Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-01-09, 10:40
billy billy is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: περί χρήσης του Internet

Καλημέρα,

Περί πληροφορίας θα ήταν ο καταλληλότερος τίτλος.

Πριν πολλά χρόνια το command and conqueor (παιχνίδι) ξεκινούσε με την έκφραση
"He who controls the past commands the future"

Τώρα θα μπορούσε να ξεκινήσει με κάτι σαν "Αυτός που ελέγχει την πληροφορία ελέγχει τον κόσμο"

Μου αρέσουν τα blogs (βασικά μόνο τα περι τεχνολογίας) . Όχι αυτά που ο καθένας γράφει τι φαγητό έφαγε σήμερα, και τι έκανε με την γυναίκα του.

Το ημερολόγιο (όποιος απο εσάς κράταγε) ήταν πάντοτε κάτι κρυφό.
Ενα μικρό επτασφράγιστο μυστικό, παρόλου που μέσα μας μερικές φορές θα θέλαμε κάποιος να το διαβάσει χωρίς όμως εμείς να το ξέρουμε ή ακόμα και έαν το ξέραμε δεν θέλαμε να το πιστεψουμε.

Έτσι είναι και τα blogs η τουλάχιστον η αρχική μορφή ημερολογίου όπως ξεκίνησαν.

Η μεγάλη διαφορά με τις κοινές σελίδες είναι ότι υπάρχει αλληλεπίδραση με τους άλλους, δεν μπορείς να λές ότι έχεις blog έαν δεν κάνει ping σε κάποιο άλλο ότι το δικό σου έγινε update.

Μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη μορφή διαδικτυακής κάτι (δεν βρίσκω την έκφραση) πρίν ακόμα αρχίσουν τα περι facebook κλπ κλπ κλπ.

Σε μία δημοκρατική (ο θεός να την κάνει) κοινωνία ο καθένας έχει το δικαίωμα να πεί ότι θέλει (μέχρι ένα σημείο), αυτό πρόσφερε στον κόσμο και το blogging.

Πώς γίνεται η ανάλυση ενός γεγονότος ? Το κάθε κανάλι το βλέπει απο την δικιά του οικονομική/χρωματική πλευρά. Το ίδιο γίνεται και με τις εφημερίδες. Αν και πιάνω τον ευατό μου να διαβάζει μόνο συγκεκριμένες εφημερίδες μόνο και μόνο για να δεί πώς μετέφρασε το γεγονός απο την πλευρά του ο συγκεκριμένου δημοσιογράφος.

Πρέπει κάποιος να έχει σπουδάσει δημοσιογραφία για να το κάνει ?

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν bloggers που ζουν απο αυτά που γράφουν. Είναι πλεον
γι' αυτούς κανονική δουλειά. Αλλά δυστυχώς αυτό ενοχλεί τους ίδιους τους δημοσιογράφους, θέλουν να μιλήσουν αλλά δεν μπορούν.

Οι πιθηκίζοντες μπλόγκερ μου θυμίζει την έκφραση με τους πιθηκίζοντες προγραμματιστές.....
Απάντηση με παράθεση