Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-10-08, 10:16
Το avatar του χρήστη Andreas Triantopoulos
Andreas Triantopoulos Andreas Triantopoulos is offline

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: 2μ Hose για χταπόδι

σε μπλέ τα δικά μου...

Σε καταδύσεις ψυχαγωγίας ΔΕΝ χρειάζεται long hose γιατί ούτε διείσδυση σε ναυάγιο κάνεις ούτε θεωρητικό ταβάνι έχεις, ώστε να αναγκαστείς να κάνεις sharing για πολύ ώρα: εάν παρουσιαστεί πρόβλημα, δείνεις το χταπόδι σου και βγαίνετε και οι δύο έξω. End of story.
Τώρα κατάλαβες. Υπάρχουν και άλλα θεωρητικά ταβάνια. Μερικές φορές οι ανάδυση είναι επικίνδυνη λόγο σκαφών. Επίσης μπορεί ο καιρός, το ρεύμα και και και να κάνουν προτιμότερη την λύση της υποβρύχιας πορείας με το χταπόδι Αντί να το κάνεις (γιατί αν πρέπει θα το κάνεις) με το 0.75 σωλήνα δεν θα βόλευε να μπορείς να κάνεις το κάνεις σαν άνθρωπος;

Δεν είναι δικαιολογία το παραπάνω. Εάν υπάρχουν σκάφη και είναι προβληματική η ανάδυση α) ΔΕΝ καταδυόμαστε εκεί, β) DSMB, μπαλονάκι και σημαδούρα όπως άλλωστε απαιτεί ο νόμος, γ) technical configuration, γύρνα σε hogarthian ή όπως αλλιώς θέλεις να το ονομάσεις με long hose στο στόμα και με bungee το κοντό στο λαιμό.

Δύο λάθη φίλε Νεοκλή δεν κάνουν ποτέ ένα σωστό...

Καταλαβαίνω την ανάγκη μακρύτερου σωλήνα στο χταπόδι (για μη έμπειρους το μοίρασμα αέρα με χταπόδι παρουσιάσει θέματα), αλλά τα 2μ είναι overkill. Εγώ έχω μακρύ χταπόδι 1,1μ για να κάνω την ζωή μου (και του άλλου) εύκολη χωρίς να έχω 2μ σωλήνα να τακτοποιήσω μέσα σε τσέπη bcd.
Αυτό το κρατάω. Θα μπορώ όμως να συνεχίσω την κατάδυση μέχρι να βρω ένα ασφαλές σημείο ανάδυσης;

Εάν, ως όφειλες έχεις σχεδιάσει σωστά την κατάδυση σου, δεν πρέπει έχεις ταβάνι και άρα μπορείς να αναδυθείς με ασφάλεια παντού. Dive safely or not dive at all. Εάν πάλι έχεις ταβάνι (για οποιονδήποτε λόγο), go technical. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και ο τροχός έχει ανακαλυφθεί, δεν χρειάζεται να τον ανακαλύψεις ξανά εσύ.

.

Αυτό το σωστό και λάθος, το hogarthian, το neoklathian κοκ μου θυμίζει την εφηβεία μου που για να είσαι σωστό «μέταλο» έπρεπε να έχεις κολλητό παντελόνι χρώματος μαύρου, μαλλί κάπως, πουκάμισο ανοιχτό, παπούτσια αρβύλες ή allstar. Αλλιώς ήσουν «φλώρος». Το ίδιο γίνεται σήμερα με τους trendy και τους emo, αλλά και με τους δύτες.
Ρε φίλε, δεν έχει να κάνει με μόδα... έχει να κάνει με την συσωρευμένη εμπειρία χιλιάδων δυτών και εκπαιδευτών, με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια.