Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-10-08, 15:30
Το avatar του χρήστη AIGAIAS
AIGAIAS AIGAIAS is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: NORWAY......
Απάντηση: 2μ Hose για χταπόδι

Συμφωνώ απόλυτα με τον Νεοκλή.\
Πολύ λογικό αυτό που λέει.
Αναρωτιέμαι, ποιά άραγε ειναι η πρώτη αντίδραση ενός πανικοβλημένου δύτη που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην παροχή του.?

Προσπαθώντας να ερθω στην θέση του, συνειδητοποιώ οτι υπάρχουν 2 περιπτώσεις. \

Στην πρώτη περίπτωση, ανακαλύπτω εγκαιρα οτι σε λίγο θα ξεμείνω απο αέρα, (κακή διαχείρηση), οπότε δεν πανικοβάλλομαι, και συνεπώς εχοντας πάντα τον ελεγχο, πλησιάζω τον σύντροφο μου. Του κάνω το ανάλογο νόημα, και εφόσον υπάρχει, παίρνω το χταπόδι του, σεβόμενος απόλυτα την δική του ασφάλεια και ηρεμία.(λιγότερες κινήσεις, περισσότερη ασφάλεια, λιγότερη κατανάλωση αέρα, διατήρηση ελέγχου, ψυχολογική ευφορία).

Στην δεύτερη περίπτωση,χάνω ξαφνικά την παροχή αέρα στο στόμα μου.(κάκιστη διαχείρηση, απροσεξία, διαρροή α σταδίου, κτλ τα σκέφτομαι και ανατριχιάζω).
Εδώ εισέρχεται και ο υποκειμενικός παράγοντας του πανικού. Ο πανικός οδηγεί σε αψυχολόγητες ενέργειες. Εστω λοιπόν οτι κατευθύνομαι τρομαγμένος πρός τον σύνντροφο μου, ο οποίος και μόνο που θα δεί τον ρυθμιστή μακρια απο το στόμα μου, και τα γουρλωμένα μάτια μου, θα προετοιμαστεί να δώσει το χταπόδι του (αν υπάρξει χρόνος). Ειναι πολύ πιο ευκολο για αυτόν να εχει δύο χέρια ελεύθερα διότι ετσι θα διαχειριστεί καλύτερα το επεισόδιο. Ταυτόχρονα δέ, αν ειναι εμπειρος δύτης, γνωρίζει οτι ενας πανικόβλητος δύτης που ξεμένει απο αέρα ειναι επικίνδυνος και για την δική του ασφάλεια, πράγμα που σημαίνει οτι θα πρέπει να με βοηθήσει κρατώντας με σε κάποια απόσταση ασφαλείας.
Συνεπώς με το ενα χέρι με κρατάει σε σταθερή απόσταση ασφαλείας, και με το άλλο μου προτείνει το 2μετρο κίτρινο χταπόδι.

Αν εχει επιλέξει να εχει το χταπόδι στο στόμα του, τότε θα πρέπει να το απελευθερώσει εγκαιρα με το ενα χέρι του, ωστε να τοποθετήσει το β'στάδιο (που κρέμεται στο λαιμό) , στο στόμα του. Αυτή η ενέργεια, κάτω απο πραγματικές συνθήκες ψυχολογικής πίεσης εγκυμονεί κάποιους κινδύνους, που μπορεί βαθμιαία να φέρουν και τον ιδιο σε δύσκολη θέση.(πχ.τι γίνεται αν εγώ ο πανικοβλημένος δύτης πάρω τον ρυθμιστή που μου προσφέρει και δεν αφήσω ελεύθερο το χέρι του, προσπαθώντας να νοιώσω την σιγουριά της παρουσίας του δίπλα μου. Λέμε...τώρα.....)

Συμπέρασμα. .......

Νομίζω οτι η λύση του 2μετρου Β'σταδίου στο πλάι, εγκυμονεί λιγότερους κινδύνους, και την θεωρώ ασφαλέστερη......

θα ηθελα πολύ να ακούσω και μια αλλη γνώμη.

Δημ.Αδάμης

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AIGAIAS : 23-10-08 στις 15:43.
Απάντηση με παράθεση