Θέμα: Stroke test
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-06-08, 17:57
Το avatar του χρήστη NickVas
NickVas NickVas is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Πειραιάς
Απάντηση: Stroke test

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Σώτος Χριστοδούλου Εμφάνιση μηνυμάτων
Το είδες αυτό το πράγμα να συμβαίνει έστω και μία φορά στα σχολεία που έκανες του IANTD trimix? Από ποιά πηγή είναι η πληροφορία περί συντρηπτικής πιθανότητας? Και αφού είναι τόσο σίγουρο αυτό που γράφεις γιατί δεν μας γράφεις και κάτι παραπάνω για τις λεπτομερείς στατιστικές παραμέτρους αυτής της πιθανότητας και για το πόσοι δύτες είχαν πρόβλημα λόγω της επιλογής τους να βουτάνε με φιάλη δεξιά? Στις πόσες καταδύσεις? Πόσο ακριβώς αυξάνεται το ρίσκο ημών που βουτάμε με φιάλη στα δεξιά? Εμείς πάντως στην εκπαίδευση (διότι μόνο εκεί χρειάστηκε μέχρι τώρα να δώσουμε το long hose σε OOG situation) δεν είχαμε ποτέ το πρόβλημα στο οποίο αναφέρεσε άρα τα περι συντρηπτικής πιθανότητας τα βλέπω με λίγο σκεπτικισμό.
Ok,

ίσως δεν το εξήγησα καλά... Θα μπλέξει τις περισσότερες φορές εάν το routing είναι όπως προβλέπει η GUE και έχεις φιάλη δεξιά. Στατιστικές; το έχω δοκιμάσει και συμβαίνει. Θέλει αρκετή προσπάθεια να τα καταφέρεις και αυτό το extra ζόρι δεν σου χρειάζεται τη στιγμή εκείνη

Εάν έχεις φιάλες δεξιά πρέπει να βρεις ένα διαφορετικό routing, πχ. μπορείς να διπλώσεις το long hose σου στη φιάλη (του bg εννοώ). Τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αυτή είναι η απάντηση και γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο στα σχολεία της IANTD. Όσοι είχαν deco tanks στα δεξιά, είχαν το hose διπλωμένο στο πλάϊ της φιάλης, όπως τους είχε προτείνει και ο εκπαιδευτής. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα το ζευγάρι μου να βουτάει έτσι. Απλά θα ήθελα να είχαμε προβάρει το σενάριο πριν τη βουτιά. Αυτό εννοούσα με το 'να δούμε πως δουλεύει'.

Τέλος πάντων, επειδή:

1. περί γενικότερων απόψεων δεν έχω τπτ να προσθέσω και
2. συζητώντας τα πως και τα γιατί έχω την αίσθηση ότι γίνομαι αυτό που (καλώς ή κακώς) κατακρίνω δηλ. ''internet messiah''

θα μου επιτρέψεις να απέχω από περεταίρω συζήτηση. Εάν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να δείς το RD η προτασή μου ισχύει. Εάν ενδιαφέρεσαι - ακαδημαικά - να δεις τα πως και τα γιατί και εφόσον δεν θες να δώσεις χρήματα για σχολείο - σεβαστό και αυτό - στο διαδίκτυο (με όσα limitations αναφέρθηκαν) υπάρχουν ορισμένες αρκετά καλές πηγές πληροφοριών γύρω από τις μεθόδους της GUE.

Συγγνώμη που άλλαξα το post μου, αλλά πιστεύω ότι το κουράσαμε...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NickVas : 15-06-08 στις 19:48.
Απάντηση με παράθεση