Θέμα: Stroke test
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-06-08, 08:03
Το avatar του χρήστη NickVas
NickVas NickVas is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Πειραιάς
Απάντηση: Stroke test

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο eye love scuba Εμφάνιση μηνυμάτων
Δηλαδή αφού το stroke είναι γενική έννοια για κάποιον που βουτάει επικίνδυνα, άμυαλα κλπ, ανεξαρτήτως backround, μπορεί και ένας GUE να είναι stroke?
Προσωπική μου άποψη; NAI και δεν είναι λίγοι. Και μάλιστα ανήκουν στην κατηγορία την πιο επικίνδυνη, αυτούς δηλαδή που δεν τους καταλαβαίνεις αμέσως ...

Όπως είπα γιατί να κολλάμε σε ταμπέλες και σε στερεότυπα;

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο eye love scuba Εμφάνιση μηνυμάτων
Προσωπικά πιστεύω ότι θα έιχε ενδιαφέρον αν ανέφερες κάποιες συγκεκριμένες μελέτες για παράγοντες ατυχημάτων και το τι λέει η GUE σχετικά, ώστε να γίνει κουβέντα.
Οκ, κάτι που βρήκα πολύ γρήγορα πριν φύγω για δουλειά, ίσως όμως και το πιο σημαντικό...

''DAN Annual Diving Report – 2007 Edition
PDE divers reported 95% of their dives to be uneventful. Incidents (procedural and equipment) were reported in five percent (Figure 2.5.1-1 and Table 2.5.1-1). The most common procedural problems were related to buoyancy at 0.8% followed by 32 cases of rapid ascent (0.25%), 21 cases out of air (0.2%), eight cases of shared air and seven cases of missed decompression.''

Στέκομαι στην λέξη buoyancy. Από το funds, το βάρος του σχολείου, όλες οι ασκήσεις, γίνονται όχι ακουμπώντας στο βυθό όπως στους υπόλοιπους οργανισμούς (τουλάχιστον σε όσα σχολεία άλλων οργανισμών έχω κάνει εγώ) αλλά αιωρούμενοι, και χωρίς να χάσει ο μαθητής το oριζόντιο trim. Κάποια απόκλιση βέβαια από το τελείως οριζόντιο επιτρέπεται καθώς και κάποια μικρή διαφοροποίηση στο βάθος. Σύμφωνα με το workbook:

''Trim should remain within 20 degrees of horizontal.*
Buoyancy should remain within 3 feet of target depth.*''

Όποιος έστω και ακούμπαγε στο βυθό έστω και στιγμιαία με το δάχτυλο του έπρεπε να ξανακάνει την άσκηση. Το ίδιο και όποιος πήγαινε να φύγει προς τα πάνω ή έστω δεν κατάφερνε να μείνει στο ίδιο βάθος με το ζευγάρι του. Οι απαιτήσεις αυξάνουν καθώς προχωράς σε επόμενα σχολεία.

Θεωρούσα τον εαυτό μου bulletproof στο θέμα πλευστότητα, μετά το πρώτο session του funds μόνο που δεν έκλαιγα...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NickVas : 17-06-08 στις 08:13.
Απάντηση με παράθεση