Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fin
Ασε που το καθεστως τριτοκοσμικου γκαγκστερικου εκτελωνισμου μας ειναι αλλη μια σκοτεινη νομικα υποθεση πολυ greekstyle.
Να τα λεμε ολα
|
Αυτό ξαναπέστο
Άσχετο: Παρήγγειλα πριν 2 εβδομάδες μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή (πυξίδα που βγάζει έξοδο σε USB) από USA και έκανα το λάθος αντί για USPS (το κλασικό αμερικάνικο ταχυδρομείο) να τη φέρω με Fedex
Τιμή συσκευής:
55 ευρώ
Μεταφορικά Fedex:
20 ευρώ (ήδη ακριβά).
Σύνολο:
75 ευρώ
Φυσικά σταματήσανε τη συσκευή στο τελωνείο και ο λόγος είναι ότι η Fedex, UPS κλπ τα έχουν κάνει πλακάκια με τους εκτελωνιστές να σταματάνε όλα τα δέματα, ασχέτως πόσο μικρά ή φτηνά είναι και να μοιράζονται τα λεφτά από τους πελάτες που ξεζουμίζουν.
Μου ήρθε λοιπόν ένα e-mail-προσφορά από κάποιον εκτελωνιστή που έλεγε:
ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ
25,00
Δ.Ε.Τ.Ε.
2,00
ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
25,00
ΑΜΟΙΒΗ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΗ
79,73
---------------------------------------------
ΣΥΝΟΛΟ
131,73
Δηλ. για ένα προϊόν
αξίας 55 ευρώ, έπρεπε να πληρώσω
άλλα 131 ευρώ για να το εκτελωνίσω

Η προσφορά μάλιστα έλεγε "καταθέστε το ανωτέρω ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό μας΄" και στείλτε μας υπεύθυνση δήλωση αποδοχής της προσφοράς, εξουσιοδότηση κλπ.
Φυσικά τα πήρα στο κρανίο και αποφάσισα να πάω στο αεροδρόμιο να κάνω τον εκτελωνισμό μόνος μου.
Μετά από 1,5 ώρα και διαδρομές μεταξύ 2 κτιρίων και καμμιά 10αριά διαφορετικών γραφείων και γκισέ, το αποτέλεσμα ήταν:
(1) ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ / ΔΕΤΕ
21,00
(2) ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
20,00
(3)
ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ FEDEX: 28,00
Σύνολο: 69 ευρώ (αντί για 132)
Δηλ. 63 ευρώ λιγότερο, κι αν δεν ήταν και το (3)
που είναι τελείως απαράδεκτο θα ήταν ακόμη φθηνότερα.
Ηθικό δίδαγμα: Όταν παραγγέλνετε από αμερική και ειδικά σχετικά μικρά/φθηνά πακέτα χρησιμοποιείστε
μόνο USPS.
Η παραλαβή θα γίνει από τα ελληνικά ταχυδρομεία. Υπάρχει πιθανότητα το δέμα σας να μην περάσει καθόλου από εκτελωνισμό αλλά ακόμη κι αν περάσει, θα πληρώσετε μόνο τους δασμούς + 5 ευρώ για τον εκτελωνισμό.
Τώρα θα μου πείτε, πως μπορεί το ταχυδρομείο να χρεώνει τον εκτελωνισμό 5 ευρώ όταν οι "επαγγελματίες" για την ίδια δουλειά ζητάνε 80?
Αυτό παραμένει ένα μυστήριο