Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-06-08, 23:17
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: ΤΗΘΥΣ Collection - Μπλουζάκια 2008

Ηλία, η Αλυκή είναι στην πάνω πλευρά του Κορινθιακού περίπου 1:30 - με 2:00 ώρες από Αθήνα.

Το google-maps δεν έχει ακόμη καταχωρημένο το όνομα του οικισμού αλλά μπορείς να δεις μια άποψη και να κάνεις zoom-out για να καταλάβεις που περίπου βρίσκεται:
Αλυκή - Google-map

Ο δρόμος καταλήγει στο σημείο (Α), διασχίζουμε όλη την παραλία μέχρι το σημείο (Β) και ανηφορίζουμε και κατεβαίνουμε μετά στον όρμο (Γ).
Παλιά είχε ένα ιχθυτροφείο σ' αυτόν τον όρμο - χρήσιμο στοιχείο για να ρωτήσεις τους ντόπιους αν τυχόν χαθείς.
Ο δρόμος από το (Β) στο (Γ) είναι ολίγον χάλια (ανηφόρα/κατηφόρα/λακούβα/χωμα) και δε θα τον συνιστούσα για συμβατικό αυτοκίνητο, ειδικά αν είναι χαμηλό.

Εμείς βουτήξαμε από την παραλία και φτάσαμε περίπου στο κόκκινο Χ.
Τώρα για να πας εκεί, δεν έχω αναλυτικές οδηγίες να σου δώσω.
Μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες που έχω δώσει για το Καλαμάκι Κορινθιακού μέχρι τις Πλαταιές και μετά αντί να πας προς Καπαρέλι, πηγαίνεις προς Μελισοχώρι και ρωτάς (από ένα σημείο και μετά θα συναντάς και ταμπέλες "Προς Αλυκη" που σου επιβεβαιώνουν την διαδρομή).

Καλύτερα την πρώτη φορά να σε πάει κάποιος εκτός αν σου αρέσει η περιπέτεια και θες να ψιλο-χαθείς

Με την ευκαιρία πάντως, βλέπω στο Χάρτη ότι υπάρχει ακόμη ένας όρμος εκεί στο (Δ) και φαίνεται να κατεβαίνει και δρόμος...
Πως μας έχει ξεφύγει αυτός?
Πρέπει να τον εξερευνήσουμε
Συνημένες Εικόνες
Τύπος Αρχείου: jpg Korinthiakos_Aliki_map.jpg (137,2 KB, 103 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 23-07-09 στις 20:20.
Απάντηση με παράθεση