Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο seafarer
Τραγικο!
Και αποκαρδιωτικο μαζι.
Το e-learning κερδιζει συνεχως εδαφος και ειναι και αυτο σημειο των καιρων.
Οργανωσεις σαν την Padi (και οχι μονο) που βασιζουν το συστημα τους σε κατι τετοια θα πρωταγωνιστησουν στο μελλον. Η Ελλαδα ελπιζω θα αντισταθει σε τετοιες προσπαθειες εικονικης μαθησης απο αποσταση! Ολοι οι Ελληνες εκπαιδευτες που σεβονται πρωτα απο ολα τον εαυτο τους θα πρεπει να αντισταθουν! Γιατι στο τελος (θα μου το θυμηθητε) και η πρακτικη θα δειχνετε σε πρωτο σταδιο μεσω dvd με ασκησεις και μετα θα αρκει να βρεξεις τον κωλο σου 2 φορες για να γινεις openwater!!!
Ειναι καθαρα θεμα διδακτικης της μαθησης που καταρακωνεται στο βωμο του μαρκετινγκ και του ευκολου και γρηγορου τροπου - κερδους.
|
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου στο θέμα του distance learning. Παράδειγμα το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Open University. Είναι θέμα διαδικασιών και συστήματος που ακολουθεί ο κάθε οργανισμός και αν υπάρχει σωστή τήρηση.
Ας πάμε στο Nitrox. Δεν έχω κάνει αλλά φαντάζομαι ότι η διαδικασία έιναι θεωρήτικά και κάποιες καταδύσεις. Ποιά η διαφορά να σου μαθαίνει κάποιος την θεωρία σε φυσικό επίπεδο (απέναντί σου) και να την διαβάζεις εσύ σε ένα βιβλίαο και να κάνεις ερωτήσεις μέσω διαδικτύου?
Πολύ περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να ξεχάσει να σου πεί κάτι ο εκπαιδευτής από το να μην το αναφέρει το βιβλίο.
Από κεί και πέρα αν ο μαθητής έχει θέληση θα διαβάσει θα μάθει και μετά στην πρακτική θα δεί ο εκπαιδευτής αν έχει ελλείψεις. Το ίδιο συμβαίνει και στο ανοιχτό πανεπιστήμιο (και δεν νομίζω εκεί κάποιος να έχει αντιρρήσεις)