![]() |
Απάντηση: Θερμοκλινές
.... πολύ (ωκεανογραφικά) επαγγελματικές οι παρατηρήσεις σου Γιάννη! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Με την άδειά σου, θα τις προωθήσω σε ανθρώπους που ίσως ενδιαφέρονται.....
|
Ναι, «ξυρίζει» στην περιοχή. Νομίζω όμως ότι πρόκειται για αλοκλινές (ζώνη διαφορετικής αλατότητας των υδάτων) λόγω του πολύ ψυχρού γλυκού νερού που πηγάζει από πολλαπλά σημεία εκεί. Για αυτό το λόγο είναι ορατή η διαφορά. Σε άλλη περίπτωση (με απλό θερμοκλινές) δε θα μπορούσες να το δεις για να το φωτογραφήσεις.
(cool photos btw :thumbup: ) /GKAM |
Παράθεση:
Μαλλον για αλοκλίνη φαινεται. Πολυ δυσκολα ειναι τοσο ορατη η θερμοκλίνη τουλαχιστον στα δικα μας νερα. Μπορει να φαινεται οταν εισαι εκει διπλα της, μεσα στο σωμα της θαλασσας αλλα στην φωτο δεν βγαινει:D Αυτο ειναι και το ωραιο με την θαλασσα. Ειναι μαγισσα!!!:thumbup: |
:thumbup: Πολύ ωραίες φωτογραφίες! Η αλήθεια είναι ότι η 'Φυσική' συνήθως φωτογραφίζεται πιο δύσκολα από τη 'Βιολογία' οπότε κάτι τέτοιο είναι εντυπωσιακό! Κι εγώ όταν είδα τις φωτογραφίες πάντως μου θύμισε αλοκλινές. Βέβαια δεν ξέρω ούτε καν που είναι η περιοχή για να μπορώ να πω τι συμβαίνει... :o
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:42. |