Θέμα: Stroke test
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-06-08, 01:45
Το avatar του χρήστη GKAM
GKAM GKAM is offline

Περιοχή: Munich
Απάντηση: Stroke test

OK. I like.

Έχει πάντα ενδιαφέρον όταν ανάβουν λίγο τα αίματα σε τέτοιες συζητήσεις γιατί αρκετές φορές βγαίνει κάτι καλό.

Μιλώντας σαν reformed indian, μπορώ να πω το εξής. Είμαι πλέον εδώ και καιρό μέλος ενός βασικού πυρήνα τεσσάρων δυτών που ασχολούνται με βαθιές ναυαγιοκαταδύσεις. Για να λειτουργήσουμε σαν ΟΜΑΔΑ και να αυξήσουμε το επίπεδο της ασφάλειας στις καταδύσεις που κάνουμε, έγινε γρήγορα προφανές πως έπρεπε να τυποποιήσουμε τον εξοπλισμό και τις διαδικασίες μας επιτυγχάνοντας μια ομοιογένεια, και πλήρη προβλεψιμότητα σε σκέψη και αντιδράσεις ώστε να λειτουργούμε πλέον σαν ενιαία μονάδα. Αρχικά αντιγράψαμε σταδιακά τον εξοπλισμό και τις διαδικασίες του WKPP διαβάζοντας και αφομοιώνοντας υλικό από βίντεο και το internet. Από ένα σημείο και ύστερα, συνειδητοποιήσαμε ότι ορισμένα πράγματα δεν διδάσκονται από το διαδίκτυο και πως η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι απαραίτητη.

Η ομάδα σήμερα αποτελείται από δύο GUE/DIR δύτες και δύο quasi-strokes (ένας εκ των οποίων είμαι και εγώ). Στις καταδύσεις εκτός της ομάδας χρησιμοποιώ αέρα μέχρι τα 40-45m, βουτάω ενίοτε με rebreathers που έχω συναρμολογήσει ο ίδιος και χρησιμοποιώ dive computer (δηλ stroke). Όταν όμως πρόκειται για καταδύσεις με την συγκεκριμένη ομάδα, όλοι ακολουθούμε τους ίδιους κανόνες. Είναι απλά ο μόνος τρόπος και το πιστεύω έχοντας δοκιμάσει πολλά στα 15 χρόνια που καταδύομαι.

Πέρα από δόγματα, φανατισμούς, θρησκείες, κόντρες κ.λπ. έχω να την εξής πρόταση: ας διαλέξετε το οποιοδήποτε θέμα που σας απασχολεί ή με το οποίο διαφωνείτε και ας κάτσουν οι δύο πλευρές με επιχειρήματα να βάλουν κάτω τα υπέρ και τα κατά. Από εκεί και πέρα ας διαμορφώσει ο καθένας την δική του άποψη.

Κάτι τελευταίο σε ότι αφορά το επίμαχο θέμα του Ratio Deco: η ερμηνεία του Δημήτρη έχει ορισμένα ψεγάδια και δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί να την παρουσιάσει. Διαβάζοντας στο internet δεν είναι αρκετό για να εφαρμόσει κανείς πλήρως το ratio deco με ασφάλεια. Ο τρόπος με τον οποίο δόθηκαν τα posts, αφήνουν να εννοηθεί πως μπορεί κανείς με σχετική ευκολία να ακολουθήσει τα προτεινόμενα πλάνα – τα οποία μάλιστα δόθηκαν λάθος. Προσωπικά βρίσκω κάτι τέτοιο αφελές. Ο αντίλογος ίσως πει πως αν κάποιος ακολουθήσει κάτι που διάβασε στο internet, τότε είναι άξιος της μοίρας του.

Ελπίζω τα posts να συνεχίσουν και να γίνει διάλογος που θα αφήσει αρκετό καλό υλικό για να διαβάσει ο κόσμος. Τα άτομα που εμπλέκονται μέχρι στιγμής (καλώς ή κακώς), έχουν την δυνατότητα να διαμορφώσουν ένα επίπεδο από πολύ υψηλό μέχρι «λιμανίσιο». Θέλω να ελπίζω πως θα θούμε την πρώτη εκδοχή.

Let’s see...

/GKAM

Υ.Γ. Είναι κουραστικό να σας διαβάζει κανείς γραμμή-γραμμή-είπα/είπες. Αν θέλετε να παίξετε την κολοκυθιά κάντε κανένα chat στο MSN ή με ΡΜ. Αλλιώς ανεβάστε ολοκληρωμένα posts με συγκεκριμένα σημεία προς ανάλυση για να υπάρχει νόημα και για τους άλλους.