Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-03-08, 23:51
Το avatar του χρήστη ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ is offline
Μέλος ΔΣ Άλλων Συλλόγων

Απάντηση: Camping Τσόλις

Kυριακή 16.3.08. Σχεδιάσαμε μια χειμωνιάτικη κατάδυση στο κάμπινγκ με βασικό σκοπό τη δοκιμή εξοπλισμού. Μέγιστο βάθος 25μ. χρόνος κατάδυσης 45'.
Ο Βαγγέλης Δερματάς είχε μαζί η φωτογραφική του μηχανή

και σχεδιάσαμε να ψάξουμε για κανένα γυμνοβράγχιο, να πουμε στον Πουρσανίδη τι είδαμε αυτή την εποχή στα μέρη μας. Ο Βαγγέλης λοιπόν τράβαγε τις φωτογραφίες, εγώ εψαχνα για θέματα. Ο Νεκτάριος και η Ντιλένα συμπλήρωσαν την παρέα.

Αν και έχουμε καταδυθεί τόσες φορές στο Τσόλις, ο τόπος δεν σταματάει να μας επιφυλάσσει εκπλήξεις με την ποικιλία μορφών ζωής που φιλοξενεί. Είδαμε ένα ψάρι με μύτη μυτερή σα ράμφος να παραμονεύει από μια τρύπα στην άμμο . Δεν ήταν όμως εύκολο για το Βαγγέλη να το φωτογραφίσει εκτός από το ράμφος- στόμα του.

Στα 4 μέτρα βάθος δίπλα στην αλυσίδα ποντισμένου ρεμέντζου είδα ένα γυμνοβγράγχιο που δεν είχα ξαναδεί. Ο βαγγέλης όμως τώρα που τον χρειαζόμουνα ήταν εκτός οπτικού πεδίου, ίσως να είχε βγεί αφού η βουτιά είχε ουσιαστικά τελειώει... Αναδύθηκα και βγήκα στην στεριά και τότε είδα τον Βαγγέλη να βγαίνει ακριβώς δίπλα στο ρεμέντζο. Τού φώναξα να ξανακαταδυθεί για χάρι της επιστήμης και του εξήγησα που ήταν ο στόχος. Έχω εμπιστοσύνη στο Βαγγέλη που τα κατάφερε πολύ καλά και φωτογράφησε το μαύρο πλασματάκι με την μακριά λεπτή ουρά που και αυτός είχε ξαναδεί μόλις μία φορά αλλά δεν το είχε φωτογραφήσει...
Πιθανώς είναι ένας μικρός λαγός αλλά προσωπικά δεν το νομίζω...
Απάντηση με παράθεση