Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Manta
Σώτο,
από ότι ξέρω στη Κύπρο ισχύει υδροστατικός κάθε 5 χρόνια και οπτικός κάθε χρόνο.
Εχει αλλάξη το καθεστώς και έγινε κάθε 2.5 χρονιά για οπτικό έλεγχο?
|
Αλέξη όπως το αντιλαμβάνομαι προσωπικά στην Κύπρο δεν υπάρχουν νομοθεσίες (ακόμα) για αυτά τα θέματα και έτσι αυτό που υπάρχει είναι μάλλον μια πρακτική που έχει καθιερωθεί σαν άποψη στην οποία φαίνεται να συμφωνούν κατά κάποιο τρόπο τα καταδυτικά κέντρα. Αυτό διδάσκουμε στους νέους δύτες, αυτό ζητάμε στη συνέχεια σαν ιδιοκτήτες σταθμών γεμίσματος, αυτό ξέρει και όλος ο κόσμος. Αυτή η κατάσταση όμως δεν παύει να είναι αυθαίρετη.
Νομίζω ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε να κάνουμε μόνο με τα Ευρωπαικά πρότυπα διότι δεν βλέπω να υπάρχει εναλλακτική οδός. Επομένως κάθε 5 χρόνια υδροστατικοί έλεγχοι και οπτικοί στα ενδιάμεσα. Θα πρέπει βέβαια τα εργαστήρια επανελέγχου να πιστοποιηθούν από οργανισμούς όπως UKAS, TUV, ΕΛΟΤ κλπ βάση νόμου. Αίσθησή μου είναι ότι έπονται αλλαγές και μάλλον σύντομα.
Επι του παρόντος όμως και δεδομένης της έλλειψης σχετικής νομοθεσίας όπως αυθαίρετα έχει καθιερωθεί το αμερικάνικο 5 - 1 ο καθένας μας μπορεί εξίσου αυθαίρετα να εφαρμόσει το 5 - 2 1/2 το οποίο έχει και πιό Ευρωπαική βάση.