Καλησπερα Μητσο.
Ως συμπασχων και εγω θα σου το εξης.
1) Μυωπια + Αστιγματισμος
Αναγκαστικα πας σε καταστημα οπτικων και σου κοβει κρυσταλα ακριβως στους βαθμους σου. Ανεξαρτητα την μασκα αρκει να ειναι μικρου ογκου με ξεχωριστα κρυσταλα.
Εφτιαξα κρυσταλα πριν 3 χρονια για την Cressi Focus και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα, κοστος ~80 €
Υποψιν οτι οσο πιο μικρα ειναι τα κρυσταλα κοστιζει και πιο φθηνα
2)Μυωπια
Κανεις μια ερευνα αγορας μεταξυ οπτικων και κατασκευαστη και αναλογως διαλεγεις
Προβλημα με σταγανοτητα δεν εχω ακουσει ποτε, απλα να ξερεις οτι φαινεται λιγο ασχημα σε σχεση με τις εργαστασιακες.
Παράθεση:
Προσοχη : Υπαρχουν διορθωτικοι φακοι που μπαινουν πανω στα υπαρχοντα κρυσταλλα της μασκας και καταλαμβανουν σε μεγεθος το μισο κρυσταλλο. Μεγαλη απατη μην κανεις καμια βλακεια και ψωνισεις τετοια πραγματα. Θα βλεπεις κοντα και με το που θα σηκωνεις τα ματια σου για να δεις στα 5 μετρα θα βλεπεις χαλια μιας και δεν καλυπτουν ολο το ευρος του φακου της μασκας.
|
Τακη αυτα που περιγραφεις ειναι διορθωτικα επιπροσθετα σιλικονης για πρεσβυωπια που δεν νομιζω ο Δημητρης προς το παρον να εχει τετοιο προβλημα.
Δημητρης εγω την εφτιαξα την μασκα στα οπτικα Ζαμανος
www.zamanos.gr αλλα πριν λιγους μηνες που ρωτησα για μια Technisub LooK για να την εχω backup μου ειπε ~120 :-?-
Οι βαθμοι στο περιπου ειναι
ΑΡ. Μυω 3 Αστ 2 ΔΕΞ. Μυω 2,5 Αστ 2,5
Οταν ακουσα το 120 για την μασκα και τα 130 που εδωσα για να αλλαξω φακους στα γυαλια ηλιου ξανασκεφτηκα το ενδεχομενο επεμβασης. που κοστιζει απο 1100 €