PDA

Επιστροφή στο Forum : Κολυμπωντας με δελφινια

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
07-11-07, 13:32
Στο προσφατο ταξιδι μας στην ερυθρα (βλ. σχετικο ποστ απο τον Κωστα) ειχαμε την τυχη να κολυπμησουμε διπλα σε αγρια δελφινια...Μπορειτε να εχετε μια ιδεα απο την υπεροχη αυτη εμπειρια στο παρακατω βιντεο .

Το βιντεο ειναι τραβηγμενο με σνορκελινγκ- μια που δεν καταδυθηκαμε- οποτε συγχωρηστε μου το κουνημα....

http://youtube.com/watch?v=HhZG9Vu6Pco
(http://youtube.com/watch?v=HhZG9Vu6Pco)

HhZG9Vu6Pco

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
13-11-07, 10:49
να υποθεσω οτι δεν αρεσε σε κανενα?

ή φταιει οτι ηταν με σνορκελινγκ και οχι στα -150μετρα?

Physalia
13-11-07, 10:58
Να υποθέσεις ότι (μερικούς μερικούς) μας έφαγε η ζήλεια αλλά δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε.....

MICHALIS
13-11-07, 11:05
Να υποθέσεις ότι (μερικούς μερικούς) μας έφαγε η ζήλεια αλλά δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε.....

Κοινως Γιωργο , μας πνιγει η αδικια του απαισιου τουτου κοσμου , που δεν μας επετρεψε να ειμαστε εκει !!!!
Καταπληκτικη εμπειρια !

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
13-11-07, 11:05
ζηλεια....τα δελφινια ειναι εκει εξω και περιμενουν να τα συναντησουμε....οχι απαριατητα στα τροπικα...

ομως με αφορμη ενα βιντεο με τοσο υπεροχους πρωταγωνιστες γεννιουνται πολλες αποριες οπως
τι ειδος ειναι τα συγκεκριμενα δελφινια?
που τα συναντας?
ειχε ορεξη για παιχνιδι
επρεπε να το ακουμπησουμε ή οχι

και δε ξερω εγω τι αλλο...

παρολα αυτα στο συγκεκριμενο φορουμ πιο πολυ θα κουβεντιασουμε για το μηκος του σωληνα του εφεδρικου ρυθμιστη παρα για την θαλασσα αυτη καθεαυτη...

Μηπως εχουμε χασει το δρομο?
Τελικα τι ενδιαφερει το μεσο χρηστη αυτου του συλλογου? Το μεσο για την υποβρυχια εξερευνηση , ή η υποβρυχια εξερευνηση αυτη καθεαυτη?

Manta
13-11-07, 11:20
Τι μου θυμήζεις βρέ Γιώργο!
Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι μοναδική εμπειρία. Είχα την τύχη/ευτηχία να συναντίσω 2 δελφίνια στο Gordon Reef, Tiran το 2004. Περιττόν να αναφέρω ότι δεν κουνηθήκαμε να δούμε τίποτε άλλο απο τον ύφαλο και περάσαμε όλη την κατάδυση μαζί τους. Αρχικά μας έκοβαν κύκλους απο μακριά και σιγά σιγά μας κόντεψαν σε σημείο που ένα απο αυτά έβαλε στο στόμα του το πέδιλο της γυναίκας μου :D Ηταν πολύ παιγνιδιάρικα, έπαιζαν με σπασμένα κομμάτια απο κοράλια :angyr: τα οποία ισορροπούσαν στην μύτη ή στο πτερύγιο τους τα ανέβαζαν στην επιφάνεια και τα άφηναν να ξαναβυθηστούν για να τα μαζέψουν πρίν ακουμπήσουν στο βυθό.

Physalia
13-11-07, 11:20
Όπως και να έχουν τα πράγματα, δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεις σε κάποιον το όποιο ενδιαφέρον.... Εκτός αυτού, μην ξεχνάς ότι πολλοί συμφορουμίστες ήταν εκεί και το έζησαν ενώ πολλοί από τους απόντες το ζήσαμε μετέπειτα από τις πολύ ζωντανές περιγραφές τους! ίσως φταίει κι αυτό λοιπόν....

Μια που το έθιξες όμως....

Είναι όντως το spinner dolphin (Stenella longirostris (http://en.wikipedia.org/wiki/Spinner_Dolphin))?

Την ομάδα σας την εμπιστεύομαι ούτως ή άλλως αλλά θα ήθελα να μάθω πώς έκαναν την προσέγγιση οι ντόπιοι συνοδοί σας.
Ήταν επιφυλακτικοί και προσεκτικοί ή έδειχναν να κάνουν τα πάντα για να πουλήσουν "κολύμπι με δελφίνια"; Αυτό πραγματικά θα με ενδιέφερε....

Manta
13-11-07, 11:25
Σε πιά περιοχή τα είδατε?

fivos
18-11-07, 23:31
Την ομάδα σας την εμπιστεύομαι ούτως ή άλλως αλλά θα ήθελα να μάθω πώς έκαναν την προσέγγιση οι ντόπιοι συνοδοί σας.
Ήταν επιφυλακτικοί και προσεκτικοί ή έδειχναν να κάνουν τα πάντα για να πουλήσουν "κολύμπι με δελφίνια"; Αυτό πραγματικά θα με ενδιέφερε....

Μαρία, μου έκανε πραγματικά εντύπωση το πόσο προσεκτικοί και αυστηροί ήταν οι συνοδοί μας.
Μας είπαν να μην προσπαθήσουμε καν να τα αγγίξουμε και μας ενημέρωσαν ότι τα δελφίνια δεν θέλουν την επαφή κι είναι τόσο γρήγορα που ακόμη και να είσαι δίπλα τους, προλαβαίνουν να φύγουν πριν τα αγγίξεις.

Εμένα τουλάχιστον δε με πλησίασαν πιο κοντά από 1 μέτρο, αλλά έτσι κι αλλιώς είναι μοναδική εμπειρία να βρίσκεσαι δίπλα σ' αυτά τα μαγικά πλάσματα :)