Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο NickVas
Εδώ νομίζω ότι κάνεις λάθος. Σε όλους τους οργανισμούς εκπαίδευσης δίνεται βάρος στο να αποκτήσει ο μαθητής ορισμένα skills, muscle memory κτλ κτλ. Δεν είναι θέμα πλασαρίσματος. Για να γίνω πιο σαφής υπάρχουν πράγματα στα οποία πρέπει να χρησιμοποιείς το μυαλό σου και πράγματα τα οποία πρέπει να είναι αντανακλαστικά στιγμιαία, muscle memory. Η πλευστότητα (εφόσον σε αυτή αναφερθήκαμε αρχικά πριν γενικολογήσουμε για χέρια, πόδια κτλ), ανήκει στο muscle memory. Η τέλεια - ή μάλλον η όσο το δυνατόν καλύτερη - πλευστότητα ειδικά στην τεχνική κατάδυση είναι ατού. Δηλαδή ενώ θα συμφωνήσω εν μέρει (εν μέρει λέω) με τον Γιώργο (Δελβερούδη) ότι για το ειδος του diving που κάνει ίσως είναι overkill, στην τεχνική κατάδυση όποιος πει ότι η πλευστότητα είναι ''φαντεζί'' μάλλον πάει να χαρακτηριστεί (από εμένα τουλάχιστον) ... ξέρεις να μην πω την απαγορευμένη λέξη και με συγκρίνουν με κάποιον σφίχτη... σημειωτέον δε ότι η GUE δεν λέει κάτι διαφορετικό από άλλους οργανισμούς σε αυτό. Απλά το πως και σε ποιό βαθμό το μαθαίνεις κάνει τη διαφορά... είναι σαν να συγκρίνεις εκπαίδευση σε σχολή οδηγών με εκπαίδευση στον Ιαβέρη... έχω πάει και στα δύο και μπορώ να συγκρίνω και να βγάζω τα συμεράσματά μου. Εσύ;
|
Δε διαφωνώ ούτε στο ελάχιστο με το muscle memory και με όσα ανέφερες. Εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει επίπεδο υψηλό στα skills ανάλογα με τις απαιτήσεις των καταδύσεων που κάνεις. Εννοειτα οτι πρεπει να τα κάνεις με απόλυτη άνεση. Διαφωνώ με την ιδεοψυχαναγκαστική τελειομανία. Αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Ούτε σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, γνώμη μου. Αυτό είναι όλο

. Και αυτό δεν ισχύει μόνο στην κατάδυση.