Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-04-08, 20:58
Το avatar του χρήστη Σώτος Χριστοδούλου
Σώτος Χριστοδούλου Σώτος Χριστοδούλου is offline

Περιοχή: Κύπρος
Απάντηση: Νεο CNF απο Trubridge απο -86

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fin Εμφάνιση μηνυμάτων
Κριμα γιατι χωρις AIDA παει προς το τσιρκο το concept.
Σόρρυ για την παρένθεση:

Εγώ γιατί να νομίζω πως η Ε/Κ μπορεί και χωρίς την AIDA? Μήπως λέω μήπως έχει υπερεκτιμηθεί η θέση του εν λόγω οργανισμού? Η Ε/Κ υπήρχε και πολύ πριν το 1998 (νομίζω). Μετά από την AIDA εποχή τα πράγματα έχουν αλλάξει και μάλιστα διακρίνω μια προσπάθεια του εν λόγω οργανισμού να αυτο-καθιερωθεί σαν η αυθεντία σε ότι έχει να κάνει με την Ε/Κ από σχολεία μέχρι αγώνες και ρεκόρ. Οι πυρήνες της AIDA έχουν μια συμπεριφορά προς τον υπόλοιπο κόσμο της Ε/Κ που είναι κάπως! Ένας αθλητής δεν μπορεί να λάβει μέρος σε αγώνες για παράδειγμα αν δεν είναι μέλος της AIDA ή αν δεν λάβει ειδική πρόσκληση από την AIDA για να συμμετέχει σε αγώνες. Η AIDA ονομάζει αυθαίρετα τα ρεκόρ που καταγράφονται στους αγώνες της ως επίσημα και οτιδήποτε άλλο ως μη γενόμενο! Η AIDA θεωρεί ότι όλη η έρευνα που έχει να κάνει με την Ε/Κ σχετίζεται με την AIDA και όλα τα "έγκυρα" σχολεία φέρουν την έγκριση της. Επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα σημείο αναφοράς σε ένα χώρο όπου τα πράγματα είναι ρευστά, σε ένα χώρο όπου κανένας δεν είναι περισσότερο αυθεντία από τον άλλο και σε ένα χώρο που μετρά το πόσο βαθεία βουτάς για το πόσο αυθεντία είσαι. Τα πράγματα στην Ε/Κ δεν ορίζονται από κανένα νομικό πλαίσιο και δεν σχετίζονται με καμία Ευρωπαική οδηγία ή πρότυπο. Αν μιλάγαμε για την Αυτόνομη Κατάδυση με τους ίδιους όρους που θα βρισκόμασταν? Μια YMCA για παράδειγμα που έχει δημιουργηθεί σε ένα χώρο και από τις πρώτες να αυτοχρίζεται ως παγκόσμια ομοσπονδία και όλοι οι άλλοι οργανισμοί (PADI, NAUI κλπ) να θεωρούνται ως τσίρκα γιατί δεν φέρουν το χρίσμα! Είναι μεγάλη ιστορία να αναλύσουμε το τι είναι τσίρκο και τι όχι στην Ε/Κ.
Απάντηση με παράθεση