Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-03-09, 15:28
Το avatar του χρήστη Μπλε
Μπλε Μπλε is offline

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Βιβλιογραφία Εκμάθησης U/W Photo

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο epsilon Εμφάνιση μηνυμάτων
Zin , πιστεύω πως υπάρχει πολύ υλικό για εκπαίδευση και είναι ενδιαφέρον αλλά............για το underwater photographer η γνώμη μου είναι πως γίνεται υπερβολικό με τη διαφήμηση προιόντων
αλλά σε αρκετά θέματα σου ανοίγει τα μάτια και σε ξεκινάει από τα πρώτα βήματα σωστά. Κουράζει αρκετά αλλά το κρίνω ως πολύ καλό.
Δεδομένου του εξοπλισμού που διαθέτεις (dSLR και εξωτερικό φλας), δεν καταλαβαίνω τα σχόλια σου περί διαφήμισης στο συγκεκριμένο βιβλίο. Προσωπικά το θεωρώ ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί ειδικά για τη δική σου περίπτωση που ξεκινάς με υποβρύχια φωτογράφηση με SLR μηχανή. Εάν είχες compact μηχανή, θα καταλάβαινα την όποια γκρίνια για το πόσο πολύ μιλάει για φακούς και ports κ.τ.λ.

Όπως έγραψε και η Ζίνα, το The Underwater Photographer του Martin Edge πρόκειται για reference βιβλίο ("βίβλος"), δεν μπορείς να περιμένεις περισσότερα από ένα βιβλίο τέτοιας φύσης. Θα σου δώσει πολλές ιδέες προς υλοποίηση, αλλά δε θα σε πάρει από το χεράκι να σου στήσει το κάδρο σου ή να σου αλλάξει τις ρυθμίσεις της έκθεσης αν κάνεις λάθος. Την όποια φλυαρία διακρίνεις στο βιβλίο, θα την εκτιμήσεις με το πέρασμα του χρόνου, που θα έχεις αποκτήσει κάποια μεγαλύτερη εμπειρία και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοεί

Βέβαια, δε σε ξέρω προσωπικά και δεν είμαι σε θέση να κρίνω την εμπειρία σου εξαποστάσεως αλλά πιστεύω ότι όταν ξεκινήσεις να φωτογραφίζεις υποβρυχίως με τη μηχανή σου, θα δεις πόσο θα σε έχει βοηθήσει η ανάγνωση (όχι πλάγια ελπίζω) του συγκεκριμένου βιβλίου.

Από εκεί και πέρα, είναι θέμα εξάσκησης και αισθητικής...