το δάχτυλό σας μερικοί.. Δεν γνωρίζετε/γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι παλαιοί κάναν ψαροντούφεκο με μπουκάλες;;; προς τι η έκπληξη;;; Μην μου πέσετε και απο τα σύνεφα και χτυπήσετε...
H αλήθεια μπορεί να είναι πικρή αλλά είναι η αλήθεια. Έκαναν κάτι για το οποίο ξέραν ότι κανείς δεν τους ακουμπάει... Γιατί;;; Μα γιατί ξέραν τους λιμενικούς και ακόμα πιο ψηλά....
Όταν αυτοί που εννοείται ότι είναι τα πρότυπα κάνουν κάτι κατακριτέο είναι λογικό να δεχτούν περισσότερη κριτική. That's life
πλέον εμφανίζεται αυτό το μήνυμα στο youtube
Το βίντεο αυτό έχει αφαιρεθεί από το χρήστη.
πλέον εμφανίζεται αυτό το μήνυμα στο youtube
:lipsrsealed::o:o:o:fioufiou:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.