Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'

Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' (http://www.scubadive.gr/forum/index.php)
-   Εκδηλώσεις, Εκθέσεις, Διαγωνισμοί, Σεμινάρια, Δράσεις (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=43)
-   -   Ντοκιμαντέρ: «Πατρίς» απολεσθέν το 1868 - 30.01.2008, Μουσείο Μπενάκη (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=2138)

Spiros Xenos 01-02-08 17:23

Απάντηση: Ντοκιμαντέρ: «Πατρίς» απολεσθέν το 1868 - 30.01.2008, Μουσείο Μπενάκη

Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλή παραγωγή. Βέβαια όταν υπόθηκε "είναι απίστευτο, το γεγονός ότι με την πρώτη κατάδυση έτυχε να βρούμε το ναυάγιο" ήμουν απ'αυτούς που ίσως να ακούστηκαν τα γέλια τους.

fin 13-10-08 09:23

Προβληθηκε χθες απογευμα στην ΕΤ1 και ειδα το μεγαλυτερο μερος του (τωρα το ειδα εγω τουλαχιστον).
Παρα τη φιλοτιμη πρασπαθεια του τοπικου "κρατικου μηχανισμου" θα τολμησω λιγη κριτικη.
Γνωστο οτι η δραματοποιηση για εμπορικους λογους ενος τεχνικου η επιστημονικου project ειναι μεχρι ενα σημειο δικαιολογημενη και γινεται παντα με το φοβο να τραβηχτει εκει που δε πρεπει. Σε καποια σημεια οι συντελεστες οφειλαν να αποφυγουν ολα τα ρηματα και ουσιαστικα με ριζα το ευρεση και ανακαλυψη γιατι δεν ηταν δειγμα σοβαροτητας.
Επισης αν κανεις αναλογιστει οτι γενικα οι ελληνες δεν εχουν ιδιαιτερη εμπειρια σε τετοιες παραγωγες δικαιολογειται οτι το αντιστοιχο documentary χρησιμοποιησε κυριως κλισε της δεκαετιας του 70. Φοβαμαι ομως οτι πρεπει πολυ συντομα να ενηλικωθουμε γιατι δεν στεκει σε ξενη αγορα media το να επαναλαμβανεις πλανα γερανων σαν να προκειται για πρωτοποριακη τεχνολογια και να στηνεις ειδικους να τεκμηριωσουν το οφθαλμοφανες. Ουτε τα ελικοπτερα σωζουν τη κατασταση οταν δεν πειθεις για το γιατι τον μεσο θεατη.
Με τοσο μεγαλο αριθμο ναυαγιων αναρωτιεμαι ποια ειναι τα επιχειρηματα για την επιλογη το συγκεκριμενου ναυαγιου. Εξεταστηκε αρκετα το ενδεχομενο να εδινε περισοτερα στον τουρισμο της περιοχης βυθισμενο απο οτι συντηρημενο εξω; Θα αντεξω οτι κραξιμο θα ακολουθησει :)

Physalia 13-10-08 09:54

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο fin (Μήνυμα 19443)
Εξεταστηκε αρκετα το ενδεχομενο να εδινε περισοτερα στον τουρισμο της περιοχης βυθισμενο απο οτι συντηρημενο εξω;

Ε όχι και συντηρημένο.....
υπερβολές

dimitri 13-10-08 10:34

Απο ότι είδα το ντοκυμαντέρ σταματάει στο σημείο που αρχίζει η συντήρηση των αντικειμένων. Από κει και μετά τίποτα.

Δεν ξέρω τι έγινε και σε τι κατάσταση είναι, αλλά αν γίνει σωστά η δουλεια ο χυτοσίδηρος συντηρείται εύκολα και διατηρείται σε καλή κατάσταση μετά την συντήρηση.

Έχουν δοθεί τίποτα φωτογραφιες/υλικό για το πως είναι τα μεταλλικά αντικείμενα μετά την συντήρηση?

Manta 13-10-08 11:11

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο fin (Μήνυμα 19443)
Προβληθηκε χθες απογευμα στην ΕΤ1 και ειδα το μεγαλυτερο μερος του (τωρα το ειδα εγω τουλαχιστον).
...

Εγώ δυστηχώς είδα το τελευταίο 3λεπτο :angry:.

Skipper 13-10-08 11:25

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο dimitri (Μήνυμα 19450)
Έχουν δοθεί τίποτα φωτογραφιες/υλικό για το πως είναι τα μεταλλικά αντικείμενα μετά την συντήρηση?

Ας μου πει κάποιος πως να ανεβάσω μια φωτογραφία και θα σας δείξω κάτι που δυστυχώς θα βάλουμε τα κλάματα

geogeo 13-10-08 11:34

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Skipper (Μήνυμα 19452)
Ας μου πει κάποιος πως να ανεβάσω μια φωτογραφία και θα σας δείξω κάτι που δυστυχώς θα βάλουμε τα κλάματα

Βασίλη ρίξε μια ματιά εδώ :thumbup:

Skipper 13-10-08 12:12

Αυτό το θέαμα αντίκρυσα τον περασμένο Αύγουστο. Η ρόδα φιλοξενείται στο καρνάγιο της Ερμούπολης δίπλα στην θάλασσα, γιατί εκεί έτυχε και βρέθηκε μια γωνιά όπου την ξεφόρτωσε ο γερανός.

Είχε προηγηθεί επίσκεψή μου στο Βιομηχανικό Μουσείο όπου, ρωτώντας για τα ευρήματα του "Πατρίς", μου είπαν οι άνθρωποι του μουσείου ότι "είναι σε κάτι κούτες και δεν τα έχουμε δει ούτε εμείς !".
Οσο, δε, για την ρόδα, μου είπαν μόνοι τους ότι θάταν καλύτερα να είχε μείνει στον βυθό.

Λίγες μέρες μετά, σε φιλική συζήτηση με δημόσιο πρόσωπο του νησιού (και λάτρη της θάλασσας), πήρα το εξής σχόλιο : "Δυστυχώς είναι χαμένη υπόθεση. Δεν υπάρχουν χρήματα για συντήρηση και σε λίγο καιρό θα καταστραφεί τελείως. Είναι κρίμα που βγήκε από το νερό"

Το συμπέρασμα που έβγαλα και από άλλες συζητήσεις στο νησί, είναι ότι το, κατά τα άλλα "πετυχημένο", project δεν είχε κάνει καμμία ουσιαστική πρόβλεψη για την τύχη των ευρημάτων.

geogeo 13-10-08 12:25

Η φωτό και οι πληροφορίες του φίλου Skipper, αφιερώνονται εξαιρετικά στην Εφορία Εναλίων, που με την συμβολή της στο project εξασφάλισε την επιτυχία του, και έσωσε το κειμήλιο απ' τα νύχια των αρχαιοκάπηλων.
Παιδιά γερά, μην χαθεί η επόμενη χορηγία

:thumbup:

Nicholas S. 13-10-08 12:26

Πες τα ρε Γιώργο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :thumbup::thumbup::thumbup:

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:38.