![]() |
Απάντηση: Τι γνωρίζετε για αυτό;
:worship: Αυτό ακριβώς είδα !
Και αναρωτιόμουν γιατί δεν έχει στο κέντρο τίποτα, αλλά αφού από την αρχική μας υπόθεση που ήταν τα Ανθόζωα πάμε στα Σκυφόζωα, that explains everything, όπως λέμε και στο χωριό μου. Πολύ καλό το σχέδιο με τον κύκλο ζωής των Σκυφοζώων, και ενώ είχα διαβάσει για αυτό, πάντα είχα την απορία γιατί δεν βλέπω ποτέ τα στάδια 1-8. Τελικά θα αρχίσω να πιστεύω πως ότι λένε τα βιβλία είναι αλήθεια :) Σε ευχαριστώ πολύ :geia: V-UW |
O υποβρύχιος κόσμος πάντα θα μας μαγεύει... ;)
|
Ενας αλλος κοσμος..!!!:thumbup::thumbup::thumbup:
|
4 Συνημμένο(α)
Καλησπερα παιδια,
Χθες σε μια χαλαρη βουτια μου γεματη γυμνοβραχια βρηκα αυτο το οποιο δυσκολευομουνα πολυ να δω με γυμνο ματι. Μεσα απο τον φακο μου κ με χιλια ζορια βγηκε αυτο. Ξερει κανεις τι ειναι; |
Ιόλη, μας δουλεύεις, έτσι; :madwife:
|
Παράθεση:
|
παιδια να σας το στειλω στο mail σας αν θελετε για να εχετε πιο καλη αναλυση..... Γιατι να σας δουλευω. Δεν το εχω ξαναδει σας λεω
|
2 Συνημμένο(α)
Σήμερα πετυχα αυτη τη λωριδα. Την ειχα πετυχει πιο παλια και ο dive buddy που την ειδε απο φωτο ελεγε οτι ειναι πλαστικο. Εγω νομιζω οτι κατι αλλο ειναι (μαλλον τιποτα με αυγα) αλλα δεν μπορω να καταλαβω. Οποιος μπορει να βοηθησει...
μακρινη Συνημμένο Αρχείο 1859 κοντινη Συνημμένο Αρχείο 1860 το μηκος του ειναι περιπου 100εκ και το πλατος 20εκ |
|
χα! το ηξερα :D
ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση... |
Αυτό γιατί δεν έχει τίτλο ''Alicia, Umbraculum και Pleurobranchus στη Χαλκιδική'' ; Ξεχάστηκε το Umbraculum.
Φιλικά, Β. Παράθεση:
|
Παράθεση:
:geia: |
2 Συνημμένο(α)
Η πρωτη φωτο ειναι απο τη στερνα στο λουτρακι πριν απο λιγο καιρο (ανοιξη). Η δευτερη ειναι απο τη προηγουμενη κυριακη (18-11-2012). Οποιος ξερει τι μπορει να ειναι αυτα ας βοηθησει...
Συνημμένο Αρχείο 1898 - Συνημμένο Αρχείο 1899 |
Παράθεση:
- Το πρώτο δεν το έχω ξαναδεί ποτέ μου! Είναι ξεκάθαρα κάποιο συνασκίδιο, ίσως του γένους Aplidium. Θα προσπαθήσω να το κοιτάξω κάποια στιγμή που θα έχω περισσότερο χρόνο. Αν έχεις και άλλες φωτό ευπρόσδεκτες! - Το δεύτερο είναι σφουγγάρι, την τελευταία φορά που το τσέκαρα, το λέγαν Clathrina clathrus. Ευχαριστώ για τις εικόνες! |
Το φορουμ βαζει περιορισμο στο μεγεθος των φωτογραφιών. Οποτε το συνασκιδιο το ανεβασα εδω για κατεβασμα. Το εχω σε 3 φωτο αλλα οι δυο αλλες ειναι κουνημενες...
http://www21.zippyshare.com/v/44740767/file.html (>5mb) |
|
* Physalia
(.... Melibe viridis http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=4104 |
Παράθεση:
Melibe viridis, κατοχυρώθηκε! ;) |
Παράθεση:
Ευχαριστώ πολύ! Γιατί όμως viridis (= πρασινωπή); Όσες φωτογραφίες και να είδα δεν φαίνεται πουθενά πράσινη. Μήπως ξέρει κανείς; DG |
Παράθεση:
Λένε ότι τα νεότερα άτομα είναι γενικά πιο πρασινωπά, ενώ όταν μεγαλώσουν αποκτούν πιο καφεκίτρινες αποχρώσεις. Υποθέτω λοιπόν ότι τα πρώτα άτομα του είδους που ταυτοποιήθηκαν θα ήταν σχετικά νεαρά, οπότε και κατοχυρώθηκαν συλλήβδην ως viridis. Γενικά πάντως το χρώμα δεν φαίνεται να αποτελεί και πολύ καλό γνώρισμα αυτών των ειδών, μπορεί να μεταβάλλεται σημαντικά ανάλογα με την ηλικία ή την εποχή/διατροφή. Ευχαριστούμε για τη φωτό btw, το ήξερα ότι μπορεί να κολυμπήσει αλλά δεν το είχα ξαναδεί ποτέ στην πράξη! (προφανώς κάποιος το έβγαλε πάνω και το ξαναπέταξε μέσα) :geia: |
|
1 Συνημμένο(α)
σημερα στα στραβα (14-4-13) ειδαμε αυτο πανω σε ενα φυκι. ξερει κανενας τι ειναι?
Συνημμένο Αρχείο 1965 |
Εμενα μου μοιαζει σαν alicia mirabilis κλειστη
https://www.google.gr/search?q=alici...ih=737#imgrc=_ |
|
νομιζω κτενοφορο
https://www.google.gr/search?q=Pelag...w=1200&bih=758 |
1 Συνημμένο(α)
Σπόγγος, σήμερα, στην περιοχή Βουλιαγμένης, σε μικρό βάθος, περίπου 7μέτρα, στο κάτω τμήμα από μεγάλο βράχο, σε σχετικά σκοτεινό σημείο.
Καμιά ιδέα; Είναι κάπου αλλού, σε κάποια περιοχή, κοινό είδος, επειδή εγώ πρώτη φορά νομίζω το βλέπω. :geia: Β. |
Βασίλη είναι κάποιο είδος του γένους Haliclona (Οικογένεια: Chalinidae, Τάξη: Haplosclerida). Τώρα για το ποιο ακριβώς είναι, κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Ακόμα και αν βλέπαμε δείγμα του σπόγγου στο μικροσκόπιο, τα Chalinidae (για να μην πω όλα τα Haplosclerida) είναι τόσο δύσκολα στην αναγνώριση που ακόμα και οι experts ζορίζονται.
|
Σε ευχαριστώ! Το γένος είναι αρκετό, έτσι για να ξέρω τι είναι. Έψαξα στο google και έχει πολύ όμορφα είδη το γένος και η οικογένεια αυτή.
|
Ομορφο Βασίλη! :thumbup:
Thx για τις πληροφορίες Βασίλη! :thumbup: |
1 Συνημμένο(α)
στη παραλια του βαρναβα εθεαθη αυτο το γυμνοβραγχιο (μαλλον)...
Μηπως ξερετε ποιο ειναι? Συνημμένο Αρχείο 1995 |
Πρόκειται για το αλλόχθονο είδος Bursatella leachii το οποίο προέρχεται από τον εύκρατο Ατλαντικό και Ινδο-Ειρηνικό ωκεανό και έχει περάσει στη Μεσόγειο διαμέσου της Διώρυγας του Σουέζ. Έχει καταγραφεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (π.χ. Χίος, Λέσβος, Χαλκιδική, Σαρονικός, Κρήτη). Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
|
|
|
Ευχαριστώ Μαρία ! :thumbup:
Καρπαθο τραβήχτηκε η φώτο κοντά στην παραλία της Αχατας σε ρηχά νερά. |
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Φανταστείτε! Στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού, μια κοινωνία χταποδιών φτιάχνει πολιτισμό και τεχνολογικά επιτεύγματα και επισκέπτεται τον δικό μας χερσαίο κόσμο με σκάφη που μπορούν να αναδύονται στον αέρα και μοιάζουν με ιπτάμενους δίσκους!!! Coming soon: "Η Αυτοκρατορία των Οκταπόδων" !!!..... τρέμε Spielberg. :p:p:p |
Παράθεση:
Δες και κάποιες καταπληκτικές προσπάθειες καλλιτεχνών εδώ, να τον απεικονίσουν: http://www.andysowards.com/blog/2011...rom-mythology/ κι ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα (για να ξέρουμε τι θα συναντήσουμε στις καταδύσεις μας): ![]() |
1 Συνημμένο(α)
ξερει κανεις τι ειναι αυτο? Το βρηκα στη κερατεα σε βαθος μερικων μετρων διπλα σε μια συσταδα φυκια. Μου φαινεται για μικρο γυμνοβραγχιο αλλα δεν ξερω αν ειναι το μικρο μεγεθος απο καποιο aplysia απο αυτο ή αλλο είδος
Συνημμένο Αρχείο 2093 |
Παράθεση:
http://www.seaslugforum.net/showall/bertocel http://opistobranquis.info/en/guia/p...ella-ocellata/ |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:36. |