Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-06-08, 10:57
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Περί αχινών...

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο MICHALIS Εμφάνιση μηνυμάτων
Οσο και να μας ενοχλουν οι αχινοι ας μην ξεχναμε να ειμαστε ταπεινοι μπροστα στην φυση και τους συγκατοικους μας . Ειμαστε αναξιοι των καρπων της φυσης , αν επιλεκτικα εξαφανιζουμε πληθυσμους , μονο και μονο για να πολαμβανουμε το μπανακι μας οπου εμεις γουσταρουμε , ή οπου ανοιξε το νεοτερο κωλομπαρο (ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ BEACH BAR !!) .
Την Παρασκευη , γνωστος που εχει ποσοστο σε Bar- εστιατοριο σε παραλια της Χαλκιδικιης , μου ζητησε να του δωσω ή να του βρω μπουκαλα για να αδειασει τους αχινους απο μπροστα απο το μαγαζι του . Ολη η ακτογραμμη , εχει μια πλακα αναμεσα στην παραλια και τον αμμωδη βυθο . Μονον οι ιθαγενεις (θανατος - θανατος ) , εχουν κατα ανατιναξει τον βραχο για να μπορουν να κανουν μπανιο αυτοι και οι πελατες τους . Του εξηγησα για την ζημια και μου απαντησε ο Ελληναρας : Στ'αρχ.... μου οι κωλοαχινοι θα τους εξαφανισω . Αντιστοιχα , σε συγκροτημα παραθεριστικων σπιτιων οπου παραθεριζω τα τελευταια 30 χρονια (τσε βααλε), οπου μπροστα μας στα 15 μετρα απο την αμμουδια υπαρχουν πυκνες φυκιαδες , ο προεδρος του Δ.Σ. (κι εκει καρκινος με Δ.Σ. και σκυλολογια) , αποφασισε κρυφα να ξεριζωσει τις φυκιαδες . Ο ιδιος ειναι ερασιτεχνης ψαρας . Δεν μπορει να καταλαβει το μεγεθος της ζημιας και αναγκαστηκα να τους απειλεισω , οχι μονο με αμεση καταγγελια , αλλα να κανω στα σπιτια τους , αυτο που θα κανουν αυτοι σε εκινα τα σπιτια (τις φυκιαδες) . Ευτυχως με φοβηθηκαν , γιατι αν περιμενα να καταλαβουν θα γερνουσα προωρα .
Λοιπον , ΜΗΝ ΤΑ ΓΑ..ΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ . ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΙΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ , ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ . ΜΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ( αντε τους ανθρωπους τσακιστε τους)
Ξερίζωσε τη φυκιάδα (Ποσειδωνία) ή την πλάκα (Beachrock) και σύντομα θα χάσεις την παραλία σου....
(GB δεν βάζεις ένα χεράκι εδώ πέρα; )

Θες να ξεφορτωθείς τους αχινούς; Απαγόρεψε το ψάρεμα στον ορμίσκο της παραλίας σου.
Οποιαδήποτε άλλη επέμβαση θα είναι προσωρινή και κατά πάσα πιθανότητα θα σου δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα σου λύσει.

Εντάξει, δεν ξέρει ο κόσμος... αλλά δυστυχώς ούτε και ενδιαφέρεται να μάθει.
Το πρόβλημα είναι ότι ενώ σαν άνθρωποι -με γράμμα και λόγο- είμαστε σε θέση να σκεφτόμαστε με δεδομένα πολλών (πρώην κι επόμενων) ζωών, ζούμε μονάχα μία, στην οποία μάλιστα όλο και περισσότερο κυριαρχεί το "Ό,τι αρπάξει ο κώλος μας"..... (όπου και κατά τη γνώμη μου ταιριάζουν θαυμάσια και 5-6 αχινοαγκαθάκια).