ΖΙνα η καχυποψια ξεκινα απο το γεγονος οτι εισαι κοριτσι.....
και ως γνωστον για πολυ κοσμο τα κοριτσια κανουν μονο για το σπιτι.....
η ποιοτητα του δυτη μετριεται με πολλους τροπους και σιγουρα οχι απο το αν κατουραει ορθιος.....(ή απο το αν στην αρχη πορωθηκε τοσο ωστε να κανει το ενα σχολειο πισω απο το αλλο....).
Η ποιοτητα που με ενδιαφερει εχει να κανει με το αν ειναι καταλληλος για ζευγαρι, για συνοδος , για δασκαλος.....
αν ειναι καταλληλος για πειραματοζωο για να εξελιχθει η καταδυτικη θεωρια, δεν με ενδιαφερει καθολου....
Μετριεται
- απο τις ωρες που εχει ξοδεψει υποβρυχιως,
- απο τα ειδη καταδυσης που εχει πραγματοποιησει,
- απο τα προβληματα που εχει συναντησει και απο τους τροπους που τα ελυσε ( και βεβαια απο το αν εμαθε απο τα παθηματα)
- απο το ποσο σεβεται (μεσα απο τα λεγομενα και τις πραξεις του) τη θαλασσα
- απο το ποσα βιβλια εχει διαβασει για την καταδυση (και τη θαλασσα γενικωτερα)
- απο το ποσα σχολεια εχει κανει (με εμφαση σε ολα αυτα που εχουν να κανουν με τη διασωση)
- απο το ποσο μονοδιαστατος ειναι ως ανθρωπος ή διαθετει μια ανεπτυγμενη κουλτουρα
- απο την ικανοτητα του να ψυχολογει τους ανθρωπους και να ζυγιζει τις καταστασεις μεσα απο μια γρηγορη ματιά στα μάτια του αλλου...
ειναι προφανες οτι καποιοι ανθρωποι το εχουν το σπορ καποιοι οχι...καποιοι που το εχουν τρελά μπορουν να γινουν εξαίρετοι εκπαιδευτες σε dt και καποιοι οι οποιοι το κληρονομησαν απο το μπαμπα δεν θα το αποκτησουν ποτε....
Η ανεπαρκεια του εκπαιδευτη-συνοδου-δυτη - κορνιζα θα φανει αργα ή γρηγορα....ευτυχως η καταδυση με τα συγχρονα στανταρ ειναι μια ασφαλης διαδικασια και δεν παιζεις το κεφαλι σου απο τα λαθη του (εκτος οριακων περιπτωσεων)
εσυ τωρα γιατι σκας? δεν ξερεις ποια εισαι? Δεν ξερεις αν εισαι καλη, κακη ή μετρια δυτρια-ζευγαρι? Περιμενεις απο τους αλλους να το μαθεις? Αν οχι μπορω να στο πω εγω σε πμ αν θες....
ΥΓ 4 απριλη του 1998 πηρα το πρωτο αστερι....τον οκτωβρη του 1998 ειχα το DM και 200 καταδυσεις και δουλευα ηδη σε καταδυτικο.....ντρεπομουν να λεω οτι ειμαι δυτης γιατι ενοιωθα πολυ ψαρουκλα....τωρα οπως και τοτε προσπαθω να παραμενω ταπεινος μπροστα στη μεγαλοσυνη της θαλασσας και ανοιχτος σε καθε καινουρια γνωση....ξερω ομως οτι ειμαι καλο ζευγαρι υποβρυχιως...

αν και δεν θα παψω ποτε να προσπαθω να γινω ακομα καλυτερο...(οταν με αφηνει η καμερα μου!)