Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο NickVas
Όταν βγήκαμε κάναμε μια έντονη συζήτηση για την μεγάλη απόσταση που θεωρούσε πως είχαμε στο νερό. Not true. Απλά όπως πηγαίναμε στο ναυάγιο, το περιεργαζόμουνα, απολάμβανα τη κατάδυσή μου και κάθε 30 δευτερόλεπτα (μηχανικά τελείως) έβλεπα που είναι και τι κάνει. Κάτι σαν ραντάρ...  Είχαμε απόσταση αρκετή αλλά πραγματικά τον έλεγχα οπτικά και έβλεπα ότι είναι οκ.
|
Nίκο, καλημέρα και αρχικά thanks for you kind words...
Το θέμα της απόστασης στη βαθειά τεχνική κατάδυση αξίζει να το αναλύσουμε.
Η αντίδραση του GKAM είναι IMHO απόλυτα δικαιολογημένη... εάν ήμουν στην θέση του θα με άκουγαν μέχρι εδώ

...
Θεωρώ ότι η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας (ένα μήκος σώματος ΜΑΧ για μένα) αποτελεί σημαντικό λόγο για τον οποίο δεν θα βούταγα ξανά με κάποιο (AT's stroke test). Ο eye love scuba έζησε πρίν από λίγες μέρες την πρακτική αυτή. Το ζευγάρι είναι συνέχεια μαζι, σε απόσταση επαφής. Εάν κάτι γίνει ο χρονος αντίδρασης είναι μονοψήφια δευτερόλεπτα.
Τι να το κάνω ότι κάθε 30 δεύτερα με κοίταει από μακριά, όταν θα χρειαστεί κανένα δίπλεπτο να αντιδράσει και να έρθει να με βοηθήσει..
και Νίκο μου ξέρεις ότι και με τα scooters μπορείς (εάν θέλεις δίπλα να είσαι.
όσο για την σφυρίχτρα, πολλοί την εμίσησαν, αλλά έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα... όταν έχεις πρόβλημα αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για να στείλει το μήνυμα... με το φακό αργείς... και να το στείλεις και να το λάβει ο αλλος.
Για να κλείσω, πιστεύω πως η πρακτική απομάκρυνσης από την ομάδα είναι άκρως επικίνδυνη για τις τεχνικές καταδύσεις (40+). Εάν θα έπρεπε να διαλέξω μεταξύ σφυρίχτρας και φακού θα διάλεγα σφυρίχτρα. Σε μεγάλα βάθη 75+ θα επέλεγα να έχω και τα δύο (φώς και ήχο...)
άντε να κάνουμε και καμιά δουλεια σήμερα...
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Cheerio
A.