Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-07-07, 22:21
Το avatar του χρήστη Σώτος Χριστοδούλου
Σώτος Χριστοδούλου Σώτος Χριστοδούλου is offline

Περιοχή: Κύπρος
Απάντηση: Προληπτικές Στάσεις

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο grandbleu Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ έχω πρόβλημα κατανόησης!

Τι σημασία έχει ο μέσος ρυθμός ανάδυσης που παραθέτεις στον πίνακα? Νομίζω ότι πιο πολύ μπερδεύει παρά εξηγεί κάτι.

Μπορώ να επιτύχω τον ίδιο μέσο ρυθμό ανάδυσης με τελείως διαφορετικό (και λάθος προφανώς) προφίλ

για παράδειγμα ρυθμό ανάδυσης 10m/min, στάση στα 20m για 5min και στάση στα 15m για 5m. Έχω το ίδιο runtime και τελικά με τις πράξεις πετυχαίνω ίδιο ρυθμό ανάδυσης... γιατρέ, θα ζήσω?!?!?
Γιάννη ο μέσος ρυθμός ανάδυσης παρατίθετε για να δείξει ότι δεν έχει κάμια σχέση με τις τελικές μετρήσεις Doppler. Επειδή αναφέρθηκες σε προηγούμενο post ότι οι προσθήκη βαθειών στάσεων μεταφράζεται σε αργότερο ρυθμό θα ήθελα να σου δείξω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλουστευμένα όπως τα έχεις καταλάβει.

Το run time του ρυθμού ανόδου μπορεί να είναι το ίδιο αλλά οι τελικές μετρήσεις να έιναι εντελώς διαφορετικές. Και αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον ισχθρισμό σου και την προσπάθεια που κάνεις να στηρίξεις τον ρυθμό 3 μέτρα το λεπτό. (Αλήθεια δεν καταλαβάινω τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις).

Οι ακόλουθες προτάσεις είναι ορθές βασει της μελέτης που επικαλέστηκες.
  1. Η κάθετη ανάδυση με ρυθμό 10 μέτρα το λεπτό παράγει λιγότερες φυσαλίδες από την κάθετη ανάδυση με ρυθμό 3 μέτρα το λεπτό.
  2. Οι μετρήσεις φυσαλίδων δεν είναι λιγότερες στο προφίλ με το πιο αργό ascentrate.
  3. Τα τρία προφίλ με τις ευνοϊκότερες μετρήσεις φυσαλίδων είναι αυτά που περιέχουν δύο στάσεις (μία στα 15 και μία στα 6 μέτρα)
  4. Από τα τρία προφίλ φαίνεται ότι οι καλύτερες μετρήσεις είναι με ρυθμό ανάδυσης από στάση σε στάση 10 μέτρα ανά λεπτό.
  5. Αν συγκριθούν τα προφίλ 6 και προφίλ 5 που αντιστοιχούν σε ρυθμό ανάδυσης 2 μέτρα το λεπτό με τη μόνη διαφορά ότι το 6 έχει δύο στάσεις ενώ το 5 δεν έχει στάσεις οι μετρήσεις φυσαλίδων με Doppler είναι πολύ διαφορετικές. Επομένως δεν μπορεί να αποτελεί μοναδικό κριτήριο ο μέσος ρυθμός ανάδυσης.
Τελικά δεν μπορείς να επικαλεστείς αυτή τη μελέτη για να στηρίξεις την ορθότητα του ρυθμού ανάδυσης με 3 μέτρα το λεπτό. Βρες αλλη...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σώτος Χριστοδούλου : 01-07-07 στις 22:24.
Απάντηση με παράθεση