Μαρια , για αλλη μια φορα

.
Οσο και να μας ενοχλουν οι αχινοι ας μην ξεχναμε να ειμαστε ταπεινοι μπροστα στην φυση και τους συγκατοικους μας . Ειμαστε αναξιοι των καρπων της φυσης , αν επιλεκτικα εξαφανιζουμε πληθυσμους , μονο και μονο για να απολαμβανουμε το μπανακι μας οπου εμεις γουσταρουμε , ή οπου ανοιξε το νεοτερο κωλομπαρο (ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ BEACH BAR !!) .
Την Παρασκευη , γνωστος που εχει ποσοστο σε Bar- εστιατοριο σε παραλια της Χαλκιδικιης , μου ζητησε να του δωσω ή να του βρω μπουκαλα για να αδειασει τους αχινους απο μπροστα απο το μαγαζι του . Ολη η ακτογραμμη , εχει μια πλακα αναμεσα στην παραλια και τον αμμωδη βυθο . Μονον οι ιθαγενεις (θανατος - θανατος ) , εχουν κατα ανατιναξει τον βραχο για να μπορουν να κανουν μπανιο αυτοι και οι πελατες τους . Του εξηγησα για την ζημια και μου απαντησε ο Ελληναρας : Στ'αρχ.... μου οι κωλοαχινοι θα τους εξαφανισω . Αντιστοιχα , σε συγκροτημα παραθεριστικων σπιτιων οπου παραθεριζω τα τελευταια 30 χρονια (τσε βααλε), οπου μπροστα μας στα 15 μετρα απο την αμμουδια υπαρχουν πυκνες φυκιαδες , ο προεδρος του Δ.Σ. (κι εκει καρκινος με Δ.Σ. και σκυλολογια) , αποφασισε κρυφα να ξεριζωσει τις φυκιαδες . Ο ιδιος ειναι ερασιτεχνης ψαρας . Δεν μπορει να καταλαβει το μεγεθος της ζημιας και αναγκαστηκα να τους απειλησω , οχι μονο με αμμεση καταγγελια , αλλα να κανω στα σπιτια τους , αυτο που θα κανουν αυτοι σε εκεινα τα σπιτια (τις φυκιαδες) . Ευτυχως με φοβηθηκαν , γιατι αν περιμενα να καταλαβουν θα γερνουσα προωρα .
Λοιπον , ΜΗΝ ΤΑ ΓΑ..ΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ . ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΙΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ , ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ . ΜΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ( αντε τους ανθρωπους τσακιστε τους)