Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 22-01-09, 11:34
Το avatar του χρήστη Andreas Triantopoulos
Andreas Triantopoulos Andreas Triantopoulos is offline

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Τώρα φταίω εγώ?

Δυστυχώς η συζήτηση κατέληξε ακριβώς εκεί που φοβόμουν... Το αποτέλεσμα των πράξεων και των συγκεκριμένων φωτογραφιών είναι η, άδικη κατά την γνώμη μου, δυσφήμηση της DSAT.

Προσωπικά έχω παρακολουθήσει προγράμματα τεχνικής εκπαίδευσης 3 οργανισμών και άρα μπορώ να εκφράσω γνώμη μόνο για αυτούς. Προτείνω στους φίλους που βιάζονται να κρίνουν έναν οργανισμό και ένα σχολείο, χωρίς να έχουν προσωπική εμπειρία να είναι λιγότερο απόλυτοι και επικριτικοί. Με το να δείς ένα βίντεο και να διαβάσεις ένα manual, δεν έχεις ολοκληρωμένη εικόνα για τον οργανισμό και το σχολείο...

Όλοι οι οργανισμοί έχουν υπερ και κατά, και κανένα πρόγραμμα δεν είναι τέλειο (από αυτά που γνωρίζω...). Η δική μου απόφαση να παρακολουθήσω 3 οργανισμούς και να επιλέξω δύο για να διδάσκω, είναι ακριβώς διότι με αυτό τον τρόπο έμαθα περισσότερα και άρα μπορώ και να διδάξω περισσότερα (και ελπίζω καλύτερα), βελτιώνοντας ένα πρόγραμμα το οποίο (χωρίς να εκρέπεται των standards) προσφέρει να καλύτερα (κατά την ταπεινή μου γνώμη) 2 και 3 κόσμων/οργανισμών κλπ.

Η DSAT έχει σχεδιάσει σχολεία που έχουν πολλά να προσφέρουν και δίνει την δυνατότητα στον εκπαιδευτή να προσθέσει και να εμβαθύνει στο θέμα, χωρίς να τον περιορίζει με τρόπο απολυταρχικό. Αλλά και το μινιμουμ που θέτει ο οργανισμός εάν διδάξει ο εκπαιδευτής, είναι σίγουρο ότι ο απόφοιτος δύτης έχει πάρει πολύ γερές βάσεις ώστε να εξελιχθεί σε καλό τεχνικό δύτη.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν πολύ αξιόλογοι συνάδελφοι εκπαιδευτές της DSAT (και δεν βάζω το εαυτό μου μέσα), όπως ο Γιώργος Βανδώρος, ο Νεκτάριος Κατριβέσης και άλλοι που διδάσκουν με μεράκι και προσοχή. Είναι άδικο για αυτούς τους συναδέλφους που έχουν δώσει σημαντικό κομμάτι της ζωής τους και προσπαθούν να δίνουν το καλύτερο τους εαυτό στα σχολεία που διδάσκουν, να τους βάζουμε στο ίδιο ντορβά με αυτούς των φωτογραφιών. Πιστεύετε ότι είναι τυχαίο που τόσοι σοβαροί και ευσυνείδητοι επαγγελματίες, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό επέλεξαν να γίνουν DSAT εκπαιδευτές όπως ο Ellyatt, ο Cedric Verdier και πολλοί άλλοι?

Είναι επίσης άδικο να κατηγορούμε ένα οργανισμό που προσπάθησε και προσπαθεί να προσφέρει ένα καλό προίόν, επειδή κάποιοι διασύρρουν το όνομα του.