Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Dimitris Galon
1. Η απάντηση μου (ποστ #6), η οποία είναι απολύτως προσωπική, δόθηκε στο ερώτημα του Θάνου Το οποίο εμπεριέχεται στο πρώτο ποστ του Thread
2. Στο ερώτημα του GKAM Απάντησα εκφέροντας την προσωπική μου γνώμη (ποστ #17), παραθέτοντας τον τρόπο που εγώ κατάλαβα το Ratio Deco, σύμφωνα με τις οδηγίες του „εφευρέτη“ του Andrew Georgitsis. Στην συνέχεια διαπίστωσα ότι στους υπολογισμούς μου υπήρξε λάθος, το οποίο διόρθωσα με καινούργιο ποστ (#23). Ευθέως και χωρίς „τσιριτζάντζουλες“.
|
Δημήτρη αυτός ήταν και ο σκοπός του thread... να πούμε την γνώμη μας και να ανταλλάξουμε απόψεις... σίγουρα θα υπάρχουν διαφορετικές τακτικές και φιλοσοφίες, αλλά αυτό είναι και το μαγικό των forum. Εαν δεν υπήρχαν διαφορετικές απόψεις δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξής τους.

Σαν συλλογος πιστεύω έχουμε δείξει ότι είμαστε ανοιχτοί στην γνώση και στην ανταλλαγή αποψεων και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά αξιόλογα άτομα τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους.
Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο μέσα απο τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων μπορούμε να κερδίσουμε. Το να βγαίνουμε και να λέμε είσαι λάθος μόνο και μόνο για να πούμε ότι κάποιος είναι λάθος, προσωπικά το βλέπω τουλάχιστον άστοχο. Ας σκεφτούμε ότι υπάρχουν άτομα που πχ δεν είχαν ακούσει για το Ratio Deco. Σίγουρα κανένας δεν πρόκειται να πάει να βουτήξει στα 65μ για 25 λεπτα διαβάζοντας μόνο το ποστ του Δημήτρη.
Απο την στιγμη όμως που υπάρχει ένα κείμενο το οποίο μπορείς να διαβάσεις ακόματα και στην σελίδα του "συγγραφέα" (
www.breakthroughdiving.com), μεγάλα παιδιά είμαστε και πράτουμε ανάλογα. Όπως πολύ σωστά επισήμανες είναι set of rules ... κανόνες που προέκυψαν απο την παρατήρηση και την εμπειρία αρκετών ετών. Πιστεύω, ο καθένας που κάνει πολλές βουτιές πχ στα 60μ και έχει τρέξει 20-30 φορές το πλάνο του στο V-Planner ή κάποιο άλλο Dive Software έχει βγάλει κάποιους τέτοιους κανόνες που ακολουθεί.