Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-01-09, 17:39
psyche psyche is offline

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Καλιμπράρισμα οθόνης;

Όχι δεν είναι όλα τα μάτια εξίσου ευαίσθητα στα διάφορα μήκη κύματος του φωτός. Δεν έχω πρόχειρα citations κλινικών πειραμάτων, αλλά είχα ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση σε "πανεπιστημιακό περιβάλλον" και μου τα είχαν υποδείξει. Προφανώς μιλάμε για μη παθολογικές περιπτώσεις.

Τα πειράματα περιορίζονταν φυσικά στην "αντικειμενική" αντίληψη των χρωμάτων, δλδ ευαισθησία και διακριτική ικανότητα διαφόρων εντάσεων και αποχρώσεων, νευρικά σήματα που παράγονται κλπ
Η υποκειμενική αντίληψη του χρώματος (μήπως αυτό που αισθάνομαι εγώ ως κόκκινο ο άλλος το αισθάνεται ως το δικό μου μπλε κ.ο.κ.), δλδ η διανοητική αναπαράσταση ενός δεδομένου ερεθίσματος, είναι μάλλον δύσκολο να διαπιστωθεί. Για μια εποχή με απασχολούσε πάρα πολύ το συγκεκριμένο ερώτημα. Μετά τα παράτησα
Πιθανώς όντως να βλέπουμε διαφορετικά τα χρώματα. Πιθανώς όντως αν είχαμε μια mental picture μέσα από κάποιου άλλου τα μάτια να βλέπαμε ένα πρωτόγνωρο -χρωματικά- κόσμο.
Ίσως βέβαια αυτός είναι ο λόγος που διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικά γούστα στους συνδιασμούς χρωμάτων. Επειδή τα βλέπουν διαφορετικά, και όχι επειδή είναι κακόγουστοι

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη psyche : 15-01-09 στις 17:42.
Απάντηση με παράθεση