Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'

Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' (http://www.scubadive.gr/forum/index.php)
-   Η Ζωή στο Βυθό και το Πέλαγος (http://www.scubadive.gr/forum/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Τι γνωρίζετε για αυτό; (http://www.scubadive.gr/forum/showthread.php?t=77)

neokles 16-05-11 12:48

Απάντηση: Τι γνωρίζετε για αυτό;

Ωραίο όνομα για γένος σφουγγαριού!!! Aplysina!!!

Αυτοί οι επιστήμονες... τσκ τσκ τσκ :p

Apollon 16-05-11 12:54

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Physalia (Μήνυμα 48697)
Πολύποδες από Υδρόζωο που βρήκαν βολική και ασφαλή έδρα μέσα στους πόρους του Σφουγγαριού.

Eντυπωσιακό!
Thx Phys

Ιόλη 18-06-11 22:13

τι ειναι;

1 Συνημμένο(α)
Καλησπερα σε ολους.Η φωτογραφια που ανεβασα ειναι καθαρα καταγραφικη. Ξερει κανεις να μου πει τι ακριβως ειναι; Εμειαζε με σφουγγαρι αλλα πρωτη φορα το βλεπω κ ειχε πολλα κοχυλια κολλημενα πανω του που φαινοταν να το τρωνε.

DHMHTRHS 18-06-11 22:48

Απάντηση: τι ειναι;

?????????????????????

:geia:

Ιόλη 18-06-11 23:12

Απάντηση: τι ειναι;

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο DHMHTRHS (Μήνυμα 49231)
?????????????????????

:geia:

??:( αυτο δεν κανω Δημητρη;

Έκτωρ 19-06-11 14:59

Η φωτογραφία αυτή δείχνει κάτι άσπρα αυγά πιθανότατα του είδους Hexaplex trunculus το οποίο γαστερόποδο έχω το ένστικτο ότι αν την έκανες τη φώτο λίγο ευρεία (πως στο κόρακα το λένε το ξεζουμ στα ελλήνικα?) θα το βλέπαμε κάτω δεξιά. Πάνω βλέπουμε ένα μαύρο σφουγγάρι. Αν τα λέω καλά και είναι το γαστερόποδο αυτό δεν νομίζω να τρώει σφουγγάρια μιας και είναι αρκετά πιο περίεργος στο φαγητό του. Προτιμάει πτώματα και δίθυρα. Περισσότερα μπορείς να δεις εδώ.

Ιόλη 19-06-11 18:37

1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Έκτωρ (Μήνυμα 49233)
Η φωτογραφία αυτή δείχνει κάτι άσπρα αυγά πιθανότατα του είδους Hexaplex trunculus το οποίο γαστερόποδο έχω το ένστικτο ότι αν την έκανες τη φώτο λίγο ευρεία (πως στο κόρακα το λένε το ξεζουμ στα ελλήνικα?) θα το βλέπαμε κάτω δεξιά. Πάνω βλέπουμε ένα μαύρο σφουγγάρι. Αν τα λέω καλά και είναι το γαστερόποδο αυτό δεν νομίζω να τρώει σφουγγάρια μιας και είναι αρκετά πιο περίεργος στο φαγητό του. Προτιμάει πτώματα και δίθυρα. Περισσότερα μπορείς να δεις εδώ.

Εκτωρα μπραβο αυτο φαινεται να ειναι. Σου ανεβαζω κ μια φωτο ακροπαριστη γιατι οπως ειπα ειναι καθαρα καταγραφικη κ εχει βγει λιγο καμενη.Ειναι η πρωτη φορα που το ειδα. Ειναι σπανιο η απλα δεν ετυχε;Το μηκος του ηταν αρκετα μεγαλο

Έκτωρ 20-06-11 12:43

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Ιόλη (Μήνυμα 49237)
Ειναι σπανιο η απλα δεν ετυχε;

όχι δεν είναι σπάνιο να συναντήσεις αυτά τα αυγά. Τα βρίσκουμε και στην παραλία αν τα έχει ξεβράσει η θάλασσα. Εμπειρικά πιστεύω ότι στον βυθό τα συναντάς σε βάθος 2-3 μέτρα ή και πιο ρηχά όποτε αυτός είναι ίσως ο λόγος που δεν τα έχεις προσέξει.

Ιόλη 10-07-11 23:07

1 Συνημμένο(α)
Ξερει κανεις ποιο ειναι αυτο; Μοιαζει με Chromodoris britoi αλλα δεν ειναι ακριβως..

D.Poursanidis 11-07-11 09:29

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Ιόλη (Μήνυμα 49527)
Ξερει κανεις ποιο ειναι αυτο; Μοιαζει με Chromodoris britoi αλλα δεν ειναι ακριβως..

Καλημέρα

Εαν μπορείς βάλε μεγαλύτερη εικόνα... Δεν φαίνεται τπτ...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:29.