Παράθεση:
Όσο για τα κείμενα στην παράθεση του μέλους seafarer, έχω απλά να πω πως είναι απαράδεκτα. Ο κύριος, προφανώς μας αντιμετωπίζει σαν εχθρούς του, και σαν εχθρούς του θαλάσσιου περιβάλλοντος και επιθυμεί φασιστικά (όπως παραδέχεται) να διώξει τους ψ/τ από τη θάλασσα. 1ον, η θάλασσα δεν σας ανήκει seafarer, 2ον) αυτού του τύπου η αντίδραση να πηγαίνετε και να βουτάτε στην τράπεζα του αγώνα είναι παράνομη από τη στιγμή που ακολουθούνται οι νομικές διατάξεις περί αγώνων. Παρακωλύετε μια διαδικασία που αυτή τη στιγμή θεσπίζεται από το νόμο. 3ον) Ποιος είστε εσείς που θα προστατέψετε το θαλάσσιο περιβάλλον που τόσο πολύ κινδυνεύει από τους ψαροντουφεκάδες. Αφού έχετε τόσο πολύ "τσαμπουκά", απαιτώ να πάτε να κάνετε το ίδιο στις μηχανότρατες καθώς και να "δώσετε" όσους γνωστούς σας κάνους ψαροντούφεκο με μπουκάλες, αλλά δεν μιλάτε γιατί είναι φίλοι σας... Και 4ον) πόσο "αχαρακτήριστο" ακούγεται το να λέτε δημόσια ότι ρίχνειτε φωτοβολίδες βυθού για να τρομάξετε τα ψάρια που πιάνουν οι ψαροντουφεκάδες??
Όπως εσείς έτσι κι εμείς πηγαίνουμε και κάνουμε το χόμπυ μας, κάνουμε ψαρντούφεκο! Κι αν δεν μπορείτε να κατανοήσετε ότι υπάρχει και αυτό το χόμπυ, απλά δεχτήτε το!
Η θάλασσα ανήκει στους οργανισμούς της, σε κανέναν άλλον. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε φιλοξενούμενοι, κι εσείς κι εμείς! Το να πηγαίνετε κόντρα στην ιδέα του ψ/τ, απλά απέναντί σας θα μας βρείτε. Από την άλλη, αν προσπαθήσετε να βάλετε στόχους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς, τότε θα είμαστε μαζί σας...
Η παραπάνω ανακοίνωση, δυστυχώς, μας φέρνει απέναντί σας...
|
Ακου, φιλε
δεν εχω τιποτα μαζι σας (κανετε το χομπυ σας - κανουμε το δικο μας) καμμια φορα γινονται καποιες ενεργειες που προανεφερα (φωτοβολιδες κλπ.) μην τις δενεις κομπο και μου πουλας νομιμοτητα! Ηρεμησε και χαλαρωσε! Και προπαντων μην κανεις χαρακτηρισμους. Επισης μην απαιτεις τιποτα! Δεν εχω καμια ορεξη να αντιπαρατεθω μαζι σας. Ειναι αλλωστε ασκοπο.
Θα σου πω κατι φιλικα. Δεν ειμαι (και δεν ειμαστε) εναντια στο ψαροντουφεκο αυτο καθ' αυτο σαν μια διαδικασια που ενδεχομενως δεν θα εκλειψει ποτε. Πως αλλωστε αφου ο ανθρωπος κουβαλαει μεσα του τον καταστροφεα και τον κυνηγο απο πολυ παλιους χρονους. Ξερεις απο τοτε που οι προγονοι μας κυνηγουσαν για την τροφη τους και σκοτωναν απο ενστικτο! Μερικοι εχουν ξεφυγει απο αυτο, σε αλλους θα παρει πιο πολυ χρονο, μερικοι ποτε! Ετσι ειναι, τι να κανουμε. Σου φαινεται παραξενο? Δεν ειναι. Αν το ψαξεις μεσα σου αργα ή γρηγορα θα το βρεις! Εισαι μορφωμενος ανθρωπος. Να εισαι σιγουρος οτι σε μελλοντικους χρονους
ολοι αυτοι που αγαπανε την θαλασσα πραγματικα θα την σεβαστουν με την σταση τους, θα αναθεωρησουν αποψεις και θα αλλαξουν ιδεες γυρω απο το θαλασσιο οικοσυστημα. Δεν αργει ο καιρος! Ελπιζω να εισαι μεσα σε αυτους.
Πρεπει να εισαι μεσα σε αυτους. Δεν μπορει να γινει αλλιως. Εξελισομαστε σε ολους τους τομεις. Γιατι οχι και εδω?
Ειμαστε λοιπον αντιθετοι στον θεσμο των αγωνων εν ετει 2008 και την στιγμη που σε ολον τον κοσμο αργα αλλα σταθερα δημιουργητε η αναγκη να ξεφυγουμε (οι ανθρωποι) απο οτιδηποτε διαταρασει την λεπτη ισορροπια του περιβαλλοντος. Σε μια κατ' εξοχην ψαροντουφεκαδικη χωρα οπως η Γαλλια αποκυρησετε με αργα αλλα σταθερα βηματα η αγωνιστικη διαδικασια, το ιδιο διαφαινεται και στην Ιταλια στο μελλον. Ποιος ο λογος ενος Πανελληνιου πρωταθληματος υποβρυχιας αλιειας στις μερες μας?
Κανενας! Αν το σκεφτεις απο αλλη οπτικη (χωρις την παρορμηση και τον ερωτα σου για το ψαροντουφεκο αυτο καθ' αυτο) θα καταλαβεις. Ειμαι σιγουρος.
Αυτα ειχα να πω. Ειπα και ελαλησα.
Καλες βουτιες.
Καλα ψαρεματα σε εσας (οσο υπαρχουν ακομα ψαρια)
Φιλικα
Κωστας._