Απάντηση: Ερώτηση ?
Θα ήθελα και γω να αναφερθώ στο θέμα από τη δική μου οπτική γωνία.
Ο σύλλογος ΤΗΘΥΣ είναι πλέον ένα γεγονός. Είναι γνωστό ότι τέτοιες πρωτοβουλίες προυποθέτουν τη συμβολή σημαντικής μερίδας χρόνου από όλα τα ιδρυτικά μέλη. Η διατήρηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας και μόνο, πόσο μάλλον η αναβάθμισή και η πρόοδός της, απαιτεί όπως αρκετά άτομα όχι απλώς αφιλοκερδώς αλλά με χρεωστικό υπόλοιπο στον ισολογισμό του χρόνου και καμιά φορά και της τσέπης τους θα συνεχίσουν να το κάνουν αυτό. Πολλά άτομα έχουν πάθει οιδήματα από τις ώρες που έκατσαν στα γραφεία τους την ώρα που εμείς βουτάγαμε για να φτάσουν εδώ που έφτασαν.
Ο σύλλογος έχει ένα καταστατικό. Έχει κάποιους στόχους και κάποια οράματα. Οι μόνοι λοιπόν που είναι αρμόδιοι να καθορίσουν την πορεία του συλλόγου είναι τα ίδια τα μέλη του, με πρώτους και καλύτερους τα μέλη του ΔΣ που εκφράζουν αντιπροσωπευτικά όλο το σύλλογο.
Το καταστατικό έχει σαν βάση την προώθηση της αυτόνομης κατάδυσης στην Ελλάδα αλλά και την αναβάθμιση του Έλληνα αυτοδύτη. Αυτός είναι ο κεντρικός χαρακτήρας του συλλόγου. Είναι φυσικό ότι ο σύλλογος μέσα από σκληρή δουλειά κατάφερε να μεγαλώσει και να ελκύσει σημαντικό αριθμό επισκεπτών στο φόρουμ του. Είναι επίσης φυσικό σε ένα ιστότοπο που συχνάζει ένας μεγάλος αριθμός αυτοδυτών να υπάρχει και άμεσο ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες να επικονωνίσουν με τους αυτοδύτες ανημερώνοντας τους για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Αυτό εμπεριέχει το ρίσκο της αλλωτρίωσης πάνω στην ίδια τη φύση και τον χαρακτήρα του φόρουμ οπότε πολύ σωστά κατά την άποψή μου το ΔΣ ξεκαθάρισε τη θέση του ανακοινώνοντας ντρόμπρα τους όρους προβολής επαγγελματιών. Αυτοί οι όροι πρέπει να είναι σεβαστοί.
Η ανακοίνωσή σου αγαπητέ Τάκη αντιβαίνει πρώτα πρώτα με τον κανόνα 3 ο οποίος απαγορεύει την δημοσίευση διαφημιστικών μυνημάτων. Από τη στιγμή που η δημοσίευσή σου θεωρήθηκε διαφημιστική δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για μένα. Τώρα για το κατα πόσο είναι ή δεν είναι διαφήμιση η ανακοίνωση μιας εκδρομής οι αρμόδιοι να αποφασίσουν για αυτό σε αυτόν εδώ το χώρο, είναι οι διαχειριστές του φόρουμ και σε επέκταση του ΔΣ και δεν αποτελεί αντικείμενο πλειοψηφικής άποψης.
Επίσης αντιβαίνει στον κανόνα 6 (εναλλακτική διαφήμιση) γιατί δεν ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη διαδικασία. Δεν έστειλες ένα e-mail πρωτού κάνεις τη δημοσίευσή σου.
Πέρα από όλα αυτά έχω διακρίνει από τα ποστ σου ότι είσαι ένα άτομο με οργανωτικές ικανότητες και πολύ κέφι για καταδύσεις. Δεν πιστεύω προσωπικά ότι η συμμετοχή σου σε αυτό το φόρουμ έχει στόχο την προβολή του δικού σου site ή κανένα ιδιοτελή σκοπό. Ούτε και ότι κομπλάρεις να συμμετέχεις σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις με καλή παρέα και κέφι χωρίς να κολώνεις με ταμπέλες και επιγραφές. Ταυτόχρονα δεν πιστεύω ότι τα μέλη του ΤΗΘΥΣ έχουν να χωρίσουν κάτι μαζί σου ή σε αντιμάχονται με οποιοδήποτε τρόπο. Έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους σε ότι αφορά τη συμμετοχή των επαγγελματιών. Απλά και όμορφα! Εσύ μπορεί να μην είσαι επαγγελματίας θα μου πεις υπό αυτή την έννοια. Αλλά Τάκη ο ορισμός της διαφήμισης έτσι για να μην μπερδευόμαστε είναι:
"Η δημιουργία πρωτότυπου μηνύματος, το οποίο αναφέρεται σε κάποιο υλικό ή πνευματικό παράγωγο / προϊόν, και η προβολή του μηνύματος από τα ΜΜΕ, με τελικό σκοπό την παρακίνηση του αποδέκτη να αγοράσει το διαφημιζόμενο προϊόν."
Το θέμα της διαγραφής του ποστ σου ήταν θέμα αρχής και αυτό πρέπει να το αποδεκτείς αδιαμαρτύρητα κατα την προσωπική μου άποψη. Δεν αποτελεί ούτε προσπάθεια μπουκοταρίσματος όπως πιστεύεις. Εγώ δεν το είδα καθόλου έτσι.
|